"Черен" списък със сайтове бори незоконния хазарт в нета

Депутатите на практика узакониха следенето в интернет
Обновена: 15 мар 2012 14:08 | 15 мар 2012 14:08,
23
"Черен" списък със сайтове бори незоконния хазарт в нета
Снимка: архив Булфото

Държавната комисия по хазарта ще поддържа списък на интернет страници, чрез които се организират хазартни игри от лица, които не са получили лиценз за това.

Това реши парламентът, който прие на второ четене текстове от законопроекта за хазарта.

"Черният" списък ще бъде публикуван на страницата на комисията.

Още по темата

Интернет доставчиците пък ще са длъжни да спрат достъпа до тези сайтове в срок до 24 часа от публикуването на разпореждането на съда, че тези сайтове извършват нелегална дейност.

Левият депутат Румен Овчаров скочи срещу промените и поиска да се отложи приемането на тези текстове, но това беше отхвърлено.

Според него по този начин управляващите на практика узаконяват следенето в интернет.

"Управляващите привеждат АСТА в действие чрез филтрирането на достъпа до интернет сайтовете", категоричен бе той.

Овчаров отхвърли предложените от управляващите текстове с мотива, че по този начин се регламентира вкарването на "черни списъци" за фирми или сайтове по преценка на Комисията по хазарта.

"Така се създава директен механизъм за контрол върху интернет трафика и както потвърждават много от доставчиците, това е начин да се въведат по заобиколен начин някои от идеите на АСТА", възмути се депутатът.

Вместо това Овчаров предложи Държавната комисия по хазарта да публикува списък на операторите на хазартни игри, които имат лиценз, и провайдерите да не доставят на потребителите интернет страниците на всички останали, които нямат такъв лиценз.

Левите цитираха решение на Европейския съд, според което всяко филтриране в интернет се определя като нарушение на общностното законодателство и е нарушение на законите на ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз не знам защо всички пищят само срещу това доста проблематично цензуриране а никой не обръща внимание на пълната икономическа абсурдност на този закон - първо защото предполага двойно данъчно облагане и второ защото не 15 ами 5% данък върху оборота да сложат никой свестен букмейкър няма да дойде да се лицензира защото той връща около 95% от оборота си като печалба.И по тази логика що не вкарат в "черни списъци" всички чужди сайтове за електронна търговия защото и те не плащат данъци в Б-я
18
2
 
3
 
! Отговори
Дупетата преди 12 години
Kaкво си мислите вие бе обикновенни българи - лиценза за казино се дава само на наши хора ! До къде ще я докараме така ако всеки започне да печели от хазарт?
17
0
 
8
 
! Отговори
Божков да почерпи преди 12 години
Още една пролука през която влизаха пари в БГ ще бъде затворена.... Освен всичко друго какво пречи да бътат затваряни/филтрирани всякакви сайтове, които не им харесват на ОРГАНИТЕ....АКТА в действие ....просто нямам думи
16
0
 
3
 
! Отговори
аста преди 12 години
до алек : ей алек ,*** такав,като не разбираш не се обаждай
15
0
 
11
 
! Отговори
... преди 12 години
Има хиляди проксита и VPN услуги. Който иска, пак ще залага. Милиционерите здраво ще го издухат. Те и друго не могат де.
14
0
 
12
 
! Отговори
Далаверки преди 12 години
Сега пак ще ни осъдят в Стразбург и ще плащат с наши данъци!
13
3
 
19
 
! Отговори
Лисан преди 12 години
Долу Еврофутбол, долу Герб! Мутрата Борисов прокара закон в угода на другата мутра Черепа, нарушавайки куп европейски правила и директиви. Очаквайте стотици милиони обезщетения, изплатни от България по изгубени дела в Европейския съд.
12
16
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ преди 12 години
Р-Овч "скочи" срещу промените за хазартаимах си аз - да не скочи нали скоро писаха че хванали Барона с незаконни казина в София покровителстван от известен депутат от БСП който прибирал комисионна за да бъдат прикривани казината (с интернет залаганията ситуацията е същата не случайно всички сайтове в Англия Германия Франция са регистрирани в Гибрелтар или в Кипър долу с малки букви под сайтовете им пише къде са регистрирани и адрес и телефон ама няма кой да чете да помисли пък съвсем)подчертава се че името на депутата от БСП няма да бъде обявявано публично Ха-Ха-Ха - Това ми звучи като Вальо топлото - Р-Овч. да помогне иначе ще проговоря - тука пак Р-Овч - скочил като ужилен - някой да нещо да не му е ясно ?Мачкай Бойко Червено-Синята комунистическа крадлива сганКазах - ГЕРБ
11
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Законът Божков минА, така ли? То от Герб не се очакваше друго освен да лобират в полза на основен техен дарител в партийната каса...
10
1
 
4
 
! Отговори
Румен Петков преди 12 години
Да им пикая на фонтаните, да им пикая!
9
1
 
2
 
! Отговори
потребител преди 12 години
Ха-ха-ха... тия сериозно ли?
8
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какви данъци ще влизат в държавата от интернет залози, бре ГЪРБави балъци? Всеки сайт, който има регистрация в поне една държава членка на ЕС, може да си работи съвсем легално в България. Естествено всички най-големи световни букмейкъри имат такава регистрация и комисията по хазарта не може с пръст да ги пипне. Ако свитата на *** искаше да се увеличат приходите от данъци по хазарта, просто трябваше да приеме много либерален закон за хазарта, чунким някой се сети да се регистрира и у нас.
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Офф супер са смешни тея, ако сайта на сървър в БГ, как точно ще ме спрат да вляза там, има проксита и всякакви други начини, само пикая срещу вятъра.
6
3
 
4
 
! Отговори
брадваро преди 12 години
е да объркаш руска рулетка с хазартни игрички на машина трябва да си доста кух.
5
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Градим комунизЪма !Гарантирано от ГЕРБ !
4
28
 
9
 
! Отговори
алек преди 12 години
Много добър закон!!! Нали не мислите, че данъците от този тип хазарт влизат в държавата??? Нима трябва да се облагодетелстват разни мошеници. Не съм против хазарта по интеренет, но трябва да е регламентирано, да има лиценз и да се плащат необходимите данъци към държавата. Иновациите са хубаво нещо, но когато става дума за събиране на пари от хората, за нещо, което те не получават реално и неясно как се печели
3
25
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хазарта трябва да се забрани.
2
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Р. Овч. има няколко нерегистрирани сайта за хазарт
1
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като имаме комунисти на власт, този закон не ме изненадва.