Борисов да поживее месец с една пенсия, предложи БСП

Богатите да са съпричастни към кризата, призоваха социалистите
15 ное 2011 22:40,
247
Борисов да поживее месец с една пенсия, предложи БСП
Драгомир Стойнев Снимка: БСП

Нито една група няма да спечели от Бюджет 2012, заяви депутатът от Коалиция за България и председател на социалната комисия Драгомир Стойнев. Той обясни, че предлагания от управляващите бюджет 2012 е антисоциален и орязва придобивките на всички социални групи в страната.

„В този бюджет за първи път се отнемат социални права – на майките, на пенсионерите, на хората с увреждания”, каза Стойнев.

Според него бюджетът се съсредоточава изключително в разходната си част. „По-жалкото обаче е, че ограничаването на разходите не става за сметка на оптимизация на излишни разходи и по-висока ефективност на системата, а за сметка на орязването на социалните права на българските граждани”, отбеляза още Драгомир Стойнев.

„Крайно време е и богатите хора да бъдат съпричастни към кризата”, заяви председателят на социалната комисия в парламента и добави, че е напълно нормално този, който получава голяма заплата, да плаща и големи осигуровки.

„Не може вече 4 години максималният осигурителен доход да бъде 2000 лева”, отбеляза Стойнев. Според него увеличаването на минималните осигурителни прагове прехвърля тежестта на кризата върху бедните поради намаляване на разполагаемия им доход.

Драгомир Стойнев изтъкна, че Бюджет 2012 обрича българските деца на бедност, като запазва добавките за отглеждане на дете на нива от 240 лв. месечно, въпреки че минималната работна заплата се вдига. Той припомни, че само преди две седмици правителството е приело за ниво на бедност сумата от 236 лв.

„Развенчава се и митът за така наречената добра пенсионна реформа. И тази година няма да има осъвременяване на пенсиите, няма да има и индексация на пенсиите”, възмути се Стойнев и предложи премиерът да живее един месец с парите, които получава един пенсионер. Той коментира и ситуацията в сектор сигурност, където управляващите предлагат да се вдигне възрастта за пенсиониране.

„Факт е обаче, че вече има 7 хил. човека, които са достигнали възрастта за пенсиониране, и те ще напуснат системата”, обясни той и отбеляза, че това ще натовари държавата с нови 200 млн.лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Маневри за отклоняване на вниманието. Всички пърдите в едно гърне. За туй - всички елате да живеете като пенсионери и средностатистически българи, и после се жалвайте за каквото и да било. Няма достатъчно грозни думи, с които да изразя отношението си към върхушката ви.
17
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия жалки нещастници от БСП преди да започнат да плямпат глупости, да поживеят няколко години на една пенсия. Стига са крали от държавата и от нас и стига са си търсили виновници в другите, когато комунистите не са на власт. Ще ви е** майката комунистическа нещастна!
16
7
 
4
 
! Отговори
До Сралжата преди 12 години
Ей шашнатия....колко деня обмисля този комсомолски лозунг ? 95 процентя от най-глупавите сте си го избрали .... е все пак 5 процентя имат надежда да станат хора....
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ще се втали за нула време, няма да му трябва ни ритане, ни фитнеси
14
7
 
15
 
! Отговори
Хан Крум преди 12 години
"...Нито една група няма да спечели от Бюджет 2012, заяви депутатът от Коалиция за България и председател на социалната комисия Драгомир Стойнев..."Да бе пич - колкото и да е неприятно, този път вашата / на БСП / група наистина няма да може да спечели / разбирай открадне / нищо. така е като сте лузъри и загубихте изборите.
13
9
 
31
 
! Отговори
чао преди 12 години
Сбогом Комунисти! Когато убиха Луканов БСП ревяха, че било политическо убийство, а то се оказа най-обикновено мафиотско убийство в клана БСП-КГБ. И изглупялите пенсионери вече се осъзнаха и никой няма да ви допусне вече до власта. Окрадохте 4 милиарда от пенсионния фонд пред 1989 година и станахте милионери и оставихте хората работили цял живот без пенсии.Това което получават е от нашите данъци.Техните внасяни пари ги ОТКРАДНАХТЕ! ГОСПОД ДА ВИ СЪДИ!
12
21
 
20
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Бойко,продължи реформите и ги завърши докрай.....Народа ти гласува доверие,досега го оправдаваш изцяло....Имаш мащабна и грандиозна народна подкрепа....Правителство,президент,кметове,общински съветници.....Бойко,изобщо не обръщай внимание на воплите и болката на ***...те реват,те се гърчат че им спря кранчето и доходите...95 процента от хората сме с теб и изборите го доказаха след като тури кръст и погреба комунистическите ***
11
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не само той и дянков може да пробва и да не е пенсия с една заплата каквато получават поне 50 % от работещите-350-450 лв. и всички останали,които се опитват да ни убеждават,че живеем добре може да пробват за 1 месец и после пак да говорят!
10
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да бе, докато бсп беше на власт песионерите почиваха на лазурния бряг, ама само номенклатурата
9
5
 
30
 
! Отговори
Умерен преди 12 години
*** наглярите , във ВПС на столетницата всички са мултимилионери и били се загрижили за бедните....да ви *** *** Ленинова, червени *** ..пху!
8
6
 
28
 
! Отговори
смях в залата преди 12 години
Е вие сега какво искате? Да се върнем във времената преди '89. Народа и всички политици от ГЕРБ, барабар с Бойко да живеят с една заплата, а пък Р.Овч., Масларова, хидролога Дуган и всички вие от Позитано да сте в ролята на ЦК на БКП и да се возите във Волги и да пазарувате в Кореком, като си харчите откраднатите милиони :)) Е, мина вече вашето време другари. И като предлагаш, защо ти лично не дадеш със себе си един светъл пример, ми пак другите да мизерстват, пък вие бейове да го раздавате :)))
7
10
 
16
 
! Отговори
За Витков! преди 12 години
Аз предлагам целия минстерски съвет да приравни заплатите си с пенсиите. Това като антикризисна мярка! Колкото до БСП,дори не искам да ги коментирам. жалки са,наравно с ГЕРБ!
6
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има ли поне един беден във ВС на БСП ? Под беден в техния случай, да има по малко от 500 хил лева в активи (имоти, пари, акции)
5
8
 
31
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
Вас от БСП трябва да ви линчуваме бе! Къде сте тръгнали да давате акъл?!
4
5
 
29
 
! Отговори
ФЕН преди 12 години
ВРЕМЕЕТООО ВИ МИНАААА
3
5
 
42
 
! Отговори
Има начин преди 12 години
За увеличение на пенсиите. ако червените милиардери и мултимилионери върнат ограбеното на нас , българите ще сме като една Швейцария.........
2
10
 
5
 
! Отговори
НИК ЩАЙН преди 12 години
УБИЕЦЪТ НА ЕМИЛ КЮЛЕВ И ГЕОРГИ СТОЕВ Е ,БАТЕ ?
1
4
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много убаво предложение и браво за което *** .... Требеше предишните години и вие да съ пробвате....