Кога Бойко Борисов би подал оставка

Решението за "Белене" е взето, утре се обаждам на Путин
Обновена: 27 мар 2012 14:19 | 25 мар 2012 20:04, Елка Василева
556
Кога Бойко Борисов би подал оставка
Бойко Борисов. Снимка: архив, Булфото

Решение за АЕЦ “Белене” е взето, съобщи премиерът Бойко Борисов пред TV7. Утре му предстои разговор с премиера на Русия Владимир Путин, за да го информира за него. Борисов не съобщи какво ще е решението, което ще каже на премиера на Русия. Дали ще го отрежа или не, нека да не правим изводи, каза Борисов.

Той обаче припомни заявените от него преди позиции по енергийните проекти. “По „Бургас – Александруполис” - не е изгоден, застрашава екологията, в рамките на моя мандат ще го приключим. АЕЦ „Белене” – ако не намерим голям европейски или американски инвеститор да диверсифицираме този проект, аз няма да го продължа. Той умишлено е бавен от предишното правителство – Станишев и Първанов трябва да си признаят, че с това, че не дадоха крайна цена в проекта, не го направиха необратим в строителството”. За газопровода “Южен поток” Борисов каза, че това е изгоден за България проект, това е единственият коз на България, за да се бори за намаляване на цената на газа.

Премиерът декларира, че уважава и Америка, и Русия, “но искам да защитя нашия интерес”. България като член на ЕС и НАТО е лоялен партньор, “никога не бихме допуснали да бъдем троянски кон, на когото и да било”, заяви Борисов. Но в ХХІ век  всичко се ръководи от прагматиката в една държава, отбеляза Борисов.

Запитан кога би подал оставката на правителството, Борисов заяви, че ще направи това, ако не бъде приет Законът за конфискация на имуществото, придобито по престъпен начин, “по начина, по който сме се разбрали с президента Барозу и с Европейската комисия”. “На другия ден подавам оставка на правителството. Моите депутати го знаят”, заяви Борисов

По повод оставката на досегашния икономически министър Трайчо Трайков Борисов заяви, че го чака публично да му се извини. Премиеръат обясни, че не е налагал кадрови решения на Трайков. “Държа да се знае, че абсолютно никакви интереси, на никого не съм защитил, нито съм работил умишлено срещу някой човек”, заяви в тази връзка Борисов.

Премиерът и лидер на ГЕРБ беше категоричен, че неговата партия няма да прави коалиция с БСП, независимо кой ще е начело на социалистите. “Освен и аз да се кандидатирам за лидер на БСП”, пошегува се Борисов.
Запитан Първанов или Станишев, Борисов каза: “Тяхна работа си е. Те са ми много забавни. Кой бил за коалиция с ГЕРБ – и на двамата казвам, че ако на ГЕРБ му е било за коалиция, щяхме да я направим сега, този мандат, най-лесното е в коалиция да се съхраниш. Поех целия риск да изчезне ГЕРБ с правителство на малцинството. И на г-н Първанов, и на г-н Станишев ще кажа - ГЕРБ няма да прави коалиция с тях”.

По повод случващото се в и около партия “Атака” и по-специално за Волен Сидеров и Капка Георгиева, Борисов каза, че иска те да решават партийните си проблеми, “без да ми замесват името на партията”.

Според Борисов изборът на новия Висш съдебен съвет (ВСС) трябва да стане по възможно най-прозрачния начин. По думите му там трябва да отидат най-добрите и качествени хора, безукорно чисти, за да може системата да работи добре. Законът за конфискация трябва да бъде приет от всички политически сили, каза Борисов.

Истински се надявам многото професионалисти в тази сфера да направят всичко възможно да излязат от този омагьосан кръг. Защото Европейската комисия бие правителството, защото има възможност да въздейства само на нас, посочи премиерът.

“Странно е, че човек, който има присъда, го убиха, вместо да е в затвора”, каза Борисов по повод убийството снощи на обвиняем от „Наглите”. “Защо не е в затвора, защо след като има присъда, доказани са престъпленията, изведнъж чуваме, че е застрелян човекът в София”. “Задържани, доказани, получили 120 години затвор от съдебните инстанции, в един момент един от тях е убит, вместо да е в затвора. Това са хора с доказани отвличания, каква работа има да се движи сред хората”, каза Борисов.

За цените на лекарствата Борисов каза, че те се свалят и в момента и той е убеден, че ще стигнат нивата от 2009 година.

От утре започва зареждането на сметките със 75 милиона лева за тютюнопроизводителите, съобщи Борисов. Той обаче подчерта, че “не ДПС им ги осигурява. Трета година това правителство в най-голямата финансова криза дотира този сектор с тези пари. В това време даваме тези пари, защото тези хора не могат да оцелеят по друг начин”, каза Борисов.

Българският народ е изключително трудолюбив, изключително честен и почтен народ. Българският народ не са група тарикати, които са взели пари по някакъв начин, заяви още Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


556
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
361
2
 
6
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 12 години
...ОСОБЕНО ВАШИО ГЛАВЕН РЕДАКТУР МУЗИКА...ХИХИ...!....ИМАТЕ МУЗИКАЛНА РЕДАКЦИЯ...? ХИХИ...!...ЗА ВЪНШНА ПОЛИТИКА НЕ ПИТАМ...!
360
1
 
7
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 12 години
....ДНЕСКА БЕГЕ...САИТ КОИТО САБИРА НУВИНИ ПО УЛИЦАТА НЕ МОЕ МИ НАРУШАВА ПРАВАТА ДА СИ ПИШЕМ МНЕНИЯ ЗА КЕФА МИ...ТОВА ПО КОНСТИТУЦИЯ Е МОЕ ПРАВО...ИНАЧЕ СИ ОБУВАМ НОВИТЕ ОБУФКИ И ИДВАМ НА СТАМБУЛИИСКИ С ПЕТИЦИЯ ЗА НАРУШЕНИ ПРАВА НАНЕСИНИ НЕМАТЕРИАЛНИ ШТЕТИ ПРЕЖИВЯН ШОК И СТРЕС ШО НЕ МОЕ СИ ИЗРАЗЯВАМ СВОБОДНО ПРАВОТО НА МНЕНИЕ А ТУВА У ЕУРОП САИУЗ Е ГУЛЕМО ПРЕСТАПЛЕНИЕ ЗА ГРАЖДАНИН КАТУ МЕНЕ С ВИСОК БАНКОФ КРЕДИТ...ХИХИ...И РЕЗУЛТ ВИЕ ФАЛИРАТЕ... И ВАШТЕ РЕДАКТУРШЕТА СА НА УЛИЦАТА...ХАХА...!
359
2
 
24
 
! Отговори
Александър преди 12 години
"Българският народ е изключително трудолюбив, изключително честен и почтен народ." - споделям това Ви изказване, г-н Премиер, но не съм убеден, че е искрено (от Ваша страна). И забелязвам, че точно защото е почтен, Вие го наказвате предимно него (българския народ). Гледам, че "групата тарикати" си играят различни спортове с Вас, печелят си обществени поръчки, дължат си милиони на хазната и си живуркат, докато почтения български народ организирано го тероризират и държавната и общинската админист
358
1
 
5
 
! Отговори
do "турчина&quo преди 12 години
а ти от къде си сигурен какъв си бре каскет?я си направи едно родословно дърво за последните 200 години.можеш ли?едва ли ще си много доволен,като видиш имената на родата ти от онова време.аман от промити българо-мохамедански мозъци.
357
3
 
20
 
! Отговори
Демократ преди 12 години
"Законът за конфискация трябва да бъде приет от всички политически сили.." Толкова откровено комунистически и антидемократичен закон не сме имали, след Закона за отчуждаването на едрата градска собственост от 1947-а... Ако поне за малко се замислите колко лесно може да ви се "образува" нак. п-во и "разследването" по него да продължи поне 6м., през, което време да ви "приберат" имуществото, пък после ходи съди държавата в Страсбург - поне 3 г. Мургавелка се "кълне", че си и сутеньор и всичко свър
356
9
 
11
 
! Отговори
:)) преди 12 години
Борисов ще отреже Путин :))))
355
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Все тая дали руски, западноевропейски или американски евреи ще ни строят АЕЦ...
354
1
 
21
 
! Отговори
българка преди 12 години
Турчин, запомни добре - българи сме си!!! Може да ни принудят и в Африка да се лекуваме, но винаги ще си бъдем БЪЛГАРИ!
353
4
 
32
 
! Отговори
Българин преди 12 години
"Българският народ е изключително трудолюбив, изключително честен и почтен народ"На кое Ваше изказване да вярвам ? На това за "матрияла"или на това за "честен и почтен"?Не ни "правете вятър" ще се простудим.Рано е за ухажване.Има време до изборите.За тях вие знаете рецептата-" с малко пари и малко кютек" нещата ще се решат." Действай ,Бойко мачкай комуноидите".Боже цирк.Има ли някой ,който още да му вярва ?Този ни направи за смях пред света.
352
2
 
20
 
! Отговори
До ТУрчин преди 12 години
абе ти не си никакъв Турчин ти си си чист *** от Кърджали и мааш свинско та пушак се вдига ...***...
351
2
 
10
 
! Отговори
До Турчин преди 12 години
Абе шпингел ти тука радикален ислямизъм ни преподаваш бе , пази се да не те набара само Явор Колев от ГДБОП, че ще те пердашат у черната дупка.
350
1
 
14
 
! Отговори
до Турчин преди 12 години
И какво от това, че в гените си имаме примерно 10-15% ДНК на тюрки. Имаме близо 20-25 % на траки.Имаме още10-15 % на славяни и всичко останало. Това до доказаха швейцарци преди 2години.Но както от това? Важното е,че сега сме една слаба, изостанала за рамките на ЕС държава.Че народа тук/ българи, турци,***, арменци: вече и македонци, власи, сърби, гърци ...т.н./ живее в бедност и нищета, с корумпиран съд и полиция, с мафиотизирани управляваща класа.Това е важното за нас, а не тези простотии
349
26
 
5
 
! Отговори
Турчин преди 12 години
Русите, украинците, сърбите, чехите, поляците, хърватите, словаките са друго племе-славяни, вие сте си наши хора тюрки. отрежете най-после *** и си елата на мястото, при своите турски братя. Отхвърлянето на тази централа ще бъде най-доброто за нашия братски тюрски български народ.
348
30
 
6
 
! Отговори
Турчин преди 12 години
Говорил съм с французи и италианци и англичани, всички по-начетени знаят, че българите са с тюрски произход т.е. знаят, че сме от едно семейство. Знаят, че сте част от великите турци, азери, татари /с които сте най-близки/, хазари, киргизи, дагестанци и казахи. Всички нием говори тюрски, идентичен език, скоро ще се самоосъзнаете напълно, но всичко с времето си. Важното е, че се отхвърли лъжливата комунистическа теория за славянизма.
347
22
 
5
 
! Отговори
Турчин преди 12 години
Вие вече минахте през Първа фаза-признахте тюрския си произход. И това го направихте напълно сами. Само остава да се запознаете сега с нашето Велико семейство. Вече сте по-облагодетелствани, защото Турция не е вече религиозна империя, а национална т.е. на тюрските етноси. Вие вече знаете истината за себе си и трябва да сте горди, че във вас тече великата кръв та тюрската цивилизация. Четете и западна история вижте що значи "turk"
346
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
кога ли ? никога - той сам си каза "докато не ме изгонят с камъни"
345
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тиква, време е да последваш Трайчо!
344
34
 
8
 
! Отговори
турчин преди 12 години
Глупости, борисов е най-успешния ви политик, мъдър човек, който знае истинските корени на българите /бугар-тюрска дума в превод означава народ/. Беше крайно време някой окончателно да скъса с бляовете и да ви насочи в правлиното русло-в голямото тюрско семейство, откъдето идват корените ви.
343
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
олеле,тиквун хептен се обърка....то арабите не го ***,та цар Владимирович...може да се надява само на разговор,а за рязане,да си отреже ластуна
342
3
 
29
 
! Отговори
Доха-Катар преди 12 години
Генерала да влиза в джапанките и да отива на плажа в Катар. Там да държи чадъра на Трайчо, който го чака опнат на хавлията.