Хаос на Витоша няма, успокоява и Цветанов

Да уважаваме хората, които гасят пожара, призова той
4 юли 2012 19:45,
97
Хаос на Витоша няма, успокоява и Цветанов
Цветан Цветанов. Снимка: Impact press group

"Няма хаос в организацията по гасенето на пожара на Витоша", заяви в Пловдив вътрешният министър Цветан Цветанов.

Той увери, че специализирани екипи и доброволци вече над 50 часа участват в потушаването на пламъците. Местността ”Бистришко бранище” гори вече четвърти ден.

Вътрешният министър съобщи, че има наплив на доброволци, включително на 15-16-годишни момчета, които искали да участват в гасенето, но няма как всички да се включат, тъй като това е голяма отговорност.

Постоянно се провежда инструктаж, тъй като в първия ден на пожара един от доброволците не се е отписал и са помислили, че е изгубен в планината, а се оказало, че се е прибрал уморен в дома и е заспал. Това е притеснило властите.

"Има много паднали дървета, с височина 3-4 метра, а за да може да пробиеш и да направиш просек е огромна работа, така че разбирам, че някои го възприемат като хаос, но аз искам да признаем заслужения труд на тези, които над 50 часа са на място”, заяви вътрешният министър.

Част от доброволците, които са участвали в гасенето, обявиха, че липсва всякаква организация.

Той съобщи, че продължава издирването на Георги Енев, който открадна 1,5 млн. лв. от инкасо автомобил в Пловдив.

"Не мога да кажа дали е в България или в чужбина, защото ако знаех, щяхме вече да сме го задържали”, каза още Цветанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много уважавам хората които гасят, но *** като теб Цветанов няма как да уважавам .Така , че престани да си развяваш гнусната физиономия и да дразниш хората.
56
1
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Pozara e navremenen zastoto idva Ubiistveniat Doklad ot Bruksel
55
0
 
2
 
! Отговори
до 64 Наблюдател преди 11 години
Използваш псевдонима ми от известно време и виждам в теб сходна гледна точка по много теми.Една младежка програма в чужбина за работа и здравия разум в теб ще вземе превес над родолюбието ти.Хубава вечер.
54
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Просто напишете в гугала-,,Потресаващ разказ на един разочарован доброволец от Витоша '' и ще видивидите за какво става въпрос
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ето вижте дали няма хаос *** с
52
12
 
4
 
! Отговори
Горска Фея до 62 преди 11 години
Стига глупости и ти.Тази местност е защитена и няма как да се затроява.После е там дърветата са изсъхнали и изгнили,демек и за бизнес с тях не става и мястото е много далече от пътеките на туристите.Това са факти.Задай си въпроса кой би спечелил от един такъв пожар освен подстрекател и желаещ раздухване на пушеци в обществото.
51
0
 
9
 
! Отговори
Наблюдател до 59 преди 11 години
За съжелениея си абсолютно прав! Всеки ден заобикалящата ме среда от обществото ме убеждават в това, но силното ми родолюбиво чувство все още отлага окончателното ми решение... За съжаление съвсем скоро ще трюбва да направя окончателно решение! Радвам се, че все пак има хора, като теб, които разсъждават рационално и интелигентно :)
50
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За пожара е виновна тройната коалиция, а може би и Хан Аспарух.
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
@Горска ФеяАми то е ясно що се пише.1. Щото така по-незабелязано минават други простотии с днешна дата.2. Другите пожари не са в апетитни райони.
48
0
 
3
 
! Отговори
тъп преди 11 години
ее-е-е-е, ми къде дремете, ВЕДНАГА създайте хаос !!!!
47
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То според вас Цвъ Цвъ в тая държава и хора няма, и пожар няма, и безработни няма... най-добре и вас да ви няма, нагли, крадливи и некадърни ГРОБ-аджии... скоро ще е...
46
0
 
12
 
! Отговори
до 54 Наблюдател преди 11 години
Един съвет.Като завършиш образованието,си събирай багажа и отивай в някоя бяла страна,защото виждам имаш потенциал.Когато на времето моите колеги ми казваха да се чупя от тук,аз все още таях надежди,че нещата ще се оправят и сгреших.Сега вече имам семейство,деца и не е толкова лесно да се махна.Не се притеснявам от сметките,но ме дразни мързела и безхаберието на народа.Все искат някой да ги храни,а не осъзнават,че това зависи от самите тях.Ако останеш тук,наистина ще съсипеш живота си в очакване
45
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До НаблюдателАбе когато те тъпчат подобни ексземпляри като онзи горе.... не е лесно ! Всичи в частният сектор бачкаме за бонусите на Герберчетата да се наядат хубавата.... остава им 1 годинка и после беж към остров Бали, мали и т.н. Какви ли не глоби и глобички измислят само и само да убият бизнеса и да са в интерес на монополите. Все пак трябва да си изработят получените пари по консултантските договочета и да си купят поредните апартаментчета ! А някои имат и имотеки в САЩ, все пак им трябв
44
3
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
За съжаление тезата ми, че българския народ е съставен от мързеливи хейтъри се потвърди :( Доказателство коментар 45 и 48 - статистиката на лайкване и дислайкване - Е няма да се оправи тази държава....
43
5
 
2
 
! Отговори
Горска Фея преди 11 години
300 дка. е квадрат от по 550м.Вече четвърти ден само за това се пише.Всяка година има по стотици горски пожари с пъти по големи от този,но те минават само покрай ушите ни в новините.
42
4
 
33
 
! Отговори
Ей, търанар! преди 11 години
Хаос в природата няма. Хаосът е в *** ви кратуни: тваята, на Тиквата, Роко, Дянко и цялата *** в Парламента - ляво и дясно. Еавайте си майката, всички *** на прехода. Докато слагаме стари ку_ви, нов бардак няма да имаме.
41
2
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Хора престанете само да псувате и обиждате - на управниците не им пука!! ВМЕСТО ТОВА НАПРАВЕТЕ НЕЩО ПО ВЪПРОСА. И аз не съм привърженик на ГЕРБ и останалите (т.е. безпартиен), но вместо да хленча работя здравата и се опитвам да следвам цели (своите си идеали), в които България е едно по-добро място за живот!
40
1
 
6
 
! Отговори
nemo преди 11 години
до 45. какво само пробутвате, станишев, комунисти дпс-ари, когато стане проблем. не разбрахте ли герб, бсп и всички досегашни са бита карта. изобщо не измествайте темата, а тя е герб са абсолютно некъдърни и откровено вредни за бг. разните му там дребнотемия и залъгалки: вземете си станишев, доган и не знам си кой, не вървят! хората искат *** от герб вън от управлението на страната. те саботират държавата! протести до карай, докато не се махнат и не ни отърват от присъствието си.
39
0
 
3
 
! Отговори
Наблюдател до 48 преди 11 години
Ами не съм.... имам възлажения срещу начина по който правителството реагира, но това е прекалено дълга тема! Що се отнася до пожарникарите нямам нищо против тях, а напротив- случилото се е вече факт, просто ми се иска да направим всичко възможно за възтановяването на фауната. Иначе аз съм работещ студент-магистър и дори не гледам ТВ!!!
38
1
 
13
 
! Отговори
ГОВЕДА преди 11 години
Е ЩОМ КАТО ФИЗКУЛТУРНИКА СПЕЦИАЛИСТ ВСИЧКО ГО КАЗВА,НЯМА КАК ДА НЕ СЕ ОПАСЯВАМЕ ПОЖАРЪТ СКОРО НЯМА ДА СПРЕ.ДОКАТО МАФИЯТА НЕ РАЧИ ДА СПРЕ ПОЖАРА, КОЙТО ЗАПАЛИ УПРАВЛЯВАЩИТЕ МУТРИ ЩЕ ПРАВЯТ ИЗЯВЛЕНИЯ КАК ПОЛОЖЕНИЕТО Е ОВЛАДЯНО.ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА НАЙ-СЛАГАЧЕСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ -БНТ.НА СУТРИНТА СЛЕД ЗАПАЛВАНЕТО НА ГОРАТА ОБЯВИ,ЧЕ ПОЖАРЪТ Е ЛОКАЛИЗИРАН И ЗАТИХВА.***.