Правосъдната Ковачева не ще конфликти

"Беше наистина голяма изненада да стана министър"
1 дек 2011 09:40,
88
Правосъдната Ковачева не ще конфликти
Диана Ковачева. Снимка: БТА

Няма как министърът, главният прокурор, министърът на вътрешните работи и съдилищата да не работят заедно, коментира новоизбраният правосъден министър Диана Ковачева.

"Не съм човек, който търси конфликти", категорична бе тя пред bTV.

Ковачева сподели, че познава част от членовете на ВСС и уточни, че няма проблем да дава свободно мнението си. Според нея обаче е важно да се даде възможност на ВСС да работи свободно и открито.

Още по темата

По думите й един от спешните ангажименти, с които ще се захване, е Законът за конфискация на имуществото на незаконно забогателите.

"Няма как обаче законът да бъде приет в този си вид, след като бе отхвърлен. Ще бъде предложен нов проект", заяви новият министър.

Диана Ковачева сподели, че предложението да оглави правосъдието дошло две седмици след изборите, премиерът Бойко Борисов лично й се обадил по телефона.

"Доколкото разбирам моята кандидатура е била подкрепена и от Брюксел. Предполагам че, са били водени разговори и с други хора. Беше наистина голяма изненада и тук няма как да отрека, че Министерство на правосъдието не е предизвикателство за един юрист", призна тя.

Изборът на Ковачева се наложи, след като досегашният министър на правосъдието Маргарита Попова беше избрана за вицепрезидент.

"Със съпруга ми имаме различни кариерни развития – той е предложен от квотата на БСП в ЦИК, но моят избор е различен", така отговори Ковачева на критиките, че е свързана с левицата.

"Уважавам и депутати от БСП и мисля, че няма нужда от такива нападки. А що се отнася за обвиненията за непрозрачни конкурси в "Прозрачност без граници"– това е обидно. Репутацията на фондацията е безупречна", категорична бе тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
новата министърка ще хване коледния бонус от 5000 лв
78
2
 
3
 
! Отговори
До 86 допълнение преди 12 години
Обръщение на Висшия адвокатски съвет от 08.07.2011 и от Позиция на Висшия адвокатски съвет от 22.11.2011г.
77
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тъй като е изтрит коментара ми, отново ще приканя г-жа Министъра на МП да се запознае с него2011 Обръщение на Висшия адвокатски съвет" на сайта на Висшият адвокатски съвет и да даде становище по засегнатата в него проблематика поради актуалността й и днес - 01.12.2011г.
76
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АМАН ОТ НАЗНАЧЕНИЯ НА НЕКОМПЕТЕНТЕН ***! ТОВА МАЙ ЩЕ Е ПОРЕДНАТА "КАЛИНКА" В ПРАВИТЕЛСТВОТО! ДЕТО СЕ ВИКА БЪЛГАРИЯ СТАНА ДЪРЖАВАТА НА "КАЛИНКИТЕ", АМА НАЙСЕ, ДА НИ Е ЧЕСТИТА НОВАТА ПРИДОБИВКА!
75
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая като я гледам изобщо не е конфликтна !
74
3
 
10
 
! Отговори
Усмихвам се преди 12 години
Калинки малинки.Най кадърни са калинките.......
73
2
 
4
 
! Отговори
плод-зеленчук до 77 преди 12 години
да, Муки, ако тази женица няма да носи две тикви и една ряпа и кисело мляко в обедната почивка, може да чакаме да се бори и да смачка организираната престъпност
72
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Интересна ми е и позицията на г-жа министъра по таова твърдение- тя съгласна ли е с председателя на Висшия адвокатски съвет адв. Доковска и какво мисли по въпроса- все още ли не желае да се конфронтира? Счита ли, че изобщо НЯКОЙ управляващ от ГЕРБ знае що е принцип за разделение на властите, Конституция,и чии интереси всъщност защитава чрез неконфронтирането си и неизразяването на ясна позиция- като правоспособен бг. юрист - относно тази проблематика? "22.11.2011Позиция на Висшия адвокатски съветИзявлението на вицепремиера и министър на вътрешните работи г-н Цветан Цветанов на 20.11.2011 г. в предаването На четири очи по Нова телевизия, че Висшият съдебен съвет трябва да наблюдава и контролира поведението на адвокатите, неправомерно засяга достойнството и професионализма на българските адвокати. То е израз на крещящо непознаване и неразбиране на Конституцията, законите и международноправните актове, по които Република България е страна. Твърдението, че участието на силни адвокати внася дисбаланс в наказателния процес, съдържа и съответна оценка за българската прокуратура и за разследващите органи.Висшият адвокатски съвет е принуден отново да припомни обръщението си от месец юли 2011 г. до Президента на републиката, Председателя на Народното събрание и ръководителите на парламентарните групи, в което изтъкна, че този вид изявления на г-н Цветанов рушат демократичните устои на държавата и надхвърлят всички предели на обществена търпимост. Периодичните атаки към адвокатите от страна на министъра на вътрешните работи по въпроси, които са изцяло извън неговата законово определена и професионална компетентност, всъщност отклоняват общественото внимание от реалните проблеми, които изпълнителната власт има в борбата срещу престъпността. Подобни изявления по никакъв начин не осветляват действителното състояние на съдебната система. Българската адвокатура винаги е защитавала и ще продължи да защитава правата и законните интереси на гражданите и ще се противопоставя на всички опити за рушене на държавността и демокрацията.
71
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хм...ако един министър не желае да влиза в конфликти, за да защити своя професионална позиция по основни проблеми, каква роля ще изпълнява?! Формалната роля на безгласна буква?! Я да видим как г-жа министъра на МП ще коментира изявлението на цветанов за адвокатите - тук също/ според нея/ човек трябва да не се конфронтира с никого, въпреки, че става въпрос за абсолютно нарушаване на демократичните устои на Р. България с това изказване и за незнание и непознаване на КРБ от действащ МВР министър;)
70
3
 
5
 
! Отговори
teo преди 12 години
Г-жо Ковачева, ако успееш да ИЗКОВЕШ проектозакон за ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ПО ВИСШИТЕ ЕТАЖИ и го внесеш н НС, ще постигнеш много повече от СТРАХЛИВАТА ПОПОВА, която нямяше смелостта да се изправи срещу тези ДЪРЖАВНИ ПРЕСТЪПНИЦИ, които щяха да гледат последните избори през решетките, а не да критикуват и хапят в последните си дни!!! ДАНО СКОРО ВИДИМ ДЪРЖАВЕН ПРЕСТЪПНИК ОТ ПОСЛЕДНИТЕ 20 ГОДИНИ ЗАД РЕШЕТКИТЕ! Ковачева , топката е в твоите ръце!
69
2
 
11
 
! Отговори
Муки преди 12 години
Дано тази женица не е поредния корумпиран ***, който ще участва в схеми, ще оправдава бандити, ще върти гюбеци по чалготеките, ще прави оргии по мезонетите и ще взима пари под масата. Ох, дано да не е такава!
68
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има вид на веща в Занаята.
67
3
 
5
 
! Отговори
до Възмутен преди 12 години
Ти наистина ли не схващаш за какво става въпрос или се правиш на интересен? Дано да е второто, иначе е отчайващо. Пише се "г-н", а не "г-Ин". И да те осведомя, че от 1989 г. до сега не съм гласувал нито веднъж за "другарите", но на следващите избори, ако пак няма друга алтернатива освен ГЕРБ и БСП, май ще гласувам за тях. Искрено се надявам да има за кого друг да гласувам.
66
5
 
5
 
! Отговори
Разобличителя преди 12 години
Мале какво е това красиво недоразумение което са избрали.
65
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
България - най-корумпираната
64
3
 
2
 
! Отговори
Възмутен преди 12 години
Нека да ти е ясно само едно не давай съвети от неща които не си наясно и не разбираш и не знам хората където ти слагат + колко са неграмотни само !!! Пунктуация се пише с УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ като Учебен и УЧИЛИЩЕ на което ти май не си бил!!!
63
6
 
15
 
! Отговори
Chikatilo преди 12 години
Личи си че епроста по целата глава ! То смао като я видиш ти е ясно що за *** е....
62
4
 
1
 
! Отговори
Възмутен преди 12 години
Ами съжалявам, че помниш далечното минало и за теб е останало само Другарю!!!Не знам обаче ти каква школа си завършил и каква граматика преподаваш във форумите,само да не си от тия държавни служители където пишат по форумите злобни и завистливи коментари а не си гледат задълженията и работата за който ние данъкоплатците ви плащаме скапаните заплати!!!Дано не си и от тези където ще уволнят родителите ти от системата и тогава интернета за теб спира за винаги .
61
6
 
7
 
! Отговори
Ю2 преди 12 години
Честито г-жо Ковачева.Надяваме се , че ще бъдеш по-добра от Попова.
60
0
 
5
 
! Отговори
qze преди 12 години
а трябва да търсиш конфликти - с хората които не си вършат работата.