Лоша дума за Бойко няма да кажа, но стиснатият Дянков...

Стефан Константинов за проблемите си в ГЕРБ и с НЗОК
Обновена: 1 апр 2012 11:11 | 1 апр 2012 11:00,
53
Лоша дума за Бойко няма да кажа, но стиснатият Дянков...
Стефан Константинов. Снимка: Булфото

Бившият министър на здравеопазването Стефан Константинов обяви, че е напуснал поста си, защото не е получавал подкрепата на управляващите.

"Сам подадох оставка, защото почувствах, че нямам подкрепата на управляващите. Просто отстъпих мястото на хора, които имат подкрепа", обяви той пред bTV.

Константинов добави, че година и половина е работил във враждебна обстановка с ГЕРБ и НЗОК.

"Към това се прибавиха и скандалите с бонусите, които завъртяха нещата", смята той.

Ексминистърът даже сезира прокуратурата за сключените договори за медикаменти от НЗОК през 2011-ва.

Попитан дали не го е грозяла опасност да последва съдбата на Божидар Нанев, който бе подсъдим заради сключени договори за ваксини, Константинов отговори, че това реално можело да се случи, ако в момента, в който е разбрал какво се случва с цените на лекарствата, е замълчал.

Още по темата

Държавата има достатъчно механизми да се противопостави на всяко едно лоби, категоричен бе той по повод милионите повече, похарчени от здравната каса за лекарства през миналата година.

"А парите, които са дадени в повече, са "отишли някъде", лаконичен бе Константинов като отказа да посочи дали има облагодетелствани фармацевтични компании и лобита.

Той уточни обаче, че има думата на премиера Бойко Борисов, че никой от ГЕРБ не е взел стотинка, и му вярва.

"За Бойко Борисов лоша дума няма да кажа. Той ме подкрепяше до последния момент", каза Константинов.

"Стиснатият финансов министър, който цепи стотинката на две, ме упреква, че не съм си гледал заместниците си", учуди се Константинов по повод коментарите на Дянков след скадала.

"В този скандал той трябваше лекичко да замълчи, това ми говори, че е предубеден, повече не мога да кажа", каза той и уточни, че за да посочи нещо конкретно, трябва да разполага с повече факти.

"Учудвам се на поведението му", посочи Стефан Константинов.

Бившият министър пожела успех на всички, които работят в здравеопазването - да не се гледа напред, а не назад, за да се продължава работата по хубавите неща.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Константинов,Ако си мъж на място,излез публично и попитай какви са бонусите във финансовото министерство!И какво е съотношението с бонусите в здравното такова.
11
0
 
12
 
! Отговори
Калин преди 12 години
КАК ДА Е СТИСНАТ ДЯНКОВ КАТО УВЕЛИЧИ ПЕРОТО .. ЗА ИЗДРЪЖКА НА АДМИНИСТРАЦИЯТА .. И ОТЛОЖИ ЗДРАВНАТА РЕФОРМА ЗА СЛЕДВАЩИЯ МАНДАТ ... ТОЙ ГО КАЗВА :) ДЯНКОВ ГО КАЗА .. А И ВСЕКИ МОЕ ПОГЛЕДНЕ БЮДЖЕТА .. заместниците му го изработиха .. тоя незнай где е попаднал хахаха
10
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За Боко тиквоко или добро или нищо от мен нищо.
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Общото е, че ние потребителите ще получаваме 50% от парите, които този сайт ще получава чрез реклами. Този проект започва още през 2007 и тази година на 9 април 2012 година ще бъде напълно отворен за потребителите.Досега са вложени над 2 милиона, което не е никак малка сума, което само по себе си говори за сериозността на разработчиците и тяхното желание за успех. Парите ще се плащат всеки месец и техният брой зависи от бройката потребители, които сте привлекли към сайта, по груби сметки се пада
8
1
 
10
 
! Отговори
xj преди 12 години
"Стиснатият финансов министър.." - леле, и тоя полудЕ. Кво значи "стиснат", първо ?!?Второ, Дянков не е ХИЧ "стиснат", а насочва потоците стратегически, а и къ ЕООД-то ГЕРБ.А и принципно който и да е мин.на финанси не трябва да е ларж, както си мисли Константинов. Жена му може да е стисната или някой от родата му, но да мисли и говори така за министър в държавата ни е нелепо, просто тази дума не е релевантна към никой от членовете на Правителството, а е за местния фолклор.
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
E как да каже лоша дума срещу най-големият циркаджия нали той го вкара в далаверата та и той да дръпне с кинтете малко. И естествено, че Дянков ще е лош, защото му прави проверки за разходите и не му дава да харчи безразборно за да точи.И един фак,който защо медиите не коментират - в деня на подаване на оставката си Константинов 30 ми преди това подписва договор за рекламна кампания за 1200000 лева с жената на Станишев. Ако тука няма корупция каде ще има, а медиите мълчат и несмеят нищо да кажат
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Имайте едно на ум,защото днес е Първи април!
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Той уточни обаче, че има думата на премиера Бойко Борисов, че никой от ГЕРБ не е взел стотинка, и му вярва.Мда, честни хора, те беха тия дето си ипотекирали апартаментите за изборите. Е лесно е, като имат по 6 апартамента... Иначе не взимат хората, не!
4
0
 
10
 
! Отговори
Честит 1 април преди 12 години
По добре не може да се къже - да не се гледа напред, а не назад, за да се продължава работата по хубавите неща.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЕХО , КОГА СЕ ПИШЕ А , И КОГА Ъ----------ПЪРВИ КЛАС
2
7
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Гледайте кого плюят най-много от Позитано и ще разберете кой свестен човек!...
1
3
 
23
 
! Отговори
а преди 12 години
Че то ще се намери ли човек, който да каже добро за Дянков. Само "топли" думи за женската му рода. Наистина, крайно неприятно същество.