Станишев: Цели 60 лобистки закони. Знаете кой командва ГЕРБ!

"Три години управление на Бойко Борисов – празно говорене"
23 юни 2012 15:00,
393
Станишев: Цели 60 лобистки закони. Знаете кой командва ГЕРБ!
Станишев иска да отсвири ГЕРБ. Снимка: Булфото

Лидерът на БСП Сергей Станишев преброи 60 лобистки корупционни закони, приети от мнозинството на ГЕРБ по поръчка на правителството.

Сред тях и скандалните промени в Закона за горите, които предизвикаха вълна от недоволство в столицата, арести на екоактивисти и ветото на президента Росен Плевнелиев.

"По Закона за горите имаме много ясна позиция и я поддържаме, т.е. този безобразен лобистки закон, който защитава корпоративни интереси и представлява държавна помощ, не бива да минава по този начин", обяви червеният лидер.

"Законът е илюстрация на цялостното управление на ГЕРБ - с лъжи, с хвърляне на обещания, с неизпълнението им", каза той преди началото на пленума на Националния съвет на партията.

По думите му част от лобистките закони са вкарани от правителството, част - от депутати от ГЕРБ, "но знаете кой командва там. Един човек поръчва музиката, един човек решава всичко", отсече Станишев.

"Три години управление на ГЕРБ – празно говорене. Всичко е със знак минус. Да не говорим за постоянните лъжи, на които се основава това управление. На всичкото отгоре преди няколко дни се похвалиха колко са велики за пореден път и са готови за еврозоната, само че, тяхната лъжа беше опровергана от ЕЦБ и във връзка с това, тъй като г-н Борисов ми прати много поздрави по повод тези данни, които те обявиха, аз също му връщам поздрави", заигра се лидерът на БСП.

Според Станишев, управляващите са пропиляли твърде много време и вместо да се занимават с реалните реформи в съдебната система, с реалната борба с организираната престъпност, си правят PR.

"Няма как тези факти, които са публични в България, да не бъдат забелязани от европейските институции", напомни лидерът на БСП. В това число той посочи и изчезването на Братя Галеви.

"Искам да ви припомня, че разследването срещу тях започна в нашия мандат, и изведнъж тези хора изчезнаха, десетки милиони левове, които се харчат за прослушване, проследяване и как точно тях са ги изпуснали", попита Сергей Станишев управляващите и МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


393
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
9
 
! Отговори
да де преди 11 години
Това ми прилича на ,...:"ТИ гониш".....!
12
5
 
18
 
! Отговори
колежанин преди 11 години
сер-гей ти не беше ли същия гуру при твоето управление,какво се правиш на ощипана мома,и на светена вода ненапита.същият си ти ***.
11
7
 
19
 
! Отговори
до СтанишеФ преди 11 години
Другарю ,а ВИЕ какво направихте ,.....освен че потопихте БСП толкова ниско ,колкото в 100 годишната му история не е била...?
10
2
 
8
 
! Отговори
HA HA HAAAAAAAAAAA преди 11 години
E KOI E PODMENIL ONOVA NE6TO DETO MU SE PRAVQT SVIRKI SAS ***?
9
12
 
23
 
! Отговори
Катър преди 11 години
Личен въпрос към г-н Съсела:А 5 години при вас какво беше бе ***? Даже и празни обещания нямаше.Отвратил съм се от политиката!!!
8
5
 
8
 
! Отговори
ЕС преди 11 години
И стана ---ЧУДО!За--23г.управляващите СЪТВОРИХА една рожба ,плодът на прехода ----ГЕРБ ---!?А сега не СИ ГО ИСКАААТ ,...........ЩО БРЕ?---Ученикът стана по-добър от УЧИТЕЛИТЕ СИ ,КОИТО ЗАМИНАХА ----В ОПОЗИЦИЯ!Кой е виновен....?Отново ли ---народа ?
7
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как му отива на Станишев свирката...
6
7
 
25
 
! Отговори
hagen преди 11 години
Много му отива свирката.И като цвят и като изпълнение.
5
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Крадеца вика дръжте крадеца после обратното.
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
vseki slychai ne si ti *** takav .po dobre kaji koi komandva teb i ostanalata paplach izmenici koito ragrabixte i razryshite darjavata predateli.
3
14
 
10
 
! Отговори
aibou преди 11 години
И вие не бяхте цвете за мирисане,след изборите с Бойко ще сте си дружки в опозицията.
2
12
 
27
 
! Отговори
ТАКА Е! преди 11 години
Хората са казали---"Престъпникът се завръща, на МЕСТОПРЕСТЪПЛЕНИЕТО "...ВЯРНО Е !
1
21
 
30
 
! Отговори
!!!! преди 11 години
Станишев-да го Д*ХАШ!!!