Местан: Да не се окажат ГЕРБ трета политическа сила

Отново сатанизират ДПС, възпротиви се депутатът
6 ное 2011 12:15,
158
Местан: Да не се окажат ГЕРБ трета политическа сила
Лютви Местан и Ахмед Доган по време на пресконференцията в НДК след първия тур на изборите. Снимка: Булфото

„Колкото повече се броят бюлетините в Кърджали, толкова по-убедителна ще се окаже победата на ДПС. Искам да предупредя колегите от ГЕРБ, че рискуват още нещо – да не се окажат трета политическа сила”, заяви Лютви Местан пред БНР.

Заместник-председателят на партията коментира касирането на изборите в града от страна на управляващите.

„За пореден път сме свидетели на един опит за сатанизиране на образа на ДПС. Сега се правят внушения, че дори въздържането ни или по-сдържаното ни участие в избори осигурява някому победата“, заяви той.

По думите му анализите на изборите говорят достатъчно категорично, че прибързаните изводи за „сдържаното участие на ДПС на изборите са некоректни“, но пък партията няма нужда да бъде припознавана като „непреодолим фактор в българската политика“.

Според него ДПС е получила подкрепа толкова, колкото и за партийните листи, а на втория тур и повече.

„Ако за партийни листи имаме около 315 хил. гласа, сравнимо с тях, плюс 20-25 хил. гласа е делът на ДПС за втория тур на президентските избори”, коментира той.

Според Местан, избирателите на ДПС са гласували предимно за кандидатпрезидентската двойка Калфин-Данаилов, защото опозицията е обяснила залога в изборите. Тя е припомнила на избирателите, че „власт властта възпира“. 

ДСП продължава да се съмнява, че изборните резултати отразяват коректно волята на избирателите.

Партията ще настоява за анкетна комисия, която да провери каква е ролята на изпълнителната власт и по специално на МВР при изработването на забранителния списък за избирателите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
9
 
! Отговори
До 50 преди 12 години
Не е най-умния, българските политици са най-продажните и алчните.Този Доган в някое европейска държава щеше да търка наровете.Кое му е умното? Че 20г. ме убеждава, че не са етническа партия, при положение, че цял свят знае, че са точно такава.Или че не краде и че не е един олигарх, откраднал от държавата и народа.И в това не може да ме убеди.Какво му е умното?
48
3
 
3
 
! Отговори
ivan преди 12 години
Novinite na turski sa vinovni, i turskite seriali, i Barak Obama e vinoven. A balgarite sme nevinni, a Boyko e bezgre6en.
47
3
 
7
 
! Отговори
аман от кьорфишеци преди 12 години
без да защитавам ДПС - как така стана, че точно в Кърджали касираха изборите? При всички други много по-явни нарушения - като Варна и Плевен например и един куп други места, където ГЕРБ спечелиха супер подозрително само с по 100-200 гласа разлика. Това в Кърджали, където се знаеше ,че ДПС ще си спечели без проблем, е просто поредния кьорфишек на ГЕРБ за пред медиите, като те самите си знаят, че предварително е обречен на неуспех. Същото като да арестуваш някой, без доказателства за пред съда.
46
1
 
7
 
! Отговори
до № 39 преди 12 години
Я ела в Сливен и ако ще и две дипломи да имаш и да си образован като с пет дипломи ще видиш как ще си стоиш в къщи без работа! Това, че си се уредил с работа съвсем не означава, че всички имат този късмет! Ще разбереш за какво става на въпрос когато станеш безработен! Живота поднася много изненади и не казвай, че няма да станеш! Хайде със здраве и уважение към другите!
45
6
 
4
 
! Отговори
до 51 преди 12 години
Значи тези които нямат работа са некадърни и прости а? Ехххх *** да *** долна проклета.Ако ми паднеш пред очите ще ти разкатая фамилията гейче мръсно Герберско.
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
xa,xa,xa...
43
3
 
5
 
! Отговори
До 48 преди 12 години
Man, доста си афектиран, но не съм фен на Бойко, а и не мисля, че причината за сегашното състояние е изцяло негова вина.Нямаше как да остане Серго още един мандат, тогава да видим глад комунистически, в криза (която той така ни убеждаваше, че няма) Без европари, без инвестиции!Ама сега на всеки е удобно даплюе по Бойко. Не е цвете, но е по-добър от комунистите.Но...както и да е.Пожелавам ти успех в търсенето на работа. Каквото е сега, такова е било и преди Бойко, така че, дерзай.
42
0
 
5
 
! Отговори
до 50 преди 12 години
Той не е най УМНИЯ,той е най Хитрия..тва е
41
2
 
5
 
! Отговори
FU преди 12 години
@36 Всеки трети млад българин е *** като тъпан и не може да пише правилно на български език! Всички сте с претенции, но нямате покритие. От тези 1 500 000 българи, които ти цитираш като безработни, една много голяма част са абсолютно неграмотни или некадърни. Една дипломка за "вишу" вече не е достатъчно да си намериш работа... трябва и акъл! Ти явно си по-наясно как стават нещата с баджанаците ;) Аз каквото съм постигнал съм го постигнал благодарение на себе си!
40
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Турски мафиоти!!!И какво ако се окаже така? Това за сетен път ще докаже, че сте изцяло етническа партия, зад която криете наглите си кражби.
39
5
 
5
 
! Отговори
до 39 преди 12 години
Ти си един долен лъжец.Знаеш ли колко висшисти и образовани хора стоят без работа вече 2 години и нещо от както твоя вожд Тиквата дойде на власт--който винаги се оправдава със някаква измислена криза и също така дефицита на банани в Конго и Земната Гравитация?Това че ти си един на 10000 които имат работа и то сигурно чрез връзки е друг въпрос
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Колкото повече се броят бюлетините в Кърджали, толкова по-убедителна ще се окаже победата на ДПС. Искам да предупредя колегите от ГЕРБ, че рискуват още нещо да не се окажат трета политическа силаЕй на това му се казват честни избори в демокрация! Не бързайте да плюете,а се замислете къде сме и за какво сме ние избирателите?
37
2
 
6
 
! Отговори
grezdii преди 12 години
SUS BE RIAZAN 4ITAK IDI V ANADOLA DA FILOSOSVASH TUK E BALGARSKO
36
0
 
7
 
! Отговори
18 преди 12 години
Бойко какво ще стане с Българите ?
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Един набор на 26 години бачкаше като директор на цялата клонова мрежа в България на голяма международна лизингова компания. Напусна сам и сега не може да си намери работа вече 1-2 години.
34
3
 
3
 
! Отговори
соПола Доган преди 12 години
след Волен Сидеров - най много се страхувам от Бойко Борисов
33
4
 
14
 
! Отговори
Истина преди 12 години
50 % реална безработица40 % от работещите са на заплата до 400 лв (200 евро)30 % са на заплата до 500 лв25 % са на заплата до 700 лв5 % от работещите са на заплати малко над 700 лв
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Abe postoqnno govorite kak balgarskite turci sa bili prosti i pionki, Q MI KAJETE VIE ZA KOGO 6TE GLASUVAT, ZA BSP LI, ZA GERB, ZA SDS, ILI ZA ATAKA???????????????????????
31
5
 
13
 
! Отговори
АТАКА преди 12 години
НА ТЕРИТОРИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, КОЙТО СЕ ЧУВСТВА ТУРЧИН ДА ХВАЩА ПЪТЯ ЗА АНАДОЛА!
30
7
 
3
 
! Отговори
До 36 преди 12 години
Гарантирам ти, че ако си квалифициран работник, което означава да имаш образование и то не само на диплома, няма да останеш безработен в днешни дни.Да, може възнаграждението да не е хиляди евра, но това е друг въпрос.