Новият директор на АЕЦ "Козлодуй" е Валентин Николов

Бившият депутат бе заместник-министър месец и половина
Обновена: 8 май 2012 11:09 | 7 май 2012 18:58,
193
Новият директор на АЕЦ "Козлодуй" е Валентин Николов
Валентин Николов. Снимка: Bulphoto

Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Валентин Николов ще бъде новият изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй“. Това съобщиха от пресцентъра на министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

На днешното си заседание съветът на директорите на Българския енергиен холдинг освободи изпълнителния директор на "АЕЦ Козлодуй“ ЕАД Александър Николов.

"Рокадата се налага с цел да се подобри координацията и темпото на работата по удължаването живота на пети и шести блок на АЕЦ "Козлодуй“ и изграждането на нова ядрена мощност на площадката на централата“, заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев при представянето на Валентин Николов пред екипа на централата.

Икономическият министър е припомнил, че основен приоритет в сферата на ядрената политика е удължаването на живота на пети и шести блок на централата с още 15 години.

"Освен отговорност на правителството това е и моя лична отговорност, затова предложих поста да бъде зает от Валентин Николов, на когото имам безрезервно доверие и с когото проведохме успешни преговори с руската страна по значимите за България енергийни въпроси. Валентин Николов е добър мениджър, умее да отстоява позициите си и да преследва цели‘‘, поясни още Добрев.

Валентин Николов беше избран за заместник на Добрев в края на март. Преди това оглавяваше икономическата комисия в парламента.

Още икономически новини от България четете в investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
0
 
! Отговори
ime преди 11 години
а прогнозите за ф. мачове квалификация ли са за ИД на АЕЦ ???
114
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МАХНАХА ГО ЗАЩОТО Е ОТ БЕЛЕНЕ!ТОВА Е ОСНОВНАТА ПРИЧИНА!БОРИСОВ МРАЗИ ЦЯЛА СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ.
113
8
 
1
 
! Отговори
Стефи преди 11 години
За сведение на "разбирачите" Николов е добър мениджър и ще се справи и в тази насока. А Вас никой нищо не Ви предлага и плачете. Защо ли?
112
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТАТО, ТАТО, слез да си прибереш НОМЕНКЛАТУРЧИЦИТЕ, Ти ги остави прохождащи комсомолци, те сега стани да ги видиш ... мале, мале...
111
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя, кога завърши ядрена енергетика ...хахаха...номенклатурчик да управлявя професионалисти...ама точно както си беше при ТАТО, само дето здравеопазването беше безплатно и като те приемат в болница те обръщаха на опаки от изследвания, докато не открият проблема, а сега ако те приемат за болки в левия крак, а пътеката не позволява преглед на десния...маммма миа...
110
1
 
3
 
! Отговори
до 185 преди 11 години
А мислиш ли че някой ще поеме риска да удължава експлоатационния срок при положение,че в проектния срок е регламентиран?Какво се случва със сладоледа след шест месеца престой във фризера?Ще му маркират нов срок на годност!В България всичко е възможно - ние сме гениални.
109
1
 
1
 
! Отговори
Димитър преди 11 години
178-ми, ако сладоледът го съхраняваш правилно стандартният му срок на годност е 6 месеца (ако не ме лъже паметта). Ще го разтопиш като го изкараш на слънце... А удължаването на експлоатационния срок на едно съоръжение (без значение дали е АЕЦ, ТЕЦ или каквото и да е инженерно творение) е въпрос на доказване на ОСТАТЪЧЕН РЕСУРС...
108
1
 
7
 
! Отговори
дзвер преди 11 години
Тоя е снабдявал на детските градини с храна...Задачката е: и АЕЦ-а ли ще снабдява с храна или ще управлява...Калинките на ГЕРБ се превърнаха в галапагоски костенурки.
107
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е същият, който преди месец предложи да се забрани със закон отказа от парното, да не би топлофикациите да фалират! Щото не стига че им плащаме всеки месец производството на ел.енергията! Браво....!!!!!!! Това се казва избор!!!!! Досега директорите на АЕЦ поне бяха с инженерно образование!!!!!!!!!! Толкова ли не останаха кадърни инженери и технократи в БГ, та ни се предлагат разни ***, които една вратовръзка не са сложили през живота си, че ходят разгърдени като селски бекове??????????
106
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този е отявлен лобист за добив на шистов газ в БЪЛГАРИЯ
105
1
 
9
 
! Отговори
rumen221 преди 11 години
Идиотщината ходи и по Хората, не само по коюти матряла- Ако доклада на HSBC е верен и 2 реактора струват 10.3 милиарда, от които 2 милиарда вече са вложени, ако преместим единя в Козлодуй ще похарчим още 6 милиарда или ЩЕ ИМАМЕ 1 РЕАКТОР ЗА 8 МИЛИАРДА ВМЕСТО ДВА ЗА 10 И ЩЕ Е ГОТОВ СЛЕД ПОНЕ 10 ГОДИНИ, ТОЙ ПАК ЩЕ Е РУСКИ, НО МНОГО ПО-СКЪП И ТОГАВА... ЗАЩО ГО МЕСТИМ???- ПУБЛИКУВАНИЯ ДОКЛАД Е МЕНТЕ!!! - Докладът на консултанта HSBC е ПОЛОЖИТЕЛЕН В ТРИ ВАРИАНТА И Е ГУБЕЩ САМО, АКО, НАМЕРИМ ГАЗ ПО 75 ДОЛАРА, А ТОВА Е ФАНТАСТИКА С СТИЛ ЖУЛ ВЕРН!!! - Спроред консултанта HSBC усреднената цена на тока от АЕЦ Белене за 60 години при която печалбата е нула е само 2.4 ст/кВч. Цената на тока през най-тежката година която покрива всички разходи и вноски по заема е 4.4 ст/кВч. Днес Козлодуй продава по 5,5 ст!!!1. Не става въпрос за това дали реакторите да са американски или руски Руските реактори са с много висока степен на надежност, в момента Франция строи руски реактор, а Американски просто НЕ СЪЩЕСТВУВАТ (тепърва ще ги разработват...)...!!! - ОБЩО ПО СВЕТА СЕ СТРОЯТ 43 РЕАКТОРА, КАТО САМО НАШИТЕ БИЛИ ГУБЕЩИ!?!?- До 1992 г. в България се е добивал триураниев осмооксид, който е обогатяван в тогавашния СССР и се е връщал в България като гориво за Козлодуй и затова цената на тока е била 0,2 стотинки!!!.- В България има достатъчно количество, за да се осигури българската ядрена енергетика 10 000 години напред!!! Горивото стои и чака УМЕН ДЪРЖАВНИК (поне колкото бай-Тошо селянчето), ЗАЩОТО С ТОВА ГОРИВО МОЖЕМ ДА СТАНЕМ... ЯДРЕНИТЕ ГОСПОДАРИ НА ЕВРОПА!!!2. До сега са произведени два и половина реактора за АЕЦ-Белене (чехския, готовия и втория полусглобен), повечето от съпътстващите съоръжения и основите на единя реактор, чието разбиване струваше колкото направата основите на втория и това само за 1,39 милиарда!!!- С разликата до 4 милиарда, само български ***-гербаджия или седесар-кюмурджия не ще може да дострои АЕЦ-Белене!3. Първите четири паро-генератори в Козлодуй, още при проектирането им са били предвидени като двойно горивни за атомни и за газови и трябваше само да се направят газовите горелки и да се свържат с 35км. газопровод!!!!4. Връх на глупостта е да съсипеш най-евтината ядрена централа, за да строиш... газова, правеща три пъти по-скъп ток, а на мястото на построената преди 30 години газова мощност в Козлодуй да правиш 7-ми ядрен блок!!!- СМЕШНО И ЖАЛКОНО КАКТО ВЕЧЕ КАЗАХ ГЛУПОСТТА ХОДИ И ПО ХОРАТА И САМО БЕЗМОЗЪЧНА АМЕБА МОЖЕ ДА НИ УБЕЖДАВА, ЧЕ ФОТО-ТОК С ЦЕНА 79,0 СТОТИНКИ, Е ПО-ЕВТИН ОТ ЯДРЕН ТОК със себестойност 1,169 СТОТИНКИ(за справки страницата на НЕК)- А НАЙ-СТРАННОТО Е, ЧЕ ИМА И НЯКОЛКО ХИЛАДИ БЕЗМОЗЪЧНИЦИ, КОИТО ГО ВЯРВАТ!!
104
1
 
12
 
! Отговори
Експерт преди 11 години
Боко, да вземе да махне всички знайни и незнайни герой дошли от прованса, фъкащи и мякащи не сънували и в най смелите си мечти, че ще бъдат фактори, защото на следващите избори нищо добро не го чака....Очертава се пълен провал....
103
1
 
3
 
! Отговори
ДО 180 преди 11 години
Може ли да се даде пример и с ТИКВИТЕ ?????
102
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Александър Николов е дългогодишен работник в АЕЦ Козлодуй.Със сигурност е споделил, че е невъзможно да се правят ЕКСПЕРИМЕНТИ с т.н. удължаване на експлоатационния срок на ядрените реактори.ЕТО ВИ ЕДИН *** ПРИМЕР - МОЖЕ ЛИ ДА УДЪЛЖИ СРОКА НА "ЖИВОТ" НА ЕДИН СЛАДОЛЕД С 1/ЕДНА/ ГОДИНА, КОЙТО СЕ РАЗТОПЯВА ЗА 5/ПЕТ/ МИНУТИ???????
101
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този ми се чини че бая ще покрадва.
100
1
 
15
 
! Отговори
Оле Боже преди 11 години
Какво точно разбира от ядрена енергетика човек, чийто бизнес е правенето на банички?
99
1
 
19
 
! Отговори
Разбирача преди 11 години
Какво го плюете човека бе! Той притежава най-важното качество да бъде шеф на АЕЦ Козлодуй - удобен е.
98
0
 
15
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Може да не разбира нищо от ядрена енергетика,но е от "тежката" артилерия на ГЕРБ.Ще се научи.Ега ти порнографията.Тези наистина се оляха.
97
1
 
15
 
! Отговори
djon преди 11 години
Ето тоя вече бръкна дълбоко в касата с меда в края на мандата
96
1
 
14
 
! Отговори
! преди 11 години
сега съгласно повика за децентрализация, той и подчинените му да се местят в козлодуй.