СДС без Мартин и без Костов

"Синята коалиция" няма да я има на изборите
Обновена: 15 май 2012 17:07 | 15 май 2012 14:25,
223
СДС без Мартин и без Костов
Снимка: БТА

Лидерът на СДС Мартин Димитров е подал оставка, след като Националният съвет на сините отхвърли предложението за продължаване на проекта "Синята коалиция" за следващите парламентарни избори, съобщиха за Dnes.bg участници в конференцията.

На форума продължава обсъждането как партията ще се яви на следващите избори.

Срещу продължаване на "Синята коалиция" са гласували 49 от делегатите, а 38 души са били "за", а петима се въздържаха.

Още по темата

„Това е мое лично решение. Три години обединявам десницата и сега, когато някой говори за самостоятелно явяване, не мога да бъда лицето на това самостоятелно явяване. Съжалявам, че колегата Костов не направи крачка настрани – това щеше да бъде много важно и щеше да отнеме всички аргументи за дясно обединение“, обясни мотивите си за подаването на оставка Мартин Димитров.

Според него Националният съвет на СДС е гласувал против Иван Костов, а не против „Синята коалиция“. Според Димитров СДС трябва да се яви самостоятелно на следващите парламентарни избори.

„Коалиция с НДСВ би била смехотворна. Няма никакъв смисъл от коалиция с Меглена Кунева, тъй като не може една жена, която е била министър при Станишев, да се коалира със СДС”, добави той.

Един от най-големите противници на „Синята коалиция“ Борис Марков, който беше шеф на предизборния щаб на сините на миналите избори, коментира днешното решение като освобождаване на СДС. 

„Едно е ясно – СДС тръгва сама. Имаме цяла година до изборите, ще вървят интензивни преговори, но няма да бъдат допускани компрометирани фигури от миналото“, отсече той. 

В сините редици от седмици има брожение и противници на идеята за съюзяване с тъмносините.

Най-върлите противници на продължаване на споразумението с Иван Костов бяха от СДС-София, които по-рано днес излязоха със специална декларация.

Демократи за силна България вече обявиха, че са готови да се явят самостоятелно на парламентарните избори, ако от СДС откажат коалиция.

Националното ръководство на тъмносините в момента заседава заради решенията на партийния форум на СДС. Очаква се след края на заседанието да има и официална позиция на ДСБ. 

Последните социологически проучвания пък дават по-добър резултат на СДС, ако се яви самостоятелно на парламентарния вот, отколкото в коалиция с Иван Костов. 

По устав предстои пряк избор на нов председател на партията.

Мартин Димитров бе избран за лидер на Съюза на демократичните сили на 21 декември 2008 г. Той бе преизбран на този пост на 29 ноември 2009 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според данни от проучване на МБМД, проведено в края на миналия месец, ако сега имаше парламентарни избори, за СДС биха гласували 3,7%, а за ДСБ - 1,7%." XA-XA-XAAAAAAAAA!
107
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
107, защо се отвръщаваш от Костов? Че изведе без чужда помощ Б-я от криза, много по голяма от сегхашната Гръцка. И дори не се похвали, нито обвини предишните, нито каза лоша дума за опонентите си. Една част от СДС застана с/у лидера на най-успешното дясно правителство и сега си отиват в историята, като естествен процес от самоизяждането.
106
16
 
3
 
! Отговори
бивш герберист преди 12 години
ЕЕЕ СДС спечелиха моя глас.Ще гласувам отново за тях .Но за костофф никога.Кажи си иване за Сапио си кажи ,за БГА-Балкан си кажи,за министър 10% си кажи,за фондация Бъдище за България си кажи ,за Нефтохим си кажи,ЕЕЕ да изброявам ли още????
105
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нещастни отцепници.Ближете подметките/да не кажа по-груба дума/на тези,от които имате полза.Сега ще се присламчите към Кунева,нищо ,че е комунистка и в червата.Другите ви авери вече го направиха.Костов трябва да е много доволен,че се е отървал от вас.
104
7
 
19
 
! Отговори
Арабела преди 12 години
По времето на Костов всеки човек с 1 грам акъл и малко находчивост имаше бизнес и живееше добре. Сега ако ще да си завършил Харвард с тези монополи и западни гиганти може да се надяваш, че ще те вземат за касиерка, охрана или шофьор. Честита ви глобализация....
103
13
 
4
 
! Отговори
избирател преди 12 години
И ДСБ и СДС са политически трупове. Същото важи и за РЗС и АТАКА. Хората се умориха да слушат празни приказки, и така и така, ще ги управляват ***, поне да са ГЕРБ. В момента никой реално не дава посока и идея как и по какъв начин да се развива България и да се решават проблемите на българите. Затова и хората са обезверени и не им пука за нищо и никой.
102
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На днешния ден възложената мисия от ДС на Петър Стоянов приключи. Това му е последното дело като "политик"т.е. съботьор в дясното пространство. Той за щастие на Костов и ДСБ неможе да навреди.
101
4
 
13
 
! Отговори
Един от вас преди 12 години
Българина е един много АМА много *** човек. Затова и вече 650 години тънем в мизерия.
100
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Г-н Костов,моля излезте и се защитете.Обяснете на хората какво направихте преди години и защо го направихте.Вашето достойно държание не е във ваша полза.Вярвам,че хората ще ви разберат.Или поне тези,които разбират от икономика и политика.
99
1
 
6
 
! Отговори
Толераст преди 12 години
Малтинчооо...
98
4
 
14
 
! Отговори
:) преди 12 години
Бойко си разчиства пътя като типичен гангстер - премахва опонентите един по един. Оставя само Партията Майка - БСП. Така ГЕРБ и БСП (тоест комунистите) ще си се менкат до края на света. Това е замисълът, дами и господа.
97
13
 
9
 
! Отговори
bezplaten.bg преди 12 години
Тази синя идея...в която вярвах лично...съсипахте всичко! Няма НИКОГА да гласувам вече за ВАС, а бях твърд привърженик! Не ви ли е срам! Хората се обединяват, а Вие се разединявате...Сега си стойте на 0.5 %, да ви е за урок!
96
20
 
7
 
! Отговори
OFFFFFFFFFFF преди 12 години
Kостоф остана сам и за него ще гласуват само бабите от село драгалевци :)
95
1
 
5
 
! Отговори
сашо преди 12 години
до 111, този Коко е продукт на най безпомощната прослойка на обществото,за тях ВИНАГИ И ЗА ВСИКО трябва да се грижи държавата, винаги мрънкат,винаги недоволни,и което е най странното винаги имат големи претенции към другите,но това е защото няма гънки по мозъка,този ако беше щъркел щеше да умре от глад нямаше и една жаба да хване.
94
7
 
8
 
! Отговори
Демократ преди 12 години
"Времето е наше"свърши ви времето стари муцуни от обединение на сините,дайте път на младите Демократи да изградът наново СДС,инак няма да мините и 1%....
93
13
 
6
 
! Отговори
до 107 преди 12 години
Тези които искат да се оттегли Костов са и най-обикновен електорат.Тозци който печели избори и този който бе отвратен от лицемерието, шуробаджинавщината , корупцията и безочието на Костов.Ние от СДС, обикновените хора , не гласувахме за Костов , а за синята идея, която той опорочи. Защо не си зададете въпросът г-н 107 стотиците хиляди които грласуваха за СДС а след това спряха да гласуват за СДС, защо спряха.... Ние не сме комунисти, но сме честни хора, които се отвръщават от Костов и сие.
92
6
 
26
 
! Отговори
Радвате ли се ? преди 12 години
Прекрасен ден за *** от БСП и ГЕРБ. ГЕРБ получават СДС на тепсия (от Петър Стоянов), а БСП най-накрая виждат СДС в калта. ДСБ остава единствената дясна партия в България - тони, коректни и последователни.
91
15
 
9
 
! Отговори
MArtO преди 12 години
Време му е на Костов да ходи да пасе патките вместо да смуче от кръвта на СДС. Нека се яви сам на избори и да бере плодът на действията си.
90
6
 
17
 
! Отговори
Калпазанина преди 12 години
По времето на Костов ми беше най-арно... имаше много бачкане за малките търговци и аз и брат ми си "взимахме" марки от касата на нашия магазин и живеехме като 10 годишни богове. Как да не го обичам този човек. По негово време нямаше Метро, Лидъл, Кауфланд, Карфур, Икеа....... а имаше хиляди търговци изхранващи семейства и образоващи децата си. Сега тези търговци "умряха" и всичко тъне в мизерия.
89
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Явно някои много ги е страх от Иван Костов.Сипят хули ангро без доказателства и си представят несметни богатства.Но ако това беше вярно,досега щеше да излезе на бял свят клеветници жалки.