Не се поддавайте на провокациите на Октопода, зове Борисов

Няма да ме обвиняват снахи на политбюро, ядоса се премиерът
Обновена: 16 юни 2012 19:41 | 16 юни 2012 19:40,
859
Не се поддавайте на провокациите на Октопода, зове Борисов
снимка: БТА

Ветото е още един шанс да се постигне най-доброто в горския сектор за България и нейните граждани, заяви министър-председателят Бойко Борисов.
Днес президентът Росен Плевнелиев върна целия Закон за горите за преразглеждане в Народното събрание.

Действията му дойдоха, след като три дни екоактивисти блокираха движението около Орлов мост в София заради спорния закон. На извънредна пресконференция министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов заяви, че законът е останал неразбран от част от хората. Той заяви, че по неясна причина кметовете на общините, на които е щял да помогне, не са подкрепили промените в законодателството.

”Философията на промените в този закон беше да се даде шанс за икономическо развитие на малките планински общини, да се гарантира развитието на ски туризма и утвърждаването на България като привлекателен зимен център”, обяснява Борисов

Премиерът призовава народните представители да разгледат и проведат по всеки член от Закона за горите задълбочено обществено обсъждане и да гласуват, като вземат предвид становищата на общините, екологичните организации и всички заинтересовани страни в този процес.

Министър-председателят не пропусна да спомене, че гражданите не трябва да се поддават на провокациите криминалните групи на Октопода, Кокаиновите крале, на олигарси и партии с користни политически цели. Борисов обявява, че не приема опитите на опозицията или на деца, снахи и политкомисари на бившето политбюро на БКП да го обвинят в антидемократичност.

Тезата за намеса в протестите на представители на организираната престъпност беше лансирана и от вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Той заяви, че зад протестите прозират интереси на престъпността. Като доказателство за това той посочи, че мъжът, който нападна вчера оператор на bTV, е криминално проявен за гребжи.

Инициативен граждански комитет "Да спрем екологичния рекет" излиза на протест срещу спирането на Закона за горите. Граждани от Разлог и Банско ще протестират в неделя от 13.00 часа в Симитли, на разклона на Банско.

"С тези си действия настояваме правителството да не се поддава на рекета на екоактивистите от жълтите павета. Действията ни са предупредителни, но заявяваме, че ако в понеделник правителството се поддаде на натиска на екоактивисти и отново спре инвестиционните проекти в планинските общини, от наша страна ще последва поетапна блокада на път E-79", се казва в изявлението на гражданите до медиите.

Междувременно малко след изказването на Мирослав Найденов, че общините не са го подкрепили, членовете на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България излязоха с декларация, че подкрепят промените в Закона за горите.

Подобряването на туристическата инфраструктура и изграждането на нови съоръжения ще доведе до "отварянето" на горите за всички. В противен случай продължаваме да прилагаме на практика старата поговорка "Вода гази - жаден ходи", се посочва в декларацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


859
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
564
2
 
4
 
! Отговори
do 666-super преди 11 години
Ti zashto vse pak ne ni obqsni KAKAV POLITI4ESKI EMIGRANT SI? Mnogo e interesno da 4uem.
563
1
 
16
 
! Отговори
М! преди 11 години
Според ЦЦ "зад протестите прозират интереси на престъпността". А, зад управлението на олигархията, чии интереси прозират, бе бедни ми Цветанов? Протестът е проява на класово противоречие между народа и партокрацията. Това че, някои искат да яхнат протестите за своя полза, не означава че протестиращите са престъпници!
562
0
 
21
 
! Отговори
Охранител преди 11 години
Не може шепа богаташи и шепа политици, обслужващи интересите им, да стоят на врата на целия НАРОД!!! Сега е момента всичко това да се промени...започна се!
561
2
 
24
 
! Отговори
Охранител преди 11 години
Стига с тази еврозона!!! То голям праз за България, че я има и че сме в нея! Освен за щастието на кокошките, за нищо друго не помогна!
560
7
 
23
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...БУЛГАРИЯ Е У ДИВА ПОЛИТИЧЕСКА КРИЗА И ПРЕД НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА...ТОВА Е ...ПОЖАРНИКАР ПОДПАЛИ РОДИНАТА...!
559
2
 
8
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...*** ДРЕМЕ МИ АКО ИСКАТЕ СЕ *** ТОТАЛ...И АИДЕ У ДУПКАТА НА ИСТОРИЯТА... ИЛИ АИДЕ У КАНАЛО ...!
558
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
давай бедни ми и ограбен българино през 22 годишншя криминален преход Времеее да се събудиш и вдигнеш на крака излизай и протестирай смело от другата седмица излизаме на потест и за беднотия та ни !!!1
557
1
 
19
 
! Отговори
пешаходец преди 11 години
Проблемът не е в стария или в новия закон, по който наши и чужди инвеститори рушат това, което не са градили. Проблемът е, че зад лицеприятните изказвания се крие враждебно отношение на държавата към българския народ. Защото вместо улеснения и преференции за малкия и среден бизнес, държавата улеснява чужди богати инвеститори, прави жестове към други държави, от години обрича населението на слугинаж или емиграция. Освен този закон, пред българите ежедневно се поставят различни поводи за протест.
556
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ааа народа нещо се размърда и веднага му намираме цаката
555
3
 
2
 
! Отговори
DO 666SUPER преди 11 години
A ne si li POLITI4ESKI EMIGRANT tip MADJO, koito e izbqgal s IZPRANI PARI i umira BSP da doide otnovo za da ti predloji 4adara si za tvoq klounski servis.
554
2
 
27
 
! Отговори
Охранител преди 11 години
Хахаха...октопода...А? Че нали си едно от осемте пипала на октопода...точно ти!?
553
1
 
6
 
! Отговори
Гард преди 11 години
В Мин. съвет дали палят вече от най-дебелите църковни свещи, преди да отидат на работа?
552
5
 
3
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...У НЕДЕЛЯ МИ Е КЕФ ДА СЪМ КОМУНИСЪ ДВА ЧАСА ПРЕДИ СЕ НАПЛИУСКАМ УБАВО И И СИ СЕДНЕМ У ЖАРДЕНИЕРАТА НА ЧАША ПЕРНО...!
551
2
 
5
 
! Отговори
Томас преди 11 години
Откровение 11:18Народите се разгневиха; но дойде Твоят гняв и времето да се съдят мъртвите, и да дадеш наградата на слугите Си пророците и на светиите и на ония, които се боят от Твоето име, малки и големи, и да погубиш губителите на земята.
550
4
 
5
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
668 *** НИКОГА НЕ СЪМ БИЛ У БКП...ДАЖЕ СЪМ ПОЛИТИЧЕСКИ ЕМИГРАНТ... АР БЕГИ...!
549
3
 
12
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
.... ПОЛИТИЧЕСКОТО МЕНИУ НА БУЛГАРИЯ Е СЕРВИРАНО У ТОИЛЕТНАТА ЧИНИЯ...ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ...!...НЕКОИ ТРЕА ДА ПУСНЕ ВОДАТА...!
548
4
 
3
 
! Отговори
do 666 super преди 11 години
Ne se iznenadvam 4e imash tolkova fun-ove zashtoto tova e BSP-SIDE i mnogo ot tqh sa napalno kvalifizirani za psyhiatria. Poradi tqhnata geneti4na uvreda te sa s diagnoza PERSONA SIMPLEX TOTALIS PROGRESIVA.
547
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не плюйте герберската светиня сега ще има контрапротест с песните навеско маринов в дует с цветанов и балета на мвр
546
6
 
13
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....САМО ЧЕ НИЕ СМЕ БОГАТИ С ТРУД...И НЕ СМЕ БИЛИ У ПОЖАРНАТА НИ У БКП НИ У ДЪНОТО НА НОШТНОТО ГЪРНЕ НА ТАТО...!
545
8
 
18
 
! Отговори
ще падне и тоя преди 11 години
БОКО ТРЪГНА ПО НАНАДОЛНИЩЕТО И ГО УСЕЩАААА. ЩЕ ИМА ДА СЕ МЯТА СЕГА КАТО РИБА НА СУХО.ЛОШОТО СЕГА Е, ЧЕ КАТО УСЕТИ ЧЕ НЯМА ДА ГО БЪДЕ ВЕЧЕ, ЩЕ УДВОИ УСИЛИЯТА ДА КРАДЕ. МАРОДЕР И МЕРЗАВЕЦ СИ Е