Кога Бойко Борисов би подал оставка

Решението за "Белене" е взето, утре се обаждам на Путин
Обновена: 27 мар 2012 14:19 | 25 мар 2012 20:04, Елка Василева
556
Кога Бойко Борисов би подал оставка
Бойко Борисов. Снимка: архив, Булфото

Решение за АЕЦ “Белене” е взето, съобщи премиерът Бойко Борисов пред TV7. Утре му предстои разговор с премиера на Русия Владимир Путин, за да го информира за него. Борисов не съобщи какво ще е решението, което ще каже на премиера на Русия. Дали ще го отрежа или не, нека да не правим изводи, каза Борисов.

Той обаче припомни заявените от него преди позиции по енергийните проекти. “По „Бургас – Александруполис” - не е изгоден, застрашава екологията, в рамките на моя мандат ще го приключим. АЕЦ „Белене” – ако не намерим голям европейски или американски инвеститор да диверсифицираме този проект, аз няма да го продължа. Той умишлено е бавен от предишното правителство – Станишев и Първанов трябва да си признаят, че с това, че не дадоха крайна цена в проекта, не го направиха необратим в строителството”. За газопровода “Южен поток” Борисов каза, че това е изгоден за България проект, това е единственият коз на България, за да се бори за намаляване на цената на газа.

Премиерът декларира, че уважава и Америка, и Русия, “но искам да защитя нашия интерес”. България като член на ЕС и НАТО е лоялен партньор, “никога не бихме допуснали да бъдем троянски кон, на когото и да било”, заяви Борисов. Но в ХХІ век  всичко се ръководи от прагматиката в една държава, отбеляза Борисов.

Запитан кога би подал оставката на правителството, Борисов заяви, че ще направи това, ако не бъде приет Законът за конфискация на имуществото, придобито по престъпен начин, “по начина, по който сме се разбрали с президента Барозу и с Европейската комисия”. “На другия ден подавам оставка на правителството. Моите депутати го знаят”, заяви Борисов

По повод оставката на досегашния икономически министър Трайчо Трайков Борисов заяви, че го чака публично да му се извини. Премиеръат обясни, че не е налагал кадрови решения на Трайков. “Държа да се знае, че абсолютно никакви интереси, на никого не съм защитил, нито съм работил умишлено срещу някой човек”, заяви в тази връзка Борисов.

Премиерът и лидер на ГЕРБ беше категоричен, че неговата партия няма да прави коалиция с БСП, независимо кой ще е начело на социалистите. “Освен и аз да се кандидатирам за лидер на БСП”, пошегува се Борисов.
Запитан Първанов или Станишев, Борисов каза: “Тяхна работа си е. Те са ми много забавни. Кой бил за коалиция с ГЕРБ – и на двамата казвам, че ако на ГЕРБ му е било за коалиция, щяхме да я направим сега, този мандат, най-лесното е в коалиция да се съхраниш. Поех целия риск да изчезне ГЕРБ с правителство на малцинството. И на г-н Първанов, и на г-н Станишев ще кажа - ГЕРБ няма да прави коалиция с тях”.

По повод случващото се в и около партия “Атака” и по-специално за Волен Сидеров и Капка Георгиева, Борисов каза, че иска те да решават партийните си проблеми, “без да ми замесват името на партията”.

Според Борисов изборът на новия Висш съдебен съвет (ВСС) трябва да стане по възможно най-прозрачния начин. По думите му там трябва да отидат най-добрите и качествени хора, безукорно чисти, за да може системата да работи добре. Законът за конфискация трябва да бъде приет от всички политически сили, каза Борисов.

Истински се надявам многото професионалисти в тази сфера да направят всичко възможно да излязат от този омагьосан кръг. Защото Европейската комисия бие правителството, защото има възможност да въздейства само на нас, посочи премиерът.

“Странно е, че човек, който има присъда, го убиха, вместо да е в затвора”, каза Борисов по повод убийството снощи на обвиняем от „Наглите”. “Защо не е в затвора, защо след като има присъда, доказани са престъпленията, изведнъж чуваме, че е застрелян човекът в София”. “Задържани, доказани, получили 120 години затвор от съдебните инстанции, в един момент един от тях е убит, вместо да е в затвора. Това са хора с доказани отвличания, каква работа има да се движи сред хората”, каза Борисов.

За цените на лекарствата Борисов каза, че те се свалят и в момента и той е убеден, че ще стигнат нивата от 2009 година.

От утре започва зареждането на сметките със 75 милиона лева за тютюнопроизводителите, съобщи Борисов. Той обаче подчерта, че “не ДПС им ги осигурява. Трета година това правителство в най-голямата финансова криза дотира този сектор с тези пари. В това време даваме тези пари, защото тези хора не могат да оцелеят по друг начин”, каза Борисов.

Българският народ е изключително трудолюбив, изключително честен и почтен народ. Българският народ не са група тарикати, които са взели пари по някакъв начин, заяви още Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


556
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
421
1
 
8
 
! Отговори
batstefko2 преди 12 години
"Моите депутати го знаят!" Той си има депутати,президент,министри,лична партия...лош генетичен материал, държава, овчедушен народ,който май още го харесва...Дори умирайки от глад.Нали ще имаме нови магистрали,по които ще пътуват тези,които нямат проблеми с продоволствието...Които останат живи отново ще гласуват за него.
420
1
 
11
 
! Отговори
Ейййййй! преди 12 години
***!! Мафиот гаден!Аз съм без работа от 2 години. Сега и жената ще я пращат на борсата.Бам ти полиция ли милиция ли, ако те срещна ще ти разкажа играта.Внучето няма какво да яде.
419
1
 
8
 
! Отговори
Богдан преди 12 години
Не мога да разбера що за народ сме?Къде ни е съвестта,чуствата,достйнството!Не е ли унижение и срамно да сме най бедната държава в Европа!Пишете как може да се отървем от тази беднотия.Този човек си няма понятие от икономика.Имаше един,кйто,желаеше и заеше как да ни помогне.За съжеление съзнанието на българина се оказа лесно за манипулиране.Този човек е Иван Костов.
418
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
не ви работи системата за изписване на кодовете оправете гг
417
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не ви работят системата за кодовете.само тормозите които пишат.
416
1
 
3
 
! Отговори
Б Борисов преди 12 години
интересно поднесено,четем с интерес . Питах Цецо тия индианци къде изчезнаха.
415
1
 
5
 
! Отговори
!!! преди 12 години
Много одухотворен образ на снимката. Кеф да ти е да си гражданин на държава, на която тази особа е премиер.
414
1
 
6
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 12 години
....ДНЕСКА НАПИСАМЕ ФТОРА ЧАСЪ НА ОЦЕОЛА... ДА НИ ЧЕТЕ ДР БАРИСОФ...!
413
1
 
4
 
! Отговори
избирател преди 12 години
След 3 -я успешен мандат!!!Амин
412
2
 
7
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 12 години
....СЛЕДВАШТИЯ ПРЕМИЬЕР НА БУЛГАРИЯ ШЕ БЪДЕ НИСЪК НА РЪСТ И С ДРЪПНАТИ ОЧИ...!
411
1
 
7
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 12 години
....МИШО БИРАТА ПАДНА ЖЕРТВА ПРИ РАЗВИТИЕТО НА МУТРОСОЦНАЦБАЦГЕРБРЕАЛИЗМА И ИМПРЕСИОНИЗМА ПРИ ХУДОЖНИЦИТЕ ДЕКАДЕНТИ ОТ ШКОЛАТА НА ТАТО РЕМБРАНД...!
410
1
 
6
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 12 години
...,МИШО БИРАТА БЕШЕ ОБРЪКАЛ ХОТЕЛО СТАЯТА И КУП НЕШТА...БАЦЕ КАЗА.. ОБЕШТАЛ СУМ НА ЧОВЕКО..ШЕ МРЕ...ТОВА СЕ РАЗБРА...!
409
1
 
6
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 12 години
...ПУШЕК ПОД ВОДАТА ОГИН У НИБЕТО ...БАЦЕИ НА СЦЕНАТА РОКАЖИЯ ...ДИВИ РЕФ У ПУБЛИКАЯТА...ФЕНКИ ПРИПАДАТ...БИИР ДАИТЕ НА НАРОДА...БАЦЕ ПЕЕ ПУРПАЛ...ЛЕЛЕ САНУВАМ...!
408
1
 
12
 
! Отговори
emo преди 12 години
Който твърди, че бойко е читав да си спочни за мишо бирата, разговора с танов. И как така умря бирата уж от инфаркт, при положение че не е имал оплаквания и точно в хотела на приятебя на бойко вальо златев. Случайност?!!!
407
12
 
7
 
! Отговори
mark37 преди 12 години
Пич , щом за теб Борисов е крадец , то Станишев , дето окраде еврофондовете какъв е ?
406
2
 
11
 
! Отговори
POMISLETE.. преди 12 години
TOZ KRADEC NEMA DA PODADE OSTAVKA I KAT UMRE!! SHTO PLASHI GARGITE SA. AMI IA SI POMISLETE, KAK BI JIVIAL EDIN DEN DA NE E IMPERATOR NA NESHTASTNA BULGARIA??NEMA NACHIN!!TA TOI TAKA SE E VJIVIAL V ROLIATA SI, CHAK SI E POVERVAL. I NEGOVOTO CHUDO SHTE E KATO GO IZRITA NARODA. TOGAVA BEZ TV-TA, MEDII, SLAGACHI JURNALISTI KATO BAREKOV I STARATA KRANTA KULEZICH, SHTE E GOLEMO. TAKA DA SE OBICHASH KATO NEGO SI E JIVO ZEBOLIAVANE. I STRADAME NIE.DOKOGA SHTE GO TURPIM???
405
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И КАКВО Е РЕШЕНИЕТО?????????????????????????НЯМА РЕШЕНИЕ СЕ ОКАЗА!ПОРЕДНА ЛЪЖА И МАНИПУЛАЦИЯ НА БОЙКО.
404
2
 
8
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 12 години
...ОШТИ ПО ТЕМАТА ХИХИ...БРОДУЕИСКА...ХАХА...!...*** КОИ ШТЕ ОСТАИ ДА СИ ПРЕМИЬЕР ЦАР ПАДАР СВИНАР У БЕДНА ДРЪЖАВА БЕ... МИ НАЛИ ГО ВОДАТ БАЦКО НА ОТЧЕТ У ТЕФТЕРО БЕ...ИМА НОМЕРЧЕ БЕ...!...СА АКО МУ КАЖАТ ДАВАИ НА РАМУНИЯ ШЕ ДАВА...ХИХИ...КАТО Е ТОЛКО ЖЕНЕРАЛ АРЕ НА БЕЛИО КОНЬ И У БУКУРЕШТИ...*** НЪЦ... ЦЪ...САМО ГЕРОИ ПРЕД *** И ОНАЯ ТАНЧЕТО ДОНЧЕВАТА...АДВОКАТКАТА НА ПАЗАРЖИШКИО КАРЛО МАРКСА...ХИХИ...!
403
2
 
11
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 12 години
....СА НА НАИ ЛИТЕРАТИУР БУЛГАРСКИ...!...Б БОРИСОФ Е ПРОЕКТИРАН КАТО СЛЪНЧЕВ ЗАЕК НА СТЕНАТА...НИШТО НЕ ЗАВИСИ ОТ НЕГО...И ОШТЕ... КОГА ЗАЛЕЗЕ СЛУНЦЕТО ТОИ СИ ЗАМИНАВА...ИЗЧЕЗВА...НЕМА ГО...!...БЛЪФОВЕ С ОСТАФКИ ...ТОВА Е ПОЗАТА НА ПЕШКАТА КОЯ ЖЕРТВАТ ЗА ЦАРИЦА...!...БАЦЕ ЦЕЛ ЖИВОТ Е БИЛ ПЕШКА...ЗАБЕЛЯЗАНА ОТ КОНЯ ...ПОДКРЕПЯНА ОТ ОФИЦЕРА...БУТАНА ОТ ЦАРЯ...И ЖЕРТВАНА НАКРАЯ ЗА НОВА ЦАРИЦА...!
402
2
 
9
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 12 години
...СА СЕРИОЗ ПО ТЕМАТА ОТ КОЯ ЗАВИСИ ПОЛИТИЧЕСКИО ПРОЦЕС У БУЛГАРИЯ...СТРАНАТА НА ИЗГРЯВАШТОТО СЛУНЦЕ МУТРА...!...БАЦЕ НЕ МОЕ ДА ПОДАДЕ ОСТАФКА ШО Е СЛУНЧЕВО ЗАИЧЕ НА СТЕНАТА...НЕ ЗАВИСИ ОТ НЕГО...ТОИ Е СЛУНЧЕФ ЗАЯЦ...ХИХИ...МИСЛИТЕ ЛИ ЧЕ НЕ МУ Е ПИСНАЛО ВЕЧЕ...*** ХЕМ Е НАЕМНИК ЕМ ЗАЛОЖНИК...ХАХА...НЕМА КУДЕ ДА БЕГА...ХИХИ...!