Депутатите приеха Закона за бюджета на НЗОК

Увеличени са парите за лекарства и диетични храни
7 дек 2011 19:24,
4
Депутатите приеха Закона за бюджета на НЗОК
Снимка: Булфото

Народното събрание прие бюджета на НЗОК за 2012 г. В него са увеличени средствата за лекарства за домашно лечение, медицински изделия и диетични храни за специални медицински цели. Те са в размер на 495 милиона лева.

В частта на болничната помощ е предвидено увеличаване на разходите спрямо 2011 г. поради прехвърляне финансирането на определени медицински дейности от МЗ към НЗОК.

В болничната помощ са предвидени около 57 млн. лв. за пациенти на хемодиализа.

Необходимите средства за диспансерно наблюдение на пациенти със злокачествени заболявания са 40 млн. лв.

За химиотерапия на злокачествени заболявания са предвидени 57 млн. лв.

Населението на България по статистика е 7.4 млн. души, но реално внасящите здравноосигурителни вноски през последните години са около 6.3 млн. души, или здравно неосигурените лица са около 1.1 млн. души.

По-рано днес депутатите приеха удължаване на работното време на Народното събрание до разглеждането на второ четене на Законопроекта за бюджета на Държавното обществено осигуряване, който е следваща точка в дневния ред на заседанието на парламента.

Именно тук е и очаквана спорна точка за увеличаването на пенсионната възраст.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: НЗОКдепутатиБюджет 2012
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Пламен преди 12 години
Свещи да си купуват с тия пари депутатите дето вдигнаха стажа и годините и да даде Господ през ден да ги палят.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Надявам се повече лекари да отидат да работят в чужбина и така да подпомогнат изпълнението на икономиите на този безумен бюджет.
2
0
 
6
 
! Отговори
Туберкулоза преди 12 години
Коментирам тук, защото в сектор здраве никой не чете.Тази вечер в едно предаване коментираха състоянието на Тубдиспансера във В.Търново.Питам Бг правителството в лицето на премиера,здр. министър, финансовият такъв и СОЛТАШАЦИТЕ им! Защо уважаеми господинчовци, след като винаги сте прави,от 11 месеца персонала на заведението е обречен на гладна смърт,,включая семействата им, както и самите болни?И това ли почти 1 годишно престъпление е наследство от предишните?
1
4
 
4
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Костов имаше само една умна мисъл - "Пари без реформа не се дават"... Защото...:- Дори да спрем да пием и пушем, дори 50% от бюджета да са за здраве, пак няма да ни лекуват като бели хора..., заради липсата на истински - ЛИЧЕН ГРАЖДАНСКИ КОНТРОЛ...!- За нашето Тотално болно, Тоталитарно здравеопазване има Панацея има и тя не е Закриване на болници и смяна на министри Панацеята е - ЛИЧНА, ЗДРАВНООСИГУРИТЕЛНА, ДЕБИТНО-КРЕДИТНА КАРТОВА СМЕТКА, а допълнителното осигуряване, Трябва да се узакони, под формата на Лична здравна застраховка...! (за разплащания единствено в Здравеопазването).- Детска игра е, дори Новите "ЛИЧНИ КАРТИ", да са едновременно и Електронно здравно досие и Лична Здравноосигурителна, Дебитно-кредитна картова сметка КРАЙНО ВРЕМЕ Е:- Вноските за здраве, да се правят в Строго съответствие с Конституцията: Чл. 52. (2) Здравеопазването на гражданите се финансира от Държавния бюджет, от Работодателите, от Лични и колективни осигурителни вноски и от други източници при условия и по ред, определени със закон.След като няма съотношение Значи по равно за тримата съвносители!Въпроса за здравната вноска е - по колко, а отговора:1. Здравния данък (такса), трябва да е еднакъв (примерно 5% от личните доходи), но за всички доходи от труд, доходоносна собственост, дивиденти, обезщетения и социални помощи..., без таван на дохода... - От 32-те милиарда тазгодишни частни спестявания, заради тавана за здраве са обложени не повече от 100 милиона!2. Според Конституцията, здравната вноска ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се дели по равно между гражданина, работодателя и държавата или общо 15% от л.д...3. За социално слабите инвалиди и децата, да е общо 10% (от помощите, пенсиите майчинските и детските), при това по Конституция платен изцяло от... Държавата!При смърт, 50% от сметката да се наследява, а останалото е за здравна солидарностОт ГЕРБ, като Либерали, да не се правят на "комунисти", а ДА СПАЗВАТ Конституцията!