Борисов - най-обичаният премиер през прехода

Последен на опашката е Сергей Станишев
Обновена: 19 дек 2011 15:46 | 19 дек 2011 15:33,
591
Борисов - най-обичаният премиер през прехода
Бойко Борисов Снимка: архив, Reuters

От всички министър-председатели през прехода с най-високо доверие се ползва сегашният премиер Бойко Борисов с 54% одобрение. Следват го Симеон Сакскобурготски с 38% и Иван Костов с 37% подкрепа. 

Соцлидерът Сергей Станишев се нарежда на последно място по одобрение с 26 на сто. Това съобщи директорът на МБМД Мирослава Радева при представянето на книгата си "Общественото мнение в годините на прехода".

Политическите убеждения на българина също са се променили. Преди 20 години 42% са се определяли вляво, докато в настоящия момент 45% разполагат убежденията си в центъра по скалата "ляво дясно", обясни Радева.

Според нея сдружението на Меглена Кунева "България на гражданите" се оформя като нова центристка партия и има всички шансове да привлече към себе си  всички недоволни от политическото управление на ГЕРБ.

Президентът от 1997 до 2002 г. Петър Стоянов е най-популярната личност на прехода, съобщи още Радева.

През последните две десетилетия българите са намалели с над един милион, посочи Радева.

Като положителна новина тя отчете, че спрямо 1990 година сега се наблюдава близо трикратно увеличение на брутния вътрешен продукт на човек от населението. Въпреки това личното усещане на хората е, че материалното им благосъстояние се е влошило. "Това се дължи на факта, че икономическият възход не е засегнал хармонично всички социални групи", коментира директорът на МБМД.

За 20 години българите, които се самоопределят като хора с много ниски доходи, са се увеличили от 18% на 38%.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


591
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
561
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
OBICHAM GO AMA.... DA E UMRELE. DA NE MU SLUSHAM PROSTOTIITE, DA GO NE GLEDAQM...TAMO PRI SVETI PETUR DA SI PRAVI SHTO SI ZNAE.NA MEN PI PISNA OT PROZDOTIITE MU!!!I KATO OTVORIM OCHI SAMO TOI, KUDE SE ZAVREM TOI PAK.AAAAAAA, NE ISKAM!!!
560
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
a za magistralite ste gi napravi li da rabotqt MAIKITE VI I JENITE VI
559
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
samo ne razbrah koi go obi4a primiera sigurno i maikamu ne go obi4a kato go gleda kuv e gei....
558
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
обича се жена, дете, мъж, майка, родина, ястие... премиерите не се обичат. на тях се възлага обществено доверие и ако го оправдават то се запазва или обратното. ако обичате бойко борисов или който и да е друг премиер, значи прехода още не е започнал и сме на едно ниво на обществено и политическо развитие като северна корея. мир на праха на другаря тодор ким ир сен чен ир живков и да живее другаря ким бойко! гербери-***!
557
2
 
3
 
! Отговори
иван преди 12 години
ако бяхме в Африка, навярно премиера щеше да е най-обичания политик -..... е може би със зеле.
556
2
 
4
 
! Отговори
до 573 преди 12 години
За магистралите реално не сме получили и стотинка от ЕС. Още по реално - Боко обещаваше че участъка Ст.Загора - Нова Загора ще се открие преди изборите. Още по реално - Ст.Загора - Бургас е натоварено 4 месеца, а годината е 12. В инфраструктурно отношение имаме целогодишна нужда от магистрала или нов първокласен път по направление север-юг (Русе-Свиленград и/или Видин-Кулата). Както и околовръстни шосета на някои населени места през които преминават международни пътища.
555
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Съгласен съм, че е най-обичаният премиер на прехода. Само напишете в Google 'Боко Тиквата' и ще видите в колко много цитирания се изразява народната любов :)))
554
6
 
3
 
! Отговори
факт преди 12 години
Генерал Бойко Борисов е мажоритарно избран и това е 100% ,чее най- уважавания и обичан премиер на България!!!
553
4
 
3
 
! Отговори
512 Мисли!!! преди 12 години
Асфалта наистина носи хляб на многото работещи на Магистралите.....и често да си кажем Защо да не се постоят магистралите?!?Европарите се отпускят целево за магистралите ----по - добре ли е да ги спрат за радост на опозицията?!?!
552
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не обичам тикви.
551
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Но трябва да се добави, че правителството на ОДС е с най-голямо одобрение в проучването!
550
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това 'проучване' страшно смърди на политическа поръчка :)) В неделя другаря Боко Тиквата здраво го оругаха хората в "Армеец" и хоп - в понеделник веднага се появява някакво такова проучванийце за народната 'любов'. Избори могат да се фалшифицират, за да печелят определени партии, но как да фалшифицираш пряко изразеното мнение на 10000 човека, които дават най-точната оценка за т.нар. 'премиер' Борисов......
549
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Българи,срамувам се заради вас! Какви ги пишете? Мислите,че да напишеш коментар е да си чешеш езика? Колкото е по-вулгарен,толкова по добре!ЗАСРАМЕТЕ СЕ!!!!Аз бих гласувала за Бойко Борисов с двете си ръце! Според мен,той направи повече от всички премиери,взети заедно,за България и хората в нея! Пожелавам му само да е жив и здрав!!!!!
548
4
 
9
 
! Отговори
пацо преди 12 години
Ей на това му викам създаване на култ към личността на ЛЮБИМИЯ НЕВЕРОЯТЕН ВСЕСТРАННО НАДАРЕН отвсякъде колач на прасета от Банкята.Севернокорейците няма да са единственните идийоти я.Мили славянски душици ненагледни търсят си вож ище си го намерят.
547
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
знаете ли кои казват браво на бойко , децата на най големите комунисти , тия дето най крадът , защото те си хвърлиха книжките и станаха гербери мога да посоча само 20 от моя град :) а вие освен тези които посочих дето не знаете защо викате за бойко , ще разберете едва когато остареете и нямате пенсий или имате и те са минимални и ровите като клошарите дето гледате на улицата , тогава ще видите до какво води простотията и невежеството :) късмет на всички :)
546
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ии, пак тема за Бойко с най-много коментари! Явно го харесват хората. ;)
545
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БАТЕ БОЙКО Е НОМЕР 1ФАКТЯД ЛИ ВИ Е ***
544
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
както каза холандския премиер ,"Съмнявам се, че бих могъл да дам какъвто и да е съвет на вашите управници, тъй като те са част от проблема, а не част от решението му."въпроса е с какво право пък нашите управници си позволяват да раздават съвети наляво и надясно ? ясно е какво мислят за тях, те са ни проблема
543
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
това се казва пропаганда , няколко дена подред , показват излагацийте на бойко както в държавен , така и в личен план и после най харесвания премиер а истината е следната , че той е най некадърния премиер през прехода който още не е свършил , обърка държавните структори , създаде безработица , краде от бедните , дава повече на богатите - пример земеделците създаде 16 км магистрала и спортна зала в която го освиркаха :) е какво е боко освен едно голямо л...но и лъжец :)
542
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ!