Доган се оказа сред 10-те най-добри хидроинженери в България

Николай Вълканов: Държавата трябва да се съобразява с големите компании
Обновена: 3 юни 2012 17:14 | 3 юни 2012 13:34, Елка Василева
366
Доган се оказа сред 10-те най-добри хидроинженери в България
Ахмед Доган. Снимка: БТА

В България има 10-15 големи компании, които осигуряват работа на много хора. Време е да свикнем с идеята, че всички трябва да се съобразяват с тях. Това заяви пред bTV бизнесменът Николай Вълканов, който наскоро изкупи дълговете на Валентин Захариев и така придоби концесията над ГОРУБСО – Мадан.

Според бизнесмена, въпреки че държавата се хвали с бюджетна дисциплина, трябва да има и ръст, който идва именно от такива компании.

Николай Вълканов се похвали, че през последните три години не е имал проблеми с държавата, което се дължи на точността му.

"Винаги съм си плащал данъците, заплатите на хората, осигуровките. Да не изпаднеш в ситуация, в която правителството може да те упрекне за нещо", заяви Вълканов.

"Никой от това правителство до момента не ми е искал услуги", заяви още той.

Още по темата

Що се отнася до преговорите за ГОРУБСО – Мадан, Вълканов подчерта, че участието на премиера и енергийния министър в тях е било само да координират процеса, за да се случат нещата по-бързо.

"Държавата също има интерес това предприятие да работи, защото тя е собственик на благата, ние получаваме само концесии, а държавата получава пари от тези концесии", поясни бизнесменът.

Като най-голям капитал на дружеството с годишен оборот от 100 милиона лева Вълканов определи човешкия капитал.

"Всички специалисти по подземен добив на руди са при нас. Ако нямаш инженери, миньори и всякакви специалисти, не можеш да работиш", коментира Вълканов – бизнесменът, дал 2 милиона лева хонорар на лидера на ДПС Ахмед Доган за проекта „Цанков камък“. Връзката между двамата е от годините на Мултигруп, когато Вълканов е вицепрезидент на компанията.

Николай Вълканов заяви, че Ахмед Доган се е доказал като много добър хидроинженер, сред 10-те най-добри в България.

"Първите проучвания за язовир "Тунджа" са на Ахмед Доган. През 2005 година ни събра, направихме заедно проектно проучване", поясни Николай Вълканов. "Такъв язовир е нужен и на България, и на Турция“.

По думите му Турция у готова да плаща тази вода и България да печели всяка година 14 милиона евро от продажбата на вода и 2 милиона от електроенергия.

"Мислил съм за това дали ще стане скандал с този хонорар, но трябваше под масата да му ги платя ли?", риторично запита Вълканов. Като доказателство, че с Ахмед Доган са само приятели и той не се е облагодетелствал по време на тройната коалиция, Вълканов подчерта, че тогава не е получил нито един проект, нито една концесия, въпреки че е кандидатствал за такива.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
0
 
8
 
! Отговори
силвия преди 11 години
На юнака от Манхатън. Радвам се за тебе. От СV-то само не разбрах от кой край на милата ни татковина си и защо ни занима толкова пространно със себе си. Ти си преуспял българин , както е видно, помогни с каквото можеш на сънародниците си. Така са правили в началото на 1900г. хора като моя дядо попаднали в американската мечта. Желая ти още по-голям успех.
183
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе няма ли някой най после тоя да го тикне в затвора?
182
1
 
3
 
! Отговори
до 256 преди 11 години
Аз пък работим за назначен червен капиталист-болшевик с потекло и отявлен фашист без договор и усигуровки.Но не ми пука щот дъщеря ми е лекар у USA.Безкрайно съм благодарен на ФБР,ЦРУ и всичките им там служби....АМИН.
181
1
 
8
 
! Отговори
Бай Иван преди 11 години
само да успея да си завърша следването и си вдигам чукалата от тази държава, случващото се тук от години е повече от безобразие. Хора излизат и публично заявяват че са им предлагани подкупи, други казват че могат да си правят каквото искат, и от държавата няма никаква реакция, вярно че на всякъде има корупция, но това в България вече е безобразие
180
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оффф тия съвсем за канарчета ни вземат вече... топ 10... световна величина направо :)
179
1
 
1
 
! Отговори
Akud преди 11 години
Този Одавник сега с тази клечка ли ще иска да се задържи на повърхмоста????
178
1
 
3
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 11 години
Това интервю ми приличаше на покана за валс между ГЕРБ и ДПС, освен ако валса вече не се случва защото интирвюто си беше чиста проба реабилитиране на Ахмед Доган - "най-големия, в челната десятка - хидроинженер" ха-ха-ха Тия наистина ни мислят за луди !? А може и да са прови след като народа гледа шоуто и позволява всичко това да се случва !
177
1
 
6
 
! Отговори
Гацо до238 НФСБ преди 11 години
Пич кой нормален човек не иска да се разпука леда и не само около Доган а и другите сръдльовци дето ни пият кръвта толкова години . Смяташ ли че Борисов ще позвои тази партия да влезне в парламента ? Мисли реално малко не фантазираи моя ? Що се касае темата за Николай Вълканов едно време същото и Илия Павлов го бе изрекъл . Държавата с нищо не трябва да се съобразява освен да създава среда за бизнес и да събира данъци . А Николай Вълканов мога да кажа че звучи изключително вулгарно
176
0
 
4
 
! Отговори
Тодор Живков преди 11 години
Тодор Живков от ада:Аз казах ли ви бре ***,че ще я унищожите тази партия?Още Ленин е казал да не се дава власт на червената номенклатура!Сега духайте супата която сами надробихте другаре цоциалисте!
175
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз работя на Wall Street. Tова е главната улица на Финансовия район в Манхатан, Ню Йорк. Аз сьм материално обезпечен и се занимвам сьс спекулативни финансови операции, сьщо така сьм началник и ползвам 6 монитора да следя движението на финансовите инструменти, за да намалявам до минимум изложението на моите авоари кьм различните видове риск....Живея в триетажен апартамент в Манхатан и имам басейн на покрива, завьршил сьм Харвард и с лекот а ползвам компютри. Ползвам и доста чужди езици.Управлявам престижна финансова група на Wall Street в Манхатан и бих искал да споделя че си спомням как на времето изнасяха списьци с резулатите от изпитите пред училищата. На мен много ми се отдавахa математиката и физиката и логично се насочих кьм финансите, кьдето ползвам математически прийоми да намалявам изложението на бложените авоари кьм безмилостните закони на финансовите световни пазари.Сега сьм в Манхатан и на времето приех с отворени обятия вьзможността да осьществя мечтите си и да уча в Харвард, кьдето се омагьосах от заплетеността на финансовите пазари и реших да насоча усилията и дарованията си (имам наклонностти кьм точните науки) и да се обезпеча стратегически финансово благодарение на моите заложби да познавам и прогнозирам рисковете на акциите и други финансови инструменти. В момента с лекота ползвам компютьр и просто не бих могьл да си представя дори за минути да няма интернет, та то тогава всичко ще се срине. Желая ви успэ вьв вашите начионания и дано ако не ме надминете, поне наполовина да ме застигнете.
174
1
 
2
 
! Отговори
Аристотелес преди 11 години
Аз не съм комунист. Обаче Велислава Дърева по повод нещо , което оставям да си спомните и може да се отнесе към заглавието бих я цитирал с удоволствие - евалла, ашколсун, машаллла! Апропо, той не беше ли философ?
173
2
 
11
 
! Отговори
ДА! преди 11 години
Ей това са ни капиталистите! Този говори откровени глупости,след като е ясно,че Аамет Доан няма ценз за хидроинженер,но какво от това...Човека късметлия,че има *** да му бачкат за без пари! Хубавото в цялата история е,че поне границите не могат да затворят и който има акъл в главата се маха от тази лудница тука!...
172
1
 
4
 
! Отговори
Lele-male преди 11 години
Tozi za kakvi ni misli ??! Nema inzhener bez diploma , biznesmene !!! Nameril se advokat na Ahmed Dogan, pfuuuu.
171
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво ефенди. Сега ако върнеш и милионите, които открадна цена нема да имаш!
170
9
 
2
 
! Отговори
Доган си е Доган... преди 11 години
Абе Доган Доган ама какъвто и да е.... има мозък и малко или много е понаучил -па и десидент е бил- а не е чесал бай Тошо по вратлето като някой други ...а и партиен член не е бил като пак този другия -дето от пъдар иска да става ЦАР....
169
2
 
15
 
! Отговори
Да попитам преди 11 години
Ха!Тоя още ли е на свобода?Бойко преди изборите не обеща ли да го накаже?...или на мен така ми се е чуло!
168
0
 
12
 
! Отговори
фифи перото преди 11 години
Аферим бате, машаллах!!! Утре да си най-добрият космонавт!
167
2
 
5
 
! Отговори
ГОЛЯМАТА ЛЪЖА преди 11 години
Какво стана с опашатата лъжа на Доган и ДПС за внос на 50000 елитни биволици за развитие на българското животновъдство?
166
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз съшо имам много добри познания по астрономия и космонавтика но не съм космонавт! А беят Доган е филого, г-н Вълканов! не съм чул д аима диплома за инженер! Когато казвате чер говорите с факти, го правете а не хвърляйте прах в очите на хората!!!!!!!!!!!! защото тези пари, коит дадохте не са ваши, а от бюджета, дал ви ги е данъкоплатеца! И като казвате че е добр хидроинженер, кажете акво точно е направилза да преценят истинските специалисти.
165
0
 
1
 
! Отговори
рефера преди 11 години
И що се нервите безмислено се чудим?Проекта на ДС за терор,избиване на пенсионери и болни,ограбване на хората и според мърдухай нова социална революция просто не се състоя!Просто се гответе за една страшна зима.Ще има геноцид до като пак не си изберете стария строй милиционеро фашизма наречен социализъм!