Степента на терористична застрашеност на България не е повишена

Допълнителни мерки са взети от дирекция “Сигурност” на летище “София”
Обновена: 6 яну 2012 14:35 | 5 яну 2012 19:00, Елка Василева
94
Степента на терористична застрашеност на България не е повишена
Снимка: Архив Булфото

Степента на терористична застрашеност на България не е повишена. Това каза главният секретар на МВР Калин Георгиев.

По-рано днес беше разпространена информация, според която групировката Хизбула може да подготвя мащабен атентат срещу израелски граждани у нас.

Провеждат се стандартните процедури и се взимат стандартните мерки за сигурност в страната. Българските служби са в непрекъсната връзка с евроатлантическите структури за сигурност и израелските специални служби. Към момента българските граждани могат да бъдат спокойни, каза Калин Георгиев.

Още по темата

Допълнителните мерки на летището в София са взети от дирекция "Сигурност" на аерогарата. Те касаят проверки на вещи и обекти, но това за МВР са стандартни и рутинни процедури, каза Георгиев.

Днес сутринта на Летище "София" се е състояла работна оперативка с представители на израелската авиокомпания "ЕЛ АЛ", Дирекция "Сигурност" на Летище "София" и представители на Главна дирекция "Гранична полиция", казаха от пресслужбата на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Обсъдена е била подадената информация, направена е оценка на риска и са набелязани съответните мерки за сигурност.

Самолетът на "ЕЛ АЛ" е кацнал и след това излетял безпроблемно, посочват от транспортното министерство.

Българските специални служби не разполагат с информация за подготвян терористичен акт на територията на страната, съобщиха междувременно от пресцентъра на Министерски съвет.

Израелската служба за борба с тероризма заяви пък тази вечер, че не разполага с конкретна информация относно възможно терористично нападение срещу израелски туристи в България и че те не трябва да се въздържат от посещения в страната, съобщи в. "Аарец".

Службата изтъкна, че първоначалното предупреждение на ръководителя на отдела за сигурност в израелското министерство на транспорта Дани Шенар по този въпрос било направено преди три седмици.

Изявлението на службата за борба с тероризма беше направено няколко часа, след като Дани Шенар заяви пред вестника, че е помолил няколко европейски страни да засилят мерките за сигурност около туристически групи от Израел в хотели и зимни курорти, като изрази безпокойство относно евентуални терористични нападения в българската столица София.

 

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ОЩЕ МАЛКО И ЩЕ ПОВЯРВАМ, ЧЕ ТОЗИ УБАВЕЦ МАМИН НА СНИМКАТА Е ПО-ЗАПОЗНАТ ОТ МОСАД
91
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хизбула да не си троши тротила за хората, защото ние им даваме целият парламент и всички депутати вкупом на някоя сесийка на парламента, а най отпред Искра Фидосова ;)
90
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
...ами като не е повишена да я повишим споделям аз. На първо време да запалим Парламента, впоследствие да избием политиците, па барем се оправим, а?!!? Защото то политика освен да зяе и яде друго не виждам смислено да прави, а вие?! Нека Хизбула да заповядат и ако изпълнят заканите си от мен хляб и подслон!
89
1
 
4
 
! Отговори
шон преди 12 години
Тия, дето печатат валутата на САЩ в частната си еврейска банка, да започнат да си плащат многоброините масови акции за опазване на евреи в София. Защо аз ще плащам за това? А като ми трябва полицай, за мене няма.
88
2
 
4
 
! Отговори
ож преди 12 години
Кой пък се е засилил да ни гърми нас бе.Ние сме една шепа народ дето ще ни духнат и ще паднем.То и без това достатъчно терористи имаме във парламента те сса ни достатъчни че даже и в повичко
87
3
 
9
 
! Отговори
морски преди 12 години
За израелците и евреите като цяло мога да кажа само едно-гадове мръсни и дяволски изчадия!
86
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"хехехе, хихихи, хохохо, дръндръндрън, ха оттук, ха оттам, кой си ти, кой съм аз, ела да се сбием, че да ти покажа, ***, байо, андрешко" и т.н. - бозичка :)я дай, лальо, да се преместим при темата за ковчежниците, там ще се харчиш като топъл хляб и няма се налага сам да си удряш плюсчета
85
2
 
5
 
! Отговори
до 85 преди 12 години
кой си ти бе байо? кажи кой си. май ти попристегна около гушето като казах неудобната истина. хехехех уекичко такаааа. май ти стана кофти и неудобно като припомних за разстрелите без съд и присъда, за белене. хехехех
84
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
лальо, що си такъв злобко, ти дете на дивата природата - провокацийки ли правишслаба ракия си, я опитай пак - то твойто направо на тероризъм взе да мяза, да ползвам тази актуална думичка от една друга тема
83
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До тоя на снимката пиратка да гръмне ще "разкаля терена".
82
1
 
3
 
! Отговори
do 82 преди 12 години
незнаех че се сравняваш с мотика. и справо тъпча теб и такива като теб. ако не вярваш разрови гроба на някой твой роднина разстрелян като мръсно куче без съд и присъда по времето на комунизма. хахахахха или попитай дивите прасета от Белене, които се хранеха с вашите роднини. хахахах
81
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
що у лево, лальо, там си ти и гледам продължаваш да настъпваш мотиката туй ти думам и аз, ти обаче не панимаеш - печелят изборите, дават и тъй нататъкай наздраве за подмладяването и да не се отклоняваме чак толкоз в бъдещето от темата за терористите
80
3
 
6
 
! Отговори
. преди 12 години
Калинчо не е наркоманче а е рептилче!Някой поглеждал ли е гущерче в очите?
79
3
 
2
 
! Отговори
Killuminati преди 12 години
долното жидовско племе си инсценира всичко, абе както и да го въртиме края на 2012 ни готвят голема войничка, но *** скоро ще го ядат дебелия - пашли все евреав на ***
78
2
 
1
 
! Отговори
до 78 преди 12 години
еми като ги спечелят тогава ще ги дадат синко. за какво да ги дават сега като не са спечелили изборите. много си елементарен моето момче. и пак удари гредичка с коментарчето си. уж целиш да злобееш да ме затапиш, а пък сам си вкарваш автогола. аре у лево.
77
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
гредичката, лальо, лопа у твойта глава - нали сега ще печелят пак изборите, тъй, тогаз ще дадат пари, тъй, после пак губят, какво да ги прайш, навик, и следващия ще режи лентичките - понял?или си от хизбудала и още мислиш, че в България живеят 50то хиляди евреи отпреди войната
76
1
 
5
 
! Отговори
до 76 преди 12 години
чакай малко бе байо. те ктао бяха на власт даваха. сега като не те управляват защо те да дават парите? а? е накарай тиквата да даде пари. тука нещо не успя да изложиш аргументите си. удари гредичка.
75
2
 
0
 
! Отговори
до 71 преди 12 години
парите, лальо, пак ще ги дадат серго, царя и доганя - нали досега туй ти беше хвалбата, пък сега се дърпаш от изборите, щастливец
74
2
 
12
 
! Отговори
MURDOC преди 12 години
до 51Аре моля ти се отдавна сме го минали периода с приятелството .Сега всичко е за тях хладнокръвен безмилостен бизнес на всяка цена . Така нареченитеприятели ги глобиха 28 милиона долара заради разлив на петрол край брегоевете на Рио де Жанейро . да не говорим за Еквадор 8,8 милиона глоба и драстично увеличение на раково болните и замърсяване на околната среда в следствие на използване нанеясни химикали в почвите .Нека ги обичаш те вече са тук , Шеврон - еврейската петролна мафия е в пълна готовност да затрие природата ни в Родопите .Защо трябва да пазим хора които са със висок риск за нашата безопасност ?Това ли е политиката на ГЕРБ ?Българския живот неструва ли нещо за Борисов или му стига ромския резерв?
73
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а какво ще каже ибрика на бойко за *** терор, който Българите са длъжни да търпят или пък ще каже че няма такъв