Ваньо Шарков и Емил Кабаиванов отиват на балотаж

Такива са първите прогнозни резултати за нов председател на СДС
Обновена: 9 юли 2012 08:16 | 9 юли 2012 08:16, Петя Славова
32
Ваньо Шарков и Емил Кабаиванов отиват на балотаж
Снимка: БТА

Първите прогнозни резултати от вътрешнопартийните избори за председател на СДС показват,  че на 15 юли ще има балотаж между Ваньо Шарков и Емил Кабаиванов. Това съобщи Любен Петров.

Председателят на комисията по вътрешнопартийни избори обясни, че все още е рано да се обявят конкретни резултати от гласуването, защото в централата нямат информация от протоколите на всички 220 общини.

Изборите, които се състояха на 8 юли, протекоха съвсем спокойно и организирано, каза Петров и напомни, че в комисията не е постъпила нито една жалба. Официалните резултати от първия тур на изборите, според правилата на партията, трябва да станат ясни в тридневен срок. Те се правят на база на хартиените протоколи на секционните комисии, уточни Петров. Предполагам, че утре до обяд ще имаме данни на 100 процента от паралелното електронно преброяване, добави той.

Още по темата

В надпреварата за председател на СДС участват четирима кандидати - Ваньо Шарков, Емил Кабаиванов, Иван Сотиров и Лъчезар Тошев. В петък късно вечерта своята кандидатура оттегли Румен Христов, който беше смятан за един от основните претенденти за поста.

До вота се стигна след като на 15 май председателят на СДС Мартин Димитров подаде оставка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Жожо преди 11 години
Оставете тая шушумига Шарков, Кабаиванов е човекът! СДС ще се възроди и ще бъде реална Синя Сила, за разлика от досегашните нещастници, зависими от сенчести олигарси!
28
0
 
1
 
! Отговори
Добрин Василев преди 11 години
А знаете ли, че Шарков е в близки отношения с ръководството на СИК по свищовска линия? те финансираха втората му кампания...
27
0
 
1
 
! Отговори
Жожо преди 11 години
Кабаиванов ще спечели, досега 2 пъти е избиран мажоритарно, никой от останалите кандидати не е печелил какъвто и да е мажоритарен избор.
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Брееее...Това, Кабаиванов,кмета на Карлово ли е ? Ха хахааааа... Та той къде ли не беше... Седесариии...дупе да ви носи... И към ГЕРБ искаше да се присламчи преди 4 години...
25
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В.Шарков е един от малкото симпатичните хора в политиката,които говорят умно и спокойно.Дори не знаех в коя партия членува,но ми харесваше начина му на мислене.Дори предполагах,че е от ДСБ.
24
3
 
1
 
! Отговори
някой преди 11 години
Ваньо Шарков дръпна с 15 на 8 гласа, но изборният ден все още не е приключил. Феновете на синята идея да гласуват по-активно, моля!
23
3
 
5
 
! Отговори
обикновен преди 11 години
Пак се правим на честни Марийки и води ненапити ! Чакайте малко , поне едно поколение да се извърти ,че тогава се появявайте бе , хора .Да ви забравят мръсотиите ,които сътворихте на България след 1989 г. Учете се от вожда ви Филипчо,от областния на Варна - Добринчо. Те избягаха при човекоядците и не се появяват пред хората -последвайте ги и вие.
22
1
 
1
 
! Отговори
някой преди 11 години
Анкетата показва, че ситуацията е патова. Шарков - Кабаиванов: 7 на 7 гласа. Ами сега? Уважаеми съфорумци, гласувайте. Аз самият няма да гласувам, тъй като бях за Лъчезар Тошев, ама той отпадна.
21
4
 
8
 
! Отговори
до 19 преди 11 години
Напълно си прав , че въпреки апарата и парите на Валентин Златев и Пъпката истинските седесари са подкрепили Ваньо Шарков .
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На обрано лоза пъдарин ще слагат!
19
1
 
7
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Обънете внимание на информациите на сайтовете за вчерашните избори в СДС.Продажните журналисти не отронват и дума за прекия извод от резултатите от избора. А той е, че редовите членове и симпатизанти на СДС,въпреки натиска на апарата1 твърдо са подкрепили Синята коалиция,гласувайки за Ваньо Шарков.Противниците на Синята коалиция сами паднаха в капана,тввърдейки през цялата седмица,че изборите ще бъдат референдум ЗА или ПРОТИВ Синята коалиция.Къде са сега Сотиров и Тошев да признаят
18
4
 
8
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 11 години
от миналият век приключих със СДС . още ли ги има ?
17
2
 
3
 
! Отговори
синята фея преди 11 години
Ще сбъдна вашите мечти! Ще направя СДС да влезнат в ПарлаМента
16
3
 
11
 
! Отговори
черно син преди 11 години
До тук добре , отпадна Иван Сотиров , бивш кандидат -доносник на ДС (неприет поради непригодност)Въпросния Кабаиванов , иначе световно неизвестния кмет от Карлово , е човека на Любо Пъпката . Ако изобщо някой може да затрие още СДС това ще е той .Ваньо Шарков - без да е перфектния избор е единствения нормален седесар , а и много добре известен и сравнително популярен . Зад него стоят повечето членове , които милеят за синята идея !
15
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този Ваньо тръгнал да се прави на голям играч. Кой е чувал за него? Нито става за доктор, нито за депутат, камо ли пък за шеф на партия. Шарков е господин никой. Без партията си той "требе да си оди дом да сади компир и да чува стока (овце и кози)". Те горките животинки като го видят какъв е урунгел, ще избягат в Србско. Този е за затвора, не за парламента!
14
10
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
какво СДС ? какви 5 лв бе? абе *** с вас ***..коня ви отдавна умря бе...я марш на село групичка от един файтон хора...за СДС ще ми хортуват ...ама я
13
1
 
2
 
! Отговори
789 преди 11 години
Той пък цепи мрака от известност. Я вижте в родното му село Боровица колко хора са гласували за кмет на община Белоградчик, издигнат от СДС на последните местни избори през 2011 г.: (results.cik.bg/tur1/protokoli_ko/0501/00009.html) Видяхте, нали? Точно 0 човека. Дори най-близките му роднини не подкрепят партията, която стои зад него. Неслучайно той не се кандидатира за депутат в родния си край - защото там не би събрал и 300 гласа от цялата Видинска област.
12
9
 
18
 
! Отговори
някой преди 11 години
Една бърза анкета: който е за Шарков да натисне +, за Кабаиванов -
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ваньо Шарков е по-подходящия.Познаваме го от изявленията му в народното събрание като човек с позиция по много въпроси.Останалите са световно неизвестни.
10
0
 
4
 
! Отговори
Мдааааа.... преди 11 години
И това ли е хубавият ден за българската демокрация ?