За ранните пенсии: Как полицай на 55 ще гони младеж на 25

Министър Цветанов защити и 20-те заплати накуп при излизане в пенсия
Обновена: 3 дек 2011 20:28 | 3 дек 2011 14:42, Елка Василева
439
За ранните пенсии: Как полицай на 55 ще гони младеж на 25
Цветав Цветанов. Снимка: Архив БТА

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов защити и аргументира ранното пенсиониране в системата с думите:  „Как си представяте един служител, полицай, на 55 години да гони при необходимост един 25 или 30 годишен младеж".

Пред Дарик радио министър Цветанов каза още, че финансовото министерство прави анализ на възможността служители от прокуратурата, МВР, съдилищата, Министерството на отбраната сами да си плащат осигуровките и това ще стане, но не по-рано от 3-5 месеца.

Той обясни, че е технологично невъзможно това да се случи от началото на годината.

В отговор на въпроса какъв е смисълът това да се случва, като заплатите на съответните чиновници се увеличат със сумата, която ще им бъде удържана за осигуровки, Цветанов посочи, че парите ще отиват в края на всеки месец в НОИ, което не се случвало в момента. Сега по думите му държавата превежда тези суми в пенсионната система със закъснение.

Министър Цветанов посочи, че има логика да се получават 20 заплати при пенсиониране на служителите на МВР, защото те нямат бонуси през останалото време, ако например през даден месец са заловили престъпни групи.

Попитан каква е логиката обезщетенията при пенсиониране на полицаите да бъдат по-големи в сравнение с тези на учителите например, вътрешният министър отговори така:

„В последната близо година бяха много страните, които искаха да провокират демотивация, искаха да създадат несигурност и най-важното - противопоставяне между двете съсловни организации.

Аз мога по тази логика да попитам с какво лекар, който получава на края на месеца заплата например от 20 000-30 000 лева, е допринесъл повече със спасяването на два-три човешки живота, от полицаи, които са предотвратили или които са задържали особено опасни престъпни групи.

Полицаят си получава заплатата на края на месеца и няма възможност да бъде стимулиран по някакъв начин с допълнителен бонус, защото имаме бюджет", каза Цветанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


439
Още по темата: Цветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
430
3
 
1
 
! Отговори
antiCvetanov преди 12 години
Това значи, че трябва да пенсионираме и всички спортисти след 25. И цирковите акробати и спасителите по морето и ред други след 30. Простотиите на Цветанов нямат край. Според мен като навършат 40 да започнат да им се провеждат курсове за преквалификация, за да имат алтернативи, и да се пенсионират като нормалните хора
429
0
 
2
 
! Отговори
do 435 преди 12 години
''гръмовержецо'' като гледам ти пък си много грмотен ''реПчиш'' се ,ама не където трябва.Дървиш се пред компа на полицаите,ти си ''най-големият смелчага" :) хахаха жалък си,бледо копие на мъж,може би?!ШУШУМИГА пред компа всеки може. 432 хората са казали ''не е луд този дето яде баницата,луд е този,който му я дава''.Някъде са те спрели предложил си 20 кинта,отказали са ти и са ти писали АКТ и сега плюеш.
428
0
 
0
 
! Отговори
ПОЛИЦАЯ преди 12 години
много като тебе вече плакаха по разни измислени митинги.***!!!!
427
3
 
1
 
! Отговори
Гръмовержец преди 12 години
До анонимен 434! Много ти знае ченгеджийския плювалник,я си погледни "грамотния"колега полицая430!!!ШушОмиги тЪкива,дето си осигОрявате ежечастно парички от рекет!!!Какво се ребчиш,бе, ушев ***!!!Излез ни ти,да не те сбараме ние!
426
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Омръзна ми да чета , неграмотни коментари на *** и некъдърници! Поне 70 % от коментарите могат да се изтрият ! Като развалена грамофонна плаоча се повтаря едно исъщо ! Защото били дебели и нищо не правели ,за това не им се полагало ........Ами за вас бе търтеи неграмотни , какво се полага ? Хайде елате ми вземете пенсията,20-те заплати ,а може и настоящата заплата ! Ако ви стиска елате !
425
0
 
2
 
! Отговори
clearly преди 12 години
,,Министър Цветанов посочи, че има логика да се получават 20 заплати при пенсиониране на служителите на МВР, защото те нямат бонуси през останалото време, ако например през даден месец са заловили престъпни групи. ''Това е несериозно изказване на Цвъки ,по простата причина ,че залавянето на престъпни групи е част от длъжностните им задължения съгласно типова длъжностна характеристика .По неговата логика следва ,да ни разясни по колко заплати отнемат за неразкиритите поръчкови убийства.?
424
3
 
2
 
! Отговори
до 430 преди 12 години
рушвети се дават ,защото се приемат. Ако си вършехте работата никой нямаше да посмее и да си помисли да дава рушвети. А защо биете хората дето протестират по площадите и искат да променят нещо ,а за гнусните *** се си затваряте очите ?!
423
5
 
2
 
! Отговори
истина преди 12 години
ЕТО Я ИСТИНАТА : В БЪЛГАРИЯ ПОЛИЦИЯТА И ПОЛИЦЕЙЩИНАТА имат за цел да защитават единствено ОЛИГАРСИТЕ,ХОРАТА ВЪВ ВЛАСТТА И Т.Н !!! Налага се геноцид над нормалните българи и ушев съдейства за това !! Това са национални предатели и еничари !! Не си и помисляйте че те заслужават нещо !!
422
1
 
5
 
! Отговори
полицая преди 12 години
"хората'' които тук пишете и плюете по полицаите половината сте с регистрации в районите управления,другите пък сте предлагали рушвети на полицаи ЗАЩО БЕ ШУШОМИГИ?????????? нали сте много съвестни и добри граждани?А ти бе *** 418 с частния бизнес ти бе *** ей тъкива,като тебе съсипват държавата даваш заплатка на някой 400лв. а го осигоряваш на 4 часа що бе?
421
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Имаше един,дето му викаха Гошо-***. Понеже този прякор вече е зает, може би трябва да кажем Цецо-умното!
420
2
 
3
 
! Отговори
toni преди 12 години
ami smenete si rabotataaaaaaaa . kat ne stavate za drugo
419
2
 
0
 
! Отговори
toni преди 12 години
stia ste sa oplakvali . vseki sam si e izbral kvo da pravi - opraaite sa . kato ne vi haresva ne6to go promenete
418
0
 
3
 
! Отговори
toni преди 12 години
ami smeni si profesiqta
417
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Енергетик съм, при нас няма събота и неделя, работното време е 24 часа. При злополуки всяка година загиват хора. Получавам по-малка заплата от полицаите и нямам право на по-ранно пенсиониране. Дали професията на полицай е по-опасна от моята? Много професии са по-опасни и по-натоварващи от тази на полицаите, но работещите не се пенсионират по-рано и не получават по 20 заплати, въпреки, че и от нашите данъци се изплащата заплати, осигуровки и пенсии на полицаите и администрацията в МВР.
416
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи, полицай на 55 години не може да годи престъпниците? А учителки по на 60 години как ще учат децата ни? Как лекари ще ни оперират, след като им треперят ръцете? Как инженери ще проектират сгради? Как енергетиците ще работят под напрежение, след като не могат да тичат? Хайде бе, да не би само милиционерите да не могат да работят, след като са навършили 55 години? Ами чиновниците в МВР, които са повече от полицаите, и те ли тичат след престъпниците?
415
0
 
1
 
! Отговори
Пламен преди 12 години
А кой ги създаде тези фолк певици, дилари и айдуци?
414
3
 
7
 
! Отговори
СУПЕР НАСРАН УШФ преди 12 години
hxhahxah УЩЕФ ПО ЦЕЛ ДЕН ПАРДИ В ПАТРУЛЯ И НЕ СВАЛЯ ПРОЗОРЕЦА ДА НЕ МО СТАНЕ СТУДЕНО АЪЪЪЪ ХАХАХХАХ РОДНАТА ПОЛИЦИЯ Е ИЗМЕТТА НА ОБЩЕСТВОТО НИЩО НЕ СТАВА ОТ ТЕЯ МАРДИ ....ПО ЦЕЛ ДЕН ДА СЕ ИЗПРЪДАТ В НАСРАНИТЕ СИ СЛИПОВЕ ...ПФФ
413
2
 
7
 
! Отговори
до господин Никой преди 12 години
Ти дете имаш ли? Децата в БГ не искат да стават полицаи, искат да става фолк певци, дилари и айдуци, защото те имат пари, популярни са - за тях навсякъде говорят и ги има снимани навсякъде. За тех закон не важи и си правят каквото си поискат. Дори сега като излезе новият сериал, децата се радват на апашите, а не на корумпираните ченгета - виждам как си играят мойте и съседските деца. Погледни снимката на този *** горе и ми кажи с ръка на сърцето, кое дете ще иска да работи за такъв льохман.
412
3
 
11
 
! Отговори
до 418 преди 12 години
Взе ми думите от устата! Тамън щях да му обяснявам, че в частният сектор там от където идва неговата заплатка се работи много над 8 часа. Че заплата не ти е държавно гарантирана, че неэправя разлика между събота и сряда, защото винаги се работи, че непрекъснато трябва да си обновяваш квалификацията, че заради всечки тези държавни недоразуменият като общинска администрация си плащаш със здарвето. 4 пъти съм стигал до полицията и нито веднъж не си направиха труда да направят нещо. Безполени са!
411
5
 
4
 
! Отговори
Господин Никой преди 12 години
Втрещен съм от писаниците тук. С такъв народ - такава държава, такива управленци...и такава полиция. Питам вас, които яростно се нахвърляте срещу "родната полиция" - ЗАЩО ДЕЦАТА ВИ МЕЧТАЯТ ДА СТАНАТ ПОЛИЦАИ и защо след време даже и да станат пак ще ги залеят с помия. Отговорът разбира се е "извън компетенциите" ви...по-лесно е да плюем, отколкото да се позамислим.