Мечтата на БСП: Нова година - нов парламент

Станишев се кълне, че не ще пазарлъци за властта
Обновена: 20 дек 2011 16:40 | 20 дек 2011 16:40,
222
Мечтата на БСП: Нова година - нов парламент
Сергей Станишев Снимка: архив, БТА

Разговорите за вот на недоверие към правителството със сигурност ще започнат през новия политически сезон, съобщи лидерът на БСП Сергей Станишев.

"Този парламент и това мнозинство не може да излъчи никакво друго правителство, освен ръководено от Бойко Борисов. Те имат един началник и той може да бъде само един. Само нов парламент може да промени политическото статукво", убеден е соцлидерът.

Той обясни, че левицата винаги е готова, когато има конкретен повод, да подкрепи вот на недоверие към кабинета.

БСП няма намерение да прави политически сделки и пазарлъци за участие във властта.

"Ще поставяме ясни изисквания за възстановяване на социалния баланс и за мерки за икономическо развитие и заетост", увери Станишев.

Според него не трябва да се допуска Европа на две скорости. "Смятам за погрешно това, което виждаме в Европа, където доминират в момента десни правителства - свеждане на рецептата за лекуване на кризата само до фискална политика, бюджетни баланси и финансова дисциплина", отбеляза Станишев.

Това е важно, но без политика за инвестиции, растеж и работни места не се решава никакъв проблем нито на еврото, нито на ЕС и това няма да позволи излизане от кризата, смята соцлидерът.

Той припомни, че от 2008г. до сега преките чуждестранни инвестиции са намалели 10 пъти.

Още по темата

Червеният депутат Румен Овчаров посочи, че е важно не само публичното обсъждане, но и формирането на национална позиция на България за европейския фискален пакт - за какво се бори нашата страна.

"Защо страни, които са значително по-евроскептични от  България като Чехия и Дания, ще участват и финансово в този  пакт, а България няма да участва, кои аргументи стоят зад  позицията, изразена от министър Дянков", попита Овчаров.

Каква е логиката България да държи 90% от валутния си резерв в банки на европейски държави, а да не иска да даде поне част от този резерв, за да спаси финансово същите тези държави и банки, попита още той.

"Дянков ходи, кима, връща се и после разказва някакви врели-некипели – днес нямало да има евро, утре щяло да го има, на другия ден ние ще участваме, на третия ден няма да участваме. Така не се прави национална политика и то в една тежка кризисна ситуация", отсече Овчаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
2
 
14
 
! Отговори
дънолаз преди 12 години
Преди месец немците удължиха закона за лустрация до 2019 година..........докато има членове на БКП в Парламента и на държавна служба ще копаете дъното.............другото е вследствие
165
3
 
22
 
! Отговори
пешо преди 12 години
Станишеб, Овчаров и цялата им пасмина представящи се за големите експерти и професионалисти, айде престанете да говорите глуспост след глупост, след като на всички ни е ясно защо България няма да налива от пусто в празно в така наречения спасителен фонд. Пак не сте в час другари ! Съсипахте Бълагрия! И продължавата да мислите как отново да се доберете до властта за да ни довършите окончателно! Мръсни лъжци и предатели това сте вие БСП/БКП!
164
3
 
26
 
! Отговори
Умерен преди 12 години
Про руската *** , зависимия хомо, чужденеца без ден трудов стаж, премиерът, който подари на брат си 160 милиона наши пари може да си *** *** Ленинова и да се пръждоса в родината си....
163
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мечтата на тоя.... Явно не е да се оправи България ами пак да върви алъш веришя по изнасятнето на парите на държавата.
162
2
 
21
 
! Отговори
муро преди 12 години
станишка,муцко,сакам те многу
161
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
now parlament i bez BSP v nego (po vazmojnost i bez DPS,GERB SDS i vsi4ki ostanali bokluci
160
2
 
21
 
! Отговори
мариан преди 12 години
тоя овчар пак нарами гегата ама овцете са му малко и дърти
159
1
 
22
 
! Отговори
Няма майтап преди 12 години
Забелязахте ли, че на съсела устата му мяза на *** ????
158
2
 
23
 
! Отговори
vpirea преди 12 години
Гладна кокошка просо сънува.
157
2
 
11
 
! Отговори
намръщен преди 12 години
СерГейчо, ами ако ГЕРБ вземе абсолютно мнозинство? Васил Радославов, мисля, така съм чувал, е казал още в началото на ХХ век, че изборите печели този, който държи МВР. Видя се сега ина местните избори
156
3
 
20
 
! Отговори
....... преди 12 години
Бесепарчетата, който твърдяха, че Бойко и другите п*едераси дето са на власт, ще дават пари за еврозоната, за щастие не се оказаха прави. Но да погледнат, че ****стчетата от тяхната партия майка са за това много точно е описано в последните 3 абзаца!!! Колкото и големи болкуци да са Бойко и *** му за нещастие са най - нормалните в тоя парламент.
155
2
 
12
 
! Отговори
Бай 100-ян преди 12 години
Повече се плаче за сбъднати молитви!Да не стане нов парламент ,но без вас.Вие сте най-големите предатели за БГ,защото заблудихте хората ,че работите за тях,а всъщност си оплетохте вашата ***,продажна ,измамна гнусна кошница!Да ви погребат в нея дано!!Излъгахте старите хора,изгонихте младите,а за нас оставихте пустота и безнадежност!И сега се надявате на къса памет??Анатема ***!
154
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе *** въшливи,какви избори и власт ви се привиждат,отивайте в северна Корея да проповядвате комунярските си идеи,в Европа няма място за вас...
153
1
 
13
 
! Отговори
NIE OT BSP преди 12 години
ETO GO ELENA ..RUDOLF.....TUK SE PRAVI NA MI6OK
152
0
 
6
 
! Отговори
NIE OT BSP преди 12 години
DO TAZI SNIMKA TRIABVA I SNIMKA V PROFIL I METAR
151
5
 
11
 
! Отговори
ТРУДНО Е БЪЛГАРИ... преди 12 години
"КОМУНИСТИЧЕСКАТА ДЪРЖАВА"... Е ТАКА УСТРОЕНА , ЧЕ ДА ГЕНЕРИРА КРАЖБИ ,КОРУПЦИЯ, ЗАГУБА НА НАЦИОНАЛЕН СУВЕРЕНИТЕТ И УЧАСТИЕ В ТЕРОРИЗЪМ НА ДЪРЖАВНО И МЕЖДУНАРОДНО НИВО!ЛИКВИДИРАНЕТО НА ПОРОЧНИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ СХЕМИ И НАЧИНА НА МИСЛЕНЕ У ХОРАТА--Е ГЛАВНАТА ПРИЧИНА ЗА Т.Н. "КРИЗА " У НАС !ГЕРБ--ЗА СЕГА ГО ПРАВЯТ УСПЕШНО...НО , ОЩЕ ИМА ДА СЕ ЖЕЛАЕ....!ГЕРБ--ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПОДКРЕПЯНИ И РАЗБИРАНИ ОТ ВСЕКИ ЧЕСТЕН БЪЛГАРИН!ГЕРБ-- Е ТОВА ЗА КОЕТО СМЕ ГЛАСУВАЛИ , ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ 20 ГОДИНИ!САМО ГЕРБ!
150
1
 
6
 
! Отговори
Hristo преди 12 години
sergo , nima poslednite izbori ne ti pokazaha ni6o . pome4tai o6e malko . parvanov se zavra6a . ti si komunisti4eska gre6ka.nai dobriya produkt na darjavna sigurnost - dogan ti dade vazmojnost da se naaka6
149
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Emi te me4tite sa bez platni.
148
1
 
9
 
! Отговори
xristo преди 12 години
me4tai sergei - nadejdata umira posledna
147
2
 
12
 
! Отговори
Hristov1984 преди 12 години
Но какво да очакваме от едно бившо правителство, което си беше гласувало закон за имунитет да не бъдат разследвани за престъпления след края на мандата им. Не ми пука кой е на власт, стига ми само да не сте вие. Никога повече.