Атанасова твърда: Няма да се пуши!

18 хиляди ще останат без работа, опасяват се ресторантьори
Обновена: 19 апр 2012 14:38 | 19 апр 2012 13:48,
313
Атанасова твърда: Няма да се пуши!
Десислава Атанасова ще забрани пушенето. Снимка: Impact Press Group
Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова подкрепя категорично пълната забрана за пушене на закрити обществени места. Според ресторантьори обаче 18 хиляди ще останат без работа след въвеждане на забраната. 
 
Становищата бяха изразени по време на дебат "Забрана на тютюнопушенето - кой колко струва и кой 
плаща?". 
 
„Политиката на държавата няма да се промени по тази тема между първо и второ четена на Закона за здравето и аз ще отстоявам забраната да влезе в сила“, категорична е Атанасова, която е пушач. А при встъпването й в длъжност Борисов я призова да откаже цигарите. 
 
Атанасова добави, че правителството и партия ГЕРБ също са застанали зад идеята за пълната забрана за тютюнопушене. 
 
„Бизнесът вече раздели залите в заведенията си за пушачи и непушачи и не се отчита каква стойност беше тази инвестиция“, възнегодува Атанас Димитров, председател на Българската асоциация на ресторантьорите. 
 
Той зададе въпроса защо се въвежда пълна забрана на тютюнопушенето, а се подкрепя производството на 
тютюн. 
 
Социологът Андрей Райчев също се обяви против подобна забрана за тютюнопушенето и посочи, че забраната е репресивна, а не консенсусна. Според него пълната забрана няма да доведе до ограничаване на тютюнопушенето.
 
Кметът на Кюстендил Петър Паунов, който въведе тази забрана в местните заведения преди година и половина, твърди, че в града няма фалирали заведения, а напротив - отбелязва се ръст от 40 на сто сред посетителите. 
 
Според европейските регламенти тоталната забрана за тютюнопушене трябва да бъде въведена до края на годината. Здравното министерство планира това да стане от 1 юни - Деня на детето.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По-вероятното е да се разкрият нови работни места - все пак сега на 60% е забранено да ходи по заведения, защото са непушачи.
15
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Атанасова твърда: Няма да се пуши! "И тая ще си ходи....
14
7
 
9
 
! Отговори
koko преди 12 години
няма хънта мънта ...няма да се пуши и това е.браво.айди де ....налапали едни качаци затюрмили помещението та чак сълзата ми теква миризмата на изгорен вълнен чорап.ужас.
13
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вие няма да спрете народа да пуши смешници,ами намалете цените на цигарите,и престанете да се занимавате с глупости ами си оправете здравеопазването че е затънало в блатото
12
6
 
21
 
! Отговори
77777 преди 12 години
Защо нещата се казват наобратно?Всъщност това не е забрана, а свобода за непушачите също да ходят на заведения. Сега тази свобода я имат само пушачите.
11
7
 
16
 
! Отговори
STIGA преди 12 години
Много е хубава забраната. Сега остава и да се спазва: Да се вмени задължение на ЕДИН ОРГАН, КОЙТО ДА ГЛОБЯВА наред всеки, който трови другите.
10
15
 
42
 
! Отговори
Мислещ преди 12 години
Абе какъв ви е проблема бе пушачи такива.Просто хората няма да пушат в затворени помещения. Това е. Няма да боли. Спокойно.
9
13
 
41
 
! Отговори
Непушач преди 12 години
Стига са спекулирали с темата. Пушачите като са на заведение ще стават да изпушат по 1 цигара отвън и ще се връщат, както си е в цяла Европа. Може пък такива като мен, които не ходят по заведения, защото се усмърдяват на цигари целите заедно с дрехите, да почнат да ходят по-често.
8
18
 
18
 
! Отговори
мими преди 12 години
Само гледате да удисвате на Европата, а заплатите какви са? Европейски ли са? Кучетата / не са виновни животинките/ изядоха хората, а вие ще ни доубиете с рак и инфаркт. ***.Пушачка съм и това е едно от малките удоволствия които ми останаха, ще си пуша вън на двора под асмата...
7
12
 
11
 
! Отговори
Няма да се пуши! преди 12 години
Няма да има работни места у тютюна, няма да има акциз от тютюна, няма да има ДДС от тютюна, повече безработни... и бюджета по-празен, народа по-гладен и Вие по-нежелани... "
6
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ATANASOVA KAJI DO KOGA SHTE SA PALNI BOLNICITE SAS ***??????? SHTOO NI OMRAZNA NIE DA PLASHTAME A TE DA SA NA NASH GRAB DO KOGA???????? S TAZI POLITIKA NA GERB DA GI SPONSORITE I ZASHTITAVATE.tazi 4erna i gnusna zimet KOQTO LAPA NA BALGARSKIQ DANAKOPLATEC PO 1 MIRIARD NA GOD .BG MAIKITE NE ISKAT DA RAJDAT ZASHTOTO NQMA PARI A NA TQH VSI4KO IM SE DAVA DO KOGA ??????
5
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Aз съм съгласен да НЕ се сприа пушенето. Тамън селяните, които пушат ще изгинат по-бързо.
4
1
 
4
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
Още не се почнало ?!!??! Яжте се един друг бре... кво чакате...
3
12
 
17
 
! Отговори
1 преди 12 години
Колчем прочетох заглавието и си палнах една, а по принцип пуша една кутия в продължение на седмици. Със забрана няма да стане.
2
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От 1 месец не пуша. Никога не съм боледувал по-тежко от обикновена настинка докато пушех.Разликата от тогава и сега е, че не давам всеки ден по минимум 5лв на ден за цигари. Сега ги давам за гориво :))
1
0
 
12
 
! Отговори
Трабахо преди 12 години
Започваме ли? :)))