На прощаване с Трайков

Дадох всичките си сили, не съжалявам за нищо, каза министърът в оставка
Обновена: 20 мар 2012 16:04 | 20 мар 2012 16:04,
74
На прощаване с Трайков
Днес е последният работен ден на Трайков в МИЕТ. Снимка: архив, БТА

"Не съжалявам за нищо", отсече министърът в оставка Трайчо Трайков в последния си работен ден в икономическото ведомство.

"Дадох всичките си сили според своите възможности и тези на хората от екипа ми, на които благодаря, които ми повярваха, работиха дълги часове по същия начин както и аз. Така че това, което сме постигнали, е това, което е възможно да бъде постигнато", изтъкна Трайков.

Още по темата

"Затова хората трябва да се сменят, защото когато ти си направил нещо, следващият след теб може да използва твоя опит, но и да даде това, което той има повече като възможности", допълни той. 

Трайков отказа да отговаря на каквито и да е въпроси, свързани с проекта за АЕЦ "Белене".

Утре той ще предаде поста на наследника си Делян Добрев, който до момента беше негов заместник в министерството.

Трайков вече похвали наследника си на поста и заяви, че Добрев ще бъде добър министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
0
 
! Отговори
Алах е велик! преди 12 години
3.Да се предаде поръчаното през 2008 г. оборудване на реактора и турбините за използване при изграждането на АЕЦ "Аккую" в Турция...Евалата, Трайков! Защити интересите на падишаха! Глад за ***!
65
0
 
0
 
! Отговори
Турция е велика\! преди 12 години
вече е ясно , че строителството на АЕЦ Белене ще се придружава от политически рискове, създавани пред АСЕ от министерството на енергетиката на България, а също така от постоянната заплаха за загуба на делова репутация пред европейските партньори. В тази връзка, моля да се даде на АСЕ следните поръчения: 1.Да се подаде в арбитража подготвения по-рано иск по отношение на Националната електрическа компания на България за плащане на неустойки.2. Да се уведоми консорциума Арева- Сименс за прекратяване на руските плащания на работите по проекта Белене. 3.Да се предаде поръчаното през 2008 г. оборудване на реактора и турбините за използване при изграждането на АЕЦ "Аккую" в Турция.Началник на управлението по маркетинг и развитие на бизнеса А. Калинин /БГНЕС
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Странджата в своя коментар се шегува, а вие му поставяте минуси?! Трябваше да оцените сатиричното му чувство.
63
1
 
3
 
! Отговори
elena преди 12 години
Traikov moje samo da e stastliv, che veche ne e ministar!
62
0
 
1
 
! Отговори
Samo minavam преди 12 години
Не е толкова дързък,за да цитира Едит Пиаф.Тази песен я пее Легиона при изтеглянето си от Алжир.
61
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
kakvo si dal be evtin tok za iznos a za byl. narod troina cena
60
0
 
3
 
! Отговори
Траико Траичов преди 12 години
Охх ,отьрвах се ! да си трошат главите,все си им неудобен и не признават от тях някои да знае повече ....па и някьде да виждате икономика , направиха ме министьр на нещо дето го няма,,от тук нататьк под икономика ще разбирате даньци и глоби.
59
0
 
4
 
! Отговори
читател преди 12 години
Тр.Трайков: "...престои лавина от първи копки и рязане на ленти и в следващата година и половина до края на мандата, и през следващия управленски мандат".ББ ще има да се пъчи....
58
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кукли на конци. Все тая какви качества имат, ако не са верни на господарите си.
57
1
 
7
 
! Отговори
BGto преди 12 години
Човек с много качества, но като рьководител и водач на една институция трябва твьрдост и голяма решителност, добьр и точен анализ на ситуацията, на това откьде идват проблемите и наи-добрия начин за тяното решение?????????? Според мен.
56
1
 
11
 
! Отговори
до 57 преди 12 години
Тройната коалиция и ГЕРБ са все деца на една и съща майка хранителка, управлявала до 1989 г.Вълкът козината си мени...
55
0
 
20
 
! Отговори
Не съжалявай за нищо преди 12 години
Не виждам кой коментар по ред съм - не ми харесва новия дизайн на днес.бг....Трайков, как не си усетил, че този твой заместник ди диша във врата....не го харесах Делян, много нафукан , не му прилича на годините...а и покритието сигурно не е на ниво...Няма за какво да съжаляваш....не си струва.....
54
3
 
27
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
България в ценови шок , икономически колапс и в стачна вълна ! И това откакто Борисов и Герб дойдоха на власт ! 1 пример- за близо 3 години тока с 38 процента увеличение/Тиквата обеща да го намали/. Бензин и дизел гонят 3 лв./ През 2009 г бензин 1.76 ,дизел 1.90 лв./. Хранителните продукти с 60 процента увеличение,услугите с 40 процента. Да ви е честит новия морал. Вие се чудете как да си платите консумативите,а контрабандата и кражбите добиха нечувани измерения. Искахте Герб ааааааааааа
53
13
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
България в икономически подем,финансов напредък и с все по - висок жизнен стандарт........И това откакто Бойко и Герб дойдоха на власт. Българина при това правителство започна да живее нормално,лятото всеки си позволи луксозна почивка било в страната или чужбина ......Доходите нараснаха,заведения ,ресторанти и механи се пукат по шефовете,улиците пълни с автомобили, гражданите носят скъпи дрехи....Народа не е толкова глупав и го показа на изборите....Президент от Герб и 2/3 кметове от Герб...ПОБЕДА
52
1
 
6
 
! Отговори
до 54 преди 12 години
Това наистина е страшно...Побиват ме тръпки само като си го помисля!
51
0
 
7
 
! Отговори
До 47 преди 12 години
А какво стана на изборите 2009-та година, когато ги организираха Тройната коалиция? Тогава "месията", "харизматичния", "неформалния" Бойко буквално ги прегази, въпреки манипулациите, което сега трябва да се случи с него!
50
6
 
6
 
! Отговори
hfgyrtuu преди 12 години
Трайчо, ти трайно ни влоши отношенията с РУСИЯ.
49
3
 
23
 
! Отговори
Успех, Трайчо ! преди 12 години
Трайчо Трайков е несъмнено ерудиран, аналитичен и далновиден в преценките си, национално отговорен, честен и принципен държавник ! И точно тази честност и принципност са вероятна причина за неговото отстраняване. С други думи, не е политически въжеиграч ! Обикновено такива личности биват употребявани и при определине игрови обстоятелства - жертвани ! Това е политиката ! Без лично да го познавам, бих искал (надявам се подобно на много други българи), да му благодаря за свършената работа и за примера, който той завеща на българската политическа класа !
48
4
 
20
 
! Отговори
Браво, Трайков! преди 12 години
Успех, Трайков! Животът се състои от препятствия и предизвикателства, а народът казва "На мястото на магарето кон се вързва". Ти доказа, че си МИСЛЕЩ човек, със собствено мнение, но и с ново мислене, с НОВ чип в главата, за разлика от мнозинството в България!Отново успех и бъдещето е ТВОЕ и на такива хора като ТЕБ!!!Бог да бъде с теб и да помага на България ВЪПРЕКИ ВСИЧКО!
47
3
 
6
 
! Отговори
KOKO преди 12 години
траичо работи за шеврон,аvaaz= сионисти