За ранните пенсии: Как полицай на 55 ще гони младеж на 25

Министър Цветанов защити и 20-те заплати накуп при излизане в пенсия
Обновена: 3 дек 2011 20:28 | 3 дек 2011 14:42, Елка Василева
439
За ранните пенсии: Как полицай на 55 ще гони младеж на 25
Цветав Цветанов. Снимка: Архив БТА

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов защити и аргументира ранното пенсиониране в системата с думите:  „Как си представяте един служител, полицай, на 55 години да гони при необходимост един 25 или 30 годишен младеж".

Пред Дарик радио министър Цветанов каза още, че финансовото министерство прави анализ на възможността служители от прокуратурата, МВР, съдилищата, Министерството на отбраната сами да си плащат осигуровките и това ще стане, но не по-рано от 3-5 месеца.

Той обясни, че е технологично невъзможно това да се случи от началото на годината.

В отговор на въпроса какъв е смисълът това да се случва, като заплатите на съответните чиновници се увеличат със сумата, която ще им бъде удържана за осигуровки, Цветанов посочи, че парите ще отиват в края на всеки месец в НОИ, което не се случвало в момента. Сега по думите му държавата превежда тези суми в пенсионната система със закъснение.

Министър Цветанов посочи, че има логика да се получават 20 заплати при пенсиониране на служителите на МВР, защото те нямат бонуси през останалото време, ако например през даден месец са заловили престъпни групи.

Попитан каква е логиката обезщетенията при пенсиониране на полицаите да бъдат по-големи в сравнение с тези на учителите например, вътрешният министър отговори така:

„В последната близо година бяха много страните, които искаха да провокират демотивация, искаха да създадат несигурност и най-важното - противопоставяне между двете съсловни организации.

Аз мога по тази логика да попитам с какво лекар, който получава на края на месеца заплата например от 20 000-30 000 лева, е допринесъл повече със спасяването на два-три човешки живота, от полицаи, които са предотвратили или които са задържали особено опасни престъпни групи.

Полицаят си получава заплатата на края на месеца и няма възможност да бъде стимулиран по някакъв начин с допълнителен бонус, защото имаме бюджет", каза Цветанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


439
Още по темата: Цветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
410
5
 
12
 
! Отговори
до 412 преди 12 години
Нагъл мърляч ! Ти който не си изработил една стотинка през скапания си живот. Ти, който нямаш представа що е то частен бизнес и че там няма съботи, недели, часове и отпуски ! Ти, ушево прасе, което може само да пърди в патрулката, но не отваря прозореца че да не му стане студено. Ти вместо да се скриеш от срам си нагъл !!!
409
1
 
2
 
! Отговори
БУМ преди 12 години
С ПИЩОВА НЕМА ПРОБЛЕМ ДА ГО СТИГНЕ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
408
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз пък искам да съм Английската кралица ! Защото не работи нищо , държавата и отпуска ежегодна субсидия и е уважавана в целия свят ! Да ама не , не става -поне не и в този ми живот !За това от утре се подготвям за стачни действия и протести , до като не ми отстъпи престола си !
407
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ами как - като се поддържа в добра форма. Как по фитнес залите и спорните клубо веможе да има хора и над тази възраст и да се поддържат в страхотна форма, а в МВР не може. Впрочем познавам полицаи на по 50 години наистина в идеална форма.Къде отидоха ОФП-тата и реалното покриване на спортен норматив.С приятел полицай в компанията пихме два дена за раждане на дете, на след това той отиде и си взе норматива.Мислите ли че такива това е реално, не!Тези харантутници трябва да ги задължат да спортуват
406
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 12 години
Да ама ще го съдят в България, а не в Америка.
405
1
 
0
 
! Отговори
ddd преди 12 години
Полицай на 55 ще гони младеж на 25 не с крака, а с оловце, както ги гонят и в любимото на мнозина USа.
404
10
 
8
 
! Отговори
полицая преди 12 години
За гражданите дето си мислят че да си полицай е голяма далвера и ,че на 55г вече си на вилата и си гледаш кефа,ще кажа: Вие ''граждани'',къде сте били събота и неделя? :в къщи! къде сте били нощно време? -в къщи! къде сте на празници? :-в къщи!, по колко часа работите на ден? :-по 8ч! колко от вас зимата работят на вън? не сте много! имате ли право да работите на повече от едно място? :-имате! Ето това е малка част от нещата заради ,които ПОЛИЦАИТЕ заслужават да се пенсионират по-рано
403
2
 
7
 
! Отговори
Бивш служител преди 12 години
Няма държава в света,която да не компенсира финансово и социално служителите си от силовите ведомства! В Германия,Англия,Франция,САЩ тези придобивки са толкова големи , че загубата им поради издънка от страна на служител се възприемат ,като смъртна присъда за цялото семейство! Вярно ,че поради спецификата на работата им никой не ги обича,но това е също част от играта ! На който не му харесва си е негова работа,да си е отварял очите на време !
402
2
 
9
 
! Отговори
Shark преди 12 години
Ами не на 55, то и на 30 г. полицай не може да гони никого, защото в момента, в който някой простъпи на служба в МВР за има няма 2-3 години се угоява и става мазна ***.
401
2
 
14
 
! Отговори
ж преди 12 години
Колкото и да си пишем коментари истината днес е тази Родната полиция ни пази ! Със собствени средства превърнахме жилищата си в зандани с железни вратиживеем БЕДНО ядем по малко работим много за малко пари А сега вече и много години да ни е честито робството до гроб
400
1
 
2
 
! Отговори
0т 406 (продължение) преди 12 години
А "изнасилената" е шопарка, с почти мъжко телосложение. Прилича малко на министър Лиляна Павлова, но е по-грозна в лицето и има пъпки. А причината да бъде "изнасилена" от браовчед ми е, че му се е слагала, а той вместо нея се гаджосал с приятелката й. "Изнасилената" тръгнала към приятелката си и ги видяла да се натискат в колата. Побесняла, усуркала си бузата на стената и с рев при тате.А случая с битото момче от Пловдив? Спукаха му тъпанчето от шамари, защото шефът му го нбедил за крадец.
399
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цвъ. отново изтрепа рибата с тази новина !Цецо железна логика имаш ама те и на 45 като тежат над 100 кг. не могат ги хвана 25 г . младежи по твоята логика значи другите професии може и на 68 да се практикуват щом не се тича. Физкултурник си и такъв ще си останеш.
398
1
 
14
 
! Отговори
do 405 преди 12 години
Ти четеш ли какви сиги писал? От къде даден полицай ще знае кои са престъпниците? Да не са врачки.Мой близък беше пребит от куките, защото уж бил опитал да изнасили дъщерята на шефа на районното. Още не може да се възстанови, а мина повече от година. Нй-вероятно ще трябва да си прави операцияна крака. Да не ти казвам как изглеждаше след боя. Бяха го ритали в главата. Дори не му бяха казали за какво го бият.
397
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
има ченгета и ченгета , може да имат корем като на слон и пак да са добри , истинското ченге трябва да е *** на днешно време при тази съдебна система от корумпирани съдий , да умее да лъже да наказва престъпниците не по закон а по закона на джунглата , когато се знае кой е престъпника и съда не помага трябва да знае как с колегите извън работно време да накажат този човек ако се наложи и със смърт и така престъпниците ще имат респект иначе по закон само пълним с пари съда
396
1
 
11
 
! Отговори
! преди 12 години
оф завалийките, те нали са си почупили краченцата да гонят престъпници...
395
2
 
16
 
! Отговори
sos преди 12 години
Знаете ли какви са полицаите в нашия град с кореми 30 см. напред та те не могат да си видят пи...те и да си вьржат обувките а са само на по 35/40 години ние ги угояваме като *** тези xора не са полицаи какво остава да гонят престьпници
394
1
 
15
 
! Отговори
тано преди 12 години
Като станат 100кг.и минават към търговия на контрабантни цигари.
393
1
 
6
 
! Отговори
маринко преди 12 години
най-добре въобще да не се дават никакви заплати при пенсиониране дори да увеличат годините за пенсиониране ,но за сметка на това да са високо платени и задължително добре обучени само така може да имаме силна и не корумпирана полиция.
392
3
 
5
 
! Отговори
СИМЕОН ДЯНКОВ преди 12 години
милицията, ХУЯМИДАЙДЕ!
391
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Онзи ден видях 70 годишен алпинист да санира външно апартамент на 16 етаж.:)Сигурно не му достигат 4 месеца за пенсия.