Не се поддавайте на провокациите на Октопода, зове Борисов

Няма да ме обвиняват снахи на политбюро, ядоса се премиерът
Обновена: 16 юни 2012 19:41 | 16 юни 2012 19:40,
859
Не се поддавайте на провокациите на Октопода, зове Борисов
снимка: БТА

Ветото е още един шанс да се постигне най-доброто в горския сектор за България и нейните граждани, заяви министър-председателят Бойко Борисов.
Днес президентът Росен Плевнелиев върна целия Закон за горите за преразглеждане в Народното събрание.

Действията му дойдоха, след като три дни екоактивисти блокираха движението около Орлов мост в София заради спорния закон. На извънредна пресконференция министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов заяви, че законът е останал неразбран от част от хората. Той заяви, че по неясна причина кметовете на общините, на които е щял да помогне, не са подкрепили промените в законодателството.

”Философията на промените в този закон беше да се даде шанс за икономическо развитие на малките планински общини, да се гарантира развитието на ски туризма и утвърждаването на България като привлекателен зимен център”, обяснява Борисов

Премиерът призовава народните представители да разгледат и проведат по всеки член от Закона за горите задълбочено обществено обсъждане и да гласуват, като вземат предвид становищата на общините, екологичните организации и всички заинтересовани страни в този процес.

Министър-председателят не пропусна да спомене, че гражданите не трябва да се поддават на провокациите криминалните групи на Октопода, Кокаиновите крале, на олигарси и партии с користни политически цели. Борисов обявява, че не приема опитите на опозицията или на деца, снахи и политкомисари на бившето политбюро на БКП да го обвинят в антидемократичност.

Тезата за намеса в протестите на представители на организираната престъпност беше лансирана и от вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Той заяви, че зад протестите прозират интереси на престъпността. Като доказателство за това той посочи, че мъжът, който нападна вчера оператор на bTV, е криминално проявен за гребжи.

Инициативен граждански комитет "Да спрем екологичния рекет" излиза на протест срещу спирането на Закона за горите. Граждани от Разлог и Банско ще протестират в неделя от 13.00 часа в Симитли, на разклона на Банско.

"С тези си действия настояваме правителството да не се поддава на рекета на екоактивистите от жълтите павета. Действията ни са предупредителни, но заявяваме, че ако в понеделник правителството се поддаде на натиска на екоактивисти и отново спре инвестиционните проекти в планинските общини, от наша страна ще последва поетапна блокада на път E-79", се казва в изявлението на гражданите до медиите.

Междувременно малко след изказването на Мирослав Найденов, че общините не са го подкрепили, членовете на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България излязоха с декларация, че подкрепят промените в Закона за горите.

Подобряването на туристическата инфраструктура и изграждането на нови съоръжения ще доведе до "отварянето" на горите за всички. В противен случай продължаваме да прилагаме на практика старата поговорка "Вода гази - жаден ходи", се посочва в декларацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


859
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
544
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
мамка ви *** мутренска проста - прецакахте Банско и сега искате да преебете целия Пирин с алчността си и гламщината си , няма да има такъв закон , за вас специално да си вършеете на воля...много ли ви харесва Банско така сега - един бетонен ковчег, от който почти всички чужденски избягаха...където от *** и запустяли кранове неможеш Вихрен да видиш нормално... срам!!!
543
4
 
15
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...БАЦЕ БЕШЕ КАЗАЛ ДОСЛОВНО...СЛЕД СОФИЯ ШЕ ОПРАИМ И ДЪРЖАВАТА...Е ОПРАВЯ ВИ...!
542
2
 
16
 
! Отговори
пешаходец преди 11 години
Поредното правителството, което е неприятно изненадано от факта, че освен опозиция, Октоподи, чужди посланици и богати инвеститори, тази държава все още е населена и с хора, които ползват градски транспорт. Тези хора са в опозиция на министрите и депутатите повече от 20г., защото са единствените в границите на ЕС, които нямат държава. Разбира се, всевъзможни престъпни групировки и партии ще се опитват да се възползват от тяхния протест, понеже управляващите отказват обществен диалог и демокрация
541
1
 
2
 
! Отговори
до 646 преди 11 години
осъзнай се....виж че си един от няколкото...грешката явно е в твоя телевизор....та сега на кои други преяели "наркоманите"...***....ти пречиш на децата си
540
2
 
5
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...НИЕ СМЕ 666! СУПЕР...КОСМОПОЛИТЕ БУРЖОА И НЕЗАВИСИМ И СВОБОДЕНЪ ГРАЖДАНИНЪ...ОШТЕ И ЕКСЦЕНТРИЧЕН БОГАТАШЪ КОИ ПИЕ КРЪФЧИЦАТА НА НАРОДА.../*** НЕ КОЛКО БАЦЕ/!...ТОВА СИ Е ИСТИНА...!
539
0
 
5
 
! Отговори
Охранител преди 11 години
Я да видим днес какво ще направят гърците/византийците на изборите, че може да се наложи много неща да се преразгледат...
538
3
 
4
 
! Отговори
аз преди 11 години
***.....цвътко и боцко след като им свършиха "нормалните" аргументи, много лесно заклеимиха всички млади хора излезли да защитът НАШАТА държава, като престъпници.
537
1
 
8
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....БАЦЕ ПАДА КОГА КАЕ ЦРУ...!...НЕМА А СЕ МОРИТЕ...!
536
0
 
2
 
! Отговори
Охранител преди 11 години
Имах предвид, това, че по-вероятно е въобще да няма избори, а не, че ще има предсрочни такива...хахахах...
535
3
 
10
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...АИДЕ ДА НЕ ПРАИМЕ МАИМУНСКИ ДИСКУСИОН С ПРОСТИ ПОЖАРНИКАРИ...!
534
1
 
5
 
! Отговори
Грую преди 11 години
поредното класическо умозаключение на Винету ... броим дните до следващите избори
533
0
 
10
 
! Отговори
ГОРСКИЯ преди 11 години
от Разлог и Банско са останали шепа хорица, които не са успели да продадат наследството...и сега дай да ревем и да вземем парата под предпог "туризъм", а хич не им и пука, че на всичко ще му е*ат мамата....Аз не искам ски писти - имаме си пре-достатъчно, на които така или иначе ни е непосилно да стъпваме....не превръщайте всички планини в бетонни КУРорти за чужденци, които ще стимулират тяхната си икономика на наш гръб - приходите по пистите няма да останат в БГ, нали се сещате!!!
532
0
 
5
 
! Отговори
Охранител преди 11 години
Да, вярно е че гладът е по силен от страха, както и от електричеството, така че очаквайте новини...а не избори...хахахах
531
8
 
3
 
! Отговори
Deko преди 11 години
Червените от позитано малко трябва да се понаведат. Изборите минаха, драскането е безмислено. Пътят към комунизма-идиотизма отдавна вече е заличен.
530
2
 
6
 
! Отговори
ха преди 11 години
А на кои провокации да се поддава ме бе тиквочев?На твоите ли?
529
1
 
3
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....НИЕ СМЕ 666! СУПЕР...КОСМОПОЛИТЕ БУРЖОА И НЕЗАВИСИМ И СВОБОДЕНЪ ГРАЖДАНИНЪ...ОШТЕ И ЕКСЦЕНТРИЧЕН БОГАТАШЪ КОИ ПИЕ КРЪФЧИЦАТА НА НАРОДА...!
528
2
 
14
 
! Отговори
nikolov преди 11 години
Ти си истинския ОКТОПОД.Всичките ни мъки тръгнаха от ОХРАНИТЕЛНИТЕ фирми.Охранявахте ни за пари срещу самите ВАС.Колкото по-бързо се изметете толкова по-добре за всички.Но кокала трудно се пуска.Ние ви плюем вие мислите че дъжд ви вали!
527
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 639/ охранител-Кое ще предизвика нови избори? Тия наркомани ли ? Няма как да се случи. Просто червените трябва да проумеят, че никой никъде по света не ги иска и изборите бяха ясно доказателство, че комунизмът вече е отживелица.А тия *** могат да си скандират в гората, а не по кръстовищата и да пречат на останалите. Никой не е длъжен да им търпи пиянските оргии
526
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не е виновен нито пожарникаря,нито която и да е партия!Виновни, за това ,което се случва в "държавата" са само хората ,които живеят в нея,защото са страхливци!Но и прагът на страхливост,полека се снижава,и скоро може да се очакват драстични промени,щото гладът е по силен от страха!
525
1
 
7
 
! Отговори
Томас преди 11 години
633То гроб има много неизпълнени обещания - и цената на горивата - лукойл, и доган и много други неща останаха в миналото.