КС пречи на изчистването на образа на България!

Няма да пращаме агенти за посланици, категоричен е външният министър
23 ное 2011 20:19,
149
КС пречи на изчистването на образа на България!
Снимка: архив, Reuters

Решението на Конституционния съд да отмени текстовете от промените на Закона за дипломатическата служба, които засягат хората с връзки с бившите тайни служби, ме кара да съжалявам, че този важен орган застана на пътя към изчистването на образа на България. Това посочва в изявление министърът на външните работи Николай Младенов.

Според него "има сили, за които запазването на тъмните зависимости от миналото е по-важно от модернизирането на българската дипломация и шансовете за развитие на едно ново поколение дипломати".

"Политическата воля на Народното събрание, на правителството и на избрания нов президент, както и моята, е ясно и категорично изразена и остава непроменена - България няма да бъде представлявана пред света повече от хора с принадлежност към репресивния апарат на комунистическия режим", категоричен е Младенов.

Според него 20 години след падането на Берлинската стена не можем да си позволим тази тема да хвърля
сянка върху българската нация.

Още по темата

Точно затова представителите на България, чиито връзки с Държавна сигурност бяха обявени от комисията по досиетата, ще бъдат отзовани и върнати в страната, отбелязва външният министър.

Днешното решение на Конституционния съд по никакъв начин не променя правото и възможностите на правителството и на президента да решават кои посланици да представляват държавата ни, заявява Младенов. Оттук нататък аз няма да предложа да бъде изпратен за посланик човек с принадлежност към бившите ДС и разузнавателните служби на Българската народна армия, подчертава министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
0
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 12 години
Някакъв накаквик, дошъл от някъде си, толкова велик, че отначало баше министър на отбраната, а после го туриха за външен министър (дялан камък кьошелия!), се загрижил за ОБРАЗА НА БЪЛГАРИЯ! Абе паленце, България съвсем няма лош образ! Такива послушковци като теб й го създават. България е имала за външен министър недостижимия Иван Башев, дипломат от европейска класа! Скрий се и се дръж подобаващо на скромните си възможности, крехкия си житейски опит, с една дума - на биографията си!
140
1
 
2
 
! Отговори
шарк 1 преди 12 години
до 113 - ТЕ САМИ КАК ДАСЕ ИЗТЕГЛЯТ, НО ЗАПОМНЕТЕ ДЪРЖАВА БЕЗ СЛУЖБИ ЗА СИГУРНОСТ НЕЕ ДЪРЖАВА,ДАНЕБИ В ЧУЖДИТЕ ПОСОЛСТВА ДА РАБОТЯТ САМО МАЙКИ ТЕРЕЗИ
139
0
 
2
 
! Отговори
шарк1 преди 12 години
до всички драскачи защитаващи това недоносче на бившия режим защото то е израснало в ПОСОЛСТВО с баща - лице с най-висока степен на защита,а той от таза копанка нито е ял нито е пил
138
1
 
3
 
! Отговори
anapana преди 12 години
kogato komunisti zapo4nat da govorqt za pravova dyrjava,moge6 da povyrne6. i tozi muhyl kornezov dokoga 6te se izkazva........
137
2
 
3
 
! Отговори
outsider преди 12 години
Съчувствам му на Младенов. Сигурно вече е пресметнал колко рушвет ще получи от новите дипломати като смени наведнъж половината посланици, а ето че конституционния съд му пречи. Как да не се ядосваш? Но с такива шушумиги като него няма да си изчистим образа.
136
4
 
4
 
! Отговори
ЕЛЕНА преди 12 години
ГЕРМАНСИ СЪД ЗАЩИТИ АГЕНТИ НА ГЕСТАПО, АМА ДРУГ ПЪТКОМУНО ГАДНЯРИ И ПРОДАЖНИ СЪДИИ
135
1
 
3
 
! Отговори
BKP преди 12 години
..Nikolay Mladenov se izkara po kapitalist i ot Bil Geyts!! Plue komunizma i komunisstite!! Ami bashta ti, mayka ti, nali te napraviha pari i si oblyakoha s golyama vlast pri komunizma be chada! Il mislish , che kato sa minali 20 godini i horata ne pomnyat!! Pazi boje, slyapo da progleda!! Muka i smyah!!
134
5
 
5
 
! Отговори
Ivan преди 12 години
Хвърляло сянка, шменти капели, вие се радваѝте, че КС го спря иначе щяхме да плащаме много, като много от тези хора осъдят държавата на Евро инстанция. Тези назначение трябва да се гледат едно по едно инак не са легитимни.
133
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Конституция на РБЧл. 52. (1) Гражданите имат право на здравно осигуряване, гарантиращо им достъпна медицинска помощ, и на безплатно ползване на медицинско обслужване при условия и по ред, определени със закон. (3) Държавата закриля здравето на гражданите и насърчава развитието на спорта и Чл. 53. (1) Всеки има право на образование. (3) Основното и средното образование в държавните и общинските училища е безплатно. При определени от закона условия образованието във висшите държавни училища е безплатно. Конституцията се нарушава вече двадесет години. Геноцид стопи населението с 2 000 000 българи. Един от гарантите за геноцида е конституционният съд. Той не се занимава с важни проблеми, а само в педерастките спорове на върхушката.
132
3
 
8
 
! Отговори
И едните и другите преди 12 години
Николай Младенов е внук на активен борец против фашизма и капитализма. Борил се е за ново справедливо общество. Обратно, Николайчо е активен борец за фашизъм и капитализъм. Някой казват че е гей не е вярно, той е обикновен ***. Духовен ***. каквито са съдиите в Конституционния съд.
131
2
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 12 години
Съдиите от този сад до сега нито веднъж не върнаха закон приет при гласуване с чужди карти. Всяко такова гласуване е нарушение на Конституцията но си затваряха очите. Сега изведнъж се направиха на много принципни.Очевиден слугинаж-обвързаност към мракобесническото ДС.
130
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МВнР одавна се е превърнало в трудова борса за намиране на работа на роднини.
129
3
 
10
 
! Отговори
треньор преди 12 години
Николайчо, мойто момче, единственото хубаво при рязко обръщане на 180 градуса е това, че можеш да си видиш гъзъ ***, батковото!
128
2
 
19
 
! Отговори
пречка преди 12 години
Е, то щом и Конституционния съд "пречи" на правителството - работата е сериозна !На Ц.Ц - му пречат адвокатите !на Младенов направо Конституционния съд му пречи !На Симеон Дянков общо взето, целият български народ му пречи да си върже ниския бюджетен дефицит ! Що им се пречкаме на тези хора .... или защо те ни се пречкат на нас ?????????
127
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нека направим Хитлер наш дипломат в Израел.
126
2
 
4
 
! Отговори
елена преди 12 години
до 130 германският съд никога няма да защити агенти на ГЕСТАПО
125
11
 
5
 
! Отговори
БРАВО преди 12 години
БРАВО НА МИНИСТЪР МЛАДЕНОВНИЕ ХОДИМ НА ИЗБОРИ ИЗБИРАМЕ ДЕПУТАТИ , НЕ ИЗБИРАМЕ СЪДИИПРОМЯНАТА Е ПРАВИМ НИЕ ХОРАТА ЧРЕЗ ИЗБОРИ ОТ КЪДЕ НА КЪДЕ КОМУНО СЪДИИ ЩЕ УПРАВЛЯВАТ ДЪРЖАВАТА И СЛЕД ТОВА БСП ЩЕ РЕВАТ ЧЕ СМЕ СЕ ПРОВАЛИЛИЗА ШЕНГЕН, КАКЪВ ШЕНГЕН С СЪДИИ КАТО ПЕНГЕЗОВ РУШЕВЕТЧИЯ И МОШЕНИК
124
3
 
6
 
! Отговори
зидаря преди 12 години
Ей зидарче, вземи се в ръце и се успокой с тия агенти, ами вземи направи нещо за Западните покрайнини, ***!!!
123
6
 
9
 
! Отговори
но комент преди 12 години
какво ще кажете в германия президент и министр да говорят по този начин за решенията на Конституционния съд?След мутрите ще остане една напълно унищожена държава.
122
2
 
4
 
! Отговори
arhar преди 12 години
Какво всъщност означава ляво и дясно у нас ? Сергей не беше ли близък до Буш ? Може ли тогава хора, които по един или друг начин са приближени на Т. Живков и П. Кубадънски, да бъдат десни ? Кой тогава е десен и кой е ляв в действителност ?Нека да направим една съпоставка и да открием приликите и разликите между ' първенците ' от ' Дондуков ' 1 и ' Дондуков ' 2 !И единият , и другият са футболисти.И единият, и другият поднасят цветя над един и същи гроб в Правец .И единият, и другият искат оставката на Станишев.И единият, и другият си падат по убийствата на животни.И единият, и другият отсядат в едни и същи хотели на определени олигарси и ходят на футболни мачове при други олигарси.И единият, и другият са близки с Путин и Берлускони.И единият, и другият са удостоени с почетен знак ' Стефан Стамболов '.Някой откри ли някакви разлики ?