Борисов се извъртя на 180 градуса, Ковачева – на 360!

Костов нищи проблемите на ВСС и докладът от Брюксел
Обновена: 17 юли 2012 12:48 | 17 юли 2012 11:26,
164
Борисов се извъртя на 180 градуса, Ковачева – на 360!
Иван Костов. Снимка: архив Булфото

Най-важната информация от доклада на ЕС за България е продължаването на мониторинга на страната ни, заяви лидера на ДСБ Иван Костов пред bTV.

По негови думи това показва, че не сме се справили със задачите. Според Костов ГЕРБ не са успели да се справят и с организираната престъпност, което е било обявено като основна цел на правителството.

Още по темата

Утре предстои да бъде официално изнесен докладът на Брюксел. По появили се първоначални данни той ще бъде критичен и мониторингът над страната ни, който бе наложен при приемането ни в ЕС, ще бъде удължен.

Костов беше много критичен към Висшия съдебен съвет и изпълнителната власт заради скандала с уволнението на съдия Мирослава Тодорова.

Според него дисциплинарното освобождаване на съдийката е провокация от страна на членове на изпълнителната власт. Костов обвини министърът на правосъдието Диана Ковачева за случая.

По думите на лидера на ДСБ Ковачева е направила пълен кръг в позициятаси  като първоначално е внесла точката за уволнението на Тодорова, после е поискала ВСС да преразгледа решението си, а след това отново е обявила, че решението на съвета е правилно.

Според Костов докладът от Брюксел е щял да бъде много по-критичен заради случая, но действията на президента Росен Плевнелиев и премиерът Бойко Борисов, който отиде извънредно в Брюксел, са успели да тушират реакциите.

Вчера Плевнелиев влезе в спор с вътрешния министър Цветан Цветанов, който е най-големият критик на Мирослава Тодорова и съдийката дори води дело за клевета срещу него заради обвинението му, че тя защитава интересите на организираната престъпност. Борисов пък призова ВСС да изслуша Мирослава Тодорова.

По думите на Костов протестът на съдиите в защита на магистрата е безпрецедентен случай, койо излиза извън представите на европейците.

Костов бе категоричен, че съдебната власт в страната ни не се справя. Тъмносиният лидер остро разкритикува работата на ВСС и го определи като "безпомощен орган".

Командира повтори предложенията на ДСБ за избор на нов Висш съдебен съвет – пряк избор на членове, отпадане на парламентарната квота, намаляване на членовете от 22 на 12 и мандатът им да бъде намален от 5 на 3 години.

Костов поиска и ВСС да не бъде постоянно действащ орган, а членовете му да продължават работа, за да бъдат сред колегите си и да са наясно с проблемите им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
12
 
6
 
! Отговори
....? преди 11 години
Кои ИЗНЕСОХА ---кинтите си/НИ/,в чужбина :---И.Й.Костов ,Р.ОвчЪ.,О.ДонеФ,Любчо Путк.та,Хр.БисероФ,бат ПетьоСтояновия,Стефча Софиянски,братя Галеви ,Таки,Маки,крал Киро/със съдействието на Съд.система и Бг държ. институции--МенТа Стоянова,....и още ,и още!Народа ***,.... ГОЛЕМИТЕ МУХИ!
65
8
 
22
 
! Отговори
амчи преди 11 години
ПРАВ е Костов! Подписвам се на 100% от написаното и казаното от него. Колкото и страшна снимка да му слагате и пропагнада да водите - истината е че и след ГЕРБ и ББ, Иван Костов си остава най-усппешния Премиер на БГ. Дай Боже народа пак да гласува масово за него, че белким БГ тръгне напред към Възраждане!
64
10
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Нещата се влошиха, защото *** никога не са и подозирали, че ще бъдат изхвърлени завинаги от властта и сега хапят ожесточено... - дори Гоцю и Станишев бяха решили да си подават топката като *** и Митя...
63
2
 
13
 
! Отговори
Драго преди 11 години
Както винаги точен и ясен, но трябва да има насреща хора ,който да мислят с главите си , но за съжаление тези хора стават все по- малко в нашата страна.
62
5
 
13
 
! Отговори
мислещ преди 11 години
Както винаги , Иван Костов направи умен и точен анализ на последните събития . Но , за да го разбереш се иска мозък , нещо което липсва на хората бълващи простотии по негов адрес и величаещи неграмотника Борисов .
61
2
 
8
 
! Отговори
нали! преди 11 години
---20г.,си щракахме с пръсти ,харчехме,алкохол,дрога,силиконови джуки,цици,безхаберие ,НЕГРАМОТНОСТ,продажни Бг ---институции продали се на *** ,недосегаеми политици и техните работници---***,защитени престъпници от Съд. система..........А СЕГА ----О ,ЛЕЛЕ!?КИНТИТЕ СВЪРШИХА,.......НЯКОЙ "ДРУГ" ОТНОВО ЛИ НИ Е ВИНОВЕН ?
60
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
това на снимката Костов ли е или цар Киро
59
1
 
5
 
! Отговори
до 53 преди 11 години
Много си точен ,така е!
58
14
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Вчера ГЕРБ най-после се сдоби с алтернатива... - е, разбира се още твърде малка, но се надяваме скоро да порасне... - СДС без Иван Костов...
57
5
 
5
 
! Отговори
...? преди 11 години
И.Й.Костов е политик,за ----РЕЦИКЛИРАНЕ!
56
1
 
7
 
! Отговори
до 53 от 46 преди 11 години
Веселяк си ти оптимисте, веселяк. Когато чистиш един *** има два начина: 1. Влизаш с маркуча и силната струя и изчистваш на бързо всичко грубо, после вече полека изчистваш и по дребното - това се прави в началото на един мандат или2. Влизаш и започваш да чистиш от единият край бавно, но методично, това се прави през цялото време, също не се вижда.А тези влязоха пуснаха един вентилатор, разхвърчаха се ла.на на всякъде и бутнаха тук там. Това не е начина. Айде със здраве да си ги ползваш
55
12
 
10
 
! Отговори
ЕС преди 11 години
Благодарение на ТАЗИ Съд. система ,лицето ---И.Й.Костов,''БАЩИЦАТА на КОРУПЦИЯТА"---- НЕ Е В ЗАТВОРА !
54
11
 
6
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Кога ще изчезне от политическата сцена този човек ! Разгроми СДС, неговите съпартийци напълниха джобовете си, а той плямпа ли плямпа врели - некипели.СДС ще възкръсне след ерата Костов !
53
1
 
16
 
! Отговори
има изход в Бг преди 11 години
Да се забранят всички политически партии в Бг, и да НЯМАТ право на глас ЛИЦА ПОД 21годишна възраст,и----НЕГРАМОТНИТЕ!Така е било в Бг през 1934-1941г.,и за това Бг е била най-добре ...!
52
11
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Иван Костов е най-големият длъжник на държавата... - освен за ония 20 /двадесет/ милиарда леваот приватизацията - много е задължен и на съдебната система...
51
7
 
22
 
! Отговори
gtf преди 11 години
Костов е прав,за пореден път доказа, че е може би единствения политик с ясна позиция и подкрепено с факти мнение. Но хвалбите и суперлаивите спират до тук, щото помним кой разпродаде градената с години от нашите баби и дядовци...
50
11
 
5
 
! Отговори
ДО ---38 преди 11 години
АЛООО,вземи си го на гръб ---И.Костов ,и си го занеси в къщи ,.........за да те набие ---жена ти!
49
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Продължаваме със стари *** нови бардаци да строим. Докато не почнат народните избраници да изпълняват конституцията и да гласуват по съвест, нищо няма да се промени. Който и да е на власт все това ще чуваме, докато политическата класа не се осъзнае, че не е в парламента, за да ***, а да защитава интересите на народа.
48
6
 
8
 
! Отговори
optimist преди 11 години
до 46 - на сегашните им предстои тежката задача да изчистят една тоалетна, в която е ходено по голяма нужда 20 години без да се поддържа. Както виждаш е *** и вони здраво!
47
7
 
8
 
! Отговори
дУ 38 преди 11 години
В чужбина ,другарЮ ,....в чужбина !Вчера ли се роди ....?И още :В момента 5 човека въртят ОЩЕ въртят парите на СДС ,във фирма ---СДС-2,....А ТЕ СА:--И.Й.Костов,Петър Стоянов,ХРИСТО БИСЕРОВ,Надето Нейнска,и дъщерята на ---Ал. Божков /покойник/,по-късно изгонена от Недето Нейнски от тази фирма !А ЧЕСТИТО ,....А ,МЕРСИ ,........ЕГАТИ И ДЕМОКРАТИТЕ ?КъДЕ ВИ Е ---ЕЛЕКТОРАТЪТ ........ОБЩО ----2%....?