Скандално! ДПС зове да не се гласува на първи тур за президент

Решението било сведено на избирателите с видеоклип
Обновена: 28 окт 2011 14:40 | 28 окт 2011 12:02, Красимир Ангелов
324

 

 

ДПС е инструктирало своите избиратели да не гласуват на първия тур на президентските избори, става ясно от скандален клип, излъчван по кабелната телевизия в гоцеделчевското село Брезница и качен в YouTube.

В клипчето, което е било въртяно редовно по телевизията в седмицата преди вота, се чува как мъж, вероятно шефът на местната структура на ДПС Исмаил Даракчи, разяснява как трябва да се гласува.

В разяснителната кампания той ясно посочва, че избирателите трябва да гласуват с бюлетина № 7 – тази на Движението за права и свободи.

Когато той стига до президентския тур обаче, говорителят от клипа заявява:

“По решение на централния съвет на ДПС нашите избиратели не трябва да гласуват на първи тур за президент и вицепрезидент на Република България. Затова избирателите на ДПС не трябва да отбелязват нищо в съответната бюлетина”.

Скандалният клип на практика обяснява ниската избирателна активност за президентските избори в районите със смесено население.

В Кърджали например за кмет са гласували 55,4% от имащите право на глас, а за държавен глава – едва 36,98.

Още по-фрапиращи са данните за останалите общини в областта. В Ардино разликата е почти двойна – 64,2% срещу 33,59%, а в Джебел е още по-смущаваща – 63,3% гласували за местна власт срещу 26,82% гласували за президент.

Както е известно, веднага след първия тур на президентските избори лидерът на ДПС Ахмед Доган даде указания на своите симпатизанти да подкрепят кандидатпрезидентската двойка Ивайло Калфин–Стефан Данаилов.

Така се очаква те да получат поне 100 000 гласа повече само от негласували на първия тур за избор на президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
287
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Толкова е смешен, че се радвам, че не е българин!
286
4
 
18
 
! Отговори
az преди 12 години
Ама те си го заслужават това,такова стадо овце като българските турци не съм виждал,как може интелигентни хора да нямат право на мнение.как може един човек,който е работел за смяната на имената на тези хора,сега да им казва какво да правят.Приятели от турския етнос,да наистина имам много приятели-турци,събудете се не позволявайте на един полуграмотен човек,който граби и от вас,който не си знае богатствата да ви манипулира.да има много интелигентни хора от вас,така че не му вярвайте.
285
16
 
8
 
! Отговори
kkk преди 12 години
Не Доган, а Хитлер и Сталин и Чингиз Хан са по-добре от Боко
284
7
 
30
 
! Отговори
шщд преди 12 години
Току що в Якоруда беше получено напътствието за кого да се гласува. Ясно е,че стадото не може само да избере, а трябва да се насочва. Тези дето им смениха имената ще гласуват за тези, които им ги смениха. Каква идилия или по-скоро каква ирония. Или пък и двете. Нещастни овчици!
283
26
 
13
 
! Отговори
вис преди 12 години
АФЕРИН НА СОКОЛА,да ги маха вече тези от ГРОБ че *** мамата на народа .
282
2
 
11
 
! Отговори
МАНИПОЛАЦИЯ преди 12 години
Това с филмчето не е лошо, това трябваше да направят всички партии, така на хората щеше да е ясно какво да правят, как да гласуват. Видяхме колко объркани бяха хората когато гласуваха. А колкото до гласуването за президент, можеби ако гласуваха щяха да изберът Калфин и сега нямаше да има балотаж. Не е нужно Доган да им казва, те просто знаят, както и нашите баби и дядовци които биха умряли за България, но не и да бъдат продажници. Ето това е разликата между старото и новото поколение.
281
14
 
26
 
! Отговори
mao_dze_dun преди 12 години
Майната му - бях решил, че ще гласувам за Кунева на 1ви тур (по съвест) и за Калфин на втори (по необходимост), ама не - край. Колкото и да ми е безличен и смачкан Плевнелиев, колкото и да ми се драйфа от простотията на Борисов и Цветанов - няма да гласувам за БСП НИКОГА. Няма с гласа си да легитимирам Станишев и Доган. Казвам ви го като социалист - ТОВА НЕ Е СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ. Както беше казал бай *** - " На маймуни на направихти".
280
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гласуваш за калфин, или не гласуваш изобщо- получаваш доган.
279
3
 
13
 
! Отговори
! преди 12 години
Това е за да може Доган да надупи пак БСП и да им покаже на колко гласа могат да разчитат на втория тур. И те на принципа за лакомото д*** ....
278
6
 
16
 
! Отговори
корав к. преди 12 години
аамед ще има края на кадаафи.
277
0
 
23
 
! Отговори
Гражданин преди 12 години
Внукът Ангел на цар Киро оспорил в пловдивския съд наказателното постановление на полицията , която го е санкционирала с 1300 лева глоба и отнемане на шофьорските му права за 16 месеца заради установени 1,2 промила алкохол в кръвта му и ПЛОВДИВСКИТЕ МАГИСТРАТИ ОТМЕНИЛИ НАКАЗАНИЕТО МУ! Сетне А.Рашков се явил пред пътна полиция в Стара Загора, за да поиска шофьорската си книжка обратно. Та именно тя, а не пловдивските магистрати и КАТ-аджии установили измамата! Обърнете внимание на три факта: 1. Пловдивският съд продължава подкрепата си за внука на *** цар Киро, каквато царят е имал цели 22 години! 2. Сутринта на другия ден след убийството на момчето в Катуница, обл.шеф на МВР Чонов и окр.съдия И.Даскалов се появиха по телевизията и заявиха един след друг, че това е обикновено ПТП, а не убийство. След това си замълчаха. За награда Даскалов го повишиха от окръжен в апелативен съдия; очакваме и Чонов да бъде повишен. 3.Съдията по делото на Ангел Рашков не се е поинтересувал от дипломата за завършено основно образование, пловдивската полиция също, та се е наложило старозагорската полиция да оправя грешката на колегите си. Какво да коментираме повече ?! Докато има магистрати във Филибето като посочените и полицейски началници като Чонов, хора с незавършено основно образование ще ни управляват , тероризират и убиват!!!
276
6
 
9
 
! Отговори
мимито преди 12 години
че кое му е скандалното, че не разбрах ?
275
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво бе, куклите на конци въпреки техното унижение, избирата да са кукли на конци защото е ефективно, те постоянно печелят. Този феномен може само да се набюдава във движения който за в зародиша си и имат за цел разделение и автономност. Куклите на конци даже и не разбират какво е демокрация, те си знаят техното ДПС...Гласуваш за Калфин, получаваш ДОГАН.
274
5
 
13
 
! Отговори
Язък Цецко преди 12 години
Язък , че правихме толкова шашми, не ни стигнаха 3 дни.Сега какво, Доган, мобилизация на електората........
273
10
 
17
 
! Отговори
обективен преди 12 години
Скандално е за уплашените гербери. Все едно да кажете че е скандално трньор да каже на отбора - първото полувреме играете защита, второто нападате?Ама то затова на 'победната пресконференция' в НДК всички седяха като препикани - защото са уплашени че манипулацията им може и да не мине.Трябва да махнем *** от управлението най накрая!
272
7
 
4
 
! Отговори
TURCIN преди 12 години
Vie BALGARITE NE ZNAETE KAKVO ISKATE . Ne iskate turci da vi opredelyt badeshteto na darjavata a sega e bilo SKANDALNO che TURCI NE SA GLASUVALI ZA PREZIDENT
271
5
 
6
 
! Отговори
KORKODIL преди 12 години
GERBADJII nedeite plaka ako byha glasuvali KALFIN SHTEESHE da e prezident na 1 TUR. No te neiskat Kalfin a Plevenliev i za tova nesa GLASUVALI
270
8
 
4
 
! Отговори
BALACI преди 12 години
E drugari ot GERB chak takiva balici nesme PO FALSHIF VIDEO MATERIAL NE SAM GLEDAL
269
18
 
0
 
! Отговори
VELKO преди 12 години
mafiata GERB sa Partizanite ot 1940 godina
268
7
 
5
 
! Отговори
MAFIA-SIC-VIZ-GERB преди 12 години
haha az jivea v Ispania blagodarenie na tvoite priateli ot GERB-SIC-VIZ-MAFIA , za6toto samo v Balgaria e taka do 4oveka na Tikvata : 269