Нерде шеги, нерде шведи

Премиерът Борисов коментира в Русе темите от седмицата
Обновена: 27 дек 2011 16:58 | 27 дек 2011 16:58,
373
Нерде шеги, нерде шведи
Снимка: Булфото

Премиерът Бойко Борисов коментира в Русе как всеки чужденец, дали турист, дали политик на висок пост, дошъл у нас, се прехласва по старините в България.

"Такава архитектура като Ларгото и гробницата в София няма нито в Турция, нито в Гърция. Всички премиери, които дойдоха - от президента Барозу до шведа (премиера Фредерик Райнфелд), датчанката (премиера Хеле Торнинг-Шмит), всички ахкат и казват: Не сме ви познавали".

"Римски императори са идвали тука, тук готите са разбивали римските войски на наша територия“, продължи с  историческите препратки Борисов, за да се прехвърли набързо в наши дни и да се похвали, че днес ГЕРБ строят повече отколкото във всичките 20 години на прехода.

Днес край Дунава Борисов пристигна заедно с министрите на културата Вежди Рашидов и на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, за да открие обновената сграда на Русенската опера, чийто ремонт струва 1 187 493 лв.

Той не пропусна да се пошегува, че нарочно новите столове в операта са червени: "Да напомнят на комунистите, че е имало опера тук и продължава да има благодарение на нас".

"Неслучайно Вежди Рашидов се шегуваше, че от Пенчо Кубадински досега тази опера не е ремонтирана".

След операта Бойко Борисов откри и пречиствателна станция в Русе и отново се спря пред журналистите:

"В условията на криза инвестицията в Русенския регион е за 120 млн. лева", заяви Борисов и се обърна шеговито към министъра на културата Вежди Рашидов:

"След 1500 години Божидар Димитров и Симеон Дянков, като дойдат тук, да могат да открият тази пречиствателна станция".

Накрая Борисов отговори, но този път със сериозен тон, и темата със спрения от наша страна проект "Бургас – Александруполис".

"Моите уважения към господин Шматко, пожелавам му весела Коледа и честита Нова година. Един лев няма да вземат за "Бургас – Александруполис", коментира той изявлението на руския енергиен министър, че Москва ще изчисли разходите по проекта за строителство на петролопровода и ще ги представи за погасяване на българската страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
260
4
 
12
 
! Отговори
Конспиратор преди 12 години
Цялата работа с спирането на проекта за газопровода е да се добива шифтов газ и да се съсипе плодородната българска земя за да може да внасяме плодове и зеленчуци от вънка. Много малко пари ще получим от прокарването на газопровода и ще съсипем туризма. Да бе да
259
2
 
6
 
! Отговори
Гнус ме е ........ преди 12 години
Аз пак Румене от татко знам едно -Преклонена глава сабя не я сече.Всички българи това си пожелаваме пред новогодишната елха.Айде няма нужда ни ни учиш като в секта как народа ни бил силен умен и незнам си какво.Фактите са безпристрастни че сме най долното гнусно уродливо племе и ме е срам че съм БЪЛГАРИН!
258
3
 
6
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
264 - АНОНИМЕН,ГРЕШИШ ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД...- ТОЙ Е УМЕН, ТЪРПЕЛИВ И МЪДЪР... НАРОДА НИ ЗНАЕ...: - " С *** ЧОВЕК И СИЛЕН ВЯТЪР, ДА НЕ СЕ БОРИ..."- НЕ СИЛНАТА ВОДА, А КАПКАТА ПРОБИВА КАМЪКА...НЯМА ДРУГ НАРОД С ПО-ДЪЛБОКО ВКОРЕНЕНИ ХРИСТИЯНСКИ ЦЕННОСТИ... - "СИЛНИЯ ОГЪН - БЪРЗО ПРЕГАРЯ..."
257
0
 
8
 
! Отговори
Историк преди 12 години
С пещерни хора такава и пропагандата.Всеки му според ума и безхаберието.
256
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 258(НЕ ТВЪРДЯ, ЧЕ СРЕД ТЯХ НЕ Е ИМАЛО И УМНИ ХОРА...)-тука вече позна.Жалко ,че тогава *** са избили умните хора в тази страна.И 65 години вече ни управляват алчни и прости ***...Например на професор Богдан Филов оня недоучен шмекер Овчаров и вода не може да му носи...Дошла е тогава на власт утайката на обществото и скоро няма да я пусне.А нашият народ се е доказал като стадо...
255
3
 
3
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
260 - "ИНТЕЛЕКТУАЛЕЦ",- ПРАВИШ МНОГО СЛАБА - ПЕЩЕРНА ПРОПАГАНДА...НА НИВОТО НА ПОЛУГРАМОТНО ПРОТЕСТАНТСКО ПАСТОРЧЕ...
254
2
 
13
 
! Отговори
Историк преди 12 години
Работата отива към нов 9 септември когато гладния народ ще се радва на разстрелите на забогателите мутри които ни учат на демокрация и други правилни неща докато с пълни уста от мaзни пържоли се бършат по устата.И затова няма да е виновна дясната партия БСП която е една лицемерна олигархична партия, а някой нов Асеновец които сега никoй не знае и непознава.Историята непрощава.А насъбере ли се много....просто цирея рано или късно ще пукне.
253
6
 
3
 
! Отговори
Овчемраз преди 12 години
Не че искам да се заяждам, но прослувутата интелигенция преди 9 септември 1944 за която толкова много тръбят, е довела със своята антибългарска политика, народа да ходи гол и бос, гладен и озверял и съвсем логично е именно тези дрипльовци да ги избият и вземат власта. Не ти ли напомня това което се случва днес, следващите избори власта отново ще бъде в ръцете на дрипльовсите копилета.
252
2
 
13
 
! Отговори
Интелектуалец преди 12 години
Виждам ,че се намесва и старата интелигенция и немога да си замълча.Татко преди 1944 година е бил приятел на Буров като негов последовател на банковото дело.Когато дойде 1944 година много добре помня как татко сложи червена лента на която пишеше OФ, a после се оказа ,че с Дамян Велчев и Кимон Георгиев се записал в кръга Звено 20 дни преди тази паметна дата.След това татко публично oплю Буров, а после бе назначен като директор на завод.Аз завърших икономика и станах доброволен сътрудник на ДС.Живота тогава като днес беше хубав.Имаше кореком и западни коли които карахме.После станах директор на външно търговско дружество където направих също много пари като закупих 3 апартамента в идеален център София които сега отдавам са офиси.През 1988 година усетих че Тодор Живков си отива и през 1989 година след като го свалиха аз станах от хората на демокрацията Желю-Нешка-Кошлука и много други които си оправихме живота докато ви карахме на пл. А Невски с вирнати пръстчета да скандирате-Де-мо-кра-цияяя.....после смених няколко партии като СДС-НДСВ и сега съм от ГЕРБ.Отвсякъде получих фирми и дивиденти и всичко това ще оставя на моите деца и внуци на които ще работят вашите деца.Така господ е отредил който работи много да е богат, а вие мързеливите комунисти да сте бедни.За мен няма проблем да разменям словосъчетанията ако утре ГЕРБ падне от власт и дойде примерно ДПС.Сами разбирате ,че веднага ставам lлиберален демократ за мултикултура наречена БГ.
251
4
 
20
 
! Отговори
32 преди 12 години
По.голямо унижение за България ОТ ТАКЪВ МИНИСТЪР -ПРЕДСЕДАТЕЛ НЯМА
250
2
 
7
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ДО 256-ти КОКО,- ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ Я ИЗБИХА ЦАРЕДВОРЦИТЕ НА ТРИ ПАРТИДИ, ПРЕЗ 1923, 1925 И 1936-та ГОДИНА...- ПРЕЗ 1945-46 ГОДИНА ПОБЕДИТЕЛИТЕ (САЩ, АНГЛИЯ И СССР), ЧРЕЗ "НАРОДНИЯ СЪД", СЪЗДАДЕН ПО ТЯХНА ЗАПОВЕД, ИЗБИХА ВЪРХУШКАТА НА БЪЛГАРСКИЯ ФАШИЗЪМ... (НЕ ТВЪРДЯ, ЧЕ СРЕД ТЯХ НЕ Е ИМАЛО И УМНИ ХОРА...)
249
0
 
3
 
! Отговори
коко преди 12 години
До 254 И аз мога да спомена някои твои анатомични органи,както и отвора,от който по погрешка си се появил на този свят само да го о.с.ираш,но ме е гнус от тебе и ми е под достойнството .
248
1
 
4
 
! Отговори
коко преди 12 години
До 255Обясни ми как избитата интелигенция ще направи нещо от оня свят?Че не мога да го схвана с простата си глава.*** коко
247
2
 
4
 
! Отговори
Овчемраз преди 12 години
Коко, много ги помниш тея работи, кат си толкова начетен я кажи великата ни интелигенция, дето я избиха партизаните, що допуснаха тая въшлясала *** на власт, дани управлява 67 години?
246
2
 
3
 
! Отговори
1 преди 12 години
до коко,ние не искаме да живеем с крак на врата,ти ако искаш така да живееш, живей даже за бонус и пръст в *** ти да има,ще живееш още по-щастливо.
245
1
 
4
 
! Отговори
до 246 от 244 преди 12 години
Ааааа, нека твоят пост да го прочете оня ***. Мен просто ме мързеше да търся, пък и какво и на кого да доказвам. Такива хора си мислят: "Ако беше мошеник, щяха ли да го издигнат на тоя пост." И не разбират, глупачетата, че те го поставиха на това място.
244
20
 
4
 
! Отговори
коко преди 12 години
Бойко такъв,Бойко инакъв.Ами като не Ви харесва дайте да сложим начело Виденов ,че да се радваме на 20 марки заплата или някой застанал на 4 крака пред Доган ефенди!Българинът за съжаление все още е на ориенталския принцип-"Приятел ти е само този,от когото имаш полза".А един велик държавник не без основание преди 120 години е казал,че на българина трябва да му стоиш с крак на на врата му.Махнеш ли си крака от там ,той започва да прави глупости.Стамболов каза това и беше убит в София от българ
243
1
 
13
 
! Отговори
Петър преди 12 години
Да внимава и Путин щото бате Бойко ще му дърпа ушите
242
1
 
6
 
! Отговори
bigimota преди 12 години
Mnogo e elemntaren tozi........Watson
241
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никога не се бори с прасе - накрая и двамата ще сте окаляни, но на него ще му е харесало. ...