България продължава да трупа задължения за Бургас-Александруполис

Общата сума възлиза на 6,2 млн. евро, казаха от Транснефт
Обновена: 1 дек 2011 11:22 | 1 дек 2011 11:21, Елка Василева
11
България продължава да трупа задължения за Бургас-Александруполис
Снимка: Архив Булфото

България продължава да трупа задължения по проекта за строителството на петролопровода Бургас-Александруполис и общата сума на дълга й вече достига 6,2 милиона евро, съобщи говорителят на Транснефт Иля Казенкин, предаде РИА Новости.

Транснефт, която участва в проекта от руска страна, вече няколко пъти напомня, че България има дълг, чиито срокове за изплащане неведнъж са отлагани. През март 2011 г. вицепрезидентът на компанията Михаил Барков заяви, че задълженията на България са 6 милиона евро.

Още по темата

Казенкин припомни, че в началото на ноември българските власти одобриха оценка за въздействието на съоръжението върху околната и социалната среда, което е положително обстоятелство. Документът е един от ключовите по проекта и приемането му от българските власти бе отлагано няколко пъти, отбелязва Lenta.ru.

Споразумението за строителство на нефтопровода Бургас-Александруполис между Гърция, Русия и България беше подписано през 2008 г., но реализация на проекта не последва. Във фирмата оператор на нефтопровода Trans-Balkan Pipeline 51 процента се държат от Русия, а България и Гърция – останалите 49 процента.

Нефтопроводът, който би трябвало да разтовари Босфора и Дарданелите, ще свърже Бургас с Александруполис на Егейско море. Очаква се мощността на тръбата да бъде 35 милиона тона петрол годишно с възможност за увеличение до 50 милиона тона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
T.N.T. преди 12 години
EEEE TAQ BALGARSKA 4ERVENA IZMETLAGA LAGA ZA 50% DQL...KREMALSKI IZGODIPISAHA PODPISVAHA4ERVENITE IBRIK4II...DARJAVATA PODARIHANA IMPERIQTA NA ZLOTOSAMO I SAMO DA GI KREPQT NA WLAST.NALI KREMALSKITE OKUPATORITURIHA NA WLAST NA 09.09.446EPATA BANDIUGOPARTIZANI...PA SE PLODQT,KATO PLAHOVETAQ POGANSKA SMRAD...
10
0
 
2
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 12 години
И в тоя проект са се намърдали цяло котило кръвопийци - все отбор юнаци-консултанти...Финансов консултант, ПР-консултант, правен консултант, Еко-консултант... За какви ставки в евро на час става въпрос - нямате си на идея..
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя проект е като БелеНЕ. Важно е да има проект и да се плаща затова никога няма да се реализира.
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По-добре да хрантутиме няколко руски търтеи отколко да ни замърсят хубавите плажове.
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аааааа, затова толкова се реве срещу ГЕРБ. Спря ви кранчето ли? Който е подписал това споразумение да си плаща гяволиите, по същата логика да си плаща глупостите тоя, който е взел комисиони по сделката с Шеврон.
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Транснефт са наели офис в центъра на москва където наемите са най-високи и симулират бурна дейност, а бедняците ще плащат
5
0
 
12
 
! Отговори
РасПутин... преди 12 години
Къде сте бе, природозащитници? Къде сте бе, рицари на чистото море? Защо не протестирахте, когато приемаха ОВОС, а мълчахте и мълчите като ***??? Кажете нещо, вземете отношение! Или за тоя протест никой не плаща и не ПРОТЕСТИРАТЕ???
4
0
 
10
 
! Отговори
, преди 12 години
Крайно време е да се търси персонална отговорност. Каква вина има обикновен данъкоплатец да плаща некадърността на некакъв назначен по неизвестни причини служител. Да плащат тези които са подписали договорите и тези които са ги пратили там/или които са гласували/.
3
4
 
6
 
! Отговори
мим преди 12 години
ББ ще им направи на инат,както само той си знае,и те ще ни оставят на мира.
2
3
 
5
 
! Отговори
$ преди 12 години
Натискат обикновенния човек да си плати и последния лев който има на държавата,а в същото време тя не си изпълнява нейните.
1
6
 
8
 
! Отговори
Веселяк преди 12 години
Накрая и ше ни бият, и ше ни е^ат, и чувала със сол ше изядеме, и пак ше си платиме като попове...! хахаха!