Скандално! ДПС зове да не се гласува на първи тур за президент

Решението било сведено на избирателите с видеоклип
Обновена: 28 окт 2011 14:40 | 28 окт 2011 12:02, Красимир Ангелов
324

 

 

ДПС е инструктирало своите избиратели да не гласуват на първия тур на президентските избори, става ясно от скандален клип, излъчван по кабелната телевизия в гоцеделчевското село Брезница и качен в YouTube.

В клипчето, което е било въртяно редовно по телевизията в седмицата преди вота, се чува как мъж, вероятно шефът на местната структура на ДПС Исмаил Даракчи, разяснява как трябва да се гласува.

В разяснителната кампания той ясно посочва, че избирателите трябва да гласуват с бюлетина № 7 – тази на Движението за права и свободи.

Когато той стига до президентския тур обаче, говорителят от клипа заявява:

“По решение на централния съвет на ДПС нашите избиратели не трябва да гласуват на първи тур за президент и вицепрезидент на Република България. Затова избирателите на ДПС не трябва да отбелязват нищо в съответната бюлетина”.

Скандалният клип на практика обяснява ниската избирателна активност за президентските избори в районите със смесено население.

В Кърджали например за кмет са гласували 55,4% от имащите право на глас, а за държавен глава – едва 36,98.

Още по-фрапиращи са данните за останалите общини в областта. В Ардино разликата е почти двойна – 64,2% срещу 33,59%, а в Джебел е още по-смущаваща – 63,3% гласували за местна власт срещу 26,82% гласували за президент.

Както е известно, веднага след първия тур на президентските избори лидерът на ДПС Ахмед Доган даде указания на своите симпатизанти да подкрепят кандидатпрезидентската двойка Ивайло Калфин–Стефан Данаилов.

Така се очаква те да получат поне 100 000 гласа повече само от негласували на първия тур за избор на президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе лош избор е ....***
246
2
 
5
 
! Отговори
Дедка преди 12 години
Е добре, де, не е ли подсъдно това, че така директно диктуват на хората какво да правят? По БТВ нарочно не показваха никакви хиксчета, за да не "сугестирали" хората ... Що за държава е това? След като съдът не върши нищо, за какво изобщо им плащаме заплатите? По-добре да ги няма и да знаем, че разчитаме на себе си!! Това е безобразно! Някой няма ли да направи нещо? Доган си говори открито за задкулисните си игри, а няма кой да му потърси отговорност??!? Ще ни принудите сами да я търсим накрая!!
245
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
При нас в централата на ВМРО-НИЕ дойдоха хора от Столипиново", които съобщиха, че човек на име Гаро дава по 50 лева и заклева върху Корана хора, които да гласуват за ГЕРБ. По притеснителното е, че когато те са задавали въпроса защо си го позволява, той отгоравял: Не ме е страх, защото зад мен са полицията и ДАНС"
244
1
 
2
 
! Отговори
Софиянец преди 12 години
Стига рива! НЯМА да излезем!
243
13
 
6
 
! Отговори
Софиянец преди 12 години
Скъпи сънароднико, не сме доволни от тая Плевня, нито от тартора й, затова ходи ти се реди на опашка 2 часа. Аз имам и друга работа да свърша! А и какво направиха, за да намалят влиянието на ДПС? Разни милиционерски трикове от школата на КГБ от 1936 година. Само че сега сме 2011 и явно не можаха да поклатят влиянието на ДПС. София е пълна с анадолски турци, а ГЕРБ си пита мускулите и се съюзява с цар Кировци. Е да си ви гласуват цар Кировците!
242
8
 
7
 
! Отговори
до 229 преди 12 години
Нещо май си се объркал...Тук се пери, там се гърчи като червей, защото го бива само да се надува.Какво точно постигна Бойко, което да е полезно за Българите до сега?Май нищо.
241
4
 
7
 
! Отговори
ТPE3BEH преди 12 години
Много бързо я свалиха тази новина Днес.БГ в дъното на сайта. Пак е похвално, че я пуснаха де, другите червени сайтове като нюзбеге и медиапул, воабще не смятат за нужно да я пускат.Да видим Битиви и каналедно как ще отразят този наистина грандиозен скандал. ДПС, трябва да се забрани след показаните кадри...
240
19
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БРАТЯ БЪЛГАРИ !ИЗЛЕЗТЕ И ГЛАСУВАЙТЕ В НЕДЕЛЯ ЗА КАНДИДАТА НА БЪЛГАРИТЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ - РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ !
239
0
 
3
 
! Отговори
до 241 преди 12 години
А защо не - справка-Костов? Бързо забравяме, а?
238
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако Калфин беше достоен кандидат,то трябваше да се откаже щом е чул,че Меди Доганов го подкрепя!Който е бил подкрепен от Меди Доганов не е прокопсал,за справка-Станишев!
237
8
 
9
 
! Отговори
Лично обръщение преди 12 години
Сънародници, време е да отсвирим с гласа си червените олигарси и техните обръчи от фирми около Доган ! Защо е национален дълг трезвомислещите и всички десноцентристки (сини, жълти и т.н.) избиратели да гласуваме за кандидатите на ГЕРБ масово ? Защото това е единствената понастоящем политическа сила на ЕНП у нас, облечена с доверието и масовата подкрепа на народа. Друг е въпросът, че ГЕРБ не разполага с най-подготвен управленски потенциал, че изпълнява указанията на ЕНП и Брюксел често с аматьор
236
1
 
5
 
! Отговори
Софиянец преди 12 години
Много ниски изисквания имаш. А съмняваш ли се че и Бойко краде? Например фирмите за *** в София са си машини за пране на пари. Сега вече минаха на държавно равнище, но Титан все още е собственик на ЦСКА! Алоуууу аз съм от Левски !!!!!!!!!!!!!!!!!
235
0
 
1
 
! Отговори
Софиянец преди 12 години
След 2 години ще ви питам.
234
6
 
8
 
! Отговори
Софиянец преди 12 години
Нека сега ГЕРБ да усетят кои МОЖЕХА да гласуват за тях, но НЯМА да го направят, понеже се самозабравиха и оставиха Борисов да реже лентички, а те се заеха да крадат и мародерстват дребния бизнес! Аз изобщо не смятам да се редя на опашка час и половина втори път !!!
233
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
do 199. Не знам теб дали не те дразни. Мен си ме дразни определено. Липсата на свобода в икономиката (особено про нашите малки мащаби) е пагубна. Накрая ще останат 3 фирми - ГБС, Мостстрой и на Прокопиев и Плевнелиев далаверите. И те ще са милионери.А другите да ***. (А те вече станали милионери :-)
232
2
 
3
 
! Отговори
ГЕРБер преди 12 години
"Икономист": "Българите казаха: "Още от същото, моля"
231
3
 
0
 
! Отговори
199* преди 12 години
Ot 224 do 229. Korupciqta v Balgariq nqma krai, tova go znaem vsichki. Vdigam ti palec za komentara s edna podrobnost- drugite kradqha qvno i bezkrupolno, boy-boyko pone se opitva da ne ni drazni s tova :) Sami trqbva da se opravqme, no nqma da e zle i upravata da dava po edno ramo ot vreme na vreme
230
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Криминален елемент на балотаж за кмет от ГЕРБ в апетитната община Божурище. Лицето Станимир Жарков, за незнащите това е един от шефовете на Олинеза, станал известен с това че в края на 90-те малтретира и изтезава 12 свои работници по особенно жесток начин, осъден е на 5 г. Затвор и 5000 лв. голба, като един от заседателите подписва решението с особенно мнение, смятал е че за подобно деяние трябва поне 10 г. наказание.В изборния ден води *** от Костинброд да гласуват за него. Разпространете!
229
1
 
4
 
! Отговори
*** преди 12 години
И каква, според теб, е ЛИЧНАТА им воля - Плевнелиев президент, може би? Нищо нередно и невиждано досега не виждам в клипа - всяка партийна централа си прави разни сметки, комбинации и съветва и насочва привържениците си по различни начини. Който иска, се съобразява, който не иска, не се.
228
0
 
2
 
! Отговори
СД преди 12 години
До 226. Е как бе. Те от 2о години се опитват да ни убедят, че с такива уникални водачи, дори и визия не е нужна...