Новият министър: Не правя компромиси с работата си!

Никой не е поставял условия на Диана Ковачева, за да поеме поста
Обновена: 4 дек 2011 08:16 | 4 дек 2011 08:11,
57
Новият министър: Не правя компромиси с работата си!
Диана Ковачева. Снимка: БТА

Не правя компромиси със себе си и с работата си. Условности нямаше. Това заяви в интервю за БТА новият министър на правосъдието Диана Ковачев по повод начина, по който е приела поста.

Тя заяви, че има готовност да работи с всеки за подобряване на имиджа на България. Без значение, че понякога нашите възгледи могат да бъдат различни. Смятам, че съм от хората, които си поставят високи цели и успяват да работят в екип, каза министърът на правосъдието.


Министър Ковачева съобщи, че очаква проверка и представители на ЕК от утре. Ролята на министерството на правосъдието е да представи постиженията, които България има последните няколко месеца. Много ще се радвам да допринесем за това докладът да бъде по-добър, заяви министърът на правосъдието.

Още по темата
 Стратегията за продължаване на съдебната реформа, която е факт, ще бъде изпълнявана, каза новият министър на правосъдието. Виждам съвместната работа на МВР, съдебната система и министерството на правосъдието като приоритет, отбеляза тя.

Министър Ковачева подчерта, че ролята на ВСС е много важна, защото той на практика управлява съдебната система. Затова трябва да има дебат, който да се отнася до това какви промени би следвало да бъдат направени, така че ВСС да работи още по-ефективно, добави тя.

Според министъра трябва да се изслушат всички менения нужни ли са промени в Конституцията или могат и по друг начин да бъдат направени промени. Дали проблемът е в начина, по който се рекрутират членовете на ВСС или проблемът е, че техните кандидатури трябва да бъдат публично обсъждани предварително и да става дума за личности, които да бъдат максимално широко одобрени, е мнението на министър Ковачева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: Диана Ковачева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
3
 
17
 
! Отговори
МНОГО УМНА преди 12 години
НИКОГА НЕ ЕРАБОТИЛА КАТО ЮРИСТ....СЪДИЯ , ПРОКУРОР , АДВОКАТ...БИЛА ВЪВ ФОНДАЦИЯ АЛА БАЛФА....ТЯ ЩЕ РЕ НА ШЕНИКАТЪР....ЦЕЛУНИ ЗАДНИЩО НЯМА ДА НАПРАВИ....МИНИ...И ЩЕ РЕФОРМИРЛА. НА 3 МЯСТО ЕВРОДУПУТАТ ...ОТ ПАРТИЯ НА КЪНАТА ПЕТКОВ.....ХНЯМА ДАХАХА НИЩО А РЕФОРМИРА......ИСКАТ ДА НАСЛАГАТ СВОИ ХОРА В СЪДА ТА ДА НЕ ГИ СЪДЯТ ДОГОДИНА
56
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нова "калинка"!А какво стана с онази Калинка?
55
2
 
17
 
! Отговори
Швейк преди 12 години
ейц ейц... профешънъл. не прави компромиси с работата си. ейц. Тая да не си мисли че е на Олимп. Има да свири по чужди *** чак косата ще и изрусее.
54
2
 
17
 
! Отговори
отметнато преди 12 години
Българите сме прави,споко,айляк...
53
6
 
17
 
! Отговори
Партия НЕЗАВИСИМОСТ преди 12 години
Браво Диди ние сме с теб
52
2
 
22
 
! Отговори
kko преди 12 години
Няма значение дали е грозна или красива, това не е конкурс за красота. Дано успее да промени нещо. Това е по важно. Като ибикновен гражданин за първи път се сблъсквам със съдебната система. Отвратително и гадно. Такава корупция, не нямам думи. Никой не може да се търси правата, това е, въпреки че непрекъснато ни натякват че българина не си търси правата. Просто такива няма. Чупиш си главата заради небржно свършена работа на някой си, после се оказва че и плащаш на виновните. Това е истината
51
6
 
18
 
! Отговори
чичо перо преди 12 години
много си е добро момичето
50
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има чалгаджийско излъчване. Още малко и - кючек.
49
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Презумция за виновност. Знаят колко им е *** *** и какви корумпирани продажници са и затова веднага започват с бомбастичните изявления как няма да се дадат на престъпността и ще се борят до кръв. Жалки сте и това е мнението на цяла Европа , не само у нас.
48
1
 
37
 
! Отговори
"Независим" преди 12 години
Не смятате ли,че е по-добре първо да направите нещо, та да ви видим какво представлявате и как ще я карате, а после да правите изявления. Интересно защо когато в съдебната система изберат/назначат някой на ръководна работа, първото му изказване задължително е , че ще бори за независимостта на съда. Избраха Янева за шеф на СГС - първото й изказване беше, че ще драпа със зъби и нокти за независим съд. Дали се пребори не зная, ама разлика , в смсъл подобряване работата на съда, поне досега не се вижда. Избраха съдия Ушев ,съдия от СГС, за шеф на спецсъда. И той, човекът, ще се бори за независим съд. Преди няколко дни избраха съдийка от СГС за шеф на апелативния спецсъд. И тя е радетел на независимостта. Сега пък Вие декларирате, че ще се борите за независм съд. Това вече на няколко пъти го чухме, та дори ни омръзна. Казвайте какво ще правите нататък: ще се борите ли с престъпността и мафиотизирането на съдебната система или само ще бъдете независими! Защото нас не ни интересува дали сте независими, по-независими и т.н. , а дали реално ще осъждате престъпниците или "независимо" ще ги оправдавате.
47
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Започни с този.В системата на МВР започва работа като командир на взвод, а по-късно е командир на рота в СГУ-МВР - Противопожарна охрана. Впоследствие е преназначен в ЦУПО (Централно управление на противопожарната охрана). Известно време е физкултурник на Софийско градско управление - МВР. От 1985 г. до 1990 г. е преподавател и завеждащ катедра във Висшия институт за подготовка на офицери и научноизследователска дейност (ВИПОНД) на МВР. Има защитена докторска дисертация. През 1989 год. е командирован с курсантски взвод в района на Каолиново, Дулово и Разград за охрана на селскостопански обекти и оказване помощ по прибиране на реколтата след масовите изселвания на местните жители в Турция. (Неговите твърдения в интервюта от 2001 г., че в този период е командвал батальон не отговарят на истината.) През 1990 год. отказва да подпише декларацията за деполитизиране, напуска системата на МВР и започва личен бизнес в областта на охранителната дейност. В този период установява сътрудничество и взаимодействие с публично компрометирани лица и фирми, занимаващи се рекет, връщане на пари от неизправни длъжници и други незаконни дейности (вж. Приложение 1). Показателно в тази насока е дългогодишната съобщна дейност, вкл. ползването на общ офис в парк хотел "Москва", с Младен Михалев "Маджо", Румен Николов "Пашата" и др. Налице са данни от много източници и публикации в пресата, че охранителната фирма на Бойко Борисов Ипон също е съпричастна криминални деяния, в т. ч. и към неразкритото убийство на лице на 05.12.1994 г. в Зона Б-5 (фирмата е била наета като посредник за възстановяване на дължими от убития няколко десетки милиона лева на известна фирма). Не е разкрит и случаят с кражбата на 500 000 лв. от касата на Ипон и последвалото убийство на извършителя (служител във фирмата) и неговата приятелка в района на гр. Враца. Предвид връзките на Бойко Борисов с организираните престъпни структури през 1998-2000 г. е изучаван от Националната служба за сигурност (ОР Румен Йорданов) с цел привличането му за негласен сътрудник.
46
3
 
19
 
! Отговори
Калин преди 12 години
вЕЛЧЕВ КОМУНАЗА ...ГЛАВЕН ПРОКУРОВ БЕЗ ДЕН СТАЖ КАТО ЮРИСТ .. МАГИСТРАТ ..ИЛИ НЕЩО ПОДОБНО.. РЕАЛНО .. КОМУНИСТИЧЕСКИ ШМЕКЕРИ.. МАФИЯ.. ТАЯ СЪЩАТА!БОКО.. НАПРАВИ ФЕДЕРОС НА ГОЦЕ И СТАНИ -ШЕВ ..НА РУМЕН ГЛЪЪТА .. И ПРАВЕШКИТЕ ГОВЕДАРИ
45
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Kostov e vinoven !
44
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Отново смях .само луд може да повярва ,че нещо ще се промени в *** наречена правосъдие по български За съжаление си имах работа директно с Мин на правосъдието ,там са една шайка некадърници ,а какви документи изработват ,нямам думи .Направо са за съд за издаване на документи с невярно съдаржание Приятно прекарване на министърката .то че работа няма да свърши е ясно още от сега
43
1
 
24
 
! Отговори
КОМПРОМИС преди 12 години
АБЕ ПИЧОВЕ, СТАВА СРЕЩУ ПЕТ ЛЕВА С ЧУВАЛ НА ГЛАВАТА И ДА ЗНАЕ ФРЕНСКИ.
42
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Смятам, че съм от хората, които си поставят високи цели"Ще те видим и теб какво ще направиш за подобряване на съдопроизводството в тази обречена на бандитизъм държава!Щото всички в началото така казвате, ама после осъдени и вкарани за дълго в затвора олигарси и мафиоти така и няма!
41
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
откъде ги намира тия крокодили Бойко бе , една от друга по грозни и отблъскващи ?????а иначе след тези избори май не остана нещо което да не се командва от ГЕРБ тоест от Бойко тоест от САЩ ИЗРАЕЛ И ЕНП
40
1
 
28
 
! Отговори
Много грозна преди 12 години
Много е грозна и прилича на дърта от древната професия. Това перука ли е? Иначе си допадат по вид с Фидос, чачевица и другите грозотии. АМа с Тиквата напред!
39
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Снимали и една десета от лицето---Даите и биографията ,кои е мьжа и колко пьти се е женила колко е практикувала с какво е известна с какво превьзхожда другите ,кои е предложил за поста ,деца има ли ? Богата ли е бедна ли е ?.....вече като се свалят картите на масата може да се сьбира пьзела ,такива аз сьм такава ,аз сьм онакава ,сме ги слушали .... измеждудруго това трябва да е информация за хората ,щото онези от разузнаванията ,знаят всичко с подробности и са наясно и с профили и с навици и т
38
1
 
25
 
! Отговори
тома неверни преди 12 години
Стратегията за продължаване на съдебната реформа, която е факт-по добре не започвай,ако ще продължаваш 'тази " реформа