Заслужих си бонуса, отсече Виолета Николова

"Нека имаме предвид денонощния труд, който полагах"
Обновена: 28 фев 2012 15:15 | 28 фев 2012 15:15,
390
Заслужих си бонуса, отсече Виолета Николова
Виолета Николова. Снимка: Impact Press Group

"Моето освобождаване е част от решението на новия министър на правосъдието Диана Ковачева да си дойде със собствен екип", заяви бившата шефка на Агенцията по вписванията Виолета Николова.

Тя обясни, че разбира желанието на Ковачева да назначи свои хора и го определи като "нещо нормално", но категорично не приема начина, по който е освободена и "хвърлените в общественото пространство лъжи".

Виолета Николова бе отстранена от поста си, след като стана ясно, че за 2011 година е получила 73 000 лева бонус.

Днес тя обясни, че парите са взети абсолютно законно и определи финансовото си поощрение като заслужено.

"Когато говорим за бонуси, нека имаме предвид големия денонощен труд, който съм положила", заяви ексшефката на агенцията.

Тя обясни, че 25 000 лева допълнително материално стимулиране (ДМС) е получила със заповед на тогавашния министър на правосъдието Маргарита Попова, но от юни миналата година тези бонуси са спрени.

Останалите 48 000 лева тя си ги е дала сама за периода от юни до декември 2011 година.

Николова не намери нищо нередно сама да оценява работата си и обясни, че това право й е дадено от закона.

Тя допълни още, че Агенцията по вписванията внася годишно по 70 млн. лева в държавния бюджет и е нормално да се раздават ДМС-та на служителите, които вършат добре работата си.

Още по темата

Николова уточни, че всеки месец в структурата са раздавани 166 000 лева бонуси на всички служители, а през ноември и декември – 192 000 лева.

Тя обясни, че това е една утвърдена практика, която е въведена още от предишните ръководители на агенцията по време на кабинетите на НДСВ и БСП. Николова твърдо заяви, че след нейното оттегляне раздаването на бонуси няма да спре.

Тя намекна още, че 10% от приходите на агенцията или 7 млн. лева се раздават като бонуси в Министерството на правосъдието, но отказа да коментира колко точно са взели министърът и заместник-министрите.

"Не съм виждала фишовете им", каза Николова.

Бившият директор на Агенцията по вписванията допълни, че за времето, за което е работила в Агенцията по вписванията – от 2010 година до освобождаването й този месец, тя е успяла да се справи с много проблеми и да я направи една изключително добре работеща структура.

Категорично отхвърли твърденията, че заради неефективната й работа срещу страната ни е започнала наказателна процедура от Европейската комисия.

Тя се води заради неосигурена техническа възможност за вписване на търговски европейски дружества, поясни тя.

Виолета Николова допълни, че задължението на България да регистрира европейски търговски дружества датира от 2007 година и оттогава нито един директор на Агенцията по вписвания не е провел процедура за обществена поръчка.

Тя обясни, че през 2011 г. такава процедура е проведена и изпълнението й ще приключи до 15 март тази година.

"Докато приключи досъдебната фаза, ще приключи и изпълнението", обясни Николова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


390
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
342
0
 
1
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
*** дебела , знаеш ли народа как работи и за колко?
341
0
 
1
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
"Нека имаме в предвид денонощния труд , който полагах" - затова ли си толкова " отслабнала "*** работнице ?
340
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
AMA VERNO JENICATA NE SPI RABOTI LI4I I OSTANALA E BEZ SILI4KI GIRKATA...KAK ISKAM KITAISKI SAD DA J SADI.
339
0
 
4
 
! Отговори
Лола преди 12 години
А бе тази луда ли е, ега си наглярката, на фона на всеобщата мизерия..ега си безочието..изработила си ги била...и аз работя по 12 часа за заплата 450 лв и нямам бонуси..срамота бе кифли безподобни!!!!!!
338
0
 
1
 
! Отговори
овал преди 12 години
ето и актуална снимка !!! uploadup/di-6FSK.jpg
337
0
 
1
 
! Отговори
овал преди 12 години
тази ли булка !!!
336
0
 
5
 
! Отговори
Марги преди 12 години
Нахална и безочлива! Говори така сякаш сама е свършила цялата работа, но истината е, че не е луд тоя, дето яде баницата - какво означава това някой държавен служител сам да си определя размера на бонусите, които получава. Трагедията е в това, че тя не е изключение. Ами министерските бонуси от 97 хил. за дорълнителна работа към държавните предприятия, за които споменаха вчера. Това е пълно безумие и цялата система е опорочена! Да му мислим ние без бонусите как ще си платим парното:((((
335
0
 
6
 
! Отговори
АЛОООУ преди 12 години
КЪВ Е ТОЯ БОНУС ТОЛКОВА ПАРИ *** ООООООУ?ЕДНА ЗАПЛАТА Е 500 ЛЕВА АЛООУ?НЕ ТЕ ЛИ Е СРАМ *** ООООООУ!БОНУС ЩЕ МИ ВЗИМА -НАГЛА КОКОШКА!
334
0
 
11
 
! Отговори
до Джурасик парк преди 12 години
При кръстоската се получава ХИЛЕКА-тлъста,нагла,крадлива,гнусна на която ще продължим да даваме пари вече като безработна и то яки пари,недостъпни за повече от работещите българи.Затова предлагам : Виолетката да БЪДЕ ПРИНУДЕНА съдебно да върне 72 000 лева,да бъде осъдена да не може да заема работа в държавната админстрация и да и бъде спряна помощта за безработни,което е чиста гавра с работещия българин.Сутринта я гледах в БТВ и бяв втрещена от изключително наглото поведение на това създание
333
0
 
13
 
! Отговори
ddd преди 12 години
Баси наглоста,той господ я наказал не да ходи а да се търкала тая лоена топка.Не ваярвам някой да не си цени труда ,но като няма от къде да вземе а в тая криза се бавят заплати,какво правим едни си взимат хиляди левове бонуси а други го д...т.Бой със камъни по такива,дано на всички има изкарат кирливите ризи срамът им ще е достатъчен,т.е. едва ли биха имали някакъв срам....
332
1
 
9
 
! Отговори
smarfka преди 12 години
SEGA Q GLEDAX TAZI DEBELANA-POZOR,POZOR I VAZMU6TENIE OT MEN ,KAK MOJE BE XORA ,EDNI GLADUVAT,DRUGI PIRUVAT!!!XA-XA-XA SME6NO E VE4E,TQ PRECENILA 4E SI GI E ZASLUJILA,DORI DA E RABOTILA NO6TO VREME PO 24 4ASA PAK SA I MNOGO,NEKA NARODA DA PRECENI KOLKO E ZASLUJILA ,AZ MISLQ 4E E ZA ZATVOR
331
0
 
14
 
! Отговори
veselin преди 12 години
БЕЗГРАНИЧНА АРОГАНТНОСТ!?ПОТРЕС,ОЧЕВИДНО Е ,ЧЕ ТАКА ПРОСТО НЕ МОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖАВА,И НЕЩАТА ЛОГИЧНО ЩЕ СТИГНАТ ДО РЕВОЛЮЦИЯ,НО МНОГО ПО СТРАШНА ОТ АРАБСКИТЕ !?
330
0
 
5
 
! Отговори
йоцовски преди 12 години
Защо се гаврихте с народа да я показвате , най работния БЪЛГАРИН той даже е взел по -малко
329
0
 
8
 
! Отговори
xxxx преди 12 години
Гадинооо! Да пукнеш дано!*** крадла!
328
0
 
8
 
! Отговори
Parcuc преди 12 години
стриииижииии овцееетеееее, режиииииии
327
0
 
9
 
! Отговори
опа-а-а преди 12 години
Какво ни чака:-позволихме криминалните типове от силовите групировки да станат бизнесмени-узаконихме лобизма на бизнеса на престъпниците-узаконихме даренията от престъпниците към МВР,с цел те да станат недосегаеми-купуването на гласове от криминално деяние стана нормална и основна предизборна политика-популизма се превърна в най-печелившото управление на държавата-мутрите и ченгетата управляват държавата,срастна се престъпността с държавата-контрабандата и бонусите вече не са кражба-Е?!
326
0
 
13
 
! Отговори
Крадлива сврака преди 12 години
По време на Соца, това се наричаше ПРИСВОЯВАНЕ. Сега по време на СОЦКАПА, това се нарича БОНУСИ. Всъщност, това си е чиста КРАЖБА. Госпожата, чисто и просто е откраднала тези пари, защото възнаграждението се дава от по-горестоящата инстанция, а не всеки да си го прави, както и когато си поиска. Така че, ТЯ СИ Е ЕДНА ДОЛНОПРОБНА КРАДЛА.
325
0
 
10
 
! Отговори
istinata преди 12 години
КОЛКО Е ЗАПЛАТАША И ? Тези пари идват от нашия джоб при тези високи такси и данъци за услугите и бюрокрацията в държавните структури.Защо не излезе списък със заплатите в държавния сектор. Бонусите са се в СОФИЯ а за другите градове няма . Няма пари за канализация а за бонуси има . ЗАТОВА ЛЕКАРСТВАТА ЩЕ СА 300 ПЪТИ ПО-СКЪПИ - БОЙКО СТЯГА СЕ ЗАЩОТО ЩЕ СТАНЕ КАТО ПРИ ЖАН ВИДЕНОВ - НА ХОРАТА ИМ ПИСНА САМО КРАДЦИ ДА БЪДАТ В ПАРЛАМЕНТА И МИНИСТЕРСТВАТА.
324
0
 
13
 
! Отговори
Баф маааму преди 12 години
Как може да се наградиш сам с 48 000 ??!?! Боко, нямаш безкраен кредит, трябват деиствия ,даже и сурови, дажеи несправедливи - сечене се иска брато........иначе кенефизаторите от тройната идат
323
1
 
6
 
! Отговори
Peter преди 12 години
SIMPATIZIRAM NA GERB MAKAR CHE JIVEQ V AMERIKA NO DOKATO IMA TAKIVA NAGLI DARJAVNIO SLYJITELI GERB NIAMA DA TRYPA PLYSOVE A XORATA SHTE SE OTDRAPNAT KAKTO SE OTDRAPNAXA I OT CARIA I OT KOSTOV,ZATOVA ZASLYJENO E CHE TAZI GOSPOJA SI ZAMINAVA NA FONA NA KRIZA NAI MALKO E NAGLO DA POLYCHISH 70 000 LEVA ZA GODINA