Трайков видя ромите като "голям резерв на икономиката"

"Взимат си закуските и си отиват", коментира премиерът за образованието им
Обновена: 24 дек 2011 15:17 | 24 дек 2011 13:20,
300
Трайков видя ромите като "голям резерв на икономиката"
Снимка: архив, Impact Press Group

Ромите в България са голям резерв на икономиката ни, смята министърът на икономиката Трайчо Трайков. Това става ясно от стенограмата на последното правителствено заседание в сряда, на което е обсъждана Националната стратегия за интеграция на ромите.

Според икономическия министър трябва да се започне с образованието на ромите.

"Някои от данните вътре навеждат на много сериозни мисли какъв потенциал имаме и с какво да се справим. Например, оказа се, че във възрастовата група до девет години ромите са 20 на сто от населението. Във възрастовата група над 80 години са почти нула процента. Сега, от друга страна, образованието – изключително е малък процентът на хората, които завършват висше образование.

Много е малък процентът на завършващите средно образование и много малък – на основно образование. Икономическа заетост – изключително малък процент хора с работа от икономически активното население. Много често, когато си говорим за локомотив на икономиката, забравяме, че имаме един голям резерв", коментира Трайков.

"Ние тук правим куп неща в образованието и то насила дори – с безплатните закуски, че само тези, на които децата отидат на училище, изплащаме социалните, нали Младенов?", включва се Борисов, като се обръща към социалния министър, който му отговаря положително.

"Всички тези инструменти сме ги приложили и въпреки това отиват, вземат закуските и си отиват", добавя премиерът.

Вътрешният министър Цветан Цветанов пък обобщава основните проблеми -  образование, здравеопазване и жилищна политика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Взимат си закуските и си отиват", коментира премиерът за образованието им........................................................................................Ало, селянина, не се казва взИмат, а вземат бе тикво!
223
0
 
27
 
! Отговори
Учим се в движение ? преди 12 години
Не са резерв --те са единственото което ще остане след изключителната ви политика по доходите....да не говоря за даньчното ви облагане или за уменията ви да сьздавате пазари ...за селското стопанство и т.н.т. --хората се надяваха на вас , а вие се оказахте черешката на тортата !
222
0
 
18
 
! Отговори
ha ha преди 12 години
пазят си гласовете за да постигнат плановете който имат, за геноцид над Българското население. И когато това стане, ще си решат проблема с тях много бързо както направиха в Украйна, изнесоха ги за резервни части в Китай и къде ли не още.
221
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Май щели да ги изкупуват за ядрени опити
220
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сигурно ще иска да ги изнася като *** за Германия или Франция...
219
2
 
36
 
! Отговори
Томас преди 12 години
тоя чавка му е изпила мозъка - *** резерв - що за простотиия? Лошото е, че на много от българите същата чавка им е изпила мозъка та търпят такива.
218
0
 
37
 
! Отговори
1948 преди 12 години
РОМИТЕ НАИСТИНА СА ГОЛЯМ РЕЗЕРВ.ОСОБЕНО КАТО СВЪРШАТ ВЪГЛИЩАТА ЗА ТЕЦА.ЗАРАДИ ТЯХ,КЪДЕТО И ДА ОТИДЕШ В ЕВРОПА И КАЖЕШ ЧЕ СИ БЪЛГАРИН,ТЕ ГЛЕДАТ С ЕДНО НАУМ.А НИЕ СИ ГИ ОТГЛЕЖДАМЕ И ОТГЛЕЖДАМЕ...
217
2
 
34
 
! Отговори
Бати Коко преди 12 години
Ромите наистина биха били голям резерв на икономиката,жалко само че затвориха урновите мини!!
216
4
 
26
 
! Отговори
с преди 12 години
Гинеколозите може да решат проблема с ***, като отиде *** да ражда , къде без да иска къде нарочно да им режат яйчниците, после *** нека да си се е.е колкото си иска важното е *** да не се размножават
215
4
 
33
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Да, ако станем основен производител на перилни и миещи препарати за Европа...защото не виждам какво друго от тях може да се получи...
214
2
 
49
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Дааа, вярно е че от 5-6 години *** са по-ценни за България от българчетата, според политиката, която води държавата ни...
213
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То фюрера не можа да ги оправи, та ние ли!
212
4
 
8
 
! Отговори
Чехи преди 12 години
А ние виждаме българите като на Европа.
211
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вярно си е така, що *** може да се направи и веро и др. подобни неща. А имаме и подходящите заводи за това.
210
21
 
6
 
! Отговори
Ламбо идиот преди 12 години
Ламбо, ти си страшен . Дано наистина не мислиш това което си написал. Това е най-отвратителната и потресаваща идиотщина, която съм чел от години насам. Такива *** като тебе са за психодиспансера. Как може по тоя свят да живеят такива ***. *** били пили хапове, а мъжете си осакатявали бебетата за умрелите държавни помощи от по ... и аз незнам колко, я има 50-100лв на месец я не. Ти не си добре с главата бе.Давам ти 10 бона веднага ако си осакатиш детето.Ще го направиш ли?Едва ли!
209
3
 
37
 
! Отговори
1 преди 12 години
най-голям потенциал ще се реализира като престанеме белите да им пълниме гушите с всякакви помощи а те да се плодят като плъхове...
208
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да резерв саза резервно ядрено гориво стават!
207
4
 
41
 
! Отговори
adolf преди 12 години
Аз виждам ромите като миньори в урановите мини
206
1
 
35
 
! Отговори
убеден преди 12 години
Ромите в България са голям резерв на икономиката ни, смята министърът на икономиката Трайчо Трайков"Както се казва от всеко дърво Икономист-Министър не можеш да направиш.Та на въпроса:в съвременният живот за изпълнение на производствени дейности се изисква да имаш съответна подготовка наречена простонародно :образование.А както ни обясни прекият му началник г-н Мин.Председателя :циганчетата отиват в училище,вземат си закуската и си отиват.ПРЕКРАСЕН РЕЗЕРВ Г-Н МИНИСТЪР.НАЛИ??
205
4
 
4
 
! Отговори
Гана преди 12 години
хапвахме с моя Муйко, бай Ви Трендафил; голямо лапране падне, оф ..! И пихме бира, вино, ракия ..! Всичко е добре, ама той е доста зле с онази му работа, и се чудя как ще мигна тази нощ, все пак и аз душа влача, и на мен ми се иска, а това не е грях! Наготвих сърмички, червени сухи чушки тип "магарешки уец" ги напълних със зрял бобец, кисело зеле сложих, ушаф ...Абе, всичко има, само където на бай Трендафил, т.е. на моя Муйко онази му работа не става, а аз съм мераклийка, независимо, че съм ве