Нешева и Павлова – жертви на популизма

Те си вършили добре работата, смята Симеон Дянков
22 фев 2012 10:52,
113
Нешева и Павлова – жертви на популизма
Снимка: Impact Press Group

Бившият вече директор на здравната каса Нели Нешева и отстранената заместник-министърка на здравеопазването Гергана Павлова си вършеха добре работата, но станаха жертви на популизъм.

Това заяви пред БНТ вицепремиерът Симеон Дянков, като подчерта, че по закон Нели Нешева има право да раздава бонуси до 25 % от приходите, а тя е раздала значително по-малко, включително и на себе си.

Вицепремиерът допълни, че това допълнително заплащане стимулира хората на държавна работа и защити шефката на НЗОК, както и заместник-министъра на здравеопазването Гергана Павлова като хора, които са вършили добре работата си, но са "изгорели добри хора" заради политическа спекула.

Той ще поиска депутатите да приемат спешно Закона за държавния служител, който е внесен в парламента още през ноември миналата година.

"Той ще направи прозрачни правилата за възнаграждения на служителите в държавната администрация", убеден е финансист №1.

Гергана Павлова е жертва на политическа спекулация. Така вицепремиерът коментира уволнението на зам.-министъра на здравеопазването, която отговаряше за лекарствената политика. 

Той заяви, че тя никога не е работила в "Софарма" и по никакъв начин не се е опитвала да лобира в полза на фармацефтичната компания.

Още по темата

"Тя търпи критика, че не излезе и не каза от къде е дошла. Гергана Павлова никога не е работила за Софарма", категоричен бе той. Дянков посочи, че тя е работила за анализаторска фирма, която в последствие е била купена от Софарма, няколко месеца по-късно Павлова напуска фирмата.

Според министъра на финансите България не е застрашена от налагане на санкции от Европейската комисия заради лекарствената политика.

Преди ден стана ясно, че ЕК е отправила въпроси за незаконна държавна помощ към "Софарма" и "Софарма Трейдинг", които са собственост на Огнян Донев.

"Държавата никога не е субсидирала предприятието, а всички процедури, свързани с него, са минавали през обществена поръчка", категоричен бе Дянков.

Той подкрепя решението да се направи одит за ценообразуването на лекарствата у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
2
 
! Отговори
Гарантирано от герб преди 12 години
Само за два дни стана ясно къде отиват парите ни "дадени" за здраве според премиера и в приятели и бивши работодатели на наши хора, според фактите. Същото е и в АВ и в НС. Какво стана, май никой никъде - говоря за държавната администрация НЕ СЛУША БОЙКО! Ако се реши да провери за бонуси, ДМС и др. подобни в М-вото на финансите, кой е вносителят на устройствата за бензиностанциите и мн. др., а сигурно и в МВР свят ще му се завие... БВП на държавата ни е над 70 млрд. Представете си колко се краде!
82
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Както се казва, нахрани Софиянци с бонуси и си изкарай 4 год. мандат !
81
0
 
9
 
! Отговори
Д-ра преди 12 години
Какво стана сега Дянков нарече Борисов популистка ***, защо ли не съм изненадан?
80
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи майките които са получавали майчински докато децата им свикват в ясли са престъпници и трябва да върнат неправомерно получените пари,а бонусите за десетки хиляди левове са правомерно получени от висшите държавни служители...Това е новия морал на ГЕРБ - геноцид над българския народ
79
0
 
0
 
! Отговори
камен преди 12 години
стига призиви за оставки, какво решава това? Спомнете си 1997г! Спомнете си цялата световна история - истински обрат има само след истински прелом! ПОДКРЕПЕТЕ БЪЛГАРСКИЯ ВЕЛИКДЕН - 15.04.2012! СТИГА!
78
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нешева и Павлова жертви на популизма. Не г.н Дянков жертви сме ние наивните гласоподаватели, които за пореден път сме излъгани
77
0
 
3
 
! Отговори
stefanova преди 12 години
napalno sam saglasna s #45 , no sitia na gladnia viara ne hva6ta
76
1
 
7
 
! Отговори
Дянкова преди 12 години
дянков е абсолютен мошеник. За народа нямаше 13-та, но за всички горе и за него имаше. Нямало пари! Долно управление! Подавай си оставката!
75
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Нешева и Павлова си вършеха добре работата", но хората не ги искат,...а защо ?...Г-н Дянков още не е разбрал !
74
0
 
14
 
! Отговори
ГЕРБ преди 12 години
Предизборно -"Идваме с нов морал".Това им е морала.
73
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хора опомнете се.Тези крадат от хазната,банки от където си помислите.Милиарди са откраднали от тук.
72
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прав е.
71
0
 
6
 
! Отговори
факт! преди 12 години
Който мисли с долната глава........... ,му пада ---горната!
70
0
 
12
 
! Отговори
Бени преди 12 години
Всички сме виждали Путин как се мята по татамито в кимоно защото човекът е бил джудист . Всички знаем че е бил служител на КГБ и е работил като общинар в Санк-Петербург . Всички сме чели че Борисов е тренирал карате а в кимоно да сте го виждали ? Значи лъже или тези дето писаха в книгите си че е страхлив е вярно ? А за Дянков всички знаем че е работил в престижно место в САЩ и е финансист но всъщност той е статистик значи ЛЪЖЕ ! Изводът е че и двамата от снимката ни лъжат за всичко КАЛИНКИ СА !
69
1
 
4
 
! Отговори
...? преди 12 години
На къде отиват нещата ?Някой бедняк ще жертва ---Дянков!
68
0
 
1
 
! Отговори
камен преди 12 години
до 59 - съвсем правилно, нужна е смяна на морала - очевидно е от теб! Значи всеки, който си позволи да каже нещо против бива платен? Уникално! Такива като теб са тези, които си заслужават съдбата, каквото и да получите ви е много... лошо е, че покрай сухото винаги гори и суровото... а относно изчакване до края, защото някой с нещо ще се оправдава - и какво от това, че би се оправдавал божествения, пост фактум винаги кучетата си лаят, керванът си върви... ОПИТАЙТЕ ДА МИСЛИТЕ, НЕ ДА ТЪРПИТЕ!
67
1
 
9
 
! Отговори
Гацо преди 12 години
Хора Боко *** и Мони Лудото лъжат и крадът безогледно . По нищо не се различават от предишните че и по-предишните . Те защитават само лоялните към тях без значение от кое крадът дали ще е от диабетици или онкоболни главното е да се краде . В Германия ако лекър ви предпише рецепта то в аптеката едно лекарство го пазарувате максимум за 10 евро останалата сума се поема от здравната каса . Лекарства които са на стоиност под 4 евро са безплатни .
66
3
 
13
 
! Отговори
морски преди 12 години
Дянков,*** сине,пак ли вдигна цената на горивата днес.
65
2
 
12
 
! Отговори
попа преди 12 години
Абе Дянков, ти кого лъжеш бе? Кой ти вярва на тебе, като ти самия тръбиш, че след 2г. няма да си министър а ще работиш в чужбина за заплатка... Е кой мисли че ти милееш за българите бе с такива приказки бе? За едно си прав - верно няма да си министър. Наред с тия всичките около тебе. Другия път няма да позволим *** да ви преизберат.
64
0
 
4
 
! Отговори
учуден преди 12 години
След всичко което се изписа последните дни,за Здравната каса,за Гергана Павлова и за Софарма,както и информацията,че ЕК разследва Софарма за злоупотреби и монопол на пазара на лекарства,си мисля,че Огнян Донев не бива да остава повече председател на КРИБ! Всичките съмнения за злоупотреби,корупция и задкулисни игри се прехвърлят върху цялата организация,а тя не заслужава това.Не вярвам членовете и да са много очаровани от информациите,които излизат за нейния председател и сянката на съмненията,които ще надвиснат и над цялата организация,за начините по които правят бизнес! Аз си мисля,че повечето от тях се опитват да работят честно и без задкулисни игри и трябва да се разграничат от своя председател. Бизнеса в България и без това много трудно преминава през настоящата криза и само такъв скандал му липсва,за да подсили и без това лошите резултати.