ГЕРБ предложи скандален депутат за нов директор на НЗОК

Пламен Цеков ще заеме овакантения пост в касата от Нели Нешева
Обновена: 27 мар 2012 18:15 | 27 мар 2012 18:00, Красимир Ангелов
102
ГЕРБ предложи скандален депутат за нов директор на НЗОК
Пламен Цеков е предложението на ГЕРБ за шеф на НЗОК. Снимка: parlament.bg

Депутатът Пламен Цеков е предложението на Парламентарната група на ГЕРБ за директор на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

Цеков е народен представител от управляващата партия от Монтана, като е член на комисията по здравеопазване. В периода 29 юли 2009 – 14 юли 2010 той бе и заместник-председател на здравната комисия в парламента.

Цеков обаче бе отстранен от поста си, след като името му бе замесено в скандалната поправка в Закона за контрол на прекурсорите и контрол на наркотичните вещества, публикувана в Държавен вестник. 

В края на март 2010 година от секретариата на президентството поискаха обяснение от председателя на НС Цецка Цачева за това как текст от Закона за наркотичните вещества е обнародван без да е подписан от държавния глава.

Въпросната поправка облекчаваше режима за реклама с изображения, които приличат на наркотици.

Тогава президентът попита и дали промяната в текстовете е "от технически характер, или отразява определени бизнес интереси".

Още по темата

Впоследствие председателят на НС Цецка Цачева обясни, че обнародваните в Държавен вестник текстове са в нарушение на Закона за нормативните актове, а подобна практика е имало и в предишните години. По случая бе създадена и временна анкетна комисия.

В крайна сметка замесените в скандала депутати от ГЕРБ Светлин Танчев и Пламен Цеков бяха освободени от заеманите от тях ръководни постове в парламентарните комисии.

"Постът директор на НЗОК е не толкова горещ, колкото – отговорен“, бяха първите думи на предложения за неин нов шеф Пламен Цеков и допълни, че действията на касата трябва да бъдат както прозрачни, така и разбираеми.

"Аз виждам ролята на шефа на Касата като диригент, който трябва да дирижира един оркестър. Ако успеем добре да сработим участниците в този оркестър, ще се получи една добра симфония. Ако не успеем, ме чака съдбата на предишните девет управители", допълни Цеков.

Повече от месец НЗОК е без директор, след като на 22 февруари 2012 г. парламентът прие оставката на д-р Нели Нешева заради скандалите с бонусите в касата.

Скандалът избухна след като сини депутати изнесоха данни как служителите на касата си поделили за миналата година бонуси за 2 млн. лева.

В средата на февруари депутатът Димо Гяуров пресметна, че бившата вече шефка на НЗОК е прибрала 30 бона, а заместничката й Мариана Василева - 22 хиляди лева.

По-късно на специална пресконференция Нешева отхвърли твърденията на Гяуров, но обяви че все пак е получила бонус от едва 12 156 лв. След всичко това премиерът Бойко Борисов поиска оставката на Нешева, която беше подадена.

След оставката на Нешева временно овакантения пост зае подуправителката на НЗОК Мариана Василева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Факт е ,че той в Лом от нищо направи нещо-добре работеща болница,която привлече специалисти и от други населени места.Колко ли са хората като него?Явно не са много.Затова да ги уважаваме!
73
1
 
0
 
! Отговори
аз преди 12 години
този тип е като брат близнак на ломския кмет -пияница и некадърник.С една дума гербер.
72
0
 
0
 
! Отговори
Наркоман преди 12 години
Ураааааааааа,ще легализират леката дрога.
71
1
 
8
 
! Отговори
13 преди 12 години
На тоя и физиономията му е бандитска! След всичките му "подвизи" през 2010, явно това му е награда!!! Направо са ми смешни вече ГЕРБ!!!
70
0
 
9
 
! Отговори
ЕЙ, при тея преди 12 години
ЕЙ, при тея калинките нямат свършване...
69
0
 
7
 
! Отговори
байо от село преди 12 години
И тоя сериозно ще се напапа в НЗОК
68
1
 
10
 
! Отговори
чаламба преди 12 години
Търговията с наркотици е основно перо в партийната каса на ГЕРБ още от създаването и.
67
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако някой няма криминално досие, не може да членува в ГЕРБ. Това важи още повече за ръководни кадри.
66
4
 
6
 
! Отговори
НЯМАШ ПРЕДСТАВА 85.. преди 12 години
...КОЛКО СИ ПРАВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТОВА СА СИ СТАРИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ СХЕМИЧКИ ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА ДЪРЖАВАТА!*** , СЕГА ГИ РАЗКРИВАТ И......ГИ ПРИПИСВАТ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ.В СЪЩНОСТ----ТЕ СА ИЗМИСЛЕНИ И С ГОДИНИ ПОЛЗВАНИ ОТ ПАРТИЙНИТЕ ЛАЙНАРЧЕТА....!СЕГА ...ПРОСТО ГИ ПРЕВРЪЩАТ В КАПАНИ!!!!!!ПО ВРЕМЕ НА "СОЦА"--ТАКА СЕ ПРЕМИРАХА И НАГРАЖДАВАХА ЕЛИТНИТЕ КАДРИ НА БКП!ПРОСТО Е ...КАТО БОБ!ТАКА СЕ ПРЕЦАКАХА И КАДРИТЕ НА СДС...КАТО ДОЙДОХА НА ВЛАСТ!!!...ТИЯ "ЧЕШМИЧКИ" --ИЗОБЩО НЕ СЕ ЗНАЕХА!
65
0
 
4
 
! Отговори
от канцеларията преди 12 години
До ''просто човек'', аве баце ти си най-големият като си ги написал тези неща( незнам дали ти си ги структурирал или копирани от някъде) няма никакво значение. Трябва просто да се адне накрая за АКТА, Шеврон, Закона за горите и златодобива и турските сериали на Вежди и лично с мои пари ще принтирам и ще разнасям и разпространявам листите из софия, а ако се напряват някакви синтезирани лепенки с кратко еднозначтно послание, пак ще е добре
64
0
 
17
 
! Отговори
бай Петко преди 12 години
От трън на глог, че по-висок !
63
0
 
4
 
! Отговори
MEFISTO преди 12 години
Ария от операта ДИАРИЯ на пиано *** ЗАСМЯНО солистка ЛЕЛЯ ДРИСКА диригент АПЕК ЗАПЕК
62
3
 
3
 
! Отговори
трактор преди 12 години
Абе какво се ежите за неща които от 22 години са си така бе хора.Разровиха лайн.та *** да осер.т управляващите.Всичко си е постарому,само че сега ни го казаха официално.Лошото е,че ако пак БСП поведе стадото ще им е по трудно да си крадат щото ни отвориха на схемите си.Ама и на това се намира решение,те са изобретателни-65 години кражба от един умрял от мизерия народ.Подхвърлиха ни най-дребните схеми и ние уууууууууууубрееее разкрихме ги.Подготвя се голямото завръщане Дами и Господа...
61
0
 
10
 
! Отговори
м-дааа преди 12 години
Ами свършиха им нескандалните...
60
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТОЗИ НАИСТИНА МОЖЕ ДА Е ДИРИГЕНТ , *** ИЛИ ТАМ НЕЩО СИ!!! АМА ДИРЕКТОР НА НЗОК.....! ТОВА САМО НАГЛИТЕ ГЕРБАЖИИ МОГАТ ДА ГО ИЗМИСЛЯТ,ПАРДОН ИЗМЪДРЯТ!
59
1
 
13
 
! Отговори
дядо преди 12 години
не се сърдете на безскруполните и алчни *** от нашето правителство ами на тъпия българинтой ако имаше малко мозък в главата щеше да си купи книгите на единизкарал два мандата премиер и в момента президент на чехия - клаусна една преуспяваща чехияи щяха да разберат защо чехите живеят добрезащото не си избират за управници продажни плужеции защото с чалга , бира и реалитата неможеш ги залъга
58
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този на снимката има вид на убиец.Пазете децата!
57
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този ми прилича на поредния Калинчо (Некадърник, крадец)!
56
3
 
10
 
! Отговори
тонката преди 12 години
ами кво да ви кажа ГЕРБ е "ФАБРИКА ЗА ЛАИНА" с голямо Ф хахаха
55
0
 
46
 
! Отговори
Просто човек преди 12 години
Само малка част от фактите след 3 год. мутрокомунизъм:НОВИЯТ МОРАЛ НА ГЕРБ и тяхната " Швейцaрия на Балканите " - Най-бедната и най-корумпирана държава в ЕС с най-ниските при това ЗАМРАЗЕНИ от чучалото на Световната банка Симеон Дянков заплати и пенсии въпреки високата инфлация 3-та поредна година, което е ПОКАЗНО ПОГАЗВАНЕ на Социалния кодекс на държавата България- ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !- Тотално разбита икономика, най-високите лихвени проценти в ЕС, най-скъпите лекарства не само в ЕС, но и от всички 50 държави на Стария континент. - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !- Смазване на малкия и среден бизнес, неразплащане на ддс и неразплащане на поръчки от страна на държавата с частния бизнес, огромна междуфирмена задлъжнялолст, масови и верижни фалити - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !- Фалшифицирани, купени и манипулирани чрез слугински медии и над 30 агенции избори за президент и местна власт през октомври 2011, което беше потвърдено от всички международни наблюдатели и неправителсвени организации. Депутати от герб мъкнещи чували с бюлетини, подменени протоколи, рекорден брой недействителни бюлетини и лишаване от право на глас на над 250 000 български граждани чрез забранителни списъци. - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !- Разбито здравеопазване, фалити на болници поради спряно финансиране от правителството , липса на лекарства за онкоболните и ПЪЛЕН КРАХ на здравната реформа. Масова емиграция на лекари специалисти и медицински сестри заради мизерно заплащане и заради мизерните условия на работа, които в повечето болници са нечовешки - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !- Отвратителен популизъм и откроевени лъжи, че България е сред "отличниците в ЕС" по усвояемост на евросредства. България е на последно място по договорени евродондове от 27-те страни членки с 37% (за сравнение Латвия - 76%, Литва - 68%, Естония - 60% ) и на предпоследно място по усвоени еврофондове със смешните 10 % - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !- С погрешните си антикризисни мерки българското правителство задълбочи икономическата криза в страната ( анализ на престижния Виенски институт - dw.de/dw/article/0,,5773663,00.html ) - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !- Ограбване на фискалния резерв на България с 4,5 млрд лв от наследен 8,3 млрд - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !- Ограбване на 1,4 млрд лв от парите на Здравната каса - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !- Увеличаване на вътрешния дълг на България с над 2 млрд лв - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !- Некадърна и неадекватна инфлационна и стагфлационна икономическа политика, която води до разорение както на обикновения българин така и на бизнеса. - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !- Непрекъсното свиващо се потребление, покачване на цените на основни и жизненоважни продукти, покачване на горива, ток, вода и парно и масово обедняване - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !- Значително нарастване на дела на сивия сектор, който по последни данни е достигнал 35 % и осигуряване на политически чадър над контрабандата на цигари, горива и алкохол - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !- Орязване на всякакви социални пакети и придобивки и неизплащане на детски надбавки на българските майки поради АНТИБЪЛГАРСКО законодателство - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !- 2 милиарда лева всяка година за подслушване, прогнилата и корумпирана система на МВР и военното министерство - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !- За 3 г. двойно увеличение на безработицата в страната, 300 000 нови безработни българи и реална безработица над 25% - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !- Изпращане на български момчета по света да водят войните на САЩ за сметка на българския данъкоплатец - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !- Откриване на паметник за прослава на американските летци бомбандирали София - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !- Етнически българи от безпаричие и отчаяние заминаващи на гурбет да чистят ***, да гледат старци, да берат ягоди, маслини, портокали и да ринат обори зад граница - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !- Етнически българи ровещи в казаните за смет - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !- Погребване на култрурата, образованието и науката - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !