Дянков до кметовете: Пари срещу сеч на чиновници!

Министърът иска и закриване на Държавния резерв
Обновена: 4 ное 2011 19:14 | 4 ное 2011 19:14,
437
Дянков до кметовете: Пари срещу сеч на чиновници!
Снимка: БТА

Финансовият министър Симеон Дянков обяви, че другата седмица ще изпрати писмо до новоизбраните кметове с искания за намаляване на администрацията им с 15%.

"Ако не направите оптимизацията, която ние сме направили на централно ниво през последните години, не си губете времето да изпращате писма с разни искания, защото няма да бъдат уважени", заяви той.

"Недопустимо е в условия на криза служителите в общините да са се увеличили с 6%", отсече финансист №1.

По думите му единствените, които правят изключение, са София, Бургас и още няколко малки общини.

Още по темата

Дянков каза още, че следващата сряда Министерството на финансите ще внесе в Министерския съвет проект за закриване на Държавния резерв.

"Това е една институция, която харчи 80-90 милиона лева годишно, а структурата е неефективна", коментира министърът. По думите му по този начин държавата ще плаща 600 заплати по-малко.

По повод недоволството на министри от бюджетите на ведомствата им Дянков заяви, че никой не се е родил министър, "в държавата има и други работни места", заигра се той.

Финансовият министър каза още, че повече пари за зърнопроизводителите няма, но за сметка на това пък ще бъдат отпуснати 60 милиона лева за животновъдство и растениевъдство.

Днес вицепремиерът Симеон Дянков откри строителната площадка на последния участък от АМ "Марица" , представляващ 3.4 км подходен път към ГКПП "Капитан Андреево".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


437
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
432
2
 
0
 
! Отговори
mdukova преди 12 години
Махнаха уж кметовете от малките села, сега има отново ,назначен отговорник и пак секретарка, абе Вие НИЩО не променихте, ама НИЩО......кого лъжете?За какво са и чиновник, и секретарка, значи чиновника ще върши работата на тези 100 човека, ,защо и секретарки и пак заплати, и пак от пусто в празно. Дянков нищо не правиш, въртите се като глухи ***, лъжете, купувате си пак нови коли, съкращавате работниците, а оставяте чиновниците, та нали чиновниците и *** гласуваха за Вас, те са си пак добр
431
2
 
0
 
! Отговори
mdukova преди 12 години
Ще продължа, това е геноцит срещу народа. Пенсионирана жена ,учителка, продължава да работи, щото е на държавна работа. След пенсия, щом са толкова работни, нека си търсят някъде другаде работа, та да видиме, дали ще работят и след пенсия!Там но сухо ,топло, наготово и баба знае. Селски тарикати,затова понеже много са си свършили работата, затова е на този хал целия народ. Чиновниците изядоха народа. Това е истината. Нека идат и те в чужбина ,да видят какво е работа, не да ме канят мене.
430
2
 
0
 
! Отговори
mdukova преди 12 години
Дянков, не 15% а 60%от тези човекоядци трябва да си ходят.Те са като кърлежи. Плаща им народа в службите им, парно, ток, вода, осигуровки, болнични, отпуски, карти, награди, компенсаций, евтин им е стола, заплатите им сигурни, и в блока дето живея, само 5-6 семейства, и то които са на държавна издръжка, имат парно, и не искат да го спираме във входа, те си взимат заплатичката 350-450лв.на точния ден, работили или не, а ние, хем сме на студено, хем сме с пенсийка от115лв.
429
2
 
1
 
! Отговори
Ку-ку преди 12 години
Дянков, ама защо не вземем да закрием Министерството на финансите?Те да се следят от Българска Народна Банка. Луда идея, но пък защо да не се пробва. Трудно ще е само с данъчните. Има си ресорни министерства - стопанско, промишлено, земеделско, културно, БНБ да им определя бюджетите, отпуска заеми и преразпределя. Е, ще се попренатовари с хора, но и 30% от сегашното МФ да се съкратят, берекет-версим.А и шефът на БНБ да не е член на кабинета и да се избира от НС за друг период
428
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Дянков каза още, че следващата сряда Министерството на финансите ще внесе в Министерския съвет проект за закриване на Държавния резерв." А сега да ми го обясни тъпака!
427
2
 
7
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Боко, Дянко-о-о-в и ти Тотьо, да Ви разкажа една народна приказкаНастрадин Ходжа, казал на Хитър Петър:- Петре, научих магарето си да не яде- И какво ще го правиш сега? рекъл Петър- Ще го правя на кюфтета- Защо? - Очудил се Хитър Петър- Защото ТЪКМО ГО НАУЧИХ ДА НЕ ЯДЕ И ТО ВЗЕ ЧЕ УМРЕДянков, и ти Тотьо, в ДЕМОКРАТИЧНИТЕ разпределителни системи, за разлика от вашата либерална, има ПРАГОВЕ НА ЧОВЕЧНОСТ:- Цената на живота ни (като на животни), се нарича - "Жизненен минимум" и днес е 248лв. При по-малки доходи ни умъртвяват, чрез глад това се наричаФИЗИЧЕСКИ ГЕНОЦИД и е престъпление срещу човечеството, за което няма давност!!!- Минималната цена на труда ни, като на социални животни, се нарича - "Социалнен минимум" и е 692лв. По-малка малка минимална заплата еСОЦИАЛЕН ГЕНОЦИД!!!- "Издръжката на едно дете" е средно 370лв. При по-малко средства се извършва НАЦИОНАЧЕН ГЕНОЦИД...!!!ОТ КЪДЕ ПАРИ?1. Средната ни работна заплата е 17% от средноевропейската, а произвадителността на труда ни е 27%!!! Следователно средната ни заплата БЕЗПРИКОСЛОВНО ТРЯБВА, да е не 640лв., а 1026 лева ЗАЩОТО СМЕ СИ ГИ ИЗРАБОТИЛИ!!!2. Данък печалба да се удържа при източника/ТУК В БЪЛГАРИЯ... За инвестираната и част в България, ТРЯБВА, да се намали на 5%... За неинвестираната данъка да е 37.5% (в Германия е 35%), колкото са удръжките на работещите граждани, а данък девидент у нас е само 5%..., а би трябвало да е колкото на нормалните хора 10%...!!!3. Премахване ТАВАНИТЕ за пенсионни, здравни и осигурителни плащания, и удържането им от всечки доходи от ТРУД, СОБСТВЕНОСТ И СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ Максималния размер на СОЦИАЛНИТЕ ПОМОЩИ, да е под размера на минималната пенсия от 136лв, която е доход от честен труд- Дянков, днес ДВЕ ТРЕТИ от парите ни за НОРМАЛЕН ЖИВОТ, изработени от нас до стотинка, се ПРИСВОЯВАТ/КРАДАТ от безмерно силната, спрямо отделния човек ОЛИГАРХИЯ, а днешната ти СВРЪХЛИБЕРАЛНА ФИНАНСОВА ДИВАЩИНА, Дянков, е отковен ГЕНОЦИД СРЯМО БЪЛГАРСКИЯ НАРОД- Народе!!!!
426
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Евала на Дянков!
425
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДЯНКОВ И СИЕДА СЕ ИЗМЕТЕ!
424
5
 
1
 
! Отговори
до 425 преди 12 години
Затова спечелиха президентските избори, а?
423
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На мен ми мирише на загоряло калцоне.
422
6
 
10
 
! Отговори
Напуснал България преди 12 години
Мирише ми на предсрочни парламентарни избори, които ГЕРБ ще загуби катастрофално. ГЕРБ си отива завинаги , спете спокойно деца.
421
4
 
5
 
! Отговори
гост преди 12 години
Да и Бургас-Александруполис ще стартират тихомълком,но не губете вяра,ако не ни харесват тия че ги сменяме ,ама ха ,няма да ги траем -искам да живея в България ,а не в Цингаландия и айде г-жа Кунева по-бързо да си сформира партията и да я избираме !
420
4
 
8
 
! Отговори
БОТЕВ ПЛОВДИВ преди 12 години
В България полицията е един процент от населението,а престъпноста висока.От там може също да се започне.
419
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Треторазряден счетоводител , вифаджия задочник-колко ли трябва да си умен , за дане те приемат редовно , парт.секретарка Раб-Фак , възпитаничка на Монтански Юридически факултет , каратист-пожарникар-охранител и разтривач на уши , все капацитети , които ни управляват , които ще съживяват икономиката , намаляват безработицата , че и акъл да дават на чуждите правителства !!! Значи сме много умни да знаете ! Това , ако беше в Камбоджа...............
418
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Давай Дянков , аз те подкрепям ! Почвай от мазните Гейберисти , които първи се пребоядисаха и първи ще ви предадат !
417
4
 
9
 
! Отговори
ОТ ЗАТВОРА преди 12 години
ДЯНКОВ *** МРЪСЕН СЕГА ИМА КОИ ДА ТЕ ПАЗИ,НО УТРЕ ТВОИТЕ ВОЖДОВЕ ЩЕ БЪДАТ ЕЛИМИНИРАНИ ОТ НАРОДА И ТОГАВА ЩЕ ТИ ПОТЪРСИМ СМЕТКА ЗА РЕЗЕРВА ОТ 8 000 000 000 , МИЛИАРДА И ОЩЕ ТОЛКОВА СЪКРАТЕНИ ОТ ПОВЕЧЕТО МИНИСТЕРСТВА.*** МЕКО В ЗАТВОРА ЩЕ ТИ РЕЖАТ ТАКА КАКТО ТИКВАТА НЕ Е РЯЗАЛА ЛЕНТИЧКИ.ПОДГОТВИ СИ *** ОТ СЕГА. ВЕЖДИ Е НА РАЗПОЛОЖЕНИЕ
416
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДЯНКОВ И СИЕДА СЕ ИЗМЕТЕ!
415
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и това не е всичко !
414
3
 
10
 
! Отговори
Ани преди 12 години
ама що ще ме съкращава ние цялото семейство гласувахме за Герб
413
2
 
13
 
! Отговори
Скачащ брат преди 12 години
Вервайте ми!Безработицата е твърде малка, трябва да се увеличи!Само така!