Борисов да поживее месец с една пенсия, предложи БСП

Богатите да са съпричастни към кризата, призоваха социалистите
15 ное 2011 22:40,
247
Борисов да поживее месец с една пенсия, предложи БСП
Драгомир Стойнев Снимка: БСП

Нито една група няма да спечели от Бюджет 2012, заяви депутатът от Коалиция за България и председател на социалната комисия Драгомир Стойнев. Той обясни, че предлагания от управляващите бюджет 2012 е антисоциален и орязва придобивките на всички социални групи в страната.

„В този бюджет за първи път се отнемат социални права – на майките, на пенсионерите, на хората с увреждания”, каза Стойнев.

Според него бюджетът се съсредоточава изключително в разходната си част. „По-жалкото обаче е, че ограничаването на разходите не става за сметка на оптимизация на излишни разходи и по-висока ефективност на системата, а за сметка на орязването на социалните права на българските граждани”, отбеляза още Драгомир Стойнев.

„Крайно време е и богатите хора да бъдат съпричастни към кризата”, заяви председателят на социалната комисия в парламента и добави, че е напълно нормално този, който получава голяма заплата, да плаща и големи осигуровки.

„Не може вече 4 години максималният осигурителен доход да бъде 2000 лева”, отбеляза Стойнев. Според него увеличаването на минималните осигурителни прагове прехвърля тежестта на кризата върху бедните поради намаляване на разполагаемия им доход.

Драгомир Стойнев изтъкна, че Бюджет 2012 обрича българските деца на бедност, като запазва добавките за отглеждане на дете на нива от 240 лв. месечно, въпреки че минималната работна заплата се вдига. Той припомни, че само преди две седмици правителството е приело за ниво на бедност сумата от 236 лв.

„Развенчава се и митът за така наречената добра пенсионна реформа. И тази година няма да има осъвременяване на пенсиите, няма да има и индексация на пенсиите”, възмути се Стойнев и предложи премиерът да живее един месец с парите, които получава един пенсионер. Той коментира и ситуацията в сектор сигурност, където управляващите предлагат да се вдигне възрастта за пенсиониране.

„Факт е обаче, че вече има 7 хил. човека, които са достигнали възрастта за пенсиониране, и те ще напуснат системата”, обясни той и отбеляза, че това ще натовари държавата с нови 200 млн.лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Борисков Борисков тъпчиш ли милярдите у Банкя *** недодялана >>>>>>>>>>>>>>
37
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А Бойко купи ли си памперс , как ше изкара на 65 години докато се пенсионира завалията
36
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ от ден на ден все по умни стават , само доктори и учени бълва ковачницата им на кадри
35
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Що пенсиите различават ли се на учител,инжинер,и т.н.или разликата я види само ГЕРБЕРА
34
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
A кой уби Луканов и що го убиха - комунисти в ГЕРБ бол да започнем с Цецка Цачева и да видим къде повече комунисти в БСП или ГЕРБ
33
1
 
9
 
! Отговори
от 180 - до 2000 преди 12 години
".......предложи премиерът да живее един месец с парите, които получава един пенсионер"Е, ама на кой пенсионер ?На пенсионер - лекар или учител или на пенсионер милиционер ?С пенсията на милиционера ще се справи добре - няма да усети липса на нещо....Но ако е на лекар или учител - тежко му !!!
32
7
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Борисов е Българския Вацлав Хавел !. Който в толкова незапомнена световна криза запази финансовата стабилност на населението и не намали доходите ни !. Икономиката регистрира растеж,докато останалите Европейски страни са в рецесия. Герб спаси България !
31
3
 
13
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
Писна ми от популизъм!!! Що червените наглеци не дадат първо пример и тогава да плюят по останалите. Нали положението на пенсионерите е благодарение най-вече на червената върхушка в страната ни!!! Ако върнем лентата на зад, ще се сетим, че Костов беше първия, който с риск да стане лошия, предприе мерки да запази жива осигурителната система в страната. Сега прави същото и Бойко. Разберете, че няма как да вземаш 2, а да харчиш 20!!!
30
1
 
6
 
! Отговори
Кастро преди 12 години
Е то кво има за живеене с една пенсия? Купуваш си една пура и това е.
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да се върнем на основната ни мисъл: за да построите комунизъм, скъпа левица, сутрин, обед, вечер: ОНАНИЗЪМ. Това го е открил още Маркс. Заедно са се онождали с Енгелс, а накрая са предали тайната и на Ленин...
28
7
 
1
 
! Отговори
Винетунко Винетков преди 12 години
Боико ,като чета тука какво пишат почитателите ти и си викам, че само ти можеш да се справиш та тея хора маи и на у-ще не са ходили само реват и псуват ,как ще си легнат да спят не знам ....изобщо не са добре с нервите .
27
1
 
1
 
! Отговори
do 22 преди 12 години
mnogo cte nagal.I depytata i pencionera ne miclqt za trydoviq 4ovek,IZBRAXME GI I VE4E NE IM E DO NAC,NO NIKOI NE E VE4EN,
26
11
 
15
 
! Отговори
Студент преди 12 години
Ей *** нещастни, писна ми от тези пенсионери, а това че няколко поколения млади хора останаха без образование и прехрана и имигрираха от България! Тая комунистическа пропаганда да си я заврат отзад!!!
25
1
 
2
 
! Отговори
na 21 преди 12 години
chevenite bokluci umrqxa samo darti izduhani babi glasuvat za tqx ako ne beshe danailov i polovinata ot glasovete nqmashe da poluchat
24
0
 
2
 
! Отговори
иван преди 12 години
Точно така
23
1
 
12
 
! Отговори
един от народа преди 12 години
ЕДНИ КРАДЛИВИ МИЛИОНЕРИ, ГОВОРЯТ ПРОТИВ ДРУГИТЕ КРАДЛИВИ МИЛИОНЕРИ !!!!!НАРОДА МИЗЕРЕЕ. ТИЯ ПЛЯМПАТ И ЛАПАТ ПЪРЖОЛИ !!!
22
0
 
3
 
! Отговори
do 17 преди 12 години
V DEMOKRATI4NITE DARJAVI OCIGYROVKITE NE GI QDE DARJAVATA I OLIGARCITE,A OCIGYRENITE LIZA,ZATOVA CE NARI4AT OCIGYROVKI,A V BG IMA NECAOTVETCTVIE MEJDU IMETO I REALNOCTTA.DQNKOV DA CI QDE XYBAVITE KOEFIZIENTI,A NE NA6ITE OCIGYROVKI I DRYGI CPECTQVANIQ.
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тоя депУтат хубав акъл дава, ама що не се пробва първо той с една пенсия да живеенеговата двепУтатска заплата е 2600 + 1600 за председател на комисия + 500 за бензин + 900 представителни, това прави повече от на Премиера заплатата
20
4
 
6
 
! Отговори
17 преди 12 години
абе не знам кой какво е крал, ама баба ми и по комунистическо, и сега взема 200 лв., друг е въпроса, че сега гладува, за да си купува лекарстватапо твоята логика дай да даваме на всеки който изплува отгоре като *** пяна да ни краде, щото от две години това точно става, бързат хората да се накрадат като за световно
19
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Комунистическата Гьобелсова пропаганда работи без умора, ежедневно ни заливат с червена помия от лъжи и измишльотини. Кой бе другари, от елита на червените мафиоти живее с 200 лв на месец. Защо тия мега крадци, окрали страната ни както и турците навремето не са ни краднали, сега след като гушнаха милиони чрез престъпната си дейност имат безочието да прехвърлят престъпната си вина на Бойко. Засрамете се бе най-после, кажете Збогом и се изнасяйте от страната ни, до като не сме ви изнесли, ама на носилки, гадни и нагли престъпни мошеници!