Станишев: Цели 60 лобистки закони. Знаете кой командва ГЕРБ!

"Три години управление на Бойко Борисов – празно говорене"
23 юни 2012 15:00,
393
Станишев: Цели 60 лобистки закони. Знаете кой командва ГЕРБ!
Станишев иска да отсвири ГЕРБ. Снимка: Булфото

Лидерът на БСП Сергей Станишев преброи 60 лобистки корупционни закони, приети от мнозинството на ГЕРБ по поръчка на правителството.

Сред тях и скандалните промени в Закона за горите, които предизвикаха вълна от недоволство в столицата, арести на екоактивисти и ветото на президента Росен Плевнелиев.

"По Закона за горите имаме много ясна позиция и я поддържаме, т.е. този безобразен лобистки закон, който защитава корпоративни интереси и представлява държавна помощ, не бива да минава по този начин", обяви червеният лидер.

"Законът е илюстрация на цялостното управление на ГЕРБ - с лъжи, с хвърляне на обещания, с неизпълнението им", каза той преди началото на пленума на Националния съвет на партията.

По думите му част от лобистките закони са вкарани от правителството, част - от депутати от ГЕРБ, "но знаете кой командва там. Един човек поръчва музиката, един човек решава всичко", отсече Станишев.

"Три години управление на ГЕРБ – празно говорене. Всичко е със знак минус. Да не говорим за постоянните лъжи, на които се основава това управление. На всичкото отгоре преди няколко дни се похвалиха колко са велики за пореден път и са готови за еврозоната, само че, тяхната лъжа беше опровергана от ЕЦБ и във връзка с това, тъй като г-н Борисов ми прати много поздрави по повод тези данни, които те обявиха, аз също му връщам поздрави", заигра се лидерът на БСП.

Според Станишев, управляващите са пропиляли твърде много време и вместо да се занимават с реалните реформи в съдебната система, с реалната борба с организираната престъпност, си правят PR.

"Няма как тези факти, които са публични в България, да не бъдат забелязани от европейските институции", напомни лидерът на БСП. В това число той посочи и изчезването на Братя Галеви.

"Искам да ви припомня, че разследването срещу тях започна в нашия мандат, и изведнъж тези хора изчезнаха, десетки милиони левове, които се харчат за прослушване, проследяване и как точно тях са ги изпуснали", попита Сергей Станишев управляващите и МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


393
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
5
 
10
 
! Отговори
Кина Любопитната преди 11 години
257Че кои сте тия всички, дето сте на минус? Другарете от Позитано? Още по на минус ще сте, нема се пУашиш.
192
5
 
6
 
! Отговори
До 241 преди 11 години
А управлението, съставено от ЦРУ и Американското посолство даде ли ти нещо?!?Просто питам, кажи да знаем, че поне един човек е спечелил нещо от него....Щото всички останали сме на минус
191
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
серГЕЯ е бита кпсс - карта!
190
7
 
3
 
! Отговори
MARKS преди 11 години
SOCIALIZMA E BADESHTETO ZAPOMNETE GO! KAKVO ISKA VSEKI OT NAS ? _RABOTA < DOM < SIGURNOST< SPRAVEDLIVOST, A KOI GO DAVA TOVA? -SOCIALNATA DARJAVA , AIDE ...
189
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Във форума е пълно с червени ***,които с треперещи пръстчета цъкат по клавиатурата и си бършат с ръкави суполките...защитавайки столетния скелет Бие Сие Пие!
188
8
 
3
 
! Отговори
До 242 преди 11 години
Авторът на пост 231 отиде до тоалетната. Поръча аз да ти отговоря. Той твърди, че наистина всички "комунази" работят в държавната администрация, начело с най големия комуз - доц. Борисов. Ти като издънка на "комунази" не бива да си въртиш *** и да се правиш на портокал. Хайде, бонжуар и шменти - капели, така казва и шефа.
187
5
 
6
 
! Отговори
Кратун преди 11 години
Станишев, такова дебелоочие като вашето (на БСП) никъде го няма. НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, че недоволството от вашите кражби и управление докара ГЕРБ на власт. Хората ПОВЯРВАХА на обещанията на ГЕРБ за правосъдие, справедливост и прогрес. Затова гласуваха!!!! Вие сте от същия дол дренки с ГЕРБ, само сте по-интелигентни от тях, говорите по изискано и носите вратовръзки. Няма друга разлика между БСП и ГЕРБ!
186
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съселе,червения оскотял мат'рял можете да залъгвате с демагогия и популизъм, но той е на изчезване...+)))
185
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия/бсп... ни крадоха така, както никой не ни е крал!
184
13
 
3
 
! Отговори
До 241 преди 11 години
Да. Ще гласуваме за БСП и още как ? Имаш ли други въпроси ?
183
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТРОЙНАТА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ЗВЕРСКА КОАЛИЦИЯ НА СЪСЕЛА СЪСТАВЕНА ОТ ГОЦЕ ИЗКРАДЕ И СЪСИПА БЪЛГАРИЯ!ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ ЗА ТЕЗИ ***(БСП) ОТНОВО,А?
182
2
 
5
 
! Отговори
До № 235 преди 11 години
Здравей Кръстев, явно си привърженик на "онова" време. Аз също. И не само ние двамата с теб. Искам да ти напомня , че не се пише "въСпитание" и " образУвание". Не така. Излагаме се, също като ген. Методиев. Хайде, шменти капели !
181
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нищо друго, само погледнете снимката. Нима това е нормален човек? Нима прилича на лидер икандидат за премиер, който ще се грижи за благото на народа? Или Станишев се прави на луд, за да не бъде съден за кражбите, заменките, убийствата и мръсотиите, които той, партията му /БКП-БСП/ и сателитните им партии направиха на България и българите за 87 год.???
180
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Отивате си , БСП е измета на България !!:))))))))
179
5
 
11
 
! Отговори
osa преди 11 години
И ако СЛУЧАЙНО "вземат" властта, какво ще ни предложат шивачът на военни унифорни и неговата грохнала старица!? Нищо ново! Същата мафия, същите номера, същите "наши другари" и нищо по-добро за обикновените хора.
178
8
 
1
 
! Отговори
Кръстев преди 11 години
До 225Никога не е имало по добро отношение към децата относно въспитание,образувание и морал от това по време на Дедо Тошо-ФАКТ!Явно си комплексирано тинейджърче!
177
2
 
9
 
! Отговори
малиииии преди 11 години
...вижте го тоя гризач какво прави...!?
176
2
 
6
 
! Отговори
До 231 преди 11 години
Лъжец
175
6
 
7
 
! Отговори
До пост № 215 преди 11 години
А ле Лайньо, защо се правиш на портокал ?При Станишев за четири години: 16 млрд.лв. чужди инвестиции; 8.27 млрд.лв. фиск. резерв - гювеч за Бойчо, ниска безработица, работещи предприятия.При свинаря от с. Херкаво за три години: Чужди инвестиции минус 59 млн.лв., половината от фиска го няма, вноски в ЕС - 3,7 млрд.лв. , а усвоени пари от ЕС - 2,4 млрд.лв., фалирали са 27000 фирми. Да, преди 10 дни бяха увеличени пенсиите с 8.89 лв. при средно поскъпване на стоките с 37 %. Хайде бонжуар !
174
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма по-гадно нещо от "социалист-комунист", а ако ако такъв индивид е с лява резба, син на руска еврейка и крадлив "комунистически лидер" - безспорно идва момента, в който тотално полудява и започва да духа пред публика с червена *** в уста. Вижте го на снимката. Нима не е за лудницата? И като си помисля, че този 4 г. беше премиер и тогава БСП, НДСВ и ДПС съсипаха България, ми става болно, че съм българка. Затова се чудя, как все още има луди, които го подкрепят?Толкова ли са алчни?