Борисов за „тъмното минало": Лъжи и идиотщини!

Самотата му помагала да управлява: „Виждам Цецо колко е ангажиран”
30 юни 2012 08:55,
530
Борисов за „тъмното минало": Лъжи и идиотщини!
Борисов вярва в успеха и управлява с удоволствие. Снимка: Булфото

Премиерът Бойко Борисов нарече „идиотщини и лъжи” публикациите в чуждата преса, в които се говори за съмнения, че премиерът е  имал тъмно минало и връзки с подземния свят.

Министър-председателят за втори път тази седмица дава интервю „по пантофи”, този път за списание „Биограф”.

"Съвсем наскоро в някакво немско издание в чужбина ("Тагесцайтунг" - б.а.) излезе материал срещу мен, пълен с лъжи и идиотщини. Една част от медиите в България веднага го мултиплицираха в смисъл, че едва ли не от ЦРУ стоели зад този текст, че те били казали какво ли не за мен.

И това излезе в момента, когато шефът на ЦРУ три дни ми е личен гост, развеждам го из София, ходим по ресторанти, по кафета... То е ясно отношението му - три дни директор на ЦРУ стои в изключително приятелска среда в София, за да има време да се наспи, да се разходи, да си почине.

Изявлението му, което пуснаха от посолството на САЩ, заедно го съчинихме. Специално отбелязахме постиженията на България в етническата толерантност, борбата с корупцията и организираната престъпност, финансовата дисциплина, инфраструктурните проекти. Това прави България различна от останалите държави.

Виждате, че - сложена до това официално становище на американската държава и ЦРУ, онази публикация за мен звучи гротескно, смешно", коментира премиерът.

Още по темата
 На въпрос защо иска всичко в държавата да зависи от него и навсякъде да огрее, премиерът е категоричен: "Така разбирам управлението. Никой не ме кара насила. Правя го с удоволствие, защото виждам резултата".

Премиерът признава, че е страшно да слезеш от властта, особено в България. "Не си правя илюзии, никой няма да бъде пощаден”, смята той. 

"В България паднеш ли, е жестока работа.  Ето най-пресният пример - Първанов изкара на повърхността всички тези хора, които сега са на върха в БСП, в най-тежкото време на БСП ги сложи на власт, накрая им направи коалиция, за да стане Станишев премиер. И сега всички видяхме как го ошамариха Първанов по брутален начин”, казва още Борисов.

Една от грешките си, които признава, откакто е министър-председател, това е назначението на бившия министър на икономиката Трайчо Трайков, който беше отстранен след конфуза в Катар.

"Сгреших с някои кадрови промени, а с други закъснях. И в икономиката, и в здравеопазването трябваше по-рано и по-енергично да действам. Делян Добрев трябваше от самото начало да го сложа като министър. Трайчо Трайков въобще не трябваше да го слагам на този пост. Идваха хора, казваха ми какви ли не работи за него, аз до края му имах доверие, но... и той показа, че не става. Трябваше много по-рано да го сменя. Това ми е голямата грешка", признава Борисов.

По темите извън властта Борисов споделя, че хъсът му винаги да е победител идвал от каратето, „иначе ядеш бой”. Пурите отказал още по Нова година.

Премиерът отново признава, че самотата му „тежи зверски”, но желанието му да успеем компенсирало другото.

"Самотата ми помага. Мога да си работя по всяко време, без да се съобразявам с жена, деца, тъщи, лели, чичовци и т.н. Жената означава ангажимент. Аз нали виждам Цецо как е ангажиран. Жената иска внимание, жената обсебва с присъствието си, тя те разконцентрира. Жената до теб означава, че вечер трябва да си се прибрал, че в събота и в неделя трябва да й отделяш внимание.

Човек има избор - или се посвещаваш 24 часа на нещо и успяваш, или си правиш и други работи. Цената на успеха е да се раздадеш, да си навсякъде по всяко време. Това руши връзките ми с всички. Празнотата е голяма. Част от живота ми мина, без да го видя”, споделя още Борисов.

Той за пореден път признава, че съжалява за раздялата си с Цветелина Бориславова.

"Аз съм сигурен, че и тя си ме обича още, а и аз храня най-добри чувства към нея. Но не беше честно, не беше правилно да я измъчвам. Благодаря й, че се раздели с мене като с приятел", казва Борисов.

За майката на дъщеря му Венета признава, че се е оженил много рано и са живели малко заедно.

"Оженихме се, защото беше бременна. Тогава такива неща не се допускаха. Майка и татко въобще не ни дадоха шанс да коментираме подобни теми... Но поне добра щерка имам", казва  Борисов и добавя, че му се иска и около него да щъкат внуци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


530
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
442
0
 
2
 
! Отговори
Д-р ФИЛИПОВ преди 11 години
БЪРЗО ОБАДЕТЕ СЕ НА 112 ДА ДОЙДАТ САНИТАРИТЕ И ДА ВОДЯТ РАПОНА НА 4-ТИ КИЛОМЕТЪР ИЛИ В КАРЛУКОВО.
441
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не беше ли този същия на снимката, който посъветва Марковска да се оттегли от поста Конституционен съдия, защото имало някакви съмнения, относно репутацията й? Наглост, нали? Кой го казва!
440
0
 
2
 
! Отговори
outsider преди 11 години
Бойко Борисов може на шефа на ЦРУ и обувките да му лъска, но това нищо не променя. Американците знаят добре как да използват политици, за които разполагат с компрометираща информация. Но на България политици, които служат на чужди интереси и са със съмнително минало не са и нужни.
439
0
 
0
 
! Отговори
БоСимеонов преди 11 години
В типично негов стил да неглижира, защото вече не отива да бяга от този въпрос. Нима очаквахте да каже нещо друго. Ще му лъснат спатиите и на него и един човек с русенска Вектра ще се наложи май да си пребоядисва колата.
438
0
 
2
 
! Отговори
УОРЛИК преди 11 години
МАЙ ЩЕ ИЗЛЯЗАТ И ДРУГИ НЕЩА??????????
437
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗАЩО НЕ ГИ СЪДИШ БОЙКО?НАЛИ ТОВА СА КЛЕВЕТИ СПОРЕД ТЕБ???????
436
0
 
2
 
! Отговори
Психолога преди 11 години
Много е късно да ни го представяте като нормален. За три години и децата го разбраха, че си има проблем с егото. Няма личен живот и затова се прави на Батман.Вижте го на снимката от последната среща в Брюксел, ми то никой не иска да застане до него, пук и като застане какво да си кажат? На какъв език?
435
0
 
6
 
! Отговори
dan преди 11 години
Много е лошо да не можеш да си купиш германски журналист. Това да не са ти нашите дупедавци
434
0
 
5
 
! Отговори
чсиб преди 11 години
подозирах че статията е зле написана пишеше за недоказуеми неща защо нямаше за далаверите ти в митниците с далаверите ти с пашата ще изгориш и от твоите съочастници кво се правиш на светец
433
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
tq BG obicha da si vkarva avto gol
432
1
 
8
 
! Отговори
Bai Pero преди 11 години
ЧУЖДАТА ПРЕСА НЕ ЛЪЖЕ, ЗА РАЗЛИКА ОТ НАШАТА, КОЯТО ЕСТЕСТВЕНО СЕ МАНИПУЛИРА В ПОЛЗА НА СЕГАШНОТО ПРАВИТЕЛСТВО, КАКТО И В МНОГО ДРУГИ ДЪРЖАВИ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ....
431
0
 
21
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Вземете се в ръце никой нама да дойде и да ни махне мутрите трябва да си ги избиеме сами!
430
2
 
13
 
! Отговори
э преди 11 години
Недей ББ,недей,някои те познават....имай поне честта да си замълчиш
429
17
 
4
 
! Отговори
валяка преди 11 години
Ние вярваме на ББ и на изборите ще го покажем!
428
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Др. борисов и кое точно е лъжа? Дай ги под съд , ама ще излязат и други работи и си е...ло м..та.
427
1
 
15
 
! Отговори
кщш преди 11 години
Това не съм аз, възкликнал Борисов на странната си визия, като мутра.
426
6
 
7
 
! Отговори
Гьобелс преди 11 години
Благодарност за статията изразяват: Братя Галеви, Маргините, Трактора, Сумиста, Хамстера, Митьо Очите, Ванко-1, Брендо, Гриша Ганчев, Николай Гигов, Пикаещия във Фонтаните, Р.Овч., Вальо Топлото,Емилия Масларова, Гоце, Фози, Доганя, Сакса, Милен Велчев и хиляди знайни и незнайни невинни жертви на лошия Бойко Борисов, нямащи нищо общо с мафията!
425
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
BOIKO E BANDIT TOVA E QSNO A SNEGOVOTO UPRAVLENIE MAFIQTA SI IMA DARJAVA A DA NIE 4ESTITA POKA4VANETO NA TOKA A I OT TAM I VSI4KO DRUGO
424
4
 
27
 
! Отговори
506 И 507 ДА ДУХАСТ преди 11 години
50,***,АМИ НАЛИ ВОЖДА ТИ БОКО ТИКВАТА ОРЕВА ОРТАЛЪКА,ЧЕ ГЕЯ НЕ Е ПОЛУЧИЛ И ЦЕНТ ОТ ЕВРОФОНДОВЕТЕ.КАК ЩЕ ОКРАДЕЩ НЕЩО,КОЕТО ГО НЯМАШ.ДОКАТО ТОЙ НАИСТИНА ОКРАДЕ ЕВРОФОНДОВЕТЕ.КАК СТАНА МИЛИАРДЕР ДОКАТО Е 10 ГОДИН ВЪВ ВИСШИТЕ ЕШАЛОНИ НА ВЛАСТТА.ИСТИНАТА Е,ЧЕ БОРИСОВ Е БАНДИТ,НАРКОТРАФИКАНТ И КРАДЕЦ,МАНИПУЛАТОР И ЛЪЖЕЦ.
423
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
505 ..... А ТИ НА КОЙ ВЯРВЯШ ???НА ГЕЯ СТАНИШЕВ ДЕТО ОКРАДЕ ЕВРОФОНДОВЕТЕ И СТИМУЛИРАШЕ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ??? ТИ КОЛКО ПАРИ СИ НАПРАВИЛ ОТ НЕЗАКОННА ДЕЙНОСТ И ДАЛАВЕРИ ???? ЗА ТОВА ВРЕМЕ ЛИ ПЛАЧЕШ ???