Атанасова твърда: Няма да се пуши!

18 хиляди ще останат без работа, опасяват се ресторантьори
Обновена: 19 апр 2012 14:38 | 19 апр 2012 13:48,
313
Атанасова твърда: Няма да се пуши!
Десислава Атанасова ще забрани пушенето. Снимка: Impact Press Group
Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова подкрепя категорично пълната забрана за пушене на закрити обществени места. Според ресторантьори обаче 18 хиляди ще останат без работа след въвеждане на забраната. 
 
Становищата бяха изразени по време на дебат "Забрана на тютюнопушенето - кой колко струва и кой 
плаща?". 
 
„Политиката на държавата няма да се промени по тази тема между първо и второ четена на Закона за здравето и аз ще отстоявам забраната да влезе в сила“, категорична е Атанасова, която е пушач. А при встъпването й в длъжност Борисов я призова да откаже цигарите. 
 
Атанасова добави, че правителството и партия ГЕРБ също са застанали зад идеята за пълната забрана за тютюнопушене. 
 
„Бизнесът вече раздели залите в заведенията си за пушачи и непушачи и не се отчита каква стойност беше тази инвестиция“, възнегодува Атанас Димитров, председател на Българската асоциация на ресторантьорите. 
 
Той зададе въпроса защо се въвежда пълна забрана на тютюнопушенето, а се подкрепя производството на 
тютюн. 
 
Социологът Андрей Райчев също се обяви против подобна забрана за тютюнопушенето и посочи, че забраната е репресивна, а не консенсусна. Според него пълната забрана няма да доведе до ограничаване на тютюнопушенето.
 
Кметът на Кюстендил Петър Паунов, който въведе тази забрана в местните заведения преди година и половина, твърди, че в града няма фалирали заведения, а напротив - отбелязва се ръст от 40 на сто сред посетителите. 
 
Според европейските регламенти тоталната забрана за тютюнопушене трябва да бъде въведена до края на годината. Здравното министерство планира това да стане от 1 юни - Деня на детето.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
9
 
22
 
! Отговори
Кво Вадиш преди 12 години
Аз пък съм за за за. Писна ми да мириша на цигари всеки път като изляза някъде. На който му се пуши - навънка. И как може в цяла Европа а тука не може. Нали все драпаме да сме европейци. Европейци ама само като ни изнася. Евала че поне едно интелигентно нещо направиха. И никой няма да остане без работа. Навсякъде са мислели същото ама сега на никой не му прави впечатление че излиза да пушляви на вънка.
195
3
 
3
 
! Отговори
Трабахо преди 12 години
до 220 Не ми каза дали ще престанеш да паркираш където ти скимне и дали ще започнеш да спазваш останалите правила и закони в държавата
194
8
 
6
 
! Отговори
много потентен преди 12 години
Тая е много хубава. Балканският ми *** подскача, само като и види зурлата и си мечтае да и го сложи в зурлата. То май всички в ГЕРБ са красавици!
193
6
 
8
 
! Отговори
Калин преди 12 години
НЕКА ДА ВИ КАЖА .. КАКВО ЩЕ ПОСЛЕДВА .. УЛИЦИТЕ, ПЛОЩАДИТЕ .. ПАРКОВЕТЕ ..АЛЕИТЕ .. ЩЕ СЕ ОПУШАТ.. ФАСОВЕ НАВСЯКЪДЕ, КОШЧЕТА НЯМА .. А КЪДЕТО ГИ ИМА ЩЕ СЕ ЗАПАЛВАТ ОТ НЕИЗГАСЕНИ УГАРКИ.. В ЗАВЕДЕНИЯТА ..ПОНЕ ТЕЗИ С НЯКАКВО НИВО ..УГАРКИТЕ СЕ ИЗХВЪРЛЯТ :) НО .. НА ПРИВЪРЖЕНИЦИТЕ НА ЗДРАВОСЛОВНИЯ НАЧИН НА ЖИВОТ..ИЗТРЕЩЕЛИ.. ***, ПИШМАН ЕВРОПЕЙЦИ.. ТОЛКОВА ИМ Е АКЪЛА :)
192
9
 
5
 
! Отговори
Един Българин преди 12 години
Трабахо, умен си като ... пушач - чалгаджия :) Вие сте най-големите ***. Никога нищо не изхвърлям не само през прозореца на колата (както ти фаса си), нито от прозореца на жилището нито от джоба си! Винаги търся (и намирам) кош и няма значение колко далече е. Участвах миналата година в почистването на България, ходя само по заведения за НЕПУШАЧИ, а ти какво си направил за да живееш по-добре? Аз зная - НИЩО! Димил си в някоя долна закусвалня на баничка и кафе, че от цигари нямаш пари за друго.
191
0
 
4
 
! Отговори
Евреин преди 12 години
Колко?
190
3
 
9
 
! Отговори
Калин преди 12 години
В ЦИВИЛИЗОВАНИТЕ СТРАНИ... ИМА ЗАВЕДЕНИЯ ЗА ПУШАЧИ И НЕ ..ТАКИВА .. ТУКА ОБАЧЕ ХУМАНИСТИТЕ .. ЯВНО НЕ ЗАЧИТАТ ЛИЧНИТЕ ПРАВА... КАК СЕ НАРИЧАШЕ ТОВА .. В КОНТЕКСТА, НЕПУШАЧИТЕ СА СОЦИОПАТИ :)
189
2
 
3
 
! Отговори
Трабахо преди 12 години
до 210 КириловАбе льольо, що не вземеш да се скриеш обратно под полата на майка си, вместо да се правиш на интересен и да се излагаш!!! И започни да караш колело и да се къпеш редовно, че като се мъкнеш навсякъде с колата си ме тровиш мен, освен това миришеш силно на пот.
188
1
 
8
 
! Отговори
Пушач преди 12 години
Този акт е "2 диоптъра късогледство". Разболява ни не тютюневият дим а самата Здравна система в България.Тя ни държи хронично болни.Колкото по-дълго, толкова по-добре за нея.Това е основният проблем. Всичко останало са козметични ал-бали.
187
1
 
9
 
! Отговори
Chikatilo преди 12 години
Оставете я ЕЛИ ше диша чадела и тва си е на всеки е ясно...всеки непушач го чака същата съдба....колкото и да се радвате на закона само катран ви чака :)
186
2
 
15
 
! Отговори
поп с кадилак преди 12 години
Не не е истина....бати и ***,колко трябва да си оскотял за да сравняваш пушачите с педофили и клептомани.....Спешно трябва да се напуска тая страна!!!!
185
28
 
13
 
! Отговори
до Ели преди 12 години
Не знам как е в "нормалните страни", но за мен в една нормална държава не би трябвало да се ограничава свободата на избор на даден човек. Да - нека има заведения (или отделни помещения) отделно за пушачи и непушачи, но е някак си е неестествено да се ограничава правото на даден човек да се трови както си иска :) Ааа и да, непушач съм :)
184
4
 
7
 
! Отговори
Калин преди 12 години
НИКОЙ НЕ ТЕ НАСИЛВА ДА ВЛИЗАШ В ЗАВЕДЕНИЕ В КОЕТО СЕ ПУШИ..:) КАК ЩЕ МЕ СПРЕШ ДА ПАЛНА НА ПЕЙКАТА В ПАРКА ..ИЛИ ЩЕ МЕ СПРЕШ НА УЛИЦАТА .. ДА МИ НАПРАВИШ ЗАБЕЛЕЖКА..ЩЕ МИ ПОСЕГНЕШ ЕВЕНТУАЛНО.. ЧЕ ПУША ЛИ.. МНОГО МИ Е ИНТЕРЕСНО КАКВО ЩЕ ПОСЛЕДВА :)
183
13
 
5
 
! Отговори
Кирилов преди 12 години
Браво!Нека да се забрани и то без да се зачита мнението на разни *** пушачи. Тях да питаш е все едно да попиташ изнасилвач какво му е мнението да се въведе кастрация и чепоотрезация на изнасилвачите.
182
0
 
1
 
! Отговори
Бг преди 12 години
Ние в Бг още караме 6-та употреба коли и тръбанчета ,......не се подаваме на ----дресировка !
181
8
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пушачите, колко пъти трябва да ви се обяснява, че като пушите, каквито отрови влизат във вас, влизат и в непушачите около вас? Вие като искате се тровете, но тровенето на друг човек не е морално и би трябвало да е незаконно даже.
180
16
 
13
 
! Отговори
поп с кадилак преди 12 години
Лежах 15 дни в болница в Инсбрук...В болницата имаше заведения с отдел пушачи и отдел непушачи...За какво говорим въобще,страна без толератност пълен шит.....
179
2
 
5
 
! Отговори
само в Бг преди 12 години
Ние сме най-големите тарикати в света ,.....затова си оставаме ----*** НА ЕВРОПА---
178
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това дето 18000 щели да останат без работа при забрана за тютюнопушене на обществени места ми звучи също толкова тъпо като довод както и цитираната пак някаква такава бройка от хора, които щели да останат без работа като се забранели найлоновите торбички.Сакън! Не оставяйте хората без работа. Дишайте отрова и замърсявайте природата с PVC за няколко века напред.
177
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
в коя европейска столица има ями по улиците?