Освободеният шеф на "Козлодуй" одобри отстраняването си

Оставям централата на печалба, заяви Александър Николов
62
Освободеният шеф на "Козлодуй" одобри отстраняването си
Александър Николов. Снимка: АЕЦ Козлодуй

Не съм усетил в последно време някакво недоверие от страна на министър Добрев към моята работа, но аз подкрепям решението за тази промяна в ръководството, обяви вече бившият изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй" Александър Николов пред БНР.

В понеделник вечер съветът на директорите на Българския енергиен холдинг освободи Николов от поста и назначи на негово място зам.-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Валентин Николов.

Мотивът за смяната е "да се подобри координацията и темпото на работата по удължаването живота на пети и шести блок на АЕЦ "Козлодуй" и изграждането на нова ядрена мощност на площадката на централата".

"Бъдещето на АЕЦ "Козлодуй" е по-важно от всички нас и искрено се надявам, че АЕЦ ще бъде управлявана добре, както и според мен до момента така се управлява", обяви Николов и подчерта, че оставя централата на сравнително добра печалба за 2011 и за първите 3 месеца на 2012 година.

Той заяви още, че според него се работи в добри темпове за бъдещото изграждане на 7-и блок на централа.

"Разбира се, винаги може да се смята, че нещо може да е по-добро", подчерта той.

Още по темата

Николов коментира и бъдещето си след напускане на поста, като посочи, че се надява да продължи да работи за АЕЦ "Козлодуй", тъй като е "дялан камък".

"Снощи ме информираха официално и протоколно, но поговорихме за моето бъдеще в АЕЦ "Козлодуй", обсъдихме въпроса за моето продължаване на кадрова работа в централата и аз приех.

Друг е въпросът, че в момента в щатното разписание на АЕЦ "Козлодуй" няма свободна длъжност, към която бих проявил, примерно, някакъв интерес. Но щатното разписание се променя. Всичко е възможно", подчерта бившият шеф на атомната ни централа и завърши:

"Не се сърдя на никой, постът не съм го смятал за висок, а за отговорен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
1
 
! Отговори
Козлодуй преди 11 години
От АЕЦ-а ни останаха само последните две букви...
56
0
 
1
 
! Отговори
до 57 преди 11 години
Александър Матросов.
55
0
 
3
 
! Отговори
До 55 преди 11 години
Защо бе тъпоглавец,като е професионалист според птичия ти мозък,при тези резултати,които е постигнал,ще го заменят с някакъв баничар,завършил ДВГ,а той ще е доволен?
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щом на този пост са издигнали номенклатурчика- баничар Балентин Н, значи работата не отива на добре.
53
0
 
4
 
! Отговори
?? преди 11 години
Герберите се държат като русначето /Павлик Морозов ли се казваше или няма значение как/пред амразурата на картечницата.Само така се остава герберист , дори да те изхвърлят като мръсно коте.
52
0
 
4
 
! Отговори
старото преди 11 години
Бах`ти дупедавеца! Хем оставил АЕЦ-а на печалба, хем доволен, че го отстраняват?! К`во ли са му обещали?
51
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хем го отстраняват,хем е доволен!Що за психика и манталитет!?! --------------------- Психика и манталитет на професионалист, а не на сплескан ***, който се държи за бюрото с нокти и зъби...
50
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво искате, човека е сменен, не е уволнен поради несправяне! Вие сте интересни ***, всеки шеф, за да работи добре, си сформира екип.
49
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така ще каже .нали иска пак да е на щатче -сладко .сладко.
48
0
 
10
 
! Отговори
бг преди 11 години
Абе г-н Александър Николов - я излез по някоя централна телевизия и си кажи направо мнението, заради което явно те уволниха. Стига близа ББ и ЦЦ.БЪДИ МАЛКО МЪЖ !
47
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Освободеният шеф на "Козлодуй" одобри отстраняването си"...*** !
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
NA6TA DURJVA SIE PUEN ***. OTKAK DOIDE BAT BOIKO NAPRAVO SME SI PODVIJEN CIRK. UVOLNQVA, NZANA4AVA, GONI , PREMESTCVA..S DVE DUMI, "OPRAVQ DURJAVATA"A GORKATA DURJAVA VSE PO-ZLE. I TAKVIZ KAT TOZ PUTIO SEGA KAZVA, 4E SE RADVAL, 4E GO IZRITALI?!? I STE MISLILI, 4E TOZ PLAZMODII E VUR6EL RABOTATA SI S DOSTONSTVO/ PULNA GLUPOST! TREPERI MU ZADNIKA SEGA CELUVA KAKVO I DA E NA B.B. SAMO I SAMO DA NE GO ZAK4AST POVE4E. TAKOVA SME6NO I JALKO UPRAVLENIE SME NQMALI DOSEGA.BAI TO6O IMA6E POVE4E MOZUK .
45
1
 
13
 
! Отговори
БАНИЧАР В АЕЦ преди 11 години
БАНИЧАРЯ ПОЛИТКОМИСАРЯ НА БОЙКО В АЕЦ. ЗАРАЖДА СЕ НОВА ЕНЕРГИЙНА МАФИЯ ЗА РАЗГРАБВАНЕ ПОКРАЙ БЪДЕЩИЯ 7 БЛОК НА АЕЦ НАЧЕЛО С БАШ МАФИОТА БОЙКО!!!!!! ПОСЛЕ НЕ СМЕ БИЛИ БАНАНОВА РЕПУБЛИКА ТОВА ЩЕ ПОРОДИ И БЪЛГАРСКИЯ ФИДЕЛ КАСТРО. ДАЛИ? ПРИ ТОЯ *** И ЗАСПАЛ НАРОД БЕЗ ПАМЕТЕН.
44
1
 
11
 
! Отговори
Резюмирам: преди 11 години
Хем го биха, Хем го уволниха... ... и ГРОБар на неговото място назначиха! Това е интересен микс от прийома на бухалките, метлата и Калинката. Браво!
43
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Липсва Ви малко достойнство.
42
0
 
9
 
! Отговори
до 36 преди 11 години
Може ли само един отговор - Бат Бойко какъв капиталист е червен,зелен ,син или оранжев
41
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този изби рибата."Въженцата ние ли да си ги носим или ще ги раздават от профсъюзите." Щом партията /ГЕРБ / е казала значи така трябва да бъде.
40
0
 
10
 
! Отговори
"НЕГРАМОТНИК&qu преди 11 години
Овча глава слънчасала,кажи ми в България преди деветосептемвриския "преврат",колко завода е имало в държавата,че аз съм "неграмотен"и не мога да преброя!Това пък институти какво е?Яде ли се ,пие ли се?
39
18
 
5
 
! Отговори
До 36 преди 11 години
До дзвер-четоДругарю дзвер, колкото и да се мъчите да плюете по ГЕРБ, Цецо и Борисов и да принизявате свършеното от тях, факт е, че тази световна криза при която почти фалираха държави с икономики в пъти по-силни от нашата, ние минахме доста леко, почти неусетно и това е благодарение на това, че силната държавническа ръка на Борисов успя да стопира донякъде кражбите и това веднага се отрази благоприятно и се почуввства от хората. Държавата отново стана силна и въпреки съпротивата на корумпирания ни Гоцевски съд все пак няколко дела бяха успешни срещу организираната престъпност, която изсмуква жизнените сили на страната ни! А не мога да си представя, ако ГЕРБ успеят на 100 % /реално това няма как да стане/ но ако приемем , че се случи - да спрат престъпленията и кражбите какво ще стане, ами ние за 2-3 години ще надминем Швейцария бе другари комунисти. И това само ако се спрат кражбите и далаверите. Само това да успеят да направят ГЕРБ и Борисов ще бъде достатъчно, дори нищо друго да не правят. Но другари комунисти да не забравяме, че тази престъпност във всички сфери на икономиката ни и социалния живот е създадена точно от сегашните червени капиталисти, които преди 20 г. започнаха прехода от социализъм към див престъпен червен капитализъм. И сега същите плащат на бедни студенти или безработни да плюят по форумите и тъй като предатели и родоотстъпници за жълти стотинки в България винаги е имало и ще има, постоянно сме свидетели на ежедневно плюене по форумите от тези драскачи, без чест и достойнство, които са готови на всичко за дребните стотинки, които им подхвърлят собствениците на този комунистически сайт. Вместо да кажат: Браво бе Борисов за смелостта, че се опълчи срещу тая мафия, от която народа ни вече 20г. как е грабен и няма никаква справедливост, а само беззаконие заради което стотици хиляди млади хора как са напуснали страната ни през тези години.
38
0
 
13
 
! Отговори
мдааа преди 11 години
Осъденият ня смърт,одобри справедливата присъда...