Катар преля чашата за Трайков. Борисов останал единствен фен на Константинов

Зам.-министър Делян Добрев поема икономическото ведомство
Обновена: 16 мар 2012 14:42 | 16 мар 2012 08:55,
358
Катар преля чашата за Трайков. Борисов останал единствен фен на Константинов
Борисов бесен на Трайков заради Катар. Снимка: архив, БТА

Заместник-министърът на икономиката и енергетиката Делян Добрев ще седне на стола на подалия оставка Трайчо Трайков. Това съобщи премиерът Бойко Борисов пред БНТ по повод смените в кабинета. Вчера той прие и оставката на здравния министър Стефан Константинов.

Борисов мотивира изненадващата смяна на Трайков с бавното темпо, с което работил. Но чашата преляла с проваления бизнес форум в Катар.

"Много неща започнахме да правим с Трайчо Трайков. Вече три години все още сме само започнали. Ако трябва да сравним енергетиката в предишното правителство и сега, разлика няма. По много теми в икономиката изостанаха“, заяви Борисов.

По думите му темпото, с което работи правителството на ГЕРБ, е за един мандат да се направят повече неща, отколкото другите за 2-3 мандата. Борисов беше категоричен, че е нямал разногласия с Трайков по важни проекти, както за АЕЦ „“Белене“, така и за отнемането на лиценза на „Лукойл“.

Има капка, която прелива и  това е икономическият форум в Катар, обясни обаче Борисов.

Посещението било брилянтно организирано от външно министерство. Николай Младенов направил абсолютно всичко в дипломацията и се справил прекрасно.

Дойдоха ни на крака в хотела, на форума. Привлякохме специалисти в инфраструктурата, за инвестиции от 100 милиона евро”, подчерта Борисов.

„Защо трябваше да има откриване в 10.00 часа, как ще накараш арабите да дойдат толкова рано, когато началникът им го няма“, възропта обаче премиерът. 

"В същото това време, в което Ники Младенов се печеше на бавен огън, защото започнаха да ми се обаждат от София, а аз 45 минути след този икономически форум, който в кавички бяха започнали в 10.00 часа, при положение, че след 45 минути ми започва срещата с емира. Изключителна глупост. Не трябваше да има сутринта обявен такъв форум. И цял ден медиите в България се упражняваха върху нас. Защо?

И най-вече като тръгнах за емира, погледнах, гледам си го, Трайков се пече на плажа. В това време Ники Младенов идва и казва "няма хора, не е организирано, не става". Тази капчица ми преля чашата", обясни Борисов.

По думите му независимо, че Делян Добрев е млад, на 33 години, той щял да се справи много по-добре. Структурни промени в МИЕТ нямало да се справят.

Относно оставката на здравния министър Борисов заяви, че я е приел трудно, защото Константинов бил честен човек.

Още по темата
„Има добри идеи, но той не разбра, че институциите са тези, които превръщат идеите в реалност. Само аз съм му фен, скара се с всички“, каза още Борисов. Константинов влязъл в конфликт с половината министри, заместниците му, НЗОК, а  „депутатите не искали да го чуят“.

Борисов бил му обяснил, че е закъснял с намаляването на цените на лекарствата.

„Защо сега, когато ти пари под краката, за милиони намали цените, а не преди една година. И ме излагаш мен да обяснявам аз за лекарствата. Откъде да знам аз колко струва аналгина“, обясни Борисов какво е казал на подалия оставка Константинов. 

За негов наследник премиерът избирал между два варианта. На въпрос дали това са шефката на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова или на здравната – Десислава Атанасова, премиерът отговори: „И двете са много добри“.

Борисов щял да види къде ще се създаде по-малко вакуум.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
1
 
6
 
! Отговори
работещ преди 12 години
223, май си прав, освен това, при Виденов, доколкото помня, нямаше такъв растеж на цените. Обезцени се левът. Парадоксално, най-много пострадаха съпартийците му - те бяха по-едрите спестители.
176
1
 
8
 
! Отговори
моля преди 12 години
"Посещението било брилянтно организирано от външно министерство. Николай Младенов направил абсолютно всичко в дипломацията и се справил прекрасно"Брилянтно - цели два самолета на държавни разноски, т.е плаща народът, на купон в Емирството. Защо не се посочат "бизнесмените" пътували с тиквата - явно те са държавните частници! Дали е бил вальо Златев, Гергов, абе просто да си знаем кои са сегашните управляващи мутри - да не им пречим!
175
1
 
7
 
! Отговори
работещ преди 12 години
Кой гений ми е писал минас на постинг 219 и защо? Нещо невярно ли съм писал? Да не би Делянчо да е много опитен и кадърен и почтен? Или пок бат ви Бойко? Или другите от ГЕРБ? Кои точно са тия, кадърните и почтените от ГЕРБ?
174
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Предсрочни избори час по-бързо.Станишев- премиер
173
1
 
1
 
! Отговори
бивш българин преди 12 години
213, щом така била спаднала подкепата за ГЕРБ, кой тогава ги избра на последните и на предишните избори? И тогава момченца като теб пишеха, че целокупното българско население се бъзикало с ГЕРБ, а сега ГЕРБ си се бъзика с целокупното население, както си иска. И ХАК МУ Е НА НАСЕЛЕНИЕТО, КОЕТО САМО СЕБЕ СИ НАРИЧА "БЪЛГАРИ", ЗАЩОТО ВСЕ *** КАТО ТЕЗИ ОТ ГЕРБ, БСП, НДСВ, Атака, РЗС, пишман царя, Ахмед Доган, Жорж Ганчев и пр. се избира, а после опищява орталъка, защото го грабели и шибали.
172
4
 
21
 
! Отговори
:) преди 12 години
Виденов май ще остане 2-ри по некадърност управленец в Бантустана след 89 година. Боко направо го размазва :)
171
1
 
6
 
! Отговори
220 преди 12 години
220, Интересен факт ! Явно медиите ги е страх да задълбаят в тези "подробности".
170
3
 
14
 
! Отговори
НМ(народна милиция) преди 12 години
Трайков е интелигентен мъж.Единствената причина да е уволнен е това,че противоречеше на Борисов.И според мен оправданието на Борисов е нескопосано.Външно министерство би трябвало да организира срещата,не министър Трайков.
169
2
 
22
 
! Отговори
Диман преди 12 години
Някак покрай ушите на всички мина най-интересният факт от посещението в Катар, а именно, че финансирането на червените олигарси присъствали в Катар/ като изключим платените от тях 1200 евро на череп/ е извършено от Агенцията за подпомагане на малки и средни предприятия.Разбирате ли сега защо няма малък и среден бизнес в България и доколко е свързано Герберасткото правителство с мафиотите.
168
4
 
19
 
! Отговори
работещ преди 12 години
"...Николай Младенов направил абсолютно всичко...и се справил прекрасно...Трайчо Трайков...на плажа...независимо, че Делян Добрев е млад, на 33 години, той щял да се справи много по-добре..." НЯМАМ ДУМИ! Трайчо си беше писал и 55 000 лв. ДМС. А сега - сукалчето Делянчо, сигурно с акулска паст, същият като Трайчо, само че съвсем неопитен пикльо лигав, който освен да краде безспир, друго едва ли е научил.ТРЯБВА всички в 1 редица, начело с Бойко, а оттам - с картечница... ПИНОЧЕТ ТРЯБВА, българи!
167
4
 
7
 
! Отговори
Боковист преди 12 години
станишев не е за предпочитане пред Боко :) от мазната м мутра ми се повръща. Боко поне ни расмива !!!! БОКО ИМПЕРАТОР НА *** !!!
166
3
 
20
 
! Отговори
:) преди 12 години
Знаете ли за какво съжалява ББ най-много. Че пусна Плевнята за Президент и сега остава на сухо. След 1 година ще е на улицата и ще трябва да се пази от бившите си ортаци без защитата на държавата. И неговата не е лесна :)
165
0
 
2
 
! Отговори
11111 преди 12 години
до 202 - приказките за глад - ги оставете за конгреса на "партията любима" в БГ колкото и странно да изглежда след 16 г. управление на бсп все още няма вероятност някой да умре от глад, виж от празни надежди "за светлото комунистическо бъдеще" доста хора са си отишли без време, някои от "вяра" в него а други заради "невяра" - я в Скравена я в Белене я някъде другаде по света
164
1
 
20
 
! Отговори
платен драскач преди 12 години
Страната се тресе от скандали, икономиката потъва, цените растат, резерва е опоскан, еврофондовете са блокирани неофициално, чужди инвестиции вече 3 години няма никакви, безработицата расте, доходите са замразени безсрочно, междуфирмената задлъжнялост се увеличава, лошите кредити се увеличават. Гарантирано от ГЕРБ.
163
1
 
10
 
! Отговори
ина преди 12 години
такъв като ББ ще даде "оставка" на народа , но на себе си никога и това е най-страшното !!!!
162
4
 
27
 
! Отговори
! преди 12 години
Явно ББ чете соц. проучванията (ама действителните) и тези 5-6 процента подкрепа за ГЕРБ никак не го радват. Вече и децата в училище се базикат с ГЕРБ !
161
4
 
23
 
! Отговори
С.М. преди 12 години
Олеее... тук лъха на интелектуална немощ."Abe hora,vie chuvate li se?Vie realno iskate da vyrnete vlastta na komunistite?"Абе гербер; ти не схващаш ли, че най-големите комунисти са ГЕРБ? Ти не загряваш ли, че в момента същите фирми въртят старите далавери? Бойко, Доган, Гоце, работят в екип, всички са ченгета. Лапай мухите още и накрая няма да е останала държава... КОМУНИСТИТЕ НИКОГА НЕ СА СПИРАЛИ ДА УПРАВЛЯВАТ... и да, Станишев е сто пъти по-добре от ГЕРБ!
160
1
 
9
 
! Отговори
цирк дйо булгарей преди 12 години
199 Абсолютно си прав :) и аз това се опитвам да им обясня на господата форумци. Истината е че червените са винаги на власт..други няма, не е имало и един бог знае дали ще доживеем да видим такива :) само алчни ЧЕРВЕНИ предатели потомци и близки на тези преди тях..
159
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
трайчо трайков -премир
158
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А бе не е виновен ранния час,просто на катарците не им пука за инвестиции в България.Хората инвестират всяка година огромни суми но там където знаят,че ще има добра възвращаемост а тук не знаят дали ще си върнат парите изобщо.Отделно някой вчера писа /не знам дали е вярно,не съм ровил/,че по същото време катарците са имали слеща с латвийски бизнес.