Много ГОРД-и се нароиха в татковината

Едно в Шумен, друго снощи се появи в София
Обновена: 9 фев 2012 14:44 | 9 фев 2012 11:42,
90
Много ГОРД-и се нароиха в татковината
Двамата от учредителите на ГОРД София - Любен Дилов-син и Слави Бинев. Снимка: Булфото

Гражданско Обединение за Реална Демокрация – ГОРД. Така се казва новосформираното късно снощи в столицата движение.

Абревиатурата му напълно съвпада с тази на другия ГОРД, сформиран в събота, но в Шумен.

Разликата е само в разчитането - Гражданско Обединение за Реформи в Държавата.

Членове на столичните ГОРД-и са бизнесмени, писатели, дипломати, спортисти и журналисти. Докато при шуменските им съименници са се събрали все бивши членове на ДПС, както и такива, които са разочаровани от отцепника Касим Дал.

Още по темата
И едните, и другите обаче искат да участват в политическия живот на страната и дават заявка за влизане с гръм и трясък в парламента.

"Днес ние не искаме да се задоволим само с успехите в личния си и професионален живот, защото те нямат стойност, когато народът, културата и вярата ни са застрашени от унищожение", пишат от ГОРД София във възванието си до обществеността.

Сред учредителите му срещаме имената на евродепутата Слави Бинев, политика и журналиста Любен Дилов-син, спортния коментатор Крум Савов, бившата ни звезда във волейбола Любо Ганев, издателя на Плейбой за България Мартин Захариев, искрено и лично вашата Миглена Ангелова и някогашната легенда от БНТ Явор Цаков,както и още куп знайни и незнайни общественици.

Та всички те искат да защитават основните ни демократични ценности, които все по-често били подлагани на опити за "преосмисляне" от страна на политическата класа у нас.

"Целта ни е обединяването на усилията на гордите българи за създаването на една различна България. България на гражданите, на духовността и просперитета", твърдят те в учредителната си декларация.

И продължават: "Както успявахме в живота си досега, така сме готови да станем локомотивите на истинската демократична промяна, уповавайки се на чувството за обществен дълг. Ние ще се борим със законни средства за държава със самочувствие и силен глас на световната сцена, която да устоява с достойнство националните си приоритети, а не да е смирен подгласник на външни повели".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много демокрация, много чудо. Браво напред към светли бъднини.
49
1
 
18
 
! Отговори
СМИНДУХ преди 12 години
Ми сега как да наречем тва масово явление в РъБъ - ГОРД, ЛИДЕР, ГЕРБ и т.н и т.н. Дълго мислих и се спрях на - ПОЛИТИЧЕСКИ МАСТУРБИЗЪМ. Вий какво ще кажете?
48
0
 
17
 
! Отговори
vandim преди 12 години
Прасчо, Дилов е отраснал като дете на номенклатурата, в лукс и пелтечене. Мислиш ли, че му пука кой какво ще каже за него. Просто е по-рафиниран образ на Бай ***!
47
1
 
21
 
! Отговори
Питам ? преди 12 години
Може ли някой да ми изброи партиите през които е преминал от 1989 г. до сега ? Този който се опита да го направи, нека започне от тогава когато той е бил секретар на ДКМС в СУ. Днес този пелтек се опитва отново да влезе в парламента. И още, може ли някой да ми каже ползата от него когато той беше депутат ? Той и тези около него отново ни кроят курт-капан. Този път обаче ще ме хванат за ....пояса.
46
0
 
25
 
! Отговори
Ханс Рудолф преди 12 години
Отвратителна снимка с отвратителни хора на нея. Като го гледам този фъфлещ плъх Дилов, направо ми става лошо. А другия кратунко до него е явното олицетворение на политическата ни класа - сбор от овчари, които с парите от далавери и благодарение на такива ***, като Волен Сидеров, станаха евродепутати - моля ви се. МЪКА.... Каква чобанска *** пъпли по тези земи. С такива политици отечеството ни е в СМЪРТНА ОПАСНОСТ.
45
0
 
19
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
Както каза чичо Митко ...Вождове дал Господ,но индианците са на санитарния минимум......което много лошо,скоро Вожд ще требе да работи
44
1
 
14
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
А не е ли по-добре да се кръстите " *** "....*** то трябва малко съвест и срам....Другите как да е,*** Дилов за теб си мислех,че имаш малко пипе........
43
0
 
7
 
! Отговори
Даола преди 12 години
Възможността за изяви и власт е страшно привлекателна - и тези двамата се чудят как да се докопат, за да извличат облаги. Неверяотно безпардонно нахалство, защото има вакуум в политическото пространство - просто няма свестни хора, които да го заемат. Или ако има, те нямат никакъв шанс сред толккова мошеници и нечестни играчи.
42
0
 
6
 
! Отговори
Ясно..... преди 12 години
Явно са слуги на Доган. Само той има далавера от дублираните имена !
41
0
 
17
 
! Отговори
Мами цата ви преди 12 години
ГОРД = ГОЛЕМИ ОБИРАДЖИИ РОДИНТА ДЕБНАТ
40
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГОРД? Нещо като Гроб 2.Днес, докога ще ни занимавате със седерунгели и мутри.
39
0
 
15
 
! Отговори
ей преди 12 години
много боклучари,много нещо!!!!!!!
38
2
 
16
 
! Отговори
Куче влачи рейс преди 12 години
Г - голямото Г- ганкстер заО - обединение за Е- едноличноР - рекет и Р- разграбване наД - далавера Б- България
37
0
 
13
 
! Отговори
маги преди 12 години
Всичките са борци за власт!
36
0
 
9
 
! Отговори
osata преди 12 години
Ще им отпуснат ли субсидия за участие в изборите? Ако да, тогава да очакваме още безброй такива движения и партии, че ще има за лапане!
35
0
 
25
 
! Отговори
избирател преди 12 години
Тези другари май доста са огладнели,че искат да цоцат от държавната софра-от нея куче влачи,диря няма.Бинев-мутрата,Дилов-върлия "демократ", снобара Захариев,*** Ангелова,изявения комунист Цаков,журналистът останал без препитание-Савов и пр.Тъжно, тъжно, та смешно.Все едни борци за правда и за свобода.Подценяването на мат`реала взима небивали размери.Нали Дилов беше със Софиянски на скорошните избори?Бинев се прегръщаше със Сидеров...Мнооого желаещи има да стрижат българите.
34
1
 
8
 
! Отговори
,,LARI,, преди 12 години
KORUMPIRANI,DOLNI MOSHENIZI.
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези играят за Доган и подкопават почвата на първото ГОРД.
32
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сто годишни, но ни има! Тези за 10 години обиколиха 20 партии,движения и куп други простотии.
31
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТЕЗИ ВИДЯХА ЧЕ ПЛЕМЕТО СЕ СЪСТОИ ОТ ***. И НЯМА КАК ДА НЕ ГО ВИДЯТ ЧЕ СА ТАКИВА СЛЕД КАТО ПРОСТОТО ПЛЕМЕ 22 ГОДИНИ КАЧВА НА ВЛАСТ САМО СЕЛСКИ ТАРИКАТИ. АКО ИМАШЕ НОРМАЛЕН НАРОД В МУТРЕСТАНИЯ ОТДАВНА ВСИЧКИ КОИТО БЯХА И СА НА ВЛАСТ ДА СА ИЗРИТАНИ ОТ ПАРЛАМЕНТА И ОТ ДЪРЖАВАТА. НО ПОНЕЖЕ НЯМА ТАКЪВ ДРУГАРИТЕ СИ ПРАВЯТ КЕФА НА ОНАЯ РАБОТА. НЕ СЛУЧАЙНО ТОВА ПЛЕМЕ СА ГО Е.АЛИ 300 ГОДИНИ ВИЗАНТЙИЦИ И 500 ГОДИНИ ОСМАНЦИ. ЗАЩОТО ЗА ТОВА ПЛЕМЕ ВАЖИ. Я НЕ САКАМ ДА СЪМ ДОБРЕ Я САКАМ ВУТЕ ДА Е ЗЛЕ.