Цветан Цветанов – сам срещу всички

Преглед на основните теми в печата на 17 юли
Обновена: 17 юли 2012 08:32 | 17 юли 2012 07:51, Красимир Ангелов
103
Цветан Цветанов – сам срещу всички
Цветанов влезе в задочен конфликт с президент и премиер. Снимка: БТА

Темата с уволнението на съдия Мирослава Тодорова остава водеща тема за повечето родни вестници.

"Цветанов и Плевнелиев се сдърпаха заради съдия Тодорова", коментира първия публичен конфликт на президента с вътрешния министър "24 часа". "Не мога да повярвам, че българският президент ще защити човек, който е забавил над 50 дела и е лишилот правораздаване хора, които са направили отвличане, нанесли са щети на бюджета", каза МВР шефът.

Часове по-късно Плевнелиев потвърди думите си: "Моята позиция за съдия Тодорова остава непроменена!" Според него решението на ВСС да я уволни е "необективно, необосновано, непрозрачно и немъдро".

Цветанов сам срещу всички заради съдия Тодорова", констатира "Сега". Вътрешният министър Цветан Цветанов изненадващо се изправи срещу премиера и президента заради уволнението на председателя на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова. Вчера той за пореден път се извъртя, нападна Тодорова и се обяви в защита на ВСС, отчита изданието. В „Дума” пък водещата новина е "Цветан Цветанов нападна президента".

"Капитал Daily" резюмира: "Хронология на един абсурд. Агресивно объркани, управляващите съвсем се оплетоха по казуса "Тодорова" преди доклада". "Преса" пък цитира думите на главния прокурор Борис Велчев, казани на извънредното заседание на ВСС, които внасят дисонанс в самопохвалите на ВСС: "Изглеждаме зле и идиотски", убеден е прокурорът на Републиката.

Точно с половината от гласовете на СДС бе избран за лидер на съюза д-р Емил Кабаиванов, който пред "24 часа" подчертава, че решението за спиране на "Синята коалиция" не подлежи на ревизия. Съюзът ще посочва грешките на ГЕРБ, но няма да си позволи да мине границата и да гласува заедно с БСП, "с лека усмивка отговарям на обвиненията, че победата ми е постигната с пари и натиск", подчертава новоизбраният председател.

"Политическата ни сцена прилича на мол в ромски квартал. Има многотия от партии, а няма платежоспособно политическо търсене, в което разменна монета е доверието", казва социологът Живко Георгиев пред "Сега".

Заповедите за ин витро важат вече 12 месеца, информира "24 часа". 2316 жени са одобрени до юни 2012 г., родени са 436 бебета. Ежедневникът алармира, че в страната ни са потвърдени два независими един от друг случая на малария - за първи път от 1995 г. насам. Единият болен е бил за трансплантация на бъбрек в Пакистан, а другият, жител на Монтана - се е заразил в Гвинея с малария тропика.

"Борисов пак ще е арбитър за парите на лекарите", съобщава "Труд". Синдикатите настояват премиерът да ги приеме на спешна среща, ако здравната министърка Десислава Атанасова не поднови преговорите по неподписания в последния момент колективен трудов договор в здравеопазването. А той определя началните и основните заплати в здравеопазването.

Селските казани устояха на кризата. Според агенция "Митници" в момента в страната има 1353 легални казана за ракия, общата вместимост на съдовете е 776 005 литра, съобщават оттам за "24 часа". Събираният от тях акциз обаче намалява.

"Атина каза "да" на газовата връзка към нас", пише "24 часа". Става въпрос за газопровод с дължина 180 км, от които 30 са на гръцка територия. Газопроводът ще има капацитет 3 млрд. кубични метра газ годишно. Този проект е от ключово значение и за Гърция, защото дава шанс за захранване на България и Румъния от трети източници, освен от руската "Газпром".

"Телеграф" информира, че в цял свят вече може да се види пътеводителят на българските места за свободна любов. Списъкът е качен на сайт, на който освен специалните "клубове" има и снимки на млади момичета от България и техните джиесем номера.

"Циганите правят своя паралелна държава у нас", твърди в интервю за "Новинар" Ангел Джамбазки, зам.-председател на ВМРО. "Годините на псевдоинтеграция затвърдиха сред повечето български цигани чувството, че те могат да се издържат трайно от целия пакет социални помощи на държавата.

Те не си плащат нито водата, нито тока, нито наемите. Това е жестока ирония на съдбата, защото те буквално изграждат паралелна държава. Необходима е справедливост. Честно казано, не ме интересува изобщо какво ще каже или казва Европа, защото тя толерира циганите за сметка на българите, а това не е моята Европа", обобщава Джамбазки.

"Страната ни е пресирана от Гърция и Румъния", отразява становището на министъра по управлението на еврофондовете "24 часа". "Няма как да не се отрази на България евентуалното замразяване на членството в ЕС на Румъния. Балканите са труден регион.

От едната ни страна е Гърция с нейните предизвикателства, а от другата - Румъния." Министър Дончев не е съгласен, че приемането ни в ЕС е било прибързано. В икономически план България е в челната тройка на ЕС по ниска инфлация през юни на годишна база, по данни от вчера на европейската статистическа служба Евростат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
1
 
! Отговори
Минаващ преди 11 години
Снощи в предаването "Референдум" Христо Иванов оповести,че съдия М.Тодорова е имала за годината цели 399 (ТРИСТА ДЕВЕТДЕСЕТ И ДЕВЕТ !!!) дела. Това доста ме озадачи и затова проверих какво каза за водените от съдийката дела членът на ВСС Ив.Колев, на когото може би повече може да се вярва: Колев посочи, че върховните магистрати имат по 300 дела годишно, докато Тодорова е имала не повече от 260 за 12 месеца. Тук става въпрос за рецидив, подчерта и колегата му Цони Цонев, като посочи, че Тодорова вече е била санкционирана за забатачване на дела и преди да бъде уволнена, й е орязана заплатата именно заради такова провинение. Г-н Иванов, кой от двамата излъга : вие ли в Референдум или Колев? И защо снощи не дискутирахте мнението на обществото (не вашето): над 70% от хората твърдо смятат,че съдебната с-*** е корумпирана! Обърнете внимание: ЦЯЛАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА, а не само ВСС!
79
2
 
0
 
! Отговори
Svilen75 преди 11 години
Дори да пренебрегнем всички други простотии на Цветанов (което е много трудно, защото от него само простотии излизат, при това по много и всекидневно), едно не ми е ясно: защо Костов и Куцкова да нямат право да се изказват по въпросите за съда, а самия Цветанов да може???
78
1
 
1
 
! Отговори
попа преди 11 години
б б така го изпързаля/ но той нали е ченге / фискултурни / толкова акъл има / прос прос прос ама деца направил и апартаменти купел
77
1
 
2
 
! Отговори
Цуциииииииии преди 11 години
май ша го цункаш,АААААААААААААААААААААААА?
76
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цецко, нема страшно! Нали тъстовете са зад гърба ти!
75
2
 
3
 
! Отговори
не си сам Цветанов! преди 11 години
Аз го потрепям! Пожелавам му успех!
74
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"*** правят своя паралелна държава у нас", твърди в интервю за "Новинар" Ангел Джамбазки, зам.-председател на ВМРО. "Годините на псевдоинтеграция затвърдиха сред повечето български *** чувството, че те могат да се издържат трайно от целия пакет социални помощи на държавата.Те не си плащат нито водата, нито тока, нито наемите. Това е жестока ирония на съдбата, защото те буквално изграждат паралелна държава. Необходима е справедливост. Честно казано, не ме интересува изобщо какво ще каже или казва Европа, защото тя толерира *** за сметка на българите, а това не е моята Европа", обобщава Джамбазки.
73
19
 
11
 
! Отговори
666 преди 11 години
ЗАЩО Е ТОЗИ ВОЙ СРЕЩУ ЦВЕТАНОВ?Защото има собствено мнение различаващо се от това на Командира, от това на Президента и от това на опозицията ли?Цветанов е посочил не кой да е , а председателстващата съюза на съдиите като пример за корупция, за това как благодарение на нейното БЕЗДЕЙСТВИЕ седмина престъпници са ненаказани и на свобода.Мигар не е прав, че сте ревнали срещу него в общия хор на тази глутница от корумпирани съдии.ТЕ ЗНАЯТ ЗАЩО РЕВАТ, А ВИЕ ЧЕСТНИТЕ ХОРА ЗАЩО ГИ ПОДКРЕПЯТЕ?
72
4
 
17
 
! Отговори
rambo преди 11 години
баш цветанов не трябва да говори а трябва да се крие и да си мълчи.всички знаем за 7 апартамента на цветанов получени за 2 години.как ги е купил с какви пари изглежда много сее нагушил.а бащта му и майка му откъде имат 150 хиляди лева.много яко е бъркал в кацата с мед и е лапал докато народа мизерува и гладува.и борисов и цветанов ги чака затвор това е въпрос на време но е сигурно.незаконно забогателите борисов и цветанов са за строг затвор и конфискация на всичко което притежават.да не се правя
71
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КОЙ КАКВО ИСКА?МАЙ НОВИНАТА Я ЧЕТЕМ КАТО ДЯВОЛ ЕВАНГЕЛИЕ!ЗАЩО ЦЦ е ЛОШ и СЪДИИКАТА ДОБРА?ЗАЩОТО ИМА И ДРУГИ ЛОШИ,ПО-ЛОШИ,МНОГО ПО-ЛОШИ, а е наказана една от ЛОШИТЕ!КОЙ РАБОТОДАТЕЛ ЩЕ ТЪРПИ НЯКОЙ ДА СИ БАВИ РАБОТАТА 5 години и да нанесе щетаНИКОЙ ОТ ТУК ,ПРЕЗ АФРИКА,ПРЕЗ АМЕРИКА ,ТА ЧАК ДО ВСЕОПРОЩАВАШАТА ЕВРОПА,ДЕТО КОГАТО ИМ Е УДОБНО ХУЛЯТ за едно и премълчават за ДРУГО! ТО СЪДИИСКАТА САГА СТАНА КАТО НАШИТЕ *** В ПАРИЖ!ОТ ТАМ МОЖЕ ДА ГИ ГОНЯТза неспазване на правила ав БГ дискриминаци
70
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цветанов е абсолютен *** сложен от друг *** да управлява сигурността на държавата.Резултата го виждаме всички.Само Цветанов го гледа през розови очила....
69
0
 
5
 
! Отговори
Позната картинка преди 11 години
Ето как се създава един добър / да не кажа перфектен / адвокат на престъпниците ! Едва ли ще взима толкова пари,колкото ,като съдия !Хонорарите и ще са доста високи и се очертава една доста добра финансова перспектива за Мирослава Тодорова .Без наказания,без писане на мотиви,без началници и др.простотии ! Ето как сами си слагаме таралежи в гащите и после се чудим,що ни боде !
68
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-добрият милиционер сред физкултурниците и най-добрият физкултурник измежду милиционерите !
67
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз съм на страната на обективността .Съдийката заслужава да бъде наказана,но не с най-тежкото наказание и не два пъти за едно и също нещо ! При положение , че има и други съдии,със същите просрочени дела , не се ли явява малко несправедливо нейното уволнение? А прокурора , къде е зяпал,когато е повдигал обвинение на полицая и не е съобразил , че делото е за Военна прокуратура ? Не ли имала административни началници тази съдийка,чиято работа е да следят за срочността на приключване на делата ?
66
11
 
10
 
! Отговори
бг преди 11 години
Питам всички тук,които са против Цветанов:Вие на чия страна сте? съдийката ли подкрепяте или що?Нали сте същите,които казваха,че съда в България е корумпиран,бави дела и т.н.,а сега жалите уволнената съдийка! Не се притеснявайте за нея тя знае как да се защити нали за това е учила
65
2
 
25
 
! Отговори
Гюргена преди 11 години
какъв красавец на какъв фонистински бонБонСлучи той на богата тъщата всяка вечер е в различнакъща
64
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не си сам Цецо. 6-те апартамента са с теб!
63
4
 
36
 
! Отговори
минаващ преди 11 години
Достатъчно е човек да погледне тази снимка...тя говори повече от всичко ..лицето винаги отразява вътрешният мир.Бих го сравнил с героят Жавер от "клетниците" на В.Юго.С една дума антипатична отблъскавща физиономия на нечестен човек.Няма разлика между това и делата му.
62
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой в България не разбра, че господина на снимката иска да управлява Съдебната система. Прави го вече доста сполучливо, а говори, че тя е независима!Това е политика на Правителството и се исоълнява от този г-н!
61
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде, СТРАНДЖАТА се събуди. Да си вземеш хапчетата днес, момче.