Дания ни иска скоро в Шенген

Кризата ще е предизвикателство за датското председателство
Обновена: 20 яну 2012 15:32 | 20 яну 2012 14:52,
50
Дания ни иска скоро в Шенген
Снимка: архив, Reuters

Датското председателство на ЕС подкрепя скорошното приемане на България и Румъния в Шенген. Това каза посланикът на Дания в България Коре Янсон на пресконференция за приоритетите на датското председателство.

Дания ще бъде активна в подкрепа на членството на България в Шенген, въпросът ще присъства в дневния ред на Европейския съвет, увери Коре Янсон.

Коре Янсон акцентира върху тежестта на икономическата криза в Европа и изтъкна справянето с нея като най-важен въпрос през 2012 година. По думите му основните усилия ще бъдат насочени към стимулирането на растеж в Европа.

За европейците е от ключово значение Европа да продължи да съществуват като глобална икономическа сила, с която всички се съобразяват, смята датският посланик.

Според него след 30 години членство в ЕС българското население ще се радва на толкова високи доходи, колкото гръцкото население, ако не и на по-високи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: Данияпредседателство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
13
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
Кви 30 години, бе!? Аз, до тогава (ако съм още жив, де) ще съм на 65! Плюс това, аз искам по-високи от на гърците доходите, и то в близко, а не в необозримо бъдеще! Какво само ни мотаят, като ***!
25
4
 
1
 
! Отговори
rossen.kulov преди 12 години
Male tuk kvi hora pishat, gram akul nqmat i kato gledam nai ne se znae kakvo e shengen!
24
0
 
5
 
! Отговори
а ве, преди 12 години
Коре Янсон ни иска у Европа" По думите му основните усилия ще бъдат насочени към стимулирането на растеж в Европа." Сега кво, че требе да ги е.беме ли, не разбрах!?
23
0
 
13
 
! Отговори
ТКЗС преди 12 години
Я па не го ща Шенгена!Ша дойдат тука едни сини крави (я така сам чул) от Алпите и млекото ше е синьо и сиранието също (Рокфор му викале) .Не го сакам това сирание, сакам си моето домашното меко сиранце!А па теа Холанци ли са, Марсианце ли са ... се ми е тая пушели метли (синап) , шашави са тиа , слушайте *** Бай Дико
22
2
 
0
 
! Отговори
rossen.kulov преди 12 години
SHARK dale4e si ot istinata...
21
0
 
2
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
А, не бяха ли пак датчаните, дето не ни искаха в Шенген? Аааа, де! А, ние искаме ли им шенгена, на тия?
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
то е ясно, че ще влезем в шенген, кво изобщо има да се коментира?!
19
2
 
0
 
! Отговори
boceto преди 12 години
инаги съм предполагал, че има нещо гнило в Дания, но холандците макар и да не изпитвам огромни симпатии, трудно ще ги шмекеросат нашите лидери.
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз пък искам икономически съюзник да ни е Китай, Япония, Русия, ОАЕ, и т.н. Нещо като ЕВРАЗИЯ съюз...Ако стане някога такъв съюз , дреме ми и за Холандия и за другите гъзьовци от Евро Съюза. Ще има да драпат за помощи ... ама ... среден пръст за тях ....
17
1
 
4
 
! Отговори
Shark преди 12 години
Ама чакайте бе, какво значи тоя ни иска, оня не ни иска?! Ама имат ли достойноство нашите политици, май не! И някой някога ще пита ли българите какво искат. Убеден съм че ако се направи референдум за ЕС мнозинството няма да искат България да остане. Същото е и с Шенген.
16
1
 
1
 
! Отговори
давиготура преди 12 години
Единствената полза от това да сме в ШЕНГЕН е, когато кораба с дрога дойде на Варна/Бургас, или от Турция влезе камион, да може безпрепятствено да стига до всяка точка на ЕС. Ето за това е голямата борба за влизане в ШЕНГЕН и затова е голямата съпротива на някои държаи, които знаят какво ще се случи. Само ако границите ни се пазят от германци, холандци и други от ЕС, може да има полза - иначе.....
15
0
 
0
 
! Отговори
до Жоро-бг преди 12 години
Абе ти некога излизал ли от твойто село.*** в Гърция и виж как е там и тогава коментирай.Пишеш некви глупости кой колко дължал,където си ги прочел из нашите медийки.Отиди,виж,па тогава коментирай.
14
0
 
6
 
! Отговори
демократ преди 12 години
Българите ще влезем в ЕС поединично и през терминалите на летищата. Аз на това му викам интеграция. А тука да останат ***, политиците, милиционерите и да си се еват помежду си
13
0
 
4
 
! Отговори
до 25 преди 12 години
На теб май не ти ясно какво представлява Гърция.Техния туризъм генерира 15-20% от БВП.Посещава се от над 20млн туристи всяка година.Да не говорим за търговия,пристанища и т.н.Тази държава е много богата.Не е това,което се представя в медиите.
12
1
 
1
 
! Отговори
dhmjj преди 12 години
sled 30 godini 6te stignem garcite ,ami te nali bqxa falirali,xa,xa toq golqm baziktar
11
0
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
Според него след 30 години членство в ЕС българското население ще се радва на толкова високи доходи, колкото гръцкото население, ако не и на по-високи.-tova me kara da se smeq,4e nali GERB vse povtarqt da ne stanem kato Garcia
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След като нашите "приятели" поляците се разкараха от предстедателството на ЕС, проблема за приемането ни в Шенген почва да се урежда. Явно датчаните наистина работят за ЕС, а не за далаверки.
9
3
 
8
 
! Отговори
Жоро-бг преди 12 години
30 години !?!? Хаха а бе гърците са фалирали бе, всеки един грък от бебето до пенсионера дължи по над 30.000 евро !!!!!30% от гърците са на държавна работа и въпреки това имаъ огромна безработица, от тези 30% ще останат 5% безработиацта ще стане 50%. Гърците са толкова зле колкото не можете да си представите, сега просят пари от Германия, ако Меркел каже не, март месец спира плащането на заплати на учители, лекари, полиция, армия, пожарна, администрация и т.н. т.е. спира да има държава.
8
5
 
17
 
! Отговори
Жоро-бг преди 12 години
На мен лично Шенген не ми трябва.... абсолютно нищо няма да се промени освен че по границата с Гърция и Румъния няма да има провврки, което е лошо за нас защото част от нелегалните *** в Гърция (които са няколко десетки хиляди, ако не и стохиляди) ще дойдат в България и ще почнат да правят престъпление, все едно си нямаме *** тук.... т.е. в БГ ще дойдат още магали от Пакистан, Шириланка, Араби и т.н. *** !!! Така че холандците ни правят услуга като гласуват против.
7
2
 
17
 
! Отговори
Dream преди 12 години
Искам да дойде Холандското председателство. Тогава няма начин Холандците да не ни изгонят от ЕС.