ГЕРБ да побързат и да актуализират бюджета, зоват от СДС

Сценарият "Гърция" не е избегнат, твърди Мартин Димитров
27 мар 2012 15:15,
21
ГЕРБ да побързат и да актуализират бюджета, зоват от СДС
Мартин Димитров призова Дянков да актуализира Бюджет 2012. Снимка: БТА

СДС призова управляващите да актуализират бюджета за 2012 година.

"Призоваваме ГЕРБ да спрат да занимават българските граждани с вътрешните си проблеми, причинени от кадровия и политически потенциал, който явно е изчерпан. Нека сигналите, които изпращаме, се възприемат сериозно от правителството и финансовия министър Симеон Дянков, който трябва да предложи през юни актуализация на държавния бюджет за 2012 г".

Това обяви синият лидер Мартин Димитров след заседание на НИС на СДС в Пловдив.

Той посочи, че според националния план за реформи брутният вътрешен продукт /БВП/ намалява с 3 млрд. лева спрямо прогнозирания в бюджета размер от над 81 милиарда лева.

По думите му това означава, че очакваният дефицит през тази година вероятно ще бъде два пъти по-висок и ще достигне 2 милиарда лева.

Според Димитров България влиза в рискова позиция, има опасност приетите фискални правила да бъдат нарушени и дефицитът да достигне 2,5 процента от БВП.

По думите му сценарият "Гърция" не е избегнат, а правителството няма ясен план за действие.

“Колкото по-рано бъде предприета актуализацията, толкова по-малко и по-управляеми ще бъдат рисковете за страната ни”, аргументира се синият лидер.

Според него българската икономика се засилва все повече към пропастта, а ускорител на този процес е липсата на мерки от страна на ГЕРБ, които да повишат доходите на българите.

“Растящата безработица и продължаващото нежелание на чуждестранните компании да инвестират в България са сериозни индикатори, които остават впечатлението, че пропастта вече съзерцава правителството на ГЕРБ”, допълни Мартин Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
4
 
! Отговори
20 преди 12 години
Ами сбънднаха се, ама ти като обикновен гербав *** не можеш да го осъзнаеш :))). Като казваше това по миналата година какво стана? Още март охлюва пропищя, че сбъркал цифричките и актуализира бюджета, като дръпна 3 млрд. от резерва. Миналата година що стана? Като видяха, че ще издънят бюджета дръпнаха няколко милиарда заеми и резерва на НЗОК. Проблемът е, че тази година както са се оакали няма от къде да дръпнат. Всъщност има :) ще опапкат и Сребърния фонд, а после да му мислят следващите
18
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този син ненормалник приказваше абсолютно същото за миналогодишния бюджет,че и за по миналогодишния,да се сбъднаха прокобите му.Абе Мартинчо,измисли нещо ново,стига се повтаря,ако не си в състояние,не се обаждай.
17
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
мартинче,спри да се дрогираш бе момче,*** се занимавай с нещо полезно,бе момче младо, толко ли не разбра,че за политика не ставаш
16
1
 
7
 
! Отговори
do 9 преди 12 години
жалкото е, че не съм от бсп ... точно от тях исках да се оттърва гласувайки за вас предо 4г, мисля да поправя тази грешка скоро
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма страшно,Дянков ще извади някоя удъфкана пица!!!!!!!!!!1
14
1
 
17
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
До 15 - Аз пък от самото начало знаех, че вървим към фалит. С такива хора - некомпетентни, необразовани, още от първите месеци стана ясно, че изобщо не са в час с нещата. За три години грам работа не са свършили, напротив - само дрънкаха за това, колко са велики и вечните им оправдания с предишните, докато харчеха на широка нога всички спестени милиарди от предишните "крадци".
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
за съжаление ще трябва да актуализират бюджета, защото в приходната част е неизпълним. За съжаление се убеждавам, че управляващите докараха държавата и народа до фалит. Ако ми бяха казали през 2009 г., че ще стигнем до това положение не само че нямаше да повярвам, ами дори нямаше и да си помисля че такова нещо е възможно да се случи.
12
0
 
18
 
! Отговори
@#$ преди 12 години
Хахаха, сценарий "Гърция" му се привидял :)))) и чия пенсия ще намалят от 1000 на 700 евро? Тук брашно от самолет не смеят да пуснат, та камо ли да ни пуснат 100 милиарда транш! Мартинеее, и ти си зле, пич! Махнете по една нула от онез пенсии горе и ще получите сценария "България". А бюджета най-вероятно ще го актуализира служебното правителство ;)
11
1
 
18
 
! Отговори
tankist преди 12 години
мартинчо има една малка грешка в изложението, ще се актоализира още през май щото кинти нема бе, тиквата ги профука кат пръдня през мрежа, и сега ще бъде една агония една мъка , щото тиквуня си знае а е паднал от власт а са му обърнали хастара от към задния фар да потърсят тия кинти дето ги крадна, пък на *** дето го избраха, честито, фалита на кирливата държава *** на вратата, лошото е ,че и такива негласували за гроб сме в киреча и ще го смучем под вода.
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Евангелистът Малтинчо да си гледа евангелистката църква, а не да ми се прави на разбирач. Тоя *** си мисли, че хората още не са разбрали, че е дясната ръка на Мегакрадеца Иван-чо Костов най-крадливия *** на всички времена!
9
0
 
5
 
! Отговори
ДО 10 преди 12 години
С пръдня бе ,човек!Макар,че с пръдня боя не става!
8
0
 
21
 
! Отговори
до 6 преди 12 години
хубавото е че сме независими вече от Руския газ със новата газтурбина ?Мамин убавец! И с чий газ ще я въртиш турбината? При положение, че е от Южен поток?Циркаджии!
7
3
 
12
 
! Отговори
az do 6 преди 12 години
"а хубавото е че сме независими вече от Руския газ със новата газтурбина "хаха, "ВЕЧЕ" ли станахме герберасте ?
6
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не ги харесвам тия ***, но в случая 100% казват истината хубавото е че сме независими вече от Руския газ със новата газтурбина и липсата на пари няма да се отрази толкова лошо Тиквата май не разбра Костов как му го надруса и какво ще стане
5
4
 
12
 
! Отговори
4efo преди 12 години
Чудя се как автентичното дясно може да влезне в следващия парламент?Защо губят проценти?Лидерът ли е слаб, коалицията с Костов или просто хората не ги искат?
4
5
 
6
 
! Отговори
До 1 преди 12 години
Прочети началото на статията " ДС призовава........
3
15
 
22
 
! Отговори
Кокетна Чемширова преди 12 години
Защо смешното и жалко фъфлещо създание Малтинчо е решило, че всеки ден трябва да досажда с глупостите си от екрани и страници? Дали другарят Костов вярва, че някой му обръща внимание?
2
12
 
22
 
! Отговори
СДС до 1 преди 12 години
Ще го разбереш скоро,когато почнеш да смучиш Боковия за сол!
1
26
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кои бяха тия СДС