Дянков до кметовете: Пари срещу сеч на чиновници!

Министърът иска и закриване на Държавния резерв
Обновена: 4 ное 2011 19:14 | 4 ное 2011 19:14,
437
Дянков до кметовете: Пари срещу сеч на чиновници!
Снимка: БТА

Финансовият министър Симеон Дянков обяви, че другата седмица ще изпрати писмо до новоизбраните кметове с искания за намаляване на администрацията им с 15%.

"Ако не направите оптимизацията, която ние сме направили на централно ниво през последните години, не си губете времето да изпращате писма с разни искания, защото няма да бъдат уважени", заяви той.

"Недопустимо е в условия на криза служителите в общините да са се увеличили с 6%", отсече финансист №1.

По думите му единствените, които правят изключение, са София, Бургас и още няколко малки общини.

Още по темата

Дянков каза още, че следващата сряда Министерството на финансите ще внесе в Министерския съвет проект за закриване на Държавния резерв.

"Това е една институция, която харчи 80-90 милиона лева годишно, а структурата е неефективна", коментира министърът. По думите му по този начин държавата ще плаща 600 заплати по-малко.

По повод недоволството на министри от бюджетите на ведомствата им Дянков заяви, че никой не се е родил министър, "в държавата има и други работни места", заигра се той.

Финансовият министър каза още, че повече пари за зърнопроизводителите няма, но за сметка на това пък ще бъдат отпуснати 60 милиона лева за животновъдство и растениевъдство.

Днес вицепремиерът Симеон Дянков откри строителната площадка на последния участък от АМ "Марица" , представляващ 3.4 км подходен път към ГКПП "Капитан Андреево".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


437
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
352
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нали щяха да закрият Българския енергиен холдинг с безумните заплати и не знам си какви служебни коли. Нещо забравиха това упражнение, а казваха че са ***.
351
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чак сега...след 2 г."управление" се сетиха какво им казваше ПОЛИТИКА Костов да направят,като една от първите стъпки за икономиката...а именно НАМАЛЯВАНЕ НА ПЕРСОНАЛА В ДЪРЖАВНИЯ СЕКТОР!Ама нали ГЕРб ...мислят за РЕЙТИНГ ???
350
6
 
4
 
! Отговори
Капутев преди 12 години
Дянков е финансов министър, а не Робин Худ. Ако имаше възможност да вземе от боганине и да даде на бедните сигурно щеше да го направи, но влака го кара Боко, той е главният машинист, но явно няма дупе за велики дела
349
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дянков сине майчин,като искаш икономии и съкращения махни застрахователните фирми да остане само една както беше преди и предложи да останат само 10 депутата и забрани партиите в България,вие ходете с градски транспорт а не със служебни мерцедеси и джипове,съкратете всички служители по охрани,и разни такива-много народни пари лапате там
348
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Това със закриването на държавния резерв не ми харесва ама никак - тия *** се опитват да заблудят хората."Не Томас. Не тия са ***, а тия дето се оставиха да бъдат заблудени и гласуваха за тях.
347
3
 
6
 
! Отговори
до Мери Попинз преди 12 години
Икономии се правят когато имаш. Когато нямаш - стагнация.
346
7
 
13
 
! Отговори
Томас преди 12 години
Това със закриването на държавния резерв не ми харесва ама никак - тия *** се опитват да заблудят хората. Това е държавен резерв, защото може да се наложи тоя резерв да дотрябва някога. 600 работни места - ами като искате да намалите с 600 работни места има предостатъчно агенции и агенциийки. Но не, идеята им е държавата ни да няма независимост.
345
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как стана, че антикомунистите станаха ГЕРБЕРИ? Как забравиха СДС?
344
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хайде, Дянков, щом си такъв отворко, заминавай сам да си изкарваш парите, в частния сектор има много работа! Ама кой ли би те взел там.....
343
3
 
12
 
! Отговори
Мери Попинс преди 12 години
КАК ДА НЯМА ПАРИ... ЗА МАГИСТРАЛИ И ЛЕНТИЧКИ ИМА!!! ОБАЧЕ СЕГА НЯМАТЕ ПРАВО ДА КВИЧИТЕ, ОНЗИ ДЕН СИ ГИ ИЗБРАХТЕ С МОНОЗИНСТВО!!! ДА ВИ Е ЧЕСТИТО!!!
342
7
 
5
 
! Отговори
поля до 339 преди 12 години
Е за тва говоря бе човек. Идеята е необходимите резерви да бъдат управлявани от съответните министерства. Не става дума за закриване на резервите, а за зкриване на администрацията, която ги обслужва. Това се казва реформа и съкращаване на разходи. Ама в статия пише по най-бунашки начин , ше закриел резерва. И тука народа се връзва. А малко мислете
341
6
 
9
 
! Отговори
breneke-12 преди 12 години
Правилно Дянков.Всички министри лъжеха,че ще съкращават раздутите администрации,но нищо не направиха.В общините,здравна каса и къде ли не,има много чиновници,които по цял ден се скатават по барчета.Племенници и деца на бивши са набутани на топли местенца и ни тровят по най-безпардонен начин.Време е...
340
10
 
10
 
! Отговори
Частник преди 12 години
Дянков заяви, че никой не се е родил министър, "в държавата има и други работни места"Заповядай в частния сектор, Дянков, ще те взема да миеш *** и да правиш *** на един *** във фирмата. Иначе е свестен счетоводител тоя 'младеж', но палува по другия бряг. Може да понаучиш нещо от него за икономиката, ти пък ще го научиш на разни *** номера, така и двамата ще сте доволни :))
339
2
 
9
 
! Отговори
до 337 преди 12 години
В кой свят живееш. Навсякъде са само близки, роднини и любовници. Кой ти гледа професионалисти.
338
5
 
11
 
! Отговори
Мери Попинс преди 12 години
ТОЯ СЧЕТОВОДИТЕЛ Е ОПАСЕН ЗА ДЪРЖАВАТА!!! ИЗМИСЛИ НЕЩО ЗА ПОВИШАВАНЕ ЕФЕКТИВНОСТТА НА ИКОНОМИКАТА НИ, И УВЕЛИЧАВАНЕ ДОХОДИТЕ... А ТЕЗИ СЧЕТОВОДИТЕЛСКИ МОАБЕТИ ГИ РАЗТЯГАЙ НА БОЙКО!!! СТЯГАНЕ НА КОЛАНИТЕ...:)))) ИКОНОМИЯТА МАЙКА НА МИЗЕРИЯТА!!!
337
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 334Да полезно е да не бъркаш понятия.А относно темата дори любимците на БББ ЕС искат всяка държава да има резерви за 3 до 6 месеца за различните материали ? помисли малко какво ни предлагат ГРЕБЕРИТЕ
336
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия за каква дават пари?? Няма за пенсии, няма за детски, няма за здраве, няма, няма....... Само за тях има и кризата не влияе на тяхното възнаграждение.
335
3
 
13
 
! Отговори
геро преди 12 години
Трябва да останат да работят само професионалисти ,а не връзкари
334
11
 
9
 
! Отговори
kk преди 12 години
Правилно!"Никакви чиновници!Не стига,че разбират и от компютри,ами и работа искат!Пари само за милиционерите!!!Какъв е този хаос в тази държава?!Ние сме най-добре от цялото ЕС!Дори "Пакт за стабилност" им предлагаме!А пенсионерите да чакат!И без това или не гласуваха,или гласуваха за БСП!ХАЛАЛ ДА ВИ Е И ФИНАНСОВИЯ И ВЪТРЕШНИЯ МИНИСТЪР,И ПРЕМИЕРА ВИ !!!А "АНАЛИЗАТОРЪТ" под мен да си завре някъде "АНАЛИЗИТЕ"!НЕ НАРОД,А ***!
333
3
 
17
 
! Отговори
Реалист преди 12 години
Фактът, че Плевнелиев стана президент, даде допълнителни сили и увереност на Дянков и без да се бави дори минута той запука хората на Доган, които работят в държавния резерв, а на всички кметове даде ултиматум да влезнат в крак с неговите изисквания за съкращение на администрацията.