Нерде шеги, нерде шведи

Премиерът Борисов коментира в Русе темите от седмицата
Обновена: 27 дек 2011 16:58 | 27 дек 2011 16:58,
373
Нерде шеги, нерде шведи
Снимка: Булфото

Премиерът Бойко Борисов коментира в Русе как всеки чужденец, дали турист, дали политик на висок пост, дошъл у нас, се прехласва по старините в България.

"Такава архитектура като Ларгото и гробницата в София няма нито в Турция, нито в Гърция. Всички премиери, които дойдоха - от президента Барозу до шведа (премиера Фредерик Райнфелд), датчанката (премиера Хеле Торнинг-Шмит), всички ахкат и казват: Не сме ви познавали".

"Римски императори са идвали тука, тук готите са разбивали римските войски на наша територия“, продължи с  историческите препратки Борисов, за да се прехвърли набързо в наши дни и да се похвали, че днес ГЕРБ строят повече отколкото във всичките 20 години на прехода.

Днес край Дунава Борисов пристигна заедно с министрите на културата Вежди Рашидов и на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, за да открие обновената сграда на Русенската опера, чийто ремонт струва 1 187 493 лв.

Той не пропусна да се пошегува, че нарочно новите столове в операта са червени: "Да напомнят на комунистите, че е имало опера тук и продължава да има благодарение на нас".

"Неслучайно Вежди Рашидов се шегуваше, че от Пенчо Кубадински досега тази опера не е ремонтирана".

След операта Бойко Борисов откри и пречиствателна станция в Русе и отново се спря пред журналистите:

"В условията на криза инвестицията в Русенския регион е за 120 млн. лева", заяви Борисов и се обърна шеговито към министъра на културата Вежди Рашидов:

"След 1500 години Божидар Димитров и Симеон Дянков, като дойдат тук, да могат да открият тази пречиствателна станция".

Накрая Борисов отговори, но този път със сериозен тон, и темата със спрения от наша страна проект "Бургас – Александруполис".

"Моите уважения към господин Шматко, пожелавам му весела Коледа и честита Нова година. Един лев няма да вземат за "Бургас – Александруполис", коментира той изявлението на руския енергиен министър, че Москва ще изчисли разходите по проекта за строителство на петролопровода и ще ги представи за погасяване на българската страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
280
1
 
11
 
! Отговори
ддд преди 12 години
286 гарван,на кое му викаш мачкане..на думи мачкане и тупане у гърди,нали?? хахахах...луд народ,ама не стигат психиатриите и инжекциите..затова са ги изтървали и цяла България на лудница направиха...Такъв народ разбира само от повече,от много мачкане..ще си го получи!!
279
6
 
27
 
! Отговори
от Копенхаген преди 12 години
КАКВИ ИНВЕСТИЦИИ В РУСЕ,БЕ,ГОВЕДАРЧЕ?? ОТ 7 МЕСЕЦА ПРОСЛОВУТАТА ВИ СПОРТНА ЗАЛА СЕДИ И САМО ГАРГИ ГРАЧАТ И *** Я ОПИКАВАТ..СТОИ СИ НА 1/3 ОТ ЗАВЪРШВАНЕ!! А ТРЯБВАШЕ ДА Е ГОТОВА АПРИЛ 2011Г. !! НЕРЕДЕ ТИКВА КОМПИРОВА,НЕРДЕ -ПРЕМИЕР НА БЪЛГАРИЯ! АМА СЛЕД 9.9.44Г. САМО НА ТАКИВА Й ВЪРВИ НА БЪЛГАРИЯ..КАТО НАРОДЪТ Е АДСКИ ПСИХЯСАЛ..ТАКА ЩЕ Е! АМИН!
278
22
 
10
 
! Отговори
жаго преди 12 години
точно така бойко, мачкай комунята
277
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен до 258 преди 12 години
Абе, на тоя"интелектуалец" какви плюсове само сте му писали-за какво по-точно?Достоен за подражание ли е човек ,чийто баща е предател и се обръща като фурнаджийска лопата според политическата ситуация,а той самият станал доброволно доносник и работил по разни външнотърговски дружества-всички знаем,че всички те имаха достъп до "благини" от Запада.И какво е това:"който много е работил има..."Какво толкова е работил тоя?!Това е подигравка!***!
276
7
 
25
 
! Отговори
Smurf преди 12 години
Бойко да отиде в Ефес и на Акропола да застане под някоя колона и да вземе два три пъти да си шибне главата в нея , белким му влезе някоя мисъл там , Нямало такива , старини никъде в Европа, боже боже колко мъка има по тоя свят
275
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бай тошо бе играч , и стана и доайен на соцлагера , но пое работно и упорито поколение , което не го бе срам да живее , работи и създава на село , а бойко пое население от престъпници , интриганти и морални упадъци , не защото го искахме , а защото позволихме да се случи и то наивно. трябва да си преразгледаме личната стратегия , а за тези които се наричат гербери искам да ги питам , като бойко управлява като тошо какви гербери сте сини или червени че по тошо сини нямаше :)
274
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Братушките спасиха България за да могат да я управляват!За това още малко щяхме да станеме част от СССР.Преди 1989 година руснаците управляваха Тодор Живков с дистанционнокаквото кажат братушките бай Тодор изпълняваше
273
6
 
18
 
! Отговори
jeronimo преди 12 години
Кой го пита ББ ? Те просто ще си ги вземат(парите за газопровода ),ама нали пак да сме ербап !?
272
12
 
11
 
! Отговори
Путин Шматкоф преди 12 години
Руснаците и майка си ще таковат на челна стойка само само да управляват България ха ха ха всички славяни ги мразят ха ха ха и има защо хи хи хи
271
3
 
27
 
! Отговори
Хохохох преди 12 години
Нерде шеги, нерде шведи - Бат Бойкосамтаймс люз, самтаймс уин - Ицо Стоичков:)))))) Тея двамата яко веселят тълпата, ако да са мега *** 00)
270
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Моите уважения към господин Шматко, пожелавам му весела Коледа и честита Нова година. Един лев няма да вземат за "Бургас Александруполис"...ех , тоя говори глупости , оскотелия народ му се вързва и накрая пак от народа ще взема ........ ТИКАТА да я вземат за ШУТ В ЕС и да вазира ..
269
6
 
24
 
! Отговори
не шистак преди 12 години
Боко и да знаеш, че на ЗЕМЯ С ШИСТОВ ГАЗ, ТИКВИ НЕ НИКНАТ !
268
9
 
9
 
! Отговори
кгб преди 12 години
Предлагам . Да съберем дарение за руските другари , УТРЕ ЩЕ ПОСТАВЯ КУТИИ ВЪВ ПО ГОЛЕМИТЕ МОЛОВЕ ВЪВ СТОЛИЦАТА , МОЛЯ ДРУГАРИТЕ ОТ ДРУГИТЕ ГРАДОВЕ ЗА СЪДЕИСТВИЕ. Нека помогнем на руските другари да не измрат от глад ,
267
1
 
10
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
275-ти, НОРМАЛНОТО СЪВРЕМЕННО ОБЩЕСТВО Е ТРИПОЛЮСНОЧовешкия прогрес, чрез своя връх - Великата Френска буржуазна революция, наложи на целия свят основния принцип за човешко развитие: СВОБОДА, РАВЕНСТВО, БРАТСТВО!!!НОИндустриалните общества тръгнаха по три различни пътя:1. Абсолютизацията на БРАТСТВОТО, породи Социализма и екстремистката му форма на диктатура на бездарните - Комунизма, при които Всичко се взема от всички, а благата се ползват почти по равно, по братски - Днес знаем, че това е ПЪТ ЗА НИКЪДЕ!!!2. Абсолютизацията на СВОБОДАТА, породи Либерализма и екстремистката му форма диктатура на богатите - Свръхлиберализма - в основата на който е заложена Анархията и Бездържавието, Дивата алчност, при която - По-силния силово, икономически или финансово винаги е по-прав и е характерен с ВИСОКИ КОСВЕНИ ДАНЪЦИ и с най-зловещата му страна Кризите Днес, сред фалита на Америка, знаем, че И това е ПЪТ ЗА НИКЪДЕ!!!3. РАВЕНСТВОТО (ДАНЪЧНО И ГРАЖДАНСКО, на права и задължения), допълнено балансирано от свобода и братство, породи принципа за Единството на Права и Задължения - с регламентирани икономическа и политическа свободи и обществена солидарност. ТОВА Е ДЕМОКРАЦИЯТА!!!Доказа се, че тя е Панацеята за постигане на МАТЕРИАЛНО И ДУХОВНО БЛАГОДЕНСТВИЕ НА ВСЯКА НАЦИЯ!!!България ли??? Ние сме си ние и като в оня виц;- Изядохме солта (комунизма), ще отнесем тоягите (свръхлиберализма) и накрая като си платим тройно, ще открием и демокрацията, ТАКА И ПРАВИМ:- Пробвахме Комунизма, ама ревностно, сега пробваме Либерализма, ама още по-ревностно, а като се платим тройната сметка, ще поумнеем и ще тръгнем по правия път на Демокрацията!!!За сега, обаче, изпаднахме в интелектуална пауза и следваме един чисто Българския път на развитие - МУТРОКРАЦИЯТА, ЗОРКО ПАЗЕНА ОТ ПОЛИЦИЯ И СЪД!!!Властва Мафията на БСП и ГЕРБ, чрез различните и политико-криминални проявления, легализирани като партии и дори Корпоративния данък, пенсионните, здравните и социалните задължения да са 0%, пак няма да имаме Свобода, Равенство и Братство, а икономиката и нацията ни ще продължават мъчително да загиват.
266
2
 
1
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ГНУСАРЧЕТО,- И ХРИСТОС Е РАЗПЪНАТ КАТО ЧОВЕК..., НО ВСЕ ПАК Е БОГ...
265
2
 
13
 
! Отговори
Фашист Премиер преди 12 години
Нерде шменди, нерде капели ...
264
2
 
12
 
! Отговори
БоСимеонов преди 12 години
Както казва д-р Хаус: "...***..."
263
3
 
11
 
! Отговори
Гнус ме е ........ преди 12 години
Само с ГОРДОСТ не се живее казал ЛЕВСКИ и се примолил за къшей хляб в зандана в Търново.Нали разбираш как си слагаш на гол тумбак чифте пищови което вече освен смешно е и траги4но на фона в БГ.
262
6
 
17
 
! Отговори
Лошо Борисов, лошо преди 12 години
Лошо Борисов, лошо... Имаш лош "сертификат за произход" - тиква от село Хераково (Не Банкя!) на границата на Шоплука и Граово...невероятна комбинация на невероятни качества за мутро-милиционер-премиер...
261
3
 
4
 
! Отговори
190-ти, преди 12 години
ГНУСАРЧЕТО,"ПРЕКЛОНЕНАТА ГЛАВА" Е ПОКОРСТВО..., ТЪРПЕНИЕТО Е МЪДРОСТ - ГОРДЕЯ СЕ ЧЕ СЪМ ЧАСТ ОТ МОЯ МЪДЪР НАРОД...