Бюджет 2012 консервира страната, рече КНСБ

Всичко се прави на парче, категорични са от синдиката
Обновена: 5 ное 2011 14:34 | 5 ное 2011 14:34,
102
Бюджет 2012 консервира страната, рече КНСБ
Снимка: архив, Булфото

Бюджетът консервира състоянието на страната с всички негативи. Това каза пред журналисти председателят на КНСБ Пламен Димитров. Според него бюджетът за 2012 г. е силно консервативен и в него няма нищо ново.

"Всичко се решава на парче, няма промяна в приоритетите, няма философия. Това е грешен начин на бюджетиране", поясни Димитров и добави, че бюджетът за следващата година не трябва да остане в този вид.

Според синдикалистите има умишлено скрити резерви в приходната част между 300 и 500 млн. лв. Целта да не бъдат извадени тези средства на светло е да бъде преизпълнена приходната част по-късно. Синдикатите ще имат реакция по предложения план за спасяване на БДЖ още през следващата седмица, каза Димитров.

По думите му опитът за стабилизиране на дружеството чрез съкращаването на близо 2000 души, спирането на 150 влака и увеличаването на цените на билетите с 9% до края на годината, е обречен на неуспех. Той ще доведе до силно социално напрежение както вътре в компанията, така и в малките общини и региони, които ще са най-засегнати от тези мерки.

Още по темата

Няма как да допуснем това да се случва, без хората да бъдат защитени, каза Димитров и добави, че са наясно с необходимостта от мерки за оптимизация на персонала.

Даваме си сметка, че няма да мине без съкращения, но не може да става без диалог, в такива обеми и за такива срокове, посочи председателят на КНСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още по темата: кнсбБюджет 2012
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
9
 
! Отговори
18 преди 12 години
Така така ,който е дробил попара , сега ще сърба !" Не народ а ***"....
12
0
 
5
 
! Отговори
Фейсбук преди 12 години
"Аз НЕ гласувах за ГЕРБ!"В коментарите на стената да се пише само за кое населено място става дума и нищо друго!Броячът ще бъде най красноречивият коментар!В тази страница има ограничение за ползване. Право на достъп имат само лица над 18 години. Т.е. Хора с право на вот според българските закони.ЕДНО УТОЧНЕНИЕ - "Аз НЕ гласувах за ГЕРБ" засяга само вота за президент. Смятам че има много кадърни хора които са се кандидатирали за месна власт от и с подкрепата на ГЕРБ , само защото "шапката" на държавата е такава и нямат избор.Ако и вие смятате така: Тогава това е групата за вашите дискусии!Гласувайте.Тук не могат да ни излъжат.
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"ИСКАМ БАТЕ БОЙКО ОЩЕ ПЕТ МАНДАТА....САМО С РЯЗАНЕ СТАВА В ТАЗИ БЪЛГАРИЯ...20 ГОДИНИ САМО КЪРПЕХА И КРАДЯХА ГОСПОДАТА ЧЕРВЕНИ ***"Да режат, ама от тебе да почнат, че глупаците само в тежест на обществото.
10
6
 
5
 
! Отговори
СИМО 22 преди 12 години
ИСКАМ БАТЕ БОЙКО ОЩЕ ПЕТ МАНДАТА....САМО С РЯЗАНЕ СТАВА В ТАЗИ БЪЛГАРИЯ...20 ГОДИНИ САМО КЪРПЕХА И КРАДЯХА ГОСПОДАТА ЧЕРВЕНИ ***....ПЕНСИОНЕРИТЕ ГИ ЗАВЕДЕТЕ ОРГАНИЗИРАНО НА БАНСКО НА БОРОВЕЦ СЛЪНЧЕВ БРЯГ ВЛАС СОЗОПОЛ ДЮНИ ДА СИ ВИДЯТ КЪДЕ СА ИМ ПЕНСИЙТЕ....МИСЛЯ ЧЕ ТАМ Е РЕДНО ДА ПРОТЕСТИРАТ ПРЕД РЕЦЕПЦИТЕ НА ХОТЕЛИТЕ......НЯМА ПАРИ БЕ ХОРА ОТ КЪДЕ ДА ВИ ГИ ВЗЕМЕ БОРИСОВ .......ТИЯ ПАРИ ...КАТО ЧЕРВЕНИТЕ *** ВИ ГИ ОТКРАДНАХА ДЕСЕТ ПЪТИ...И ВИЕ ОЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЗА ТЯХ
9
7
 
6
 
! Отговори
Инструктора преди 12 години
На фона на това което се очертава да става в Европа през зимата на 2011/2012 г.тези *** трябва да се молят за Дянков и неговия бюджет наистина да съхранят (консервират ) страната !
8
3
 
3
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
"По думите му опитът за стабилизиране на дружеството (...) е обречен на неуспех." защото, видите ли, "Той ще доведе до силно социално напрежение." Какво общо има стабилизирането на дружеството със социалното напрежение?!?
7
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Другаря Борисов-член на БКП,пожарникар,участвал във възродителния процес,милиционер,свързан с престъпния свят/т.н.групировки/ и според грамите на три американски посланици,издигнат за кмет от инициативен комитет,в който участват ченгета,генерали от кръга"Банкя" и "Монтерей". Няма по страшно от амбициозен ,невъзпитан и некомпетентен бабаит,какъвто е Борисов!!!!!
6
2
 
11
 
! Отговори
ФЕН преди 12 години
АЗ АКО БЯХ ШЯХ ДА МАХНА 4000 И БЕЗ ТОВА НИКАКВА РАБОТА НЕ ВЪРШАТ.....СИНДИКАТИТЕ НЯМА НИКАКВА ПОЛЗА ОТ ТЯХ ТОВА СА ХОРА КОЙТО ПОЛУЧАВАТ РАЗНИ ПАРИ БЕЗ ДА ЗНАЯТ ЗАЩО
5
5
 
19
 
! Отговори
Shark преди 12 години
Проситя народ даде цялата власт в ръцете на мутрите. Сега тепърва нещата ще се случват- съкращения, разпродаване. Ще видите повишаване на пенсии и заплати на куково лято. Защо не започнаха с тези мерки по-рано, защо се чакаха изборите и тогава - съкращения в БДЖ, разпродаване на БАН, орязан бюджет за наука, раздут бюджет и администрация в МВР. Излъгаха ви а вие им ръкопляскате. Много скоро обаче ще пищите!
4
1
 
9
 
! Отговори
бай Гроздан преди 12 години
Ами - тиквондери....Какво очаквате - чудеса ! ?
3
1
 
10
 
! Отговори
Експерт преди 12 години
"Даваме си сметка, че няма да мине без съкращения, но не може да става без диалог, в такива обеми и за такива срокове, посочи председателят на КНСБ" - "Диалогът" е в посока на това, с каква сума да ни затворят устите на нас - видните синдикалисти!
2
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Според синдикалистите има умишлено скрити резерви в приходната част между 300 и 500 млн. лв. Целта да не бъдат извадени тези средства на светло е да бъде преизпълнена приходната част по-късно."Циркаджии! И после ще кажат, че икономиката е по-добре от очакването. Слабо театро, подходящо само за мутрофили!
1
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма страшнооооо!Искаме още от същото! Дай газ Боко! Мачкай комунделите! Писъци да чувам!