Трайков видя ромите като "голям резерв на икономиката"

"Взимат си закуските и си отиват", коментира премиерът за образованието им
Обновена: 24 дек 2011 15:17 | 24 дек 2011 13:20,
300
Трайков видя ромите като "голям резерв на икономиката"
Снимка: архив, Impact Press Group

Ромите в България са голям резерв на икономиката ни, смята министърът на икономиката Трайчо Трайков. Това става ясно от стенограмата на последното правителствено заседание в сряда, на което е обсъждана Националната стратегия за интеграция на ромите.

Според икономическия министър трябва да се започне с образованието на ромите.

"Някои от данните вътре навеждат на много сериозни мисли какъв потенциал имаме и с какво да се справим. Например, оказа се, че във възрастовата група до девет години ромите са 20 на сто от населението. Във възрастовата група над 80 години са почти нула процента. Сега, от друга страна, образованието – изключително е малък процентът на хората, които завършват висше образование.

Много е малък процентът на завършващите средно образование и много малък – на основно образование. Икономическа заетост – изключително малък процент хора с работа от икономически активното население. Много често, когато си говорим за локомотив на икономиката, забравяме, че имаме един голям резерв", коментира Трайков.

"Ние тук правим куп неща в образованието и то насила дори – с безплатните закуски, че само тези, на които децата отидат на училище, изплащаме социалните, нали Младенов?", включва се Борисов, като се обръща към социалния министър, който му отговаря положително.

"Всички тези инструменти сме ги приложили и въпреки това отиват, вземат закуските и си отиват", добавя премиерът.

Вътрешният министър Цветан Цветанов пък обобщава основните проблеми -  образование, здравеопазване и жилищна политика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
1
 
33
 
! Отговори
коко преди 12 години
Резерв-от индивиди,които знаят само до яддат на готово и се...р...а...т.?При започване на работа на министрите искат ли им медицинско от психото или само им мерят дължината на езика?
203
4
 
47
 
! Отговори
Lambo преди 12 години
Както знаем всяко ромче получава месечно по 20 лв. от ЕвроромаАко обаче *** е с някакви дефекти или малформации, ( а биологично незрелите малолетните родилки, раждат масово такива) то на него му се полагат двойни детски, или 2 х 35 = 70 лв. месечно.Но явно това се е видяло недостатъчно за анти-белите расисти, и по средата на миналата 2010 г. в Парламента тихомълком е приета Поправка, според която на такива деца се дава "ДОБАВКА" към тези 70 лв., равна на 70% от брутния размер на МРЗ. Така ... 270 лв. х 70 % = 189 лв. Както виждаме "добавката" е почти 3 пъти по-голяма от детските 70 лв., и почти 6 пъти по-голяма от детските 35 лв. !А бременните *** пият разни отровни хапове, за да раждат точно такива деца, които после да ползват и за просия.Освен това Закона позволява *** да получи увреждания до 2-та година от живота си, не само при раждането. Тази вратичка се ползва от "родителите" за да осакатяват нарочно децата си, и после да ги извеждат за изключително доходоносна просия по улиците на Западна Европа. Като същевременно продължават да получават за тях от държавата, всичко видове детски и "добавки".Какво става обаче, ако *** захвърли детето си, което има дефекти ? ГРОБ прие промени в закона, че такова дете ЗАДЪЛЖИТЕЛНО отива в приемно семейство. Ами там се полагат други пари, освен гореописаните. Ето :- Детски в размер ГМД х 3, тоест 65 х 3 = 195 лв. месечно- Заплата за приемния родител, която е 130 % от брутната МРЗ, или 270 х 130 % = 351 лв.Сега да теглим калема, както се казва ...20 лв. от Евророма, + 70 лв. двойни детски по ЗСПД, + 189 "Добавка" по ЗСПД, + 195 лв. детски по ПП на ЗЗД, + 351 лв. заплата по ПП на ЗЗД ..................... = 825 лв. на месец !А честито ! За българчето най-често 0 лева, по-рядко 35 лв., а за чаавето 825 лв. Взети от нашите данъци, разбира се.Делим 825 лв. на 35 лв. ( не на 0 лв. ) и виждаме , че *** е почти 24 пъти по-ценно от българчето ! Оставям настрана обявеното намерение на ГРОБ, такива чаавета да получават допълнително към тези 825 лв. на месец, и еднократна годишна помощ, която "да не е по-малка от 500 лв. "Продължавайте да гласувате за ББ и ГРОБ. Сами си копаете ГРОБа.
202
0
 
22
 
! Отговори
от брега на Дунава преди 12 години
... при нас на село, като сме далеч, ама далеч от София, въобще не ни интересува този ЕС, ама никак! По цял на брега на Дунава си слушаме радио Букурещ и сме доволни ..." ..Герт Вилдерс иска България и Румъния да бъдат изгонени незабавно от Европейския съюз"; ами прав е чонека ..!" ..България и Румъния са станали членки на ЕС през 2007 година, при положение че не са изпълнявали напълно критериите за членство .."Какви истини говорят за нас хората! Ей, чете и слушайте хората, моля Ви се ..!
201
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
на снимката - ФБР реже лентата
200
2
 
13
 
! Отговори
софиянец преди 12 години
на комсомола, преди проституираха за ссср от страх, сега правят същото за сащ - които излезнаха по-големи сатрапи и от руските колхозници - трябва бунт, огън и кръв - мноооооого кръв - с която да се измие срама за милионите умрели през "мирният преход" - най-гнусният план в историята - ама за това трябва ъкъл - мат'ряла го няма - филосовства и нищо повече...ад на земята...
199
1
 
7
 
! Отговори
osata преди 12 години
Еееей, вицовете продължават!
198
1
 
12
 
! Отговори
софиянец преди 12 години
значи, пояснявам за балъците, които гласуваха за милициомерската диктатура и които им целуват *** за трохичките - току, що не- много дипломатично ви се каза рая скапана - по-известна като мат'рял, че стратегията на правителството на цру, *** и другаря сорос освен, че иска новата държава - първа ромска империя, иска и някой да я издържа - чрез ромо-икономиката - южна африка пасти да яде - бантустана на Европа под американски диктат, чрез милиционерската хунта - най-верните *** и партньори н
197
1
 
6
 
! Отговори
neco преди 12 години
skipi sanarodnizi sram me e da kaja , 4e sam grajdanin na republika balgaria,ama se gordea ,4e sam grajdanin na evropeiskia sayus,ot deset godini jiveya i rabotya v 4ujbina ,plastam si redovno danazite i osigurofkite ,zasto ne mi be6e osigurila moyata rodina tezi uslovia,sega steyah da si bada v rodinata,ama kato gledam na6ite politizi,mislya 4e sled okolo 50 godini republika balgariya ste se preimenuva na na republika ziganistan, sled kato se zavarnat romite v balgaria ,i prezidenta ste stane
196
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
трайчо,зет *** ти пожелавам!
195
0
 
28
 
! Отговори
Митко преди 12 години
Най-едрият на снимката явно е много добър с лентите. Преди време беше много добър и с бухалките. Предлагам Нешка Робева направо да ги прибира комплект в ансамбъла, да не слушаме всеки ден простотии.
194
2
 
14
 
! Отговори
Антигерб преди 12 години
Пожелавам на правителството *** да ги е.....т.Да им е.....т и жените и децата и майките и всичко скъпо.Да ги е....т по най-гадния начин.
193
1
 
19
 
! Отговори
Dani преди 12 години
Борисов , Коледа е направи ни подарък като си подадеш оставката.
192
0
 
3
 
! Отговори
vangeloffff преди 12 години
imame dostata4no reserv za sapyn i vero!da zapo4vame da proizvejdame i iznasqme za cqla evropa taka 6te se opravim v krizata!!!
191
0
 
21
 
! Отговори
буба преди 12 години
Направете закон да има помощи само до второ дете!!!Както и помощта за първо и второ да е доста солидна сума!И всяка българка ще има деца...***!
190
0
 
19
 
! Отговори
IVO преди 12 години
NA TRAI4O MU POJELAVAM DA6TERIA MU ZA ROM S POTENCIAL DA SE OMAJI.
189
0
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
аха..прав си гусин министре..братята роми до сега и разказаха играта на майката икономика..като започнеш от децките дето ги вземат за свръх производство на чавета..та продължиш с откраднатата мед,алуминий и желязо продадено на фтурични..и от делно факта че от където мине *** трева не никне повече..и гусин министре..стига вече глупости с изказани фрази в публичното пространство като тия ...и вие подигравате ли се с българите?
188
8
 
4
 
! Отговори
до 191 преди 12 години
Невероятно но факт в България има изключително *** хора и 191 го доказва нагледно. Те не търсят никога вината в себе си а винаги виновни им са американците и евреите.
187
2
 
5
 
! Отговори
nacionalsocialist преди 12 години
da rezerv ,stavat za sapyn .
186
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НОВИНА!Крайнодясна Партия на свободата на Герт Вилдерс в Холандия иска България и Румъния да бъдат изгонени незабавно от Европейския съюз,това съобщи независимата агенция Новопрес.На пленарна сесия на Камарата на представителите депутатът от тази партия Ино ван ден Беселаар се изказал по позицията на правителството за свободното движение на работници. Той изтъкнал, че България и Румъния са станали членки на ЕС през 2007 година при положение, че не са изпълнявали напълно критериите за членство. Депутатът допълнил, че двете страни не са решили проблемите с организираната престъпност и корупцията, предаде БТА
185
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Планът Ран работи - целта е 4 млн роми, 4 млн българи.Става етнически конфликт, идват американците като "носители на мира",разделят държавата на две - едната ***, другата американска. И това е - край с България.След 100-200г ще изтрепят ромите,както направиха с индианците.ФАКТ!Това е една много тънка политика.