Борисов покани Костов да обсъдят случая "Мирослава"

Опозицията имала данни за превишаване правата от страна на МВР
Обновена: 9 мар 2012 09:57 | 9 мар 2012 09:57,
51
Борисов покани Костов да обсъдят случая "Мирослава"
Костов си поиска среща с Борисов. Снимка: Impact Press Grouр

"Заповядайте или днес при мен - в 16.00 ч., или в понеделник – в 12.00 ч.", така премиерът Бойко Борисов отговори от парламентарната трибуна на депутати от опозицията, които вчера поискаха среща с него по случая "Мирослава" и смъртта на Стойчо Стоев-Чочо.

По-рано десният лидер Иван Костов поиска от министър-председателя, който е в пленарна зала за участие в парламентарния контрол, да насрочи час за среща, тъй като се опасявал, че писмото, изпратено до него, няма да стигне по предназначение.

Още по темата

Вчера депутатите от алтернативната парламентарна комисия, която проверява действията на органите на реда по случая в Перник, поискаха с писмо среща с премиера и с второ писмо – среща с вътрешния министър Цветан Цветанов.

Костов обясни, че има нови факти за превишаване правата от страна на МВР по случая с отвличането и убийството на Мирослава от Перник, но без да дава подробности.

Участници в опозиционната комисия са Синята коалиция, БСП, ДПС, "Атака", независимият депутат Георги Терзийски.

Лидерът на ДСБ се въздържа да навлиза в детайли за новите данни, с които разполагат депутатите, както и да уточни дали те са във връзка с разследването като цяло или само със смъртта на Стоев.

"Комисията ще излезе с доклад вероятно след Великден, в който всичко ще стане ясно", обясни вчера десният лидер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
сашо преди 12 години
до 50,ако имаше глупомер ти щеше да го счупиш с тъпотията която си написал,ами ако има полицаи замесени в убииството, ти как си го обясняваш ЗАПОДОЗРЯН С БЕЛЕЗНИЦИ да се гръмне,това ако е некадърност тези и за пъдари не стават.
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
защо са загрижени от Костов и БСП и турците , за как се е самоубил човек който е убил 17 годишно момиче , а не мислят за убитото момиче от *** , да се беше самоубил и другият убиец , а на семейството на самоубилият се убиец Чочо , едно Честито мъртвец.
40
0
 
5
 
! Отговори
Антон преди 12 години
ВЪВ ВСЯКА НОРМАНА ДЪРЖАВА ЕДНО СЕМЕЙСТВО ИЗГУБИЛО ДЪЩЕРЯ Е ОБЩЕСТВЕНО ПОДКРЕПЯНО, НЕ ХУЛЕНО, НИТО ПОСТАВЯНО ПОД СЪМНЕНИЕ.МИРОСЛАВА НЕ Е ОТДЕЛЕН СЛУЧАЙ В ПЕРНИК, А КАСАЕ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЗАЩОТО ТОВА СА НАШИТЕ ДЕЦА ИЗБИВАНИ, УМЪРТВЯВАНИ, ПРЕБИВАНИ ОТ ***........ОТ ***, ОТ ЧЕНГЕТА.ВСЕКИ ДА НАВЕДЕ ГЛАВА И АКО Е НЕСПОСОБЕН ДА КАЖЕ НЕЩО СМИСЛЕНО И КОНСТРУКТИВНО, ДА МЪЛЧИ, ЗАЩОТО В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ СЛАГАТЕ ОГРОМЕН ГРЯХ ВУРХУ ДУШАТА СИ, АНАКАЗАНИЯТА ЗА ТАКИВА ГРЕХОВЕ СА......УМОПОМРАЧИТЕЛНИ!!!
39
0
 
3
 
! Отговори
Антон преди 12 години
НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА ДАЛИ КОСТОВ Е МРЪСЕН ПРИВАТИЗАТОР.ТОЙ ИМА ГРЕХОВЕ И ЩЕ ГИ ИЗПЛАТИ.В МОМЕНТА Е ЕДИНСТВЕНИЯ ПОЛИТИК КОЙТО ПОЕ МИРОСЛАВА ЛИЧНО.ЗА МЕН ТОВА Е ПРОЯВЕНА ДОБРОСЪВЕСТНА ПОСТЪПКА И САМО ЗА ТОВА МУ СВАЛЯМ ШАПКА.ЕЛЕОНОРА БЕШЕ СТРАННА НА 25 ДЕКЕМВРИ ПРИ КУЛЕЗИЧ, НО ТОВА НЕ Я ПРАВИ ПОРЪЧИТЕЛ.СЕСТРА И Е БИЛА УМЪРТВЕНА ПО ОСОБЕНО ЖЕСТОК НАЧИН И 2 МЕСЕЦА ДЪРЖАНА ЗАРОВЕНА ПОД СТУДЕНАТА ЗЕМЯ.НИЕ НЯМАМЕ ПРАВО ДА Я НАПАДАМЕ ПО НИКАКЪВ НАЧИН ЗАЩОТО НЕ ЗНАЕМ КАКВА МЪКА ВИРЕЕ В НЕЙНАТА ДУША.
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Би било добре генералът на народа да се вземе в ръце и ако не може да реагира адекватно, то поне да не лъже публично. САМО СК!
37
0
 
6
 
! Отговори
@@@ преди 12 години
Само Боко не е подменил вота. Нито е работил за бай Тошо, нито е бил в съдружие с Царо, нито му е бил бодигард, нито Царо го направи главен секретар и генерал, нито пък Боко беше водач на две листи на НДСВ 2005-та. Айде сега почвайте с минусчетата, мамини златни, докато кокошите ви мозъчета с памет по 2 минути като на маймуните не са забравили първото изречение.
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колкото до правителството 1997-2001, ще цитирам следното; когато Иван Костов стана министър-председател на Република България завари:1. Месечна инфлация 300%.2. Обезценена национална валута 3000 лева = 1 долар3. Валутен резерв на страната около 200 милиона долара, като при ниво 1,2 милиарда долара, Луканов обяви спиране на плащанията по външния дълг защото резерва е паднал под нивото на възможния минимум.4. Растяща безработица, достигаща да 16 % официално и над 25% реално заради неработещите, но нефалирани предприятия.5. Средна работна заплата 35 000 лв.=12 долара.6. Средна пенсия 18000 лв = 6 долара.7. Тотална изолация чрез Шенгенския списък заради високата корупция и престъпност в България по това време.8. Прекъснати връзки със светоните финансови институции МВФ и СБ.9. Дългове към външни кредитори над 13 милиарда долара.10. Пълен блокаж на държавата и разгул на бригадирското движение на мутрите. Власт на СИК, ВИС, ***, 777 и др. такива. Който не плащаше рекет, нямаше право на бизнес. От рекета бяха освободени само назначените от БКП/БСП бизнесмени.2.Какво остави след себе си Иван Костов? Ето какво:1. Месечна инфлация 0,2 % годишна 3%.2. Национална валута 2 лева = 1 долар.3. Валутен резерв 3,7 милиарда долара4. Ниво на безработица под 15% с тенденция към ускорено спадане, което стана през следващите години.5. Средна заплта 250 лв = 125 долара.6. Средна пинсия 130 лв = 65 долара.7. Премахване на Шенгенската изилация и свободно пътуване из Европа.8. Възстановени връзки със световните финансови институции МВФ и СБ, както и с Европейската банка. В резултат нарастнало доверие на външния свят към България и рязко увеличаване на външните инвестиции.9. Външен дълг на България- намален до 9,5 милиарда долара.10. Прогонване на мутрите от живота на народа и държавата. Започва възстановяване на държавността и повишаване на обществената дисциплина.Започна да има ред.
35
0
 
3
 
! Отговори
дo # 43 преди 12 години
Питам се какво може да очаква човек от Парламент, начело на който стои бивша комунистка стругарка, понастоящем трансформирала се в бизнес дама с аграрно излъчване и вид на колхозничка, пременила се за модно шоу. Умствените й качества ще се въздържа да коментирам, защото не искам да съм груб.
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Плевен повечето хора знаят за известната юристка Цецка Цачева. Но малцина знаят как всъщност започва псевдокариерата на тази госпожа. А началото е важно, то е определящо и понякога разкрива неща, които говорят много за същността на дадена личност. Не трябва да оставяме времето да заличи истината, защото чрез нея ще си отговорим на много въпроси. И така, първоначално Цачева работи като стругар в един местен завод. Но пресметливата герберистка усеща, че единствения й вариант да се измъкне от неперспективното бъдеще на работник е да стане член на БКП. И веднага го прави. Това й дава възможност да ходи на партийни събрания и да срещне мъжа на кариерата й виден местен партиец. Любовните й авантюри са трамплин за нейното развитие. Надежното момиче е изпратено да продължи образованието си (право) в РАБФак, без изпит, ей така, за 3 години задочно. По онова време Партията изпращаше само най-верните си хора да продължат образованието си. Не след много време любовницата бързо израства и е назначена в тогавашния Окръжен съвет Плевен. Благодетелят се отблагодарява подобаващо. Неговите протекции и явно добре представящата се в любовния триъгълник Цачева (партиецът е семеен), са достатъчни бившата стругарка да стане началник на юристите в Окръжния съвет. Цачева стремително израства и в партийната структура, бързо е издигната до поста партиен секретар. Повечето си спомнят каква бе ролята на партийния секретар по онова време той колеше и бесеше. Вписваше в бележник всяка заигравка на работниците и после тичкаше да докладва на председателя. С една дума узаконен доносник. Е, това всъщност правеше в Окръжния съвет настоящия общински председател на ГЕРБ, Цецка Цачева. Много невинни хора изгоряха заради нея. Тя ги топеше за удоволствие, за нищо, просто така, от чиста женска ревност. Прикритата й злоба ставаше все по-явна и неудържима, а самоувереността й безгранична. И тя решава да се пробва като адвокат. Но нещата на този пазар са други, партийният лидер, с когото се разделя като ненужен, вече не й помага. Тя не може да се справи с рабфакското си образование. Пресметливата й същност обаче бързо я ориентира към следващите силни на деня. Цачева започва активни контакти с представители на ОДС. И изведнъж от вярна на БКП, започва да се кълне в демократичните идеали. Метаморфозата й е пълна, но фалшива. Новите й покровители дълги години след това не разбират прикритото коварство на Цачева. Лансират я навсякъде като най-добрата юристка. След като успява да вземе всичко, което може (а то не е малко), вманиачената Цецка се изправя срещу поредния си възкресител и яхва поредната успешна вълна - тази на ГЕРБ. Изводът е, че още в зародиша си, кариерата на Цачева е била дълбоко порочна. Още тогава кариерата й е стартирала с уродливи прийоми, с добре пресметната хитрост и направлявана от единственото желание на областната герберистка пошъл кариеризъм."
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да е мислил някой, че премиер ще ни бъде човек без ден трудов стаж в живота си? Да е мислил някой, че бодигард от силова групировка ще бъде Премиер? Да е мисли някой, че 20 год след това пак същите хора (децата, племенниците и внуците им) ще ни управляват? Да е мислил някой, че през 2012-та година България ще бъде световноизвестна не с друго, а с корупцията си? (а не беше така през 2001-ва, защо ли? В момента тези глупости за корупцията 97-01 се говорят САМО в България. Не, че я нямаше, но сега размерите са чудовищни... нямат измерение. Как не успяхме да убедим другите извън Бг, че сега сме цъфнали и вързали? Как цялата медийна пасмина говори едно, а хората усещат друго? Как така сега уж имаме възможност да сме по-добре, а надеждата вече и тя се губи? Въпроси, въпроси, въпроси...
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като се разрових да видя кои са тия дето толкова ненавиждат този човек Костов, ми просветна. ДС и КГБ мразят Костов; Президента мрази Костов; Комунистите мразят Костов; За Доган Костов е Врагът; Царя измами Костов; Волен съска срещу Костов; Янето лае срещу Костов; Кошлуков мрази Костов; Явор Дачков храчи по Костов; Стефан Гамизов лае по Костов; Мафията ръмжи срещу Костов; Ченгетата слагат капани на Костов; Пресата на Тошо хули Костов; Телевизиите очернят Костов; Божидар Димитров мрази Костов; Баба ми не обича Костов; Дядо ти фъфли срещу Костов; Питах един ***, и той мрази Костов... И Бойко не харесва Костов... Всички по-горе, мразят Костов...? До сега обаче, не ми се е случвало да срещна човек, който да мрази Костов, и той да не се окаже мутра, комунист, ченге или изкуфял ***. Жадувам да се появи друг, за да застана до него. Но няма...!
31
4
 
17
 
! Отговори
kapitalistadnes преди 12 години
При Костов има факти. Взе изтърбушена държава и за четири години я вкара в икономическите и полоитически релси в посока ЕС и НАТО.Дори 10год. след управлението му /смея да твърдя най - доброто за страната от 45 та насам/ всички политически сили го бутат надолу от страх да не се завърне, защото знаят какво следва, а на тях не им изнася. Нека някой обясни, защо се концентрира толкова ресурс срещу този Държавник, защо не доказаха за 10год. вредите, които твърдят, че е нанесъл на България в съд?
30
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Костов е депутата с най-демократичната визия.Не зная колко е обективно мнението ми за него,но продължавам да вярвам ,че е достоен човек и умен политик.
29
19
 
4
 
! Отговори
Стършел преди 12 години
Костов не си в Парламента да се занимаш единични случаи!....като искаш да си обществен защитник друга е институтията, в която трябва да отидеш!
28
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Странно, много странно! От къде на къде Мин. Председател ще вика депутат за да коментирали един чисто криминален случай.Или може би в криминалната ни държава е нормално криминалните дела да се коментират - решават от политически лица по политически съобръжения
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че Цецка сънува сладострастен сън е повече от ясно...По-интересно кой сънува ,че я оправя ...Румен Запалката или Боко?
26
3
 
12
 
! Отговори
Бай Тошо преди 12 години
Че кой е този наивник, който вярва все още на полицаи?
25
4
 
8
 
! Отговори
на снимката преди 12 години
Каква хубава ---двойка ,Костов и Цецка!
24
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Леля Цецка на снимката е в еротичен екстас!
23
1
 
12
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ВЕРНО, ЧЕ ОБИКНОВЕННИТЕ ПОЛИЦАЙТЕ СА КАТО НАРОДА - КОФТИ МАТРЯЛ И НЕ СМЕЯТ ДА ОТВЛИЧАТ, ИСКАТ ОТКУП И УБИВАТ И ВСЕ ПАК НЕЩО НЕ Е ТАКА ЦОКО, БОКО, КАКВО СТАНА С ОТКУПА-НАСЛЕДСТВО ОТ МИШО БИРАТА???1. Никой не убива някого, ако очаква той да му донесе 500 000, с произход приятеля на Гоце Първаноглу, Мишо бирата (И защо така са бързали да убият ДЕТЕТО, а ако искат доказателства, че е жива)? - Не и едва час и половина, след като са я отвлекли, А ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ; - Отвлекли я в гората, но после я върнали в гараж?!?- Момичето е писало писмо...- Обажда се по мобилен (и предполага намеса на полицаи, КОЕТО ТВЪРДЕ ВЕРОЯТНО ДА Е ПРИЧИНА ЗА ИМПУЛСИВНО УБИЙСТВО, КОИТО НЕ Е МОГЪЛ ДА СПРЕ ДОРИ МАФИОТА-КОНТРОЛЬОР НА ОТВЛИЧАНЕТО (Междувпрочем какво стана с трите разкрити от чужди служби големи фабрики за амфетамини, двете от които са в Перник и една в Мездра)- Заровена гола в гората, но дрехите сложили в три плика, О БОЖЕ, КОЛКО ПРЕДВИДЛИВИ УБИЙЦИ?!?!- На другия ден до спортната зала има гол труп на младо момиче, но Началника Флоров 40 дни упорито твърди, че Мирослава е в Германия (работела по гръб)?!?!?2. Каква е връзката между това момиче и другото, изчезнало в Мездра (Руска Бяла) освен, че и двете са имат подозрителна близост до Мишо бирата И ДВЕТЕ ОТГОВАРЯТ НА СЛЕДНОТО ХИПОТЕТИЧНО ОПИСАНИЕ (ИЗТЕКЛО, ПРИМЕРНО, ОТ НСБОП):- Информацията за нарко-заводите в Мездра и Перник ИЗТИЧА ОТ МНОГО МЛАДО МОМИЧЕ ИМАЩО НЕЩО ОБЩО С МИШО БИРАТА (това е гола хипотеза, но момичето тайнствено се оказа в чужбина била *** - същото което твърдеше Флоров за убитата БОЖЕ, КОЛКО ЕДНАКВО И МИЛИЦИОНЕРСКО?!?!)=ПОМНИТЕ ЛИ БЕШЕ СКОРО3. САМОУБИЙСТВОТО на човек, който НЕ Е АРЕСТУВАН И НЕ Е ЗАДЪРЖАН НА МЕСТОПРЕСТЪПЛЕНИЕ, НО първо е БИЛ, пък после НЕ БИЛ С БЕЛЕЗНИЦИ (който бил ЗАЩИТЕН СВИДЕТЕЛ, казва кой е убиеца, бил я закопал, но само приблизителното знае място на гроба, предполага пред съседите искат да ми лепнат нещо, сътрудничи АКТИВНО и изведнъж му скимва да се самоубие) - ЯВНО го е пречукало МВР-то Вероятно, за да не каже, каквото не трябва (не, не онова което е казала и убитата по мобилния Има замесени полицаи, а КОИ СА ТЕ)!!!- След ПЪРВИЯ обиск влизат в апартамента, не намират пистолет, няма ток и крушки, НО ПРИ ВТОРИЯ АЛАРМАТА СЕ ВКЛЮЧИЛА И НЕЩАСТНИКА СРЯЗВА КАБЕЛИТЕ С ГОЛИ РЪЦЕ И СЧУПЕНИ ПРЪСТИ?!? ПОСЛЕ В ТЪМНОТО ВЗЕМА ПИСТОЛЕТ!?!?:НО- Първо бил в дрешника до външната врата и като е бил сам?!?!? (ЗАЩО НЕ Е ИЗБЯГАЛ, А АКО НЕ Е САМ - КАК ГО Е ИЗВАДИЛ, без да го види конвоиращия Зам.-шефът на ГДБОП Валентин Цоновски?!?!)- После бил в стая, че и в каса, НО КАК Я Е ОТВОРИЛ В ПРИСЪСТВИЕТО НА ГЛУТНИЦА ПОЛИЦАИ- Накрая вади трети от тоалетната ПРЕЗАРЕЖДА ГИ СЪС СЧУПЕНИ ПРЪСТИ И СТРЕЛЯ, ТРИ ПЪТИ, ПЪРВИЯ В СЪРЦЕТО И ЗА ПО-СИГУРНО, ВТОРИЯ В УСТАТА, А ТРЕТИЯ В СЛЕПООЧИЕТО (съседка заяви в пряко предаване, че чула три изстрела О, КАКЪВ ЖЕСТОК САМОУБИЕЦ)!!!- АМА ИМАЛ И СКОПЕН КАЛАШНИКОВДа. Лъжат!!! Но откъде толкова наглост? ЕТО ОТ КЪДЕ - БАШ СЕЙБИЯТА ЗАПОВЯДВА ИНОСКАЗАТЕЛНО!!!" - Не говорим за отвличане, независимо от това какво се говори, какво се тиражира Версията, която ЖЕЛАЕМ ДА БЪДЕ ВЯРНА е, че тя не е харесвала начина си на живот и е решила да живее извън пределите на България, обясни Началника на ГДБОП - Флоров. СЕГА ПЪК, МОМИЧЕТО ОТ МЕЗДРА БИЛА *** В ЧУЖБИНА (колко познато)4. "УБИЙЦИТЕ ВЕЧЕ СА ПЛАТИЛИ на когото трябва разследването боксува, защото той замита (На времето Запалката се срещаше с оперативно интересни лица, сега лично Боко преговаря с роднините, НО В КАКВО СВОЕ КАЧЕСТВО ГОДИШНО УМИРАТ ПО 1 500 БЪЛГАРИ, НО ЗАЩО СЕ СРЕЩА ТОЧНО С ТЕЗИ РОДНИНИ?!?!) 5. СЛУЧАЯ ПРИКЛЮЧИ - ЗАБРАВЕТЕ..."Междувременно започнаха ЗАГРАДИТЕЛНИТЕ МЕРОПРИЯТИЯ...- Информацията СЕ МИНИМИЗИРА...- Засегнатите СЕ ОВЪЗМЕЗДЯВАТ...(според алчността им... Майката и сестрата влязаха при БОКО, като разярени тигрици и излизаха кротки като агънца)- Случая СЕ ПОТУЛВА С "АДВОКАТСКИ" ХВАТКИ... ИЗЧЕЗВАТ ДОКАЗАТЕЛСТВА- На по-любопитните им предстои или им се случват "РАЗНИ НЕЩА"... (катерушки, катастрофи, падане от висок етаж и други такива "житейски" дреболии)...ЛАФА НАЛИ ГО ЗНАЕТЕ - МАФИОТ, МИЛИЦИОНЕР, МАФИОТ, МИЛИЦИОНЕР, ФЛОРОВ, ЦОКО, БОКО - ЛЪЖАТ НИ ЛЪЖАТ НИ, КАТО ДЪРТИ РИМЛЯНИ, НА ЖЕНСКИЯ ПАЗАР- ХУБАВОТО Е, ЧЕ ВЕЧЕ НИКОЙ НЕ ИМ ВЯРВА!!!